LOVE: Jogha

 photo Desktop1571.jpg

Ik hou van mijn Nike schoenen en dry-fit knit longsleeves, ik hou van mijn Lululemon broeken die ik stiekem vaker in het dagelijks leven draag dan tijdens een rondje hardlopen. Maar ik word oprecht vrolijk van mijn Jogha-collectie.

Vorig jaar rond deze tijd kreeg ik een mail van Aranka, ze vroeg of ik mee wilde doen met een shoot voor haar nieuwe sportkledingmerk. Ik kende Aranka vaag, maar had haar nog nooit gesproken. De shoot vond een dag nadat ik terug kwam uit New York (waar ik de marathon zou lopen) plaats en ik had dus zo mijn bedenkingen. Ik had het mega-druk, moest ik nou echt vrijwillig mee gaan werken aan een shoot met sportkleding die ik nog nooit gezien heb, terwijl ik eigenlijk van voren al niet meer weet dat ik van achteren leef? Ik ben blij dat Esmée me toentertijd heeft overgehaald om ja te zeggen.

 photo Desktop1571.jpg

Die shoot was hartstikke leuk om mee te maken. Mijn jet-lag gezicht zag er dankzij een top visagiste uit als dat van Kylie Jenner en de kleding was prachtig. Beetje jammer dat ik me de maanden voor de shoot een beetje had laten gaan met Oreo’s en zakken chips, waardoor ik nogal afstak tussen de ‘echte’ fitgirls, maar hé, daar leren we van.

Inmiddels is dit dus allemaal alweer een jaar geleden en viert Jogha bijna haar eerste verjaardag. Aranka heb ik het afgelopen jaar goed leren kennen en voelt niet alleen als een zakelijk contact, maar eigenlijk veel meer als een vriendin. Zo iemand die haar huis – vrijwillig – even aan je uitleent als je het nodig hebt voor een shoot. En Jogha is één van mijn favoriete merken geworden. Omdat ik vaak vragen krijg over maten, pasvorm en kwaliteit zal ik mijn ervaring delen.

 photo Desktop1571.jpg

Allereerst, ik draag van Jogha altijd maat S en ik ben 1.77m en het cupmaat C70. Mijn zusje is vrijwel even lang, maar is een stuk smaller, zij draagt maat XS.

Tights
In de eerste collectie van Jogha waren de broeken voor mensen met lange benen (zoals ik) net iets te kort, de nieuwe collectie heeft langere broeken, maar je kunt ook voor een iets kortere variant kiezen. Mijn favorieten zijn de broeken met de brede band, deze hebben een touwtje zodat hij extra goed blijft zitten. Ze zitten lekker hoog (tot net onder mijn navel) en doordat alleen de voorkant een print heeft, lijken je benen niet extra breed, ondanks de drukke prints (fijn!).

 photo Desktop1571.jpg

Sports bra’s / Gym Bra’s / Racerback Bra’s
Mijn favoriete beha’s uit de collectie zijn de Sports Bra’s, deze hebben een beugel, waardoor je niet meteen een jongetje wordt, ook als je niet veel ’te bieden’ hebt. De bovenkant is afgewerkt met mesh, wat ik erg mooi vind. De bandjes van deze beha zijn ook verstelbaar, dus als je een kleine cupmaat hebt, maar wel lang bent (moi) heb je niet het probleem dat de bandjes te kort zijn. De Gym Bra’s vind ik ook heel mooi, hier wordt je voorgevel ook vrolijk van. Maar hier kan ik niet in hardlopen omdat ze niet genoeg ondersteuning bieden. Het zijn niet voor niets Gym Bra’s. Dan heb je ook nog de Racerback Bra’s, dit zijn de meest ‘standaard’ sportbeha’s, maar doordat er losse cups in zitten blijft ook hier je figuur redelijk in behouden.

Jasjes
De jasjes van Jogha zijn ook favoriet! Je kunt ze namelijk twee kanten op dragen. Aan de ene kant heb je dan een lekker gek printje en aan de andere kant een mooie kleur. Ik heb ze nog niet met hardlopen aan gehad, daar is het nu nog te warm voor, maar ik draag hem graag overdag, omdat hij net zo goed casual gedragen kan worden.

 photo Desktop1571.jpg

Sweat collection
Ook favoriet is de Sweat Collection. Afgelopen zomer heb ik in de sweat shorts geleefd! Ik heb hem ook in het lang en ik heb een bijbehorende trui, heerlijk! De stof is super zacht en niet geheel onbelangrijk, de collectie is gemaakt van 100% organic katoen.

