BEAUTY: Acne Update (may)

 photo Desktop488.jpg
Precies een maand geleden schreef ik mijn laatste ‘acné update’. Ik was net naar de Velthuiskliniek geweest voor mijn eerste behandeling en deelde mijn ervaring. Inmiddels zijn we dus een maand verder en heb ik alweer een tweede behandeling van Annelijn achter de rug. Benieuwd naar hoe het afgelopen maand gegaan is en of ik effect zie van de behandeling?

De behandeling
Zoals ik vorige keer al schreef kreeg ik een combinatie van een peeling en lichtbehandeling. Eerst een peeling met glycolzuur en salicylzuur. Glycolzuur (AHA) zorgt voor het verwijderen van dode huidcellen; het ‘exfolieert’ de huid. Glycolzuur werkt goed op littekens en pigmentvlekken, bijvoorbeeld veroorzaakt door acné. Salicylzuur (BHA) is vet oplosbaar en dringt dieper in de poriën. Salicylzuur is hierdoor meer geschikt voor de vette huid met puistjes en acné. Daarnaast kreeg ik een lichtbehandeling. De behandeling met licht pakt de bacteriën aan en remt de talgproductie. Daarnaast verbetert het ook de algemene huidconditie, het helpt de huid herstellen en vermindert oppervlakkige littekentjes.

Hoe reageerde mijn huid
Afgelopen maand ging het over het algemeen best goed met mijn huid. Ik kreeg geen reactie op de behandeling en mijn acné werd dus niet eerst erger, wat bij sommige behandelingen wel het geval is. De eerste drie weken had ik vrijwel geen acné, af en toe een klein bultje, maar meer niet. Totdat ik vorige week ongesteld moest worden. De pleuris brak uit aan de rechterkant van mijn gezicht, ik had in totaal zeven onderhuidse puistjes. Op het moment dat ik ongesteld werd, verdwenen ze net zo snel als ze gekomen waren, maar ze lieten wel een paar verkleuringen op de huid achter. Dat kun je zien op de foto rechtsonder.

Maar de algemene conditie van mijn huid lijkt verbetert. Het oppervlak is egaler, ik heb minder last van kleine bultjes en mijn huid voelt steviger aan. Ook zijn de verkleuringen van mijn littekens minder zichtbaar, helaas heb ik op de rechterkant van mijn gezicht wat nieuwe verkleuringen gekregen, maar mijn linkerkant ziet er een stuk egaler uit, mijn teint lijkt ook minder dof.

En nu?
Dinsdag kreeg ik mijn tweede behandeling. We hebben ervoor gekozen om dit keer niet de lichtbehandeling te doen, maar in plaats daarvan nog twee keer een peeling in de komende maanden. Omdat ik op dit moment toch nog steeds acné blijf krijgen (hormonale acné) heeft het weinig zin om littekens te vervagen, als ze toch weer terugkomen. Ik heb dan ook meer aan een paar extra peelings. Dit keer bevatte de peeling niet 40% maar 50% werkzame stoffen, maar ook dit keer was mijn huid nauwelijks rood en pijnlijk na de peeling. Heel fijn.

Thuis
Thuis maak ik nu gebruik van de producten van Jetske Ultée en dat bevalt me heel erg goed. Ik reinig mijn gezicht met een gel en breng daarna een moisturizer aan. De producten zijn super zacht en zorgen ervoor dat mijn huid weer een beetje tot rust kan komen. Daarnaast smeer ik om de dag mijn wangen en kin in met benzoylperoxide 2%. Dit doe ik niet vaker, omdat mijn huid er dan teveel aan gewend raakt en het op een gegeven moment geen effect meer heeft.

Ik ga nu proberen mijn hormonen weer iets beter onder controle te krijgen door wat gezonder te eten. Ik merk dat wanneer ik beter eet, ik minder last heb van mijn hormonen. De afgelopen twee maanden heb ik gegeten als een beest en deed ik van alles, behalve #cutthecrap. Dat betekent dus iets minder vaak gefrituurd voedsel en iets vaker een goed gevulde salade. Ik ben benieuwd of het effect heeft.

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. mei 8, 2014 / 17:21

  Die verdomde hormonen toch ook hè? Nee, maar fijn dat er in ieder geval verbetering te zien is!

