LOVE: Green Monster

 photo DSC_8182.jpg

Als je net iets te vaak slechte dingen eet en net iets te weinig gezonde dingen eet, is het na een tijdje best lastig om uit die vicieuze cirkel van slechte gewoonten te komen. Althans, dat probleem heb ik. De afgelopen maanden waren niet mijn gezondste. Het was dat mijn ouders ’s avonds meestal wel prima eten op tafel zetten, maar de rest van de dag at ik slecht. Op een gegeven moment had ik drie zakken van de McDonalds in mijn auto liggen. Uh ja, ik at niet alleen slecht ik was ook een beetje laks met opruimen.

Maar geloof me, marathontraining en een menu gebaseerd op McDonalds is geen combinatie, zeker als je daarnaast ook nog een actief leven hebt, veel werkt, een sociaal leven probeert te onderhouden en aan het verhuizen bent. Ik voelde me de afgelopen maanden nog meer een granny dan normaal en normaal voelde ik me ook gewoon een beetje BLEGH. Ik praat inderdaad de verleden tijd, want ik begin het pad naar gezondheid terug te vinden en het begon allemaal met mijn nieuwe blender die ik bij Fonq.nl mocht bestellen, de Philips HR2093/00 Avance.

Een groene smoothie maken is het aller aller makkelijkste en snelste wat ik kan bedenken om ‘gezond’ te worden. Kijk, natuurlijk word je met een halve liter groensap niet ineens extreem gezond. Dat zou mooi zijn, hoef je ’s ochtends alleen maar een sapje te drinken en kun je de rest van de dag alleen maar bij McDonalds eten. Helaas werkt het zo niet. Maar hoe het voor mij wel werkt, als ik gezond begin met een gezond groen sapje, is het een stuk makkelijker om de rest van de dag ook een beetje gezond te eten en drinken. Als ik begin met een rol Oreo’s en een glas Cola. Jup, daar heb ik inderdaad mee ontbeten.

Wat ik in mijn smoothie gooi? Twee handen spinazie, een banaan, één of twee soorten bevroren fruit een theelepel maca en een theelepel spirulina, een klein glas water erbij et voilà. Hij kan natuurlijk nog wat gezonder, als ik er nog iets meer eiwitten doorheen zou doen, iets minder fruit en iets meer groenten, maar hé baby steps he!

Alles voor een PR op de New York Marathon BABY!

Hebben jullie nog een goed idee voor een ingrediënt wat ik als eiwit/vet aan mijn smoothie kan toevoegen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

35 Reacties

 1. Carina
  september 4, 2014 / 12:04

  shakes van body en fit shop misschien? en beetje olie, bijv cocosvet er doorheen, maakt het lekker romig.. Je kan ook puur eiwit kopen maar dat is zoooooooooooo overheersend geloof mij wil je niet :S das echt zo bitter blaahh :)

 2. september 4, 2014 / 12:07

  Ik drink ook zo af en toe wel eens een groene smoothie, al is de laatste al wel weer een tijdje geleden.
  Ik gooi er zelf eigenlijk nooit eiwitten door, dus heb geen tips voor je.
  Wel een tip is spinazie en ananas ipv banaan, lekker ter afwisseling :)

  • Laya
   september 4, 2014 / 12:37

   Dankjewel voor de tip van spinazie met ananas! Ik dronk het alleen met banaan, maar nu ga ik jou variant zeker ook eens proberen. Dankjewel :)

 3. september 4, 2014 / 12:07

  Ah, dit lijkt me echt superlekker! Ik heb een paar keer eerder een groen sapje gehaald bij verschillende juicebars, maar nog nooit zelf gemaakt. Moet ik echt een keer doen volgens mij! :)

 4. september 4, 2014 / 12:27

  True! Als je je dag begint met een gezond ontbijt zet je echt de toon voor de rest van de maaltijden, heb ik ook. Maar wat je er doorheen kunt doen ivm eiwitten, geen idee. Ik gooi weleens een handje havermout door mijn smoothie om het wat vullender te maken. Chia zaad heeft ook eiwitten in zich he, misschien is dat een idee?

