THE LIST: Thoughts while driving

 photo Recently Updated23.jpg

Ik ruil mijn auto voor geen goud in voor dat geel met blauwe voertuig dat je overal door Nederland ziet rijden, maar mijn gedachte in het verkeer zijn niet altijd even zoetsappig….

– Waarom zit je zo te duwen? Ik rij al tien kilometer harder dan is toegestaan en ik kan geen kant op. Ik ga echt geen boete riskeren omdat jij te laat van huis bent weg gegaan!

– Waarom zijn er mensen die 100 kilometer per uur rijden als 130 kilometer per uur is toegestaan. Vooral als de persoon in kwestie in een spiksplinternieuwe BMW of Audi rijdt.. Aan de auto zal het dan toch niet liggen?

– Waarom denken vrachtwagenchauffeurs dat het een goed idee is om met 85 kilometer per uur in te gaan halen? Op een vierbaansweg (dus met slechts twee rijstroken aan beide zijden) het liefst.

– Kijken mensen voordat ze van baan verwisselen wel? Letten ze op die witte Ford Fiesta waar ze hun auto voor willen parkeren? Zien ze dat die gewoon 130 rijdt terwijl zij beduidend langzamer rijden. Zien ze dat die Ford Fiesta keihard op de rem moet?

– Denk je dat die mensen bij het stoplicht horen dat ik keihard met de Backstreet Boys aan het meezingen ben?

– Hoe hard zou ik gaan als ik twee minuten lang plankgas zou geven?!

– Zo leuk om die Mercedes naast me eruit te trekken bij het stoplicht. Waarschijnlijk speelde hij het spelletje niet, maar ik wel… Natuurlijk doe ik voorzichtig, ik ben alleen een expert in heel snel schakelen en wegzoeven als het stoplicht op groen gaat. Het gaat gewoon om focus.

– Wat gebeurt er eigenlijk als mijn benzine écht op is… als er staat dat ik nog maar 0 kilometer met deze tank kan rijden.. Zit er dan stiekem nog ergens een liter verstopt, of is het dan echt over en uit?

– Zo’n Google Glass is zo’n gek idee nog niet… daar kun je toch foto’s met je ogen mee maken, of heb ik dat gedroomd? Ik wil écht graag een foto van deze zonsondergang maken, maar dat mag niet… Kan het natuurlijk wel stiekem doen, maar ja dan kan ik hem alsnog niet delen, want dan krijg ik de Instagram-politie op mijn dak. Waar is mijn assistent trouwens?

– Ooit wil ik een Porsche Cayenne S E-Hyrbrid. En dan wil ik er een poetsman bij, want hij moet wel iedere dag glimmen. En mijn Fiesta kan ik zelf nog een beetje bijhouden, maar die Cayenne is zo groot, dat lukt me niet.

Heb jij ook van dit soort gedachten tijdens het rijden?

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. april 24, 2015 / 12:03

  Hahaha, ik heb een grondige hekel aan autorijden, en zit mezelf vaak op te vreten achter het stuur. Pas als ik de weg voor me alleen heb durf ik mee te zingen met de radio ;)!

 2. Denise
  april 24, 2015 / 12:06

  Ha Annemerel. Ik heb een geweldige tip voor je voor je volgende boekbepsreking. Het boek heet ‘The Terrible and Wonderful reasons why I run long distances’ en het is echt op je lijf geschreven. Het is gemaakt door een striptekenaar en het was in Amerika een onverbiddelijke bestseller. Hier een voorproefje: http://theoatmeal.com/comics/running

  Het is alsof jij het geschreven hebt. Enjoy!!

  • april 24, 2015 / 12:11

   The oatmeal is echt zoooooo cool!

 3. april 24, 2015 / 12:07

  Hahaha EXACTLY my thoughts. Stuk voor stuk. Mensen bij mij in de auto lachen me ook altijd heel hard uit om het commentaar dat ik lever op de bestuurders om me heen..

 4. mar
  april 24, 2015 / 12:10

  Ook altijd fijn: mensen die geen richting aangeven!
  Zitten er dan echt geen knipperlichten op zo’n auto?!

 5. april 24, 2015 / 12:10

  Haha zooooooo veel gelijkaardige toughts die door mijn hoofd gaan :-) alleen die porsche cayenne zou ik door iets anders vervangen ;-)

 6. april 24, 2015 / 12:11

  Haha, ik vraag me ook heel vaak af of mensen horen dat ik keihard hele foute muziek luister. De auto is voor mij DE plek om keihard mee te zingen met die liedjes, dus haal me maar niet uit de droom dat andere me kunnen horen.

 7. Charlotte
  april 24, 2015 / 12:13

  Die gedachtes heb ik meestal ook als ik aan het autorijden bent, behalve de 100km bij 130 km. Soms ben ik te moe om 130 te rijden – 100 is dan net even iets relaxter.

 8. april 24, 2015 / 12:19

  Hahaha echt super leuk dit, heel herkenbaar ook. Vanochtend deed ik nog een wedstrijdje met iemand die het niet eens wist :P

 9. april 24, 2015 / 12:36

  Hmm, daar ben ik ook wel benieuwd naar of mensen buiten de auto kunnen horen als we meezingen… Want dat doe ik heel erg graag, haha!

