LOVE: Mama

 photo DSC_0439 2.jpg

Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten dat mijn moeder mijn moeder is. We lijken misschien niet sprekend op elkaar, maar ik heb ons beiden wel eens horen en zien praten op video. Identiek. Vraag mijn moeder een stukje te schrijven en ik heb het idee dat ik een stukje van mezelf lees. Onze smaak verschilt ook niet veel van elkaar, als ik twijfel over een kledingstuk of een accessoire, is mijn moeder degene die ik om advies vraag. Ik weet dat ik dan sowieso geen spijt krijg. Mijn moeder en ik heb dan ook een aantal dezelfde dingen in onze kast hangen. Oh ja en we zijn allebei het meest ontspannen als we een blik op onze iPhone werpen…


Mijn moeder is één van de belangrijkste personen in mijn leven. Ze deelt die positie met mijn vader en mijn zusje. Beetje onaardig dat ik mijn broertje nu niet noem hè? Zo bedoel ik dat natuurlijk niet. Ik hou van mijn broertje, maar ik voer nu eenmaal net iets minder FaceTime gesprekken met hem, dan met de rest. Maar goed, daar ging het nu niet over, het ging over mijn moeder en dat ze zo belangrijk voor me is.

Waarom ze zo belangrijk voor me is? Nou aller eerst hebben we natuurlijk de praktische zaken. Mijn moeder kan ik altijd bellen als ik foto’s nodig heb. Mijn moeder kan ik bellen op het moment dat ik een vetvlek in mijn kleding gemaakt heb. Mijn moeder kan ik bellen als ik een zakelijke beslissing moet maken. Mijn moeder kan ik bellen als ik ergens langs de weg sta met een blessure. Mijn moeder kan ik bellen als er flesjes water in de bosjes gelegd moeten worden tijdens een lange duurloop.

Maar dat is natuurlijk niet het aller belangrijkste. Mijn moeder kan ik ook bellen als ik een knuffel nodig heb. Mijn moeder kan ik bellen als ik gewoon mijn hart moet luchten. Mijn moeder kan ik bellen als ik een migraine aanval heb en voor niet meer weet dat ik van achteren leef. Mijn moeder kan ik altijd bellen, wat er ook aan de hand is, hoe laat het ook is. En dat is fijn, dat je weet dat er altijd iemand voor je is.

 photo DSC_0514 2.jpg

Voor moederdag zocht ik een mooie bedel voor mijn moeder uit bij Pandora uit de Essence collectie koos ik de ‘Sensitivity’ bedel. Het is nog geen moederdag, dat weet ik, maar over tweeënhalve week is het dat wel én we vierden afgelopen zondag het heugelijke feit dat mijn moeder weer een jaartje ouder is geworden. 54. Ik teken ervoor om er zo uit te zien op mijn 54ste.

De reden dat ik voor de Sensitivity bedel koos? Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik éérst naar het uiterlijk van de bedels gekeken heb. Ik weet dat mijn moeder houdt van de combinatie goud/zilver. Toen ik alle goud/zilveren bedels uit de collectie gefilterd had, ben ik op zoek gegaan naar de bedel die het beste bij paar persoonlijkheid past. Sensitivity past verrassend goed bij mijn moeder, ik kan namelijk maar weinig mensen die zo geduldig, betrouwbaar en lief zijn zoals zij.

Ik kan je verzekeren, mijn moeder was (en is!) erg blij met haar moederdagcadeau dat ze een paar weken voor moederdag al kreeg. En dat stemt mij natuurlijk ook tevree, dat begrijpen jullie.

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. april 23, 2015 / 17:01

  Prachtig geschreven. Mijn moeder… Mijn moeder is mijn alles.

 2. Anneli
  april 23, 2015 / 17:22

  Wauw, heel mooi geschreven! Hoe jij over jouw moeder schrijft daar herken ik mijn moeder ook in terug. Wat een geluk om zo’n moeder te hebben :)

 3. april 23, 2015 / 18:45

  Lief!

 4. april 23, 2015 / 19:00

  Wat lief van je. De bedel is inderdaad erg mooi, en zo te horen past het perfect bij je moeder.

 5. Mams kim
  april 23, 2015 / 19:02

  Je moeder is een uit duizenden annemerel……..

 6. april 23, 2015 / 19:35

  Wat lief geschreven! Ook een heel erg mooi bedeltje. x

 7. Ilse
  april 23, 2015 / 20:52

  Mooi stukje over je moeder, wees trots en blij met haar.

 8. Marleen
  april 23, 2015 / 21:08

  Wat een lief stuk over je moeder! En die bedel, wauw….

 9. april 23, 2015 / 21:27

  Wat een lieve woorden over je moeder :). Ze zal vast ongelofelijk trots zijn!
  – x Marloes

 10. Nadia
  april 23, 2015 / 21:47

  Wat een mooi verhaal. :)

 11. april 23, 2015 / 22:05

  Zo lief! Fijn dat jullie zo op elkaar lijken.

 12. Carlijn
  april 23, 2015 / 23:41

  Mijn moeder is al bijna zes jaar overleden en ik mis haar ontzettend. Ik kan jaloers worden van zo’n goede moeder-dochter relaties want dat zou ik zelf heel graag willen!
  Fijn verhaal en ik denk dat je moeder hartstikke trots (nog meer dan normaal!) is als ze dit leest! En je moeder boft maar met zo’n dankbare en lieve dochter als jij!

 13. april 23, 2015 / 23:43

  Wat een mooi stukje! En een prachtige bedel natuurlijk.
  Annemerel, complimenten! Ik heb deze week helemaal niet zo het idee dat het advertorial week is, terwijl jij aangaf dat het dat wel is :)

 14. Suuz
  april 24, 2015 / 09:29

  Mooi artikel! mijn moeder betekent ook echt alles voor mij!

 15. Elvira
  april 24, 2015 / 10:05

  Heel mooi geschreven en hele mooie bedel!

 16. april 24, 2015 / 11:00

  Mooi stukje! Mama’s zijn de beste :)

 17. april 24, 2015 / 11:18

  Heel lief! Ik heb zelf geen broers of zussen, maar kan me voorstellen dat je met je broertje net wat minder diepzinnige gesprekken voert hoor.

 18. april 24, 2015 / 11:37

  Wat lief dat je een heel artikel aan je moeder wijdt. Ik ben ook heel close met mijn moeke.

 19. Anneroos
  april 24, 2015 / 17:52

  Wat een lief artikel, en wat lijk je op je moeder!

 20. april 25, 2015 / 12:44

  Wat een prachtige foto’s van je moeder. Super lief stuk!

 21. april 25, 2015 / 13:10

  Heel mooie blogpost…