THE LIST: 10 reasons why it’s good I’m not living in New York

Na ruim een week loop ik nog steeds met mijn hoofd in de wolken. New York. New York. Wandelen door Central Park, schaatsen in Bryant Park, lunchen bij Café Gitane… Mag ik terug? Mag ik hier wonen? Omdat dat laatste niet echt mogelijk is besloot ik voor mezelf een lijstje te maken met redenen waarom het eigenlijk maar goed is dat ik New York niet mijn hometown mag noemen. Het kostte wat moeite (want eerlijk: wie wil er nu niet in New York wonen?).

– Ik zou waarschijnlijk iedere maaltijd buiten de deur eten, want er is zo’n groot aanbod aan goede eettentjes en als je ze allemaal wil proberen (wat je natuurlijk wilt!) dan heb je daar echt drie maaltijden per dag, iedere dag van het jaar voor nodig! Oh en dan heb je ook nog de tentjes die je het liefst iedere dag zou willen bezoeken, zoals The Butcher’s Daughter en Café Gitane. Serieus, ik zou binnen een week bankroet zijn als ik in New York zou wonen.

– Ik zou niet alleen bankroet zijn omdat ik al mijn geld uitgeef aan eten, maar de appartementen in New York zijn ook niet te betalen. Niet alleen in Manhattan betaal je een godsvermogen, in Brooklyn ben je ook zo een paar duizend dollar kwijt. Dat zou ik met mijn freelancersklussen die ik nu heb nog geen maand overleven.

– En er zijn niet alleen hele gezonde restaurantjes in New York, je hebt ook dingen zoals Aunti Anne’s, waar ze pretzeldogs verkopen… pretzels met worsten erin. Is net zo vet als het klinkt, is waarschijnlijk lekkerder dan je het vindt klinken. De prijs voor een Medium Mac Menu is in New York trouwens even hoog als voor een Happy Meal in Nederland. Ga ik in Nederland meestal voor een Happy Meal, in New York zou ik dus voor het Mediummenu kiezen. Mijn heupen zijn al vijf centimeter breder bij de gedachte.

– Iedereen in New York is knap! Nee, ik meen dit. Als je in New York wilt wonen moet je een klein beetje succesvol zijn, anders kun je de huur niet betalen, zo simpel is het. Succesvolle mensen zien er over het algemeen verzorgd uit en in New York…. zijn ze ook nog eens allemaal knap. En slank! Ik voel me normaal altijd redelijk slank, of nou ja, normaal, fit… Maar naast de gemiddelde businessbabe uit Manhattan ben ik gewoon flink. Dat is dus echt niet goed voor mijn zelfvertrouwen…

– Ik ben veel te gehecht aan mijn familie en vrienden, stel je voor dat ik ziek word in New York, dan is mijn moeder er niet binnen een half uur om kippensoep voor me te maken.

– Een retourtje Parijs is een stuk minder makkelijk en snel gerealiseerd dan nu!

– Ik drink het kraanwater in New York wel, maar het water is in Nederland toch een stuk lekkerder! Daarnaast is het water in Nederland ook gezonder, zeker het duinwater wat er bij mij uit de kraan komt. Oh en de lucht is hier aan zee ook een stuk schoner dan in New York!

– Toeristen vragen me er continu de weg… Haha, ja ik meen dit. Ik ben zelf een toerist, maar mij wordt de weg gevraagd, zelfs Amerikanen! Zóoooooo vervelend en vermoeiend (merken jullie dat mijn fantasie een beetje op begint te raken, ik begin dit soort onzin redenen te verzinnen….).

– De kans is groot dat je vanuit je appartementje (of hok) de hele dag geluiden van buiten (en misschien ook wel je buren) hoort. New York is DRUK! Ik word in Den Haag al gek van de tram die iedere acht minuten een belletje geeft en mijn onderburen die iedere donderdagavond een feestje geven.

Precies een jaar geleden schreef ik trouwens een lijstje met redenen waarom ik dus wél in New York zou moeten wonen… En eerlijk gezegd, ben ik ook na het schrijven van dit lijstje nog niet echt van mening veranderd. Ik moet in New York wonen. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. november 13, 2014 / 17:13

  Hahah, leuk einde!

 2. november 13, 2014 / 17:30

  Vooral reden nummer één zou voor mij niet zo goed zijn. Ik zou echt tonnetje rond worden volgens mij van al die lekkere restaurantjes en foodketens daar… Al lijkt me een tijdje (een paar maanden ofzo) in New York wonen wel echt enorm bijzonder en gaaf!

 3. november 13, 2014 / 17:44

  Hahaha al die (goede) redenen wegen natuurlijk niet op tegen hoe leuk het zou zijn als je daar zou wonen..Nog even blijven kwijlen dan maar!