 10. april 24, 2015 / 12:46

  Heeeeel herkenbaar.
  Ik kan me ook behoorlijk zitten verkneukelen als een aso die mij afsnijdt even later vol in de remmen moet omdat ‘ie moet ritsen en ze 2 auto’s voor mij ook al niet zijn 150 km/h rijden.
  En van die kamikaze figuren die (in het geval van 3 of 4 rijbanen naast elkaar) van de linker naar de rechterrijbaan sjezen, liefst nog tussen twee enorme vrachtwagens door ook. Hallo, ik heb geen X-ray vision!
  Het is trouwens ook best eng als een vrachtwagenchauffeur besluit te gaan inhalen als jij er nog naast zit…

 11. april 24, 2015 / 12:47

  Hahaha heel herkenbaar!

 12. Sarina Wieringa
  april 24, 2015 / 12:54

  Ja vooral dat “niet-kijken” bij het verwisselen van baan, daar zou echt zo’n overheidswaarschuwing voor moeten komen. Levensgevaarlijk!! Dat van die benzinemeter moet je gewoon een keer testen maar dan wel even een kannetje benzine in de achterbak, dan ben gelijk weer on the road! Succes!

 13. april 24, 2015 / 13:11

  Hahaha zo herkenbaar dit! En toch is het verkeer in NL zo heerlijk in banen geleid :’)

 14. april 24, 2015 / 13:12

  Over het algemeen zijn mijn gedachtes tijdens het rijden iets opgefokter: RIJ DOOOORRR! Je mag hier 100 geen 80!! Dat soort dingen ;)

 15. april 24, 2015 / 13:17

  Haha, zo herkenbaar. Behalve de Porsche, die hoef ik niet per se. Nog een gedachte die ik soms heb: ‘Kan ik tijdens het rijden de sleutel uit mijn auto halen?’ Ik durf het niet te proberen.

 16. Sanne
  april 24, 2015 / 13:35

  Ik vind dit eigenlijk een heel dom stukje. Wedstrijdje met je mede-weggebruiker? Foto maken terwijl je aan het rijden bent? Goed voorbeeld Annemerel!

 17. april 24, 2015 / 13:38

  Ja dit en veel scheldwoorden minus The Backstreet Boys ;-)

 18. april 24, 2015 / 15:42

  Meega herkenbare gedachtes!!

 19. april 24, 2015 / 16:09

  Hahaha, zo leuk & waar dit!

 20. Gwendolyn
  april 24, 2015 / 16:41

  Haha, zo herkenbaar! Nog eentje: doe geen moeite om me aan 140/u in te halen, ik weet dat je auto door die snelheid nu keihard aan het schudden en beven is :’) En: mensen die me per sé willen inhalen, en dan ineens terug vertragen. En 1km later haal ik hen gewoon weer in, want ik rijd netjes op cruise control aan de toegelaten snelheid…

  Als ik héél geïrriteerd ben schreeuw ik “BLIJF GODVERDOMME THUIS’ :’)

 21. april 24, 2015 / 17:03

  Haha, ik ben ook echt bang dat ik het type wordt dat 5000x examen doen voordat ik slaag :)

 22. april 24, 2015 / 17:05

  Haha, hoe belachelijk eigenlijk dat bijna iedereen dat spelletje van optrekken speelt.. En dat van die spiksplinternieuwe auto, ik ken dat gevoel! Maar dan als bestuurder. Toen ik net met vriendlief zijn nieuwe auto reed, dan leek ik net een oud pee’tje dat niet durfde rijden, dat was echt zo! Ik had zoveel schrik dat die wagen iets oncontroleerbaars deed en ik het vriendlief zou moeten gaan uitleggen. Als ik nu met zijn auto op het rechtervak aan een stoplicht sta, dan laat ik gewoon uit principe de auto links van me sneller optrekken. Waarom zou iemand anders op het linkervak gaan staan? :) Ik ben dus een heel rare autochauffeur. En is 130 het max in Nederland? Bij ons, België, is dat 120.

 23. Suuz
  april 24, 2015 / 18:48

  Hahahahhahaa BRILJANT!!! zo zit ik ook heeeeeel vaak in de auto! hahahahaha,, same thoughts!

 24. Ilse
  april 24, 2015 / 20:29

  Leuk om te lezen hoe jij in je auto zit en grappig hoe dit heen en weer gaat.

 25. april 24, 2015 / 23:04

  Haha herkenbaar! Mensen die te snel of te traag rijden zijn zo irritant!

 26. april 25, 2015 / 00:00

  Wauw, vooral die van de instagram-foto is héél herkenbaar. Altijd zo’n prachtige uitzichten wanneer ik alleen in de auto zit! Oh en dat zingen aan een kruispunt. Oeps.

 27. april 26, 2015 / 10:11

  Hahahah, heel erg herkenbaar!! Vooral waarom sommige mensen zo traag zijn of geen knipper aan doen wanneer ze ergens afslaan, irritaaant!!

 28. april 26, 2015 / 12:57

  Ik kan me ook altijd zo heerlijk opfokken! Mijn geduld is het laatste jaar héél erg verbeterd maar in het verkeer is het nog ver te zoeken..

 29. Elvira
  april 26, 2015 / 16:22

  Heel herkenbare gedachtes!!!