FAIQ: Frequently Asked Instagram Questions

 photo faiq.jpg

Ik krijg op Instagram redelijk vaak vragen. Ik beantwoord ze met alle liefde, maar vaak zijn het dezelfde vragen. Om nu in één keer allemaal te beantwoorden heb ik voor jullie deze FAIQ (Frequently Asked Instagram Questions) gemaakt met de zestien vragen die ik het vaakst krijg!

Hoe krijg ik die klok op mijn MacBook / iMac?
De klok is van Fliqlo en die kun je hier downloaden. Als je een Apple computer hebt ga je naar Instellingen/System Preferences en dan staat hij als het goed is automatisch bij Screensavers. Het kan ook zijn dat jouw computer beveiligd is en dat je niet zomaar alles kunt installeren. Staat de screensaver er niet tussen? Kijk dan even bij je privacy instellingen (ook bij Instellingen) als het goed is staat er dan een melding dat je Fliqlo probeert te installeren en of dat OK is. Je moet dat dan even aanvinken en als het goed is staat de screensaver dan tussen de screensavers waar je uit kunt kiezen.

Waar zijn je tafel en stoelen van?
Mijn tafel heb ik op maat laten maken bij Steigerhout.nu, mijn stoelen zijn replica Eames stoeltjes en bestelde ik via Marktplaats.

Wat is die kleur wit op je muur?
Dat heeft mijn huurbaas gedaan, ik zou niet weten wat het is!

Waar zijn je bed en bank van?
Ikea!

Waar is die lamp naast je bed van?
Ikea!

Hoe krijg ik mijn hardloopstatistieken ook zo op mijn foto?
Dit kun je doen als je de nieuwste versie van Nike Plus hebt, na je run kun je er voor kiezen om je run te delen, je krijgt dan ook de mogelijkheid om een foto toe te voegen. Op de foto kun je dan je statistieken toevoegen. Loop jij met de Nike Sportwatch en wil je je foto delen? Synchroniseer dan eerst je horloge en laadt vervolgens de statistieken in je Nike App, je kunt dan op de run klikken en alsnog een foto toevoegen en delen. Ik heb gehoord dat dit met Android helaas niet mogelijk is, maar ik heb (en ken) zelf niemand met Android dus weet dit niet 100% zeker.

Wat is dat getal links op je hardloopfoto? En wat is dat getal rechts?
Het getal links op mijn foto is het aantal fuelpoints dat ik met mijn run behaald heb. Fuelpoints zijn het meetsysteem waarmee Nike ‘verbruikte energie’ meet. Als je tussen de 2500 en 3000 fuelpoints per dag verdient zit je redelijk goed. Tijdens een run ga ik daar vaak al overheen, zeker als het een duurloop is. Het getal rechts is mijn gemiddelde pace, dat wil zeggen, dat is de gemiddelde tijd die ik over één kilometer loop.

Wat is je streeftijd in New York?
Ik liep vorig jaar 4.05.35. Die tijd wil ik sowieso verbeteren. Het liefst loop ik sneller dan 3.58.26, mijn PR dat ik in Rotterdam dit jaar liep. Maar New York is lastig en de omstandigheden heb je niet altijd in de hand. Ik ga in ieder geval mijn best doen. Of nou ja, ik doe NU al mijn best door drie keer per week te trainen.

Hoe kan het dat jij er zo uit ziet na het hardlopen?
Nou ik maak dus gerust 25 selfies voordat ik er eentje acceptabel vind. Daarnaast plaats ik ook niet altijd een selfie na het hardlopen, eigenlijk helemaal niet zo vaak. Dat heeft ook een reden, ik zie er niet altijd even goed uit na het rennen.

Hoe ben je ineens zo snel geworden?
Ik train voor het eerst gestructureerd drie keer per week en ik train bewust op snelheid. Daarnaast loop ik mijn 10 kilometer door de duinen en dat betekent dat ik veel heuvels op moet, dit maakt ook sneller. Het komt er eigenlijk op neer dat ik het afgelopen jaar niet écht hard getraind heb en dat ik de afgelopen maanden wel gedaan heb.

Wat is nou eigenