RUN BABY RUN: Fucktheduck

 photo ScreenShot2014-05-05at113316.png

Excuse my French… Het was misschien wat brutaal, maar ik had dus verwacht dat ik na een week rust en oefeningen, wel meer dan 500 meter pijnloos kon rennen. Dat was  niet het geval. FML. We Own The Night Londen is over vier dagen…

AU!
Ik weet waar de pijn vandaan komt, ik weet ook dat het een kwestie van eigen schuld dikke bult is. Na de New York Marathon had ik namelijk precies dezelfde klacht en toen kreeg ik het advies mee om Yoga/Pilates in mijn schema in te passen. Natuurlijk heb ik dat niet gedaan. De pijn is compensatiepijn + een reactie op het feit dat ik alles behalve soepel ben. Ik kan mijn tenen niet aanraken als ik mijn benen gestrekt heb, ik kom niet eens in de buurt. Na de marathon kwam ik maar tot mijn knieën. En in plaats van dat ik dat gelijk ben gaan aanpakken, ben ik gewoon door gaan rennen. Op een rustig tempo, dat wel, maar het feit dat ik mijn benen niet gestretcht hebt, heeft me niet veel goed gedaan. Het is dom, super DOM, lijd ik aan geheugenverlies of zo? Waarom heb ik in de week na de marathon (en überhaupt gewoon) niet gestretcht? Was die hardlooppauze van zes weken in december en januari niet erg genoeg?

En nu?
Nou ja, die 10 kilometer, die ga ik gewoon lopen. Ik hoor je denken, DOM! Is het ook, als ik op mijn eigen tempo zou lopen. Dat ga ik niet doen. Ik heb het net voor de zekerheid nog een keer gecheckt, maar ik mag er dus drie uur over doen. DRIE uur. Dat kun je kruipend.. Dat is 3,3 kilometer per uur. Dat moet lukken toch. Die ketting is MINE! Ik ga van start, wat er ook gebeurt. Maar ik ga een paar startvakken naar achteren en loop rustig. RUSTIG. En zodra ik pijn krijg ga ik wandelen. Het zal heel lastig zijn, want het is eigenlijk mijn eer te na. Maar ook dat heeft met doorzettingsvermogen te maken. Ik wil niet dat We Own The Night Londen mijn laatste wedstrijd uit mijn carrière zal zijn. Niet dat het zooooo ernstig is, maar eh… 20 dagen later hoop ik stiekem We Own The Night Milaan wel zonder pijn te kunnen lopen, op een iets meer ‘Annemerel-waardig’ tempo.

Wat ik deze week ga doen?

– RUSTEN! Nog meer dan vorige week. Ik ga bewust de trap op en af, in plaats van sprintend (ik kan er niets aan doen, ik ga altijd rennend de trap op en af). Ik ga ook niet fietsen, want dat werkt voor mijn knie niet.

– Ik ga oefeningen doen. Vier tot vijf keer per dag. Kost wat tijd, maar die houd ik over omdat ik niet ga hardlopen.

– Ik ben in de weer met een deegroller. Ik hoor je denken, ja maar Annemerel je had toch een foamroller? Klopt, maar daar kan ik helemaal niets mee. Het zal wel aan mij liggen, maar het enige dat ik voel met de oefeningen die ik online vind, zijn mijn schouders en buikspieren. Ja, het zal wel aan mij liggen. Ik heb niet zo’n goede coördinatie. Ik ben wel wat voorzichtig met de deegroller hahaha, maar het lijkt echt te helpen. Ik ga er even overheen (ongeveer 30 seconden) en de pijn neemt meteen af. Het ontspant..

– Ik ga alleen maar positieve dingen visualiseren… baat het niet dan schaadt het niet ;-)

Eén gelukje, het parcours van Londen is gelukkig helemaal plat, heuvels verergeren de pijn in mijn knie ;-). 