 4. november 13, 2014 / 17:46

  Ik zou er niet kunnen wonen door de geluiden. Amper een oog dicht gedaan door de sirenes. Zat in hartje manhattan, dus dan heb je dat.

 5. november 13, 2014 / 17:46

  Ik voel je pijn ;) ik zou ook best in New York kunnen wonen! Maar dan niet voor altijd want dan zou ik mijn familie en vrienden teveel missen. ..

 6. november 13, 2014 / 17:52

  Haha zo leuk geschreven! Ik wil dolgraag eens een bezoekje brengen aan New York. Lijkt me geweldig! x

 7. november 13, 2014 / 18:27

  Hahaha, wat een heerlijk artikel.
  Ik zou ook echt altijd buiten de deur eten denk ik.. Oeps!

 8. Femke
  november 13, 2014 / 19:16

  Hahaha, geweldig dit! Door jouw artikelen begint het nu nog meer te kriebelen bij mij om naar NY te gaan……. :’)

 9. november 13, 2014 / 19:54

  Het geld is een probleem, de rest valt wel aan te wennen!

 10. november 13, 2014 / 21:01

  Haha, grappig idee van je om 10 redenen op te lijsten waarom je niet in New York zou willen wonen :D Leuk! Xx Amélie

 11. november 13, 2014 / 22:45

  Goed van je om zo’n lijstje te maken, ook al heeft het dus niet echt effect gehad.. ;)

  Overigens ben ik dus iemand die niet in New York zou willen wonen, ben er ook nog nooit geweest, dus wellicht verandert het ooit nog. Maar ik ben al vrij verlegen van mijzelf, gok dat dat in een wereldstad als New York alleen maar erger wordt. ;)

 12. november 13, 2014 / 23:44

  Girl, je hebt geen idee haha! Het heeft z’n voor- en nadelen, maar indien je het kan waarmaken, zeker een ervaring!

 13. suus
  november 14, 2014 / 00:33

  Haha mooi stukje! Ik woon nu voor een jaar in New York, en central park is inderdaad mijn achteruin/hardloop park, maar geloof mij: Hoe langer je er woont hoe meer nadelen je ziet en hoe leuker Nederland is. Werken in New York betekend vooral keihard en veel uren werk. Helaas geen tijd om elke dag in whole foods of Nike town te slenteren (wat niet betekend dat ik dat niet elk weekend doe natuurlijk:) )

 14. Kirsten
  november 14, 2014 / 00:38

  Ik wil sowieso in New York wonen, of in iedere andere Amerikaanse stad waar ik geweest ben ;) Behalve in LA, LA is vreselijk.

  De volgende keer dat je er bent en tijd hebt zou ik ook eens naar Boston of Washington DC gaan, is maar een paar uurtjes met bus of trein en zijn ook echt topsteden, vooral in de lente! :)

 15. november 14, 2014 / 10:27

  Lachkick om de reden dat toeristen jou de weg vragen en dan de laatste zin ;-)))

  F*k it ik wil daar nog steeds wonen a la SJP met kids in een groot huis. *droomt weg*

  Leuk geschreven weer!

 16. november 14, 2014 / 11:09

  Leuk om te lezen! En inderdaad vooral je conclusie is echt prachtig haha :) Wel een bizar idee dat je gewoon redelijk succesvol moet zijn wil je een beetje hartje new-york wonen. Maakt het ook echt een beetje onbereikbaar.

 17. november 14, 2014 / 11:51

  Wonen in NY is blijkbaar nog onbetaalbaarder dan hier in Zwitserland, yikes… Ik denk ook niet dat ik er zou kunnen wonen. Te druk. Bezoeken? Graag! Wonen? Dat net niet denk ik.

 18. november 14, 2014 / 23:47

  Hahaha, heel mooi!! Bankroet binnen een week dat zou ik ook hebben!

 19. november 15, 2014 / 01:57

  Ik woon nu een half jaar in New York and I love it! Maar het is verschrikkelijk duur en al het eten is ongezond. Zelfs veel dingen waarvan je denkt dat het gezond is zitten vol met dikmakende dingen. Verder is het geweldig!

 20. november 15, 2014 / 11:12

  Ik snap inderdaad ook niet hoe mensen een fatsoenlijk appartement in New York kunnen betalen. Volgens mij is het niet zo dat alle lonen daar ook gelijk veel hoger zijn dan bij ons… Die eettentjes lijken mij trouwens ook een hele verleiding elke keer weer, haha. In New York wonen is volgens mij wel echt totaal anders dan in Nederland, grappig om daar eens bij stil te staan eigenlijk.