LOVE: Nike Zoom Structure+ 18

 photo unnamed.jpg
Tweeënhalf jaar lang koos ik vrijwel altijd voor de LunarGlide wanneer ik ging hardlopen. Ik had andere modellen van Nike, zoals de Nike Free en de Nike Flyknit. Ik had ook modellen van Saucony en Puma, maar altijd ging ik terug naar de LunarGlide. Samen met mijn speciale zooltjes van de podotherapeut waren wij namelijk onoverwinnelijk. Ok, ik kreeg wel eens blaren, maar daar hield het dan ook wel bij op. Tot de marathon van New York (ja mensen, het gaat weer over de marathon, het spijt me) toen knelden mijn LunarGlides ineens op mijn wreef. Waarschijnlijk door de combinatie zooltjes en nieuw LunarGlide model + nog steeds opgezwollen voeten van het vliegtuig. Goed, de liefde voor de LunarGlide is zeker niet over, maar ik heb mijn ogen wel geopend voor alternatieven. En dat eerste alternatief dat heb ik inmiddels via Sarenza in mijn bezit. De Nike Zoom Structure+ 18.

De Nike Zoom Structure+ 18 is net als de LunarGlide een schoen voor overproneerders, mensen die naar binnen lopen. In mijn LunarGlide had ik een extra zooltje nodig, omdat ze nog steeds niet genoeg steun aan de binnenkant gaven. De Zoom Structure lijkt meer steun te bieden, als ik ze aantrek zonder zooltjes voelt het eigenlijk precies zoals mijn LunarGlide met zooltjes. De schoen heeft drie verschillende soorten schuim-dichtheden (foam densities) die er voor moeten zorgen dat je minder proneert. Zoals de naam al doet vermoeden biedt het de voet structuur. Vaak waren dit soort schoenen redelijk zwaar, ik heb even een schoen op de weegschaal gezet en hij is zelfs tien gram lichter dan mijn LunarGlide+inlegzool (275 gram tegenover 285 gram, beide maat 42).

Ik vind ze heerlijk lopen, maar of ze net zo goed lopen als de LunarGlide kan ik nu nog niet zeggen. Ik heb er welgeteld één rondje van zes kilometer op gelopen. Tijdens dat rondje was ik meer bezig met lucht krijgen (had het weer benauwd) dan met mijn schoenen.

Maar voor het uiterlijk van de schoen is het antwoord natuurlijk altijd JA, JA, JA! Ik vind ze vooral erg leuk gecombineerd met zwart en dan bedoel ik niet alleen zwarte hardloopoutfits, maar ook zwarte alledaagse outfits. Hoewel ik me heb voorgenomen vaker laarsjes te dragen, kan ik absoluut niet beloven dat ik mijn hardloopschoenen nooit meer als ‘normale’ schoenen draag. Ik hou er gewoon van om ieder moment van de dag een sprintje te kunnen trekken. Of dat nu is om een tram te halen, omdat ik haast heb, of er gewoon zin in heb, ik hou er gewoon van die mogelijkheid te hebben. Who is with me on this?

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. Esther
  november 14, 2014 / 12:03

  Ik ben bang dat ik dat sprintje trekken op elk moment van de dag niet herken (maar goed, ik ben dan ook altijd te vroeg voor alles), maar ze zijn wel superleuk! Prima te dragen op een alledaagse outfit hoor!

 2. Nadia
  november 14, 2014 / 12:10

  Ah, mooi om te zien dat schoenen voor overpronatie ook mooi kunnen zijn! Ik heb daar ook last van maar had bij Run2Day alleen keus uit verschrikkelijk lelijke modellen. Nou vind ik ondersteuning van mijn voeten uiteindelijk belangrijker dan het uiterlijk van de schoenen, maar toch. :)

 3. november 14, 2014 / 12:37

  Zien er mooi uit! Ben benieuwd hoe ze gaan bevallen! Mij zou je niet snel zien in hardlopenschoenen onder een normale outfit, vnl omdat ik eigenlijk altijd jurkjes draag, maar kan me goed voorstellen dat het heerlijk loopt en wat makkelijk bij een sprintje naar de trein dan enkellaarsjes met een hak inderdaad!

