LOVE: La La Land

 photo la la land.jpg

Het is een schande dat ik La La Land gisteren pas gezien heb. De film draait al een maand in de bioscoop, ik hou het nieuws over de film al een jaar nauwlettend in de gaten, Ryan Gosling en Emma Stone zijn mijn favoriete acteurs (vooral samen) en er is gewoon geen excuus. Gelukkig is het me toch nog gelukt om een slachtoffer te vinden om mee te gaan naar de film. Mijn moeder wilde de film – die afgelopen week 14 Oscar nominaties kreeg – ook graag zien.

Dus zaten we gistermiddag om kwart over één ’s middags bij de matinee. Mijn moeder – over drie maanden 56 – voelde zich erg jong. Ik denk dat je met deze woorden het publiek prima kunt samenvatten. Maar hé, boeiend, het gaat om de film, niet om de mensen die om je heen in de bioscoop zitten. Als ze hun mond maar houden en je zicht niet belemmeren.

Maar goed, deze introductie is al weer lang genoeg, laten we het over de film gaan hebben. Ik zal proberen zo min mogelijk spoilers te vertellen maar de ervaring leert dat ik daar heel erg slecht in ben, dus als je de film nog niet gezien hebt en dat in de toekomst wel van plan bent (kortom: als je geen spoilers wil) dan wil ik je aanraden deze pagina nu meteen te verlaten.

Nu dus…

*Klik weg* *Klik weg *Klik weg*

Ik waarschuw niet nog een keer…..

OK. Ik heb je gewaarschuwd daar gaan we.

De eerste vijf minuten van de film dacht ik heel even, mijn hemel, ik zit bij een musical. Vind ik musicals eigenlijk wel leuk? Les Miserables kwam ik niet doorheen. Maar aan de andere kant… Moulin Rouge was ook een musical en dat is nog steeds een van mijn favoriete films. De film had even wat tijd nodig om op te warmen. Of nou ja, ik had even wat tijd nodig om op te warmen voor de film. Het was niet dat ik meteen vanaf de eerste scene door de film gegrepen werd. Er waren wat momenten, maar ik dacht pas echt YES op het moment dat Mia Seb op een feestje in een ietwat gênante (voor hem) situatie tegenkwam.

Eigenlijk vind ik Emma Stone en Ryan Gosling op die manier het leukst. Op het moment dat ze (nog) niet samen zijn. Wanneer je de spanning kunt voelen. Wanneer Emma Stone haar best doet Ryan Gosling’s personage af te serveren. Maar wanneer je eigenlijk van te voren al weet, er gaat vuurwerk komen.

Omdat ik beloofd heb om zuinig om te gaan met spoilers heb ik nogal moeite om het verloop van de film te beschrijven, maar ik ga mijn best doen om het lekker vaag te houden. Ik wist het einde al, gelukkig, anders had ik het waarschijnlijk niet zo kunnen appreciëren. De mensen om mij heen in de bioscoop wisten duidelijk niet hoe de film af zou lopen. Begin december las ik dit stuk op Vogue.com (heel veel spoilers) en met dit stuk in mijn achterhoofd heb ik de film op een heel andere manier bekeken. Deze musical/film gaat over dromen en het niet opgeven van je droom. Dit is het enige einde dat de film geloofwaardig maakt.

Het is een mooie herinnering dat je niet alles kunt hebben en dat je dingen in zult moet leveren op het moment dat je je dromen waar wil maken. Dat is misschien niet zo Hollywood waar in alles uiteindelijk vaak happy-happy-joy-joy is, maar dat is wel het leven. En het is ook wel eens fijn dat dat op het witte doek te zien is in plaats van dat praktisch onhaalbare perfecte plaatje dat we normaalgesproken geserveerd krijgen.

Tot zover mijn ‘zo vaag mogelijke’ verslag van La La Land. Heel benieuwd of er meer mensen zijn die de film gezien hebben en wat jullie van het verhaal – met name het einde – vonden.

Liefs,
Annemerel

Als je de film gezien hebt, moet je trouwens ook de soundtrack op Spotify beluisteren. Ik vond hem voor het zien van de film echt niets aan, maar de afgelopen paar uur stond hij op repeat.

Delen:

15 Reacties

 1. Kristel
  januari 28, 2017 / 12:06

  Ik vond de film geweldig! Samen met mijn vriend gekeken( ook een zondag matinee) en sindsdien zeur ik al dagen dat we samen op dansles moeten. Wat ik wil ook zo als Emma Stone en Ryan Gosling dansen?. Maar helaas, hij weigert nog steeds…

 2. januari 28, 2017 / 13:36

  Al sinds ik de film heb gezien in december staat de soundtrack op repeat. Ik vind het heerlijk om naar te luisteren!