 2. mei 8, 2014 / 17:33

  Je huid ziet er prachtig uit! Stom wat die hormonen allemaal veroorzaken! :(

 3. mei 8, 2014 / 17:39

  Je huid ziet er superfris uit! Ik heb ook last gehad van acne, maar nu heb ik het wel onder controle :)

 4. mei 8, 2014 / 18:04

  Je huid ziet er echt goed uit! Ik blijf het raar vinden dat eten je huid kan beïnvloeden trouwens haha…

  • mei 8, 2014 / 21:13

   WOeh! Voeding kan ZÓ veel invloed hebben op hoe je huid er uit ziet (want invloed op darm flora en die weerspiegelt zich in je huid). Buiten dat heeft eten zo veel meer invloed dan je denkt op je gehele welbevinden :). Ik heb zelf ook behoooorlijk last van acne gehad en de laatste tijd gaat het stùkken beter, maar herken heel erg de invloed van hormonen Annemerel! :). Zuivel skippen is voor mij een must (helaas)…

 5. mei 8, 2014 / 18:11

  Je huid ziet er super uit! Ik heb zelf ook om de drie weken zo’n peeling en het helpt echt xo

 6. Nadia
  mei 8, 2014 / 18:18

  Wauw, wat ziet je huid er goed uit!

 7. Femke
  mei 8, 2014 / 19:14

  Super dat je Jetske’s producten gebruikt, die zullen zeker helpen! Veel succes nog met de strijd, komt goed!

 8. mei 8, 2014 / 20:02

  Je huid ziet er goed uit!

 9. mei 8, 2014 / 20:47

  Hormonen zijn en blijven bitches! Wel fijn dat het al iets beter gaat met je huid.

 10. mei 8, 2014 / 21:20

  Super naar dat je zo veel last blijft houden! Hopen dat het snel beter wordt!

 11. mei 8, 2014 / 22:08

  Ik zie wel vooruitgang, je huid ziet er inderdaad frisser uit. Zet m op met gezonder eten!

 12. mei 8, 2014 / 22:59

  Ondanks wat rode vlekjes ziet je huid er stralend en gezond uit hoor!

 13. mei 9, 2014 / 08:03

  Wat fijn dat je er een goed gevoel bij hebt!
  Hormonale acne….tell me about it. Bij mij is stress ook een grote (hormonale) factor. Ontspanningsoefeningen, meditatie en yoga helpen.

  In Den Haag heb je trouwens Balansz. Een yoga-studio met infraroodlampen. Dus poweryoga en je helemaal de t****g zweten. Zuivert gelijk je huid! En de lenigheid/spieren krijg je als bonus mee :)

  http://www.balanzs.nl

 14. mei 9, 2014 / 08:46

  Hormonen.. Ik heb er zelf geen last meer van sinds ik over ben gestapt naar een andere pil (Qlaira). Deze pil slik ik ook door (Ik ben al bijna een jaar af van de maandelijkse feestweken) en het bevalt mij prima!

 15. mei 9, 2014 / 10:29

  Je huid ziet er goed uit! Maar vervelend dat je toch veel last blijft houden. Hopen dat het dan met gezonde voeding ook weer een stuk beter word, ik heb daar wel heel erg baat bij:)

 16. mei 9, 2014 / 11:18

  Behalve met goed eten probeer ik mijn hormonen in toom te houden met NutriWomen PMS & Hormone support en mijn huid is daar erg van opgeknapt. Alleen nog erg onrustig rond ongesteld worden/zijn. Misschien nog een aanvulling voor jou? En probiotica helpt bij mij ook goed (en zo kan ik toch zuivel/kaas/brood eten, met mate)

 17. Rebella
  mei 9, 2014 / 13:28

  Heel, heel mooi. Zou het bijna niet durven zeggen, maar het lijkt überhaupt wel alsof je meer straalt sinds je relatie over is. En ook minder last hebt van kwaaltjes. Maar misschien vergis ik me.
  In ieder geval: je ziet er supergoed uit!

 18. Elvira
  mei 9, 2014 / 13:43

  Het ziet er goed uit! En dat stukje over hormonen is heel herkenbaar (helaas…)

 19. mei 9, 2014 / 21:05

  Gelukkig heb je al iets verbetering, hopelijk gaat het snel een beetje weg! Je straalt wel dus dan kijk je daar amper naar :)

 20. Renske
  mei 15, 2014 / 21:32

  Probeer eens de producten van La Roche-Posay’s lijn; Effaclar.
  Vooral de reinigingsgel en de Effaclar DUO + (gelcreme), deze reguleren je talgproductie en voorkomen meeeters en puistjes .

  Mocht je meer hierover willen weten, dan mag je me natuurlijk mailen.
  Mij heeft het enorm geholpen.

  Groetjes,
  Renske