 5. september 4, 2014 / 12:28

  Bosbessen!

 6. september 4, 2014 / 12:29

  Gewoon proteine poeder. Ik heb met vanillesmaak en dat maakt mijn smoothie altijd net iets zoeter en is heel lekker :)

 7. Sarah
  september 4, 2014 / 12:31

  Jôh, in deze wereld van perfectie ben ik maar wat blij dat jij gewoon toegeeft dat je soms ontbijt met Oreo & Cola. Nee, het is niet perfect, maar echt, als er één jong meisje door jouw blogs te lezen en te zien hoe nuchter jij omgaat met eten, een anorexie-periode bespaard blijft, mag je meer dan trots op jezelf en je stem zijn. Echt!

 8. Mar
  september 4, 2014 / 12:47

  niet echt groen maar bevroren banaan met ananas is ook super!

 9. september 4, 2014 / 12:59

  Wat goed dat je weer op de goede weg bent qua eten. Fijn dat je beter in je vel zin, en tijd maakt voor lekkere gezonde dingen.

  Wat een fijne blender hé? Ik heb dezelfde. Alleen is die van mij er ineens mee opgehouden. Aangezien ik nu ook weer in en ‘gezondere periode’ zit zou ik graag een smoothie maken.. maar dat gaat even niet.
  Na jouw post vind ik dat ik echt actie moet ondernemen, eens kijken of ik nog garantie heb..

 10. Lisa
  september 4, 2014 / 13:21

  Komkommer, limoen, bleekselderij en groene appel..klinkt zuur maar het is heerlijk fris!

 11. september 4, 2014 / 13:37

  Ik heb een beetje hetzelfde probleem.. maar het gaat weer de goede kant op! En inderdaad een gezond begin van de dag scheelt al een hoop! Het lijkt me een hele handige blender!

 12. september 4, 2014 / 14:07

  Ik ben nog steeds niet begonnen aan die groene smoothies haha. Die waterkoker heb ik ook! Ben er helemaal weg van. Lekker roze!

 13. september 4, 2014 / 14:19

  Ha, zelf net ook een groene smoothie challenge gedaan. Merkte dat ik me in eerste instantie vooral beter voelde doordat ik gewoon gezond bezig was! Hou vol!

 14. september 4, 2014 / 14:35

  Ik heb een tijdje aan de groene smoothies gezeten, misschien toch maar weer wat actiever gaan juicen…

 15. september 4, 2014 / 14:36

  Ik zit op dit moment nog een beetje vast in die vicieuze cirkel, dus misschien moet ik ook maar eens aan de groene monsters gaan. Ben alleen zo bang dat het echt heel vies is..

 16. september 4, 2014 / 14:53

  Avocado’s zijn te gek in groene sapjes. Niet alleen lekker, maar je hebt ook gelijk eiwitten te pakken. :)

 17. september 4, 2014 / 15:01

  Als ik jarig ben geweest, kan ik hier eindelijk mee aan de slag (ik weet al wat ik krijg haha). Denk ook dat ik begin met meer fruit

 18. september 4, 2014 / 15:33

  Tip: doe eens een halve avocado door je smoothie! Goede gezonde vetten en maakt je sapje heerlijk romig!

  Mijn favo?: 1 kiwi, 1 banaan, 1/2 avocado, 2 handen spinazie, wat chiazaad, beetje kaneel (ja echt lekker – en goed voor bloedsuikerspiegel!), water. Et voilà, blenderen maar!

 19. Noor
  september 4, 2014 / 16:05

  Inderdaad avocado! Ik doe er ook nog wel een een lepel kokosolie in of de kokosmelk van alpro voor de afwisseling!

  • Noor
   september 4, 2014 / 16:07

   En wanneer ik veel sport doe ik er kwark bij voor de eiwitten :)

 20. september 4, 2014 / 16:30

  Hennepzaad! Ik heb er laatst een artikel over geschreven, zit bomvol eiwitten: http://www.eatrunlove.nl/superfood-hennepzaad-bomvol-eiwitten/ en smaakt heel lekker, ook over yoghurt.

  En een scheutje lijnzaadolie en avocado!

  En een goed proteïne poeder werkt ook heel goed na een run. Gebruik nu zelf die van Sun Warrior, banaantje, ananas, mango, beetje plantaardige melk en een el (vanille)proteïnepoeder.

 21. september 4, 2014 / 16:37

  Ik heb dit ook een aantal keer gedaan, heerlijk is het!

 22. september 4, 2014 / 16:50

  Sinds mijn blender het heeft begeven heb ik geen smoothies meer gedronken.. Maar het liefst doe ik mango, amandelmelk en wat spinazie (soms wat banaan of dadels voor het zoete) en eigenlijk altijd met bevroren fruit! Zodat het lekker koud is :-)

 23. september 4, 2014 / 17:04

  Deze blender lijkt me fantastisch! De mijne is helaas opgehouden met blenden, tijd voor een nieuwe! Kun je misschien je groentesapjes recepten met ons delen?

 24. september 4, 2014 / 17:23

  Dit artikel doet me eraan herinneren dat ik nodig weer een smoothie moet maken!

 25. Femke
  september 4, 2014 / 17:28

  Hmmm, ik houd van de groene monsters haha! Vooral ’s ochtends vind ik dit heerlijk. Lekker gezond de dag beginnen :) Goed bezig trouwens, you go!

 26. september 4, 2014 / 17:54

  Hennepzaadjes, avocado en bijenpollen zijn fijne plantaardige eiwitten. En in Rens’ boek staat een recept voor een lekker groen monstertje! In plaats van spinazie gebruik ik trouwens liever boerenkool. Spinazie eet ik al zo vaak, maar boerenkool eet je vaak niet zo snel, dus dan maar door m’n smoothies! AH verkoopt bio ingevroren boerenkool: handig!

 27. september 4, 2014 / 18:44

  Groene smoothies, ik ben fan; elke ochtend drink/eet ik er een met extra muesli/superfoods/dadels/etc.

  Mijn favoriet ‘vloeibare’ smoothie is appel, bleekselderij, wortel, komkommer, gember en kurkuma en water. Mijn favoriete ‘dikke’ smoothie is banaan, avocado, munt, notenpasta en cacaopoeder (net chocolade!!)… Mmm!

 28. Karin
  september 4, 2014 / 19:34

  Flinke hand spinazie, 1/2 komkommer, 1/2 avocado, 1/2 citroen, stengel bleekselderij, vers geperste sinaasappelsap

 29. september 4, 2014 / 21:43

  Avocado er door is ook heeeerlijk! Lekker romig en belachelijk goede vetten ;-) Vult goed.

  Er zijn er veel die rauw ei door smoothies doen (haverout, ei, cayenne peper, sinaasappel, kaneel, water, paar handjes spinazie. LIKE)

  In noten zitten ook veel eiwitten :-).

  Bij de tuinen heb je vanille erwten proteine, zonder shizzle en heeerlijk met banaan spinazie enz.

  Zelf doe ik vaak hennepzaadjes er door! Ongepeld zijn ze hard, maar gepeld zijn ze zacht en deze maken je smoothie heel romig! Je hebt zelfs bij de jumbo henneppoeder.. flinke lepel er door proef je eigenlijk niet, maar voegt WEL eiwitten toe! =). bijenpollen ook een optie, maar zijn erg overheersend van smaak en ikkk vind die niet perse het allerlekkerste ;-).

  SMakelijk! :-) xxxx

 30. Claire
  september 4, 2014 / 21:44

  Avocado! In avocado zit superveel eiwit en vet, bovendien maakt het de boel lekker romig. Volgens mij is een avocado echt de perfecte toevoeging. En het is groen ;-)

 31. september 4, 2014 / 23:31

  JA! Groene smoothies zijn onwijs lekker, vooral met spinazie! Yummm

 32. Suuz
  september 5, 2014 / 09:24

  Avocado ja!! Kokosmelk of Notenpasta!

 33. september 5, 2014 / 11:34

  amandelmelk, spinazie, broccoli, banaan en appel (door de melk geen water meer nodig)! Super lekker en door de banaan en amandel lekker zoet!