 3. januari 28, 2017 / 15:43

  Hahaha, heel herkenbaar! In het begin: jeetje waar ben ik beland…?! Ik ben zelf ook niet zo van musicals, maar naarmate de film, vond ik hem steeds leuker worden en nu ben ik echt fan en staan de liedjes op repeat. haha!

 4. Julia
  januari 28, 2017 / 17:25

  Ik ga morgen en ik ben erg benieuwd! En ik geloof dat het in je stukje wel meevalt met de spoilers (ik kon het niet laten om toch te lezen haha).

  • Annemerel
   Auteur
   januari 28, 2017 / 18:50

   Gelukkig! Heel benieuwd wat je er van vindt!

   • Julia
    januari 29, 2017 / 18:34

    Ik vond het een hele mooi film! Met mooie muziek, mooie beelden, mooi verhaal. Maar jeetje, dat einde… Uiteindelijk wel een mooi einde, maar niet wat ik had gehoopt!

 5. januari 28, 2017 / 18:00

  Zo veel liefde voor deze film, en vooral voor de vrolijkheid, de muziek, en Emma Stone / Ryan Gosling <3 De soundtracks staan ook lekker vaak op, haha. Ik heb er van genoten.

 6. januari 28, 2017 / 18:58

  Ik ben al twee keer naar deze film in de bios geweest haha. Wat een topfilm! Emma en Ryan zijn inderdaad echt <3 In eerste instantie dacht ik bij het einde wel een klein beetje 'meh,' of nouja, ik vond de hele scene die zich in Mia's gedachten afspeelt heel mooi gedaan maar ik vond het wel balen dat ze niet samen eindigden. Maar na de tweede keer zien kon ik het eigenlijk juist wel waarderen, inderdaad omdat het een film is over Hollywood die toch niet het typische Hollywood einde heeft. Ugh, ik zou zo nog een keer gaan, haha. Loved it!

 7. januari 28, 2017 / 21:15

  Ik heb hem ook gezien. Vond vooral het camera werk heel goed, sommige scenes of stukken zijn in 1 take opgenomen en dat vind ik heel tof. Verder vind ik het lichtwerk heel goed gedaan. Ik vind het einde ook heeeeel erg tof gedaan en de muziek ook.
  Maar ik moet zeggen dat ik al die oscar nominaties en heise erom heen niet heel erg snap. Ik heb echt betere films gezien (hacksaw ridge for example).

  • Annemerel
   Auteur
   januari 29, 2017 / 10:43

   Ja ik vind de film heel goed, maar 14 nominaties?! Ik dacht dat het misschien te maken zou kunnen hebben met het feit dat in de jury vooral mensen met een band met Hollywood zitten en dat ze zich hierdoor extra tot de film voelden aangetrokken. Maar dat was slechts een gok die nergens op gebaseerd is.

 8. Ilse
  januari 28, 2017 / 23:22

  Nog steeds niet gezien maar ik wil hem nog wel graag zien.

 9. januari 29, 2017 / 10:39

  Ik ben het helemaal eens met jou beschrijving. Ik ben totaal geen musicalfan, dus op het begin dacht ik ook: O nee mijn twee favoriete acteurs die in een film spelen waar ik níks mee heb. Maar gelukkig werd de film steeds een stukje beter. En uiteindelijk ben ik helemaal verliefd geworden op deze film.

 10. Vera
  januari 29, 2017 / 12:15

  Ik ga er vanavond voor de tweede keer naartoe, dit keer niet met mijn vriend maar met mijn moeder ❤ Vind de liedjes, het camerawerk en toch wel het scenario zo mooi dat ik met liefde nog een keer betaal voor de bios, ook al zat ik de eerste keer met tranen in mijn ogen op het eind omdat ze toch niet samen zijn. Maarja, that’s life en dat is ook wat deze film ergens zo mooi maakt

 11. Merel
  januari 29, 2017 / 13:38

  Ik ben gisteren geweest en ik vond m echt geweldig. Ben normaal helemaal niet zo’n filmkijker maar hiervan heb ik wel echt genoten. Het verhaal, de liedjes, de love, de boodschap! Alleen van het eind baalde ik wel een beetje, had liever gezien dat het anders was afgelopen. Maar het heeft ook wel zijn charme! In ieder geval is deze film wat mij betreft een dikke aanrader!

 12. Marije
  januari 29, 2017 / 20:24

  IK zag hem ook vrijdag, maar dan in de avond. Vooraf had ik er nog weinig over gelezen en ik vond hem goed! Echt goed, vooral door de kleine imperfecties bij de acteurs dat maak ze menselijk en niet zo gelikt en dat vond ik ook van het einde. Het einde was even een shock! Maar het past wel bij de film en wat je zegt het maakt het wel reëel. Dromen najagen betekend ook dat je dingen moet opgeven.