Kwaliteit
Wat ik me afvroeg toen ik mijn eerste Jogha producten kreeg was, hoe lang blijft dit mooi? Het antwoord heb ik inmiddels… lang! Ik heb nog niet gemerkt dat mijn kleding in kwaliteit achteruit gaat. De rek van de producten is nog steeds even goed en ook de kleuren van de prints vervagen niet. Hoe dat precies zit laat ik Aranka graag zelf uitleggen…

Wat maakt Jogha nou zijn en anders dan andere merken? De prints maken de collectie natuurlijk onderscheidend, daarnaast vind ik de kwaliteit ook écht goed. De stoffen voelen heel mooi en luxe aan en het blijft ook gewoon zo. Dat zie je natuurlijk niet als je de kleding online in de webshop ziet staan, maar ik vertel echt geen onzin. 

Mocht jij nu denken… Damn, ik wil dat ook! Snap ik! Ik heb van Aranka een kortingscode gekregen voor jullie, als je een bestelling plaatst op Jogha.com en bij het afrekenen de code ‘annemerelcom’ gebruikt, krijg je 20% korting op de gehele collectie! De code is nog tot en met het eind van deze maand geldig. 

Heb jij wel eens iets bij Jogha besteld? En zo ja, wat?! Ben je net als ik fan? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Annemerel

Disclaimer: Aranka heeft mij NIET betaald om dit te schrijven, een aantal kledingstukken heb ik gekregen, ik heb ook zelf een aantal items gekocht en sommige dingen die ik draag heb ik geleend, just to be 100% clear!

Delen:

39 Reacties

 1. oktober 22, 2015 / 12:03

  Leuk!! Ik heb eigenlijk echt geen sportkleding meer nodig, maar zwijmel nog even verder… Zitten hele mooie stukken tussen

 2. Floor
  oktober 22, 2015 / 12:11

  Jogha vind ik ook erg fijn! Ik heb dankzij Girlscene laatst een tegoedbon gewonnen. En ik leef nu zowat in die broek, heerlijk!

 3. oktober 22, 2015 / 12:12

  Prachtige collectie!

 4. Charlotte
  oktober 22, 2015 / 12:12

  Echt zo’n leuke collectie!
  Wat me trouwens ook opvalt, is hoe goed je lichaam er momenteel uitziet.. Seriously, echt een fit girl body, was me al op instagram opgevallen! :-)

 5. oktober 22, 2015 / 12:24

  Nope niks van Jogha in huis.

  Het ziet er zeker mooi uit. Fijn zo een band tot net onder je navel, dit vind ik een dikke pluspunt net als dat Aranka en haar team zo betrokken zijn dan gun ik zo een bedrijf eerder de centen.

 6. Aurelie
  oktober 22, 2015 / 12:40

  Bedankt voor de kortingscode! Ik heb vorige maand voor het eerst een tight en sporttop bij Jogha besteld en die kleren zitten echt perfect.

 7. oktober 22, 2015 / 12:55

  Oh ik vind de sportkleding van dit merk zó ontzettend gaaf! Heb ook een aantal items maar wil altijd meer, haha.

 8. oktober 22, 2015 / 13:14

  Ik vind vooral de tops erg leuk! Ga eens kijken :)

 9. oktober 22, 2015 / 13:16

  Leuke collectie. Net op zoek naar mooie sportkleding, ga de site eens ontdekken!

 10. Ilse
  oktober 22, 2015 / 13:18

  Ik ben al een tijdje bij de collectie aan het zwijmelen alleen ik twijfel of ik het zal aanschaffen. Helemaal verleidelijk met die code nu.

 11. oktober 22, 2015 / 13:45

  Ik ben ook fan van Jogha!

 12. Rieke
  oktober 22, 2015 / 15:14

  Ik heb het zo hard niet nodig, maar ik wil het… Hehe.

 13. oktober 22, 2015 / 15:16

  Ik vind de kleding van Jogha zo tof. Fijn dat je een kortingscode hebt, ik ga vanavond eens kijken. Mooie foto’s!

 14. oktober 22, 2015 / 15:16

  Ziet er echt tof uit vooral dat laatste setje!

 15. oktober 22, 2015 / 15:30

  Ik vind hun collectie altijd zo tof maar de prijzen liggen buiten mijn budget </3

 16. oktober 22, 2015 / 15:43

  Mooie bh’s! Maar zijn de Sports Bra’s nou wel of niet geschikt voor hardlopen?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 22, 2015 / 19:55

   Bij mij zit hij heel goed tijdens het lopen, ik weet niet hoe het is als je een grotere voorgevel hebt, maar hij biedt mij ruim voldoende support.

 17. Inneke
  oktober 22, 2015 / 16:02

  Blij met de kortingscode!
  eigenlijk niet nodig maar kan ik een excuus vinden? hmm…een vroeg verjaardagscadeau voor mezelf gekocht ;-)
  bedankt

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 22, 2015 / 19:55

   Haha goed zo! Wat heb je gekocht?