 4. november 14, 2014 / 12:42

  Begrijpelijk dat je ze ook gewoon overdag draagt, ze zijn erg gaaf!

 5. november 14, 2014 / 12:45

  Ah alleen dat uiterlijk al! Heel gaaf. Ik zweer altijd bij Asics.

 6. november 14, 2014 / 12:54

  Ze zien er in ieder geval mooi uit :) hopelijk bevallen ze bij je volgende rondjes ook!

 7. Rosanne
  november 14, 2014 / 13:03

  Hé! Die heb ik ook sinds kort :) Enige nadeel is dat ik soms blaren krijg aan de binnenkant van m’n wreef, maar dat zal wel een kwestie van inlopen zijn.

  • Annemerel
   Auteur
   november 14, 2014 / 13:32

   Hmmm, dat zou er op kunnen duiden dat jij dat overpronatieblok dus misschien helemaal niet nodig hebt? Althans, zo beredeneer ik dat.. Er zit bij je wreef een klein versteviging/verhoging..

   • Mar
    november 14, 2014 / 15:41

    Sommige mensen hebben hele vlakke voeten (zonder holte onder je wreef zeg maar… dan kan dat steunblok te hoog zijn. Er zijn ook schoenen die wel de gewenste steun geven, maar met een vlakker blok.

    • november 16, 2014 / 15:46

     Maar als je hele platte voeten hebt (dat heb ik bijv), dan heb je juist een hoge verhoging nodig bij je wreef (zodat je recht loopt)! Het is iets minder comfortabel in het begin want je voet wordt opeens in een heel andere positie geduwd, maar dat is natuurlijk precies de bedoeling van die vorm zool.
     Mijn podotherapeut zei dat het normaal is dat je in het begin blaren krijgt van je zooltjes of schoenen tegen overpronatie, maar dat het – als het goed is – vanzelf overgaat.

 8. november 14, 2014 / 13:05

  De LunarGlide is mijn favoriete hardloopschoen, maar deze Zoom klinkt ook goed. En wat is ie mooi, al mag dat eigenlijk geen rol spelen bij het kiezen van de beste hardloopschoenen

 9. november 14, 2014 / 13:13

  Dit zou geweldig staan onder een boyfriend jeans met daarboven een simpele hot pink of juist witte top!

  Ben heel benieuwd of het een ‘keeper’ is voor hardlopen.

 10. Marieke
  november 14, 2014 / 13:23

  Dees zijn leuk! Ik heb ooit een keer de fout gemaakt om schoenen te kopen met extra steun aan de binnenkant, omdat ik dacht dat ik dat nodig had. Oeehh na een paar kilometer kon ik geen stap meer zetten. Gelukkig mocht ik ze bij de Runnersworld probleemloos omruilen voor een neutraal exemplaar :-)

 11. november 14, 2014 / 13:23

  Wat een gave schoenen zeg, wauwie!

 12. Joyce Vos
  november 14, 2014 / 13:37

  Wat heb jij toch altijd mooie (en veel) schoenen! Heerlijk lijkt me dat ;-)

  Ik loop zelf hard op Brooks nadat ik uitgebreid getest ben bij Runtoday. Van te voren wilde ik het liefst de meeste felle fluoriserende Nikes die ze hadden maar helaas….die waren niet geschikt voor mijn voeten.

  Nu inmiddels super blij met mijn Brooks ookal kende ik het merk daarvoor niet!

 13. november 14, 2014 / 13:49

  Ik vind het bizar dat je gewoon via internet hardloopschoenen koopt!