Liefs,
Annemerel

Delen:

33 Reacties

 1. Mar
  mei 7, 2014 / 17:11

  Als het goed is zat er een flyer bij je foamroller…
  Maar je kunt jezelf er gewoon over rollen en dan de roller onder de plek die je wilt masseren.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 7, 2014 / 17:25

   Er zat geen flyer bij die van mij! Ik moest op internet kijken van de verkoper, maar daar vond ik alleen maar lastige oefeningen haha.

   • Elsbeth
    mei 7, 2014 / 17:28

    Waar heb je je foamroller vandaan? Ik heb veel last van m’n spieren en heb hem een aantal keer van iemand anders gebruikt en mij bevalt het wel goed. Misschien zet je niet genoeg druk op de foamroller? Dat daarom de deegroller (harder) voor jou beter werkt.

 2. mei 7, 2014 / 17:21

  Balen dat je er nog steeds last van hebt! Maar die ketting, die zou ik ook wel willen hebben, mooi! Heel veel succes dit weekend, binnen 3 uur finishen moet toch ruim te doen zijn!

 3. mei 7, 2014 / 17:41

  Wel rustig aan doen hoor! Hopen dat het snel minder wordt en dat je gewoon zonder al te veel pijn in Londen kan lopen! Lijkt me wel gaaf hoor door Londen! :D

 4. mei 7, 2014 / 17:53

  Wat een pech :( Londen lijkt me zo tof om te lopen! Vind die canvas tas trouwens heel leuk.

 5. mei 7, 2014 / 18:04

  Ah balen zeg, had het je zo gegund dat je die 10 km gewoon redelijk had kunnen lopen. Maar doe in ieder geval rustig aan ja! Milaan lijkt me zoveel toffer dan Londen (ik bedoel: MILAAN!)

 6. mei 7, 2014 / 18:17

  Wat balen dat je er zoveel last van hebt :-( Good luck girl!!

 7. mei 7, 2014 / 18:32

  Ohh, wat vervelend dat je zoveel pijn hebt. Doe maar echt rustig aan in Londen. Heel veel succes in ieder geval!

 8. mei 7, 2014 / 18:54

  Ah shit, hopelijk ga je die finish kruipend halen, en gaat her daarna snel over :D

 9. mei 7, 2014 / 19:22

  Ohoh, balen zeg! Maar wel je hebt je wel vastgebeten in Londen en zo te zien kom je daar ook niet meer los van ;) Hopelijk gaat het nog een béétje lukken en komt er nog iets verbetering!

 10. mei 7, 2014 / 19:35

  Wat balen dat je nog steeds last van je blessure hebt! Er zijn trouwens ook heel veel tutorials op Youtube te vinden met die foamroller, ik voelde eerst ook allemaal andere spieren behalve de juiste maar ik heb nu een beetje uitgevonden hoe het werkt. Een grid foam roller werkt bij mij ook weer beter dan een gewone foam roller;)

 11. mei 7, 2014 / 19:38

  Balen zeg :-(. Ik hoop dat het snel beter gaat!

 12. mei 7, 2014 / 19:44

  Wat een vervelende blessure! Neem op tijd je rust meid, en gun je lichaam die pauze!

 13. Denise
  mei 7, 2014 / 19:57

  Heel veel sterkte! Voorzichtig aan en ook genieten ;)

 14. mei 7, 2014 / 20:15

  Oefff dat is balen. Ik wens je heel veel succes alvast Annemerel! You can do it. Remember: doe het rustig aan!! ;)

 15. mei 7, 2014 / 20:19

  Haat aan blessures! Maar goed, ook al kruip je, je “loopt” wel WOTN in (damn!) London.

 16. Danielle
  mei 7, 2014 / 20:54

  Balen zeg! Je doet er iig alles aan om het te verhelpen.
  En die finish ga jij sowieso halen! :) Ik duim voor je!

 17. Melanie
  mei 7, 2014 / 21:56

  Balen meid, maar je doet er nu alles aan, het gaat goed komen! Die ketting is voor jou’

  En bedankt voor the wake up call, meteen weer ingeschreven voor Pilates. Schiet er hier ook te vaak bij in, stretchen.

 18. Marleen
  mei 7, 2014 / 22:23

  Echt balen! Maar je moet je knie echt niet forceren, anders ben je nog verder van huis!

 19. mei 7, 2014 / 22:35

  Ah wat balen zeg!! Ik stretch eigenlijk ook nooit, naast sporadisch wat NTC oefeningen, hier alleen hardlopen of cardio in sportschool. Probeer niets te forceren, al snap ik best dat je XXL baalt! Leuk shirt trouwens van Nike, ik ben er ook bij 7 juni!

 20. Ilse
  mei 7, 2014 / 23:09

  Dat is echt klote, dat fml-momentje is best wel herkenbaar! Heel veel beterschap en rustig aan blijven doen! :)

 21. mei 7, 2014 / 23:15

  Ik heb ook een foamroller aangeschaft, ik ben benieuwd of het voor mij zal werken. Gelukkig weet vriendlief hier raad mee. Lang leve een topsporter als vriend.

 22. mei 8, 2014 / 00:55

  Heel veel succes in Londen. Doe rustig aan!

 23. mei 8, 2014 / 08:07

  Echt zo balen zeg!!! ik word gek als ik even niet kan hardlopen.

 24. mei 8, 2014 / 08:48

  Zo balen dit :(

 25. Laura Maradam
  mei 8, 2014 / 10:02

  Krijgen we ook zo’n ketting in Amsterdam? Het is super mooi!
  Succes met rehab!! En laat ons ff weten hoe die deegroller werkt xx

 26. mei 8, 2014 / 10:08

  Balen balen balen! Gelukkig mag je er dan drie uur over doen, dat haal je inderdaad wandelend nog. Lijkt me heel vervelend als je hem niet voluit kan lopen, zeker als je al die mensen voor je het wel ziet doen, maar die pijn in je knie zal je wel snel genoeg tegenhouden haha.

 27. mei 8, 2014 / 11:12

  Get well soon!

 28. mei 8, 2014 / 11:37

  Wat bagger! Kan je niet beter London overslaan zodat je bij Amsterdam en Milaan weer helemaal tip top Annemerel bent?

 29. Marieke
  mei 8, 2014 / 12:26

  AA DIE KETTING!
  Krijgen we die in Amsterdam ook?

 30. Kate
  mei 8, 2014 / 19:19

  Hahaha ik gebruikte ook een deegroller !!

 31. Kim
  mei 9, 2014 / 14:15

  Ha Annemerel, normaal gesproken kan ik je blogs zeer waarderen, maar dit stuit me toch wel tegen de borst. Dat je persoonlijk een besluit neemt om ondanks een blessure te gaan rennen, soit – al weet je best wel dat je je herstel daarmee in de weg staat of zelfs verlengt. Want natuurlijk ga je niet de gehele race op een tempo van 3 kilometer per uur wandelen. Tegen de tijd dat je pijn voelt en op de rem trapt, ben je al aan het forceren.

  Maar goed, dat weet je zelf ook allemaal. Wat ik vele malen belangrijker vind: met je blogs enthousiasmeer je een groot aantal van je lezers om ook te gaan rennen of dat de blijven doen en daarmee het beste uit zichzelf te halen. Je geeft ze tips en inspiratie en dat is volgens mij iets waar je oprecht trots op mag zijn. Een voorbeeldfunctie heb je mijns inziens zelfs. Maar vervolgens luidkeels gaan roepen dat je ongelooflijk veel pijn hebt en dan TOCH gaan rennen, vind ik daar eerlijk gezegd niet bij passen.

  Persoonlijk ben ik van mening dat je een bepaalde verantwoordelijkheid zou moeten nemen gezien jouw status. Prima als je alsnog met blessure en al gaat rennen – maar dan hóef je er natuurlijk geen blog aan te wijden. Je kunt er ook voor kiezen om je lezers níet op verkeerde ideeën te brengen. En toegevoegde waarde heeft het op deze manier toch niet, vind ik.