 18. oktober 22, 2015 / 16:22

  Ik kom er echt nu pas achter hoe je jogha uitspreekt :D Ik sprak het uit als yoga :’)

 19. oktober 22, 2015 / 16:57

  Staat je goed! Ik vind de kleding zo mooi maar ik ben er nog niet aan toe! Al heb ik sinds vorige week wel de Ibiza mat in mijn kamer liggen! Zo blij mee.

 20. oktober 22, 2015 / 17:20

  Jeetje, dan is tien kilo toch best wel een verschil!

  Mooie kleding hoor. Een vraagje: schijnen die bh’s door? Ik zie vaak zo’n tepel-afdruk door sportbeha’s heen, en dat wil ik natuurlijk niet, haha

  xx

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 22, 2015 / 19:54

   De Racer Bra en de Sports Bra zijn allebei voorgevormd, de Racer Bra heeft losse cups en de Sports Bra is verstevigd. Bij de Racer Bra weet ik het niet zeker, maar bij de Sports Bra schijnen mijn tepels niet door.

 21. oktober 22, 2015 / 17:20

  PS ik sprak het altijd uit als JOGJA, maar het is dus jogHa, haha

 22. oktober 22, 2015 / 18:59

  Ik vind Jogha zo ontzettend mooi. Heb net als jij lange benen, dus het is goed om te weten dat de broeken nu ook in een wat langere variant te krijgen zijn, kan weer op het Sinterklaas/kerst-verlanglijstje!

 23. Merin
  oktober 22, 2015 / 19:03

  Het is echt heel mooi!! Zit er ook een bh bij die genoeg ondersteuning biedt voor het hardlopen?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 22, 2015 / 19:53

   Ik vind de Racer Bra en Sports Bra ondersteunend genoeg, maar ik heb dan ook geen hele grote voorgevel, dus kan daar niet voor spreken!

 24. oktober 22, 2015 / 20:02

  Ooo ik heb hier al eerder dingen van gezien… te gek! Nu ga ik maar eens kopen ook. Met de smoes dat ik mijn yoga garderobe uit moet breiden ;)

  • Suuz
   oktober 22, 2015 / 21:09

   hahahahahahaha zelfde gedachte…. oeps!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 22, 2015 / 21:11

   Hahaha good for you! Is heel belangrijk!

 25. oktober 22, 2015 / 22:06

  Ik vind de Sports Bra in het geel zó mooi! En ik heb het nog écht heel erg nodig ook, dus deze kortingscode komt als geroepen :) Heb Jogha even gemaild, van vind de maattabel erg verwarrend…

 26. oktober 22, 2015 / 22:31

  Ik vind het merk van begin af aan al ontzettend gaaf! De prints zijn zo mooi!! Helaas nog geen item aan kunnen schaffen… Al maakt die kortingscode het wel extra verleidend……

 27. Emma
  oktober 22, 2015 / 22:43

  Volg je blog al een tijd en reageer nooit maar deze blog heeft me gelijk aan nieuwe sportkleding geholpen! Tnx voor de kortingscode!

 28. aagje
  oktober 23, 2015 / 09:22

  Ik heb inmiddels drie broeken en ze zitten heerlijk! En inderdaad, ze blijven prachtig! Ga nu op zoek naar een leuk jasje, thanks voor de korting!!

 29. Elvira
  oktober 23, 2015 / 11:06

  Ik had van de eerste collectie vorig jaar de ethnic unique tights maar die zakt onwijs af ook als ik het touwtje super strak vast knoop. Omdat die tegenviel en het ver boven mijn budget ligt (vorig jaar was die tights een beloning voor mijn tentamenweek) heb ik besloten niet meer bij Jogha te bestellen, ookal zou de kwaliteit nu verbeterd zijn. Voor 25 euro heb ik een tights van de h&m die veel beter zit. Helaas want vind Jogha er wel super mooi uit zien en je ziet er weinig andere meiden mee lopen!

 30. oktober 23, 2015 / 12:39

  Bij het stukje over maten zeg je. ” En het Cupmaat…” Moet dat niet Heb zijn? Het = Heb.. Typfoutje?

 31. oktober 25, 2015 / 10:02

  Nou besteld hoor :) Ik wilde al heel lang een setje van Jogha maar nu met die korting was ik meteen overgehaald :)

 32. oktober 26, 2015 / 12:42

  Ik zie mezelf er niet snel in lopen, maar ik vind het wel onwijs mooi. En jou staat het goed!

 33. jessika
  november 13, 2015 / 12:06

  Hi :)! Ik word helemaal hebberig van de collectie! Ik wil heel graag een tight bestellen, maar ik twijfel heel erg tussen maat s/m (zit er vaak tussen in). Dus vraagje; hoe vallen de tights?