  Ik ga altijd naar een hardloopzaak waar ze mij filmen en een afdruk maken van mijn voeten tijdens het lopen om zo gepaste schoenen te vinden. De laatste keer hadden ze de schoenen in blauw of in wit. Ik wou de blauwe terwijl ik de witte had getest in de winkel. Heb ik nog eens extra de test moeten doen met de blauwe want volgens de verkoper gebruiken ze soms een net iets andere stof voor een andere kleur waardoor de schoen toch weer niet lekker kan zitten…

  • Mar
   november 14, 2014 / 15:39

   Dit is dus precies wat ik me ook afvroeg!

 14. Kirsten
  november 14, 2014 / 13:50

  Mooie schoen! :) Ik ben ook zo, draag het liefst mijn Nike hardloopschoenen onder mijn skinny jeans in mijn vrije tijd, op kantoor kan ik er helaas niet mee aankomen ;)

 15. Ilse
  november 14, 2014 / 14:13

  Ik snap wel dat je zulke mooie schoenen onder een normale outfit wilt dragen. Dat zou ik ook doen namelijk. ;)

 16. november 14, 2014 / 14:58

  Leuke schoenen!
  Ik heb net het omgekeerde, ik loop eerder wat naar buiten.
  Ook altijd al een nike fan geweest!

 17. november 14, 2014 / 15:24

  oehh mooi! Hardloopschoenen zitten heerlijk, alleen heb ik altijd dat mijn voeten er tien x groter in lijken…

 18. november 14, 2014 / 15:52

  Ik vind ze heel leuk, maar in de sportwinkel vertelden ze me dat ik als ik niet naar binnen loop ik deze schoenen niet moet kopen, omdat dat eerder schade aan kan richten dan dat het wat goeds voor me doet. Helaas pindakaas haha..

 19. Lot
  november 14, 2014 / 16:04

  Ik ben ook altijd verbaasd dat jij je hardloopschoenen via internet koopt! Voorheen ging ik altijd naar Runnersworld, maar er zit nu ook een Asics winkel in Amsterdam waar ze je op de band laten lopen met sensoren op etc. Heb zelf met Nike altijd allerlei klachten gehad, sinds ik op Asics loop nergens last meer van. Nike is veel mooier, dat wel…

 20. november 14, 2014 / 16:30

  Ik ben verbaasd dat mensen verbaasd zijn dat je schoenen via internet koopt haha. Als je inmiddels weet wat je looptype is (I mean, come onnnn, hoe veel ervaring heb je al??), kun je een schoen bestellen die speciaal voor die manier van lopen bedoeld is. Blijkt het toch niks te zijn, dan stuur je ze toch terug? Ik zie het probleem niet.

  Anyway, ik vind ze heel tof, heb ze zelf ook, dus dat kan ook niet anders, haha. Toch zijn het voor mij niet de meest ideale schoenen. Voor korte stukjes prima, maar voor langere voel ik dat ‘blok’ toch te veel. Ik hang ook maar heel licht naar binnen, dus dat blijkt dan ook wel.

  x

 21. november 14, 2014 / 18:39

  Het zijn zeker pareltjes, ik denk dat als ik weer geld heb, ik weer een paar nike’s mag kopen. Want ik heb mijn favoriete nikes na 6 jaar toch maar eens weggegooid :(

 22. november 14, 2014 / 19:12

  ze zijn mooi!

 23. Carolina
  november 17, 2014 / 08:22

  Ik vroeg me af welke maat je besteld hebt in deze schoenen?
  In mijn normale schoenen heb ik een 38,
  in mijn nike zoom vomero heb ik een 38,5 want ik leg er een zooltje in, maar soms voelen deze te klein aan.
  Dus nu twijfel ik tussen een 38,5 of een 39!
  Hopelijk heb je tips voor me!

  • november 18, 2014 / 15:47

   Met nike eigenlijk altijd 1 maatje groter kopen.. als je zooltjes hebt misschien zelfs 1,5 maat (doe ik).. nike valt klein!

 24. november 17, 2014 / 16:33

  Wauw, gave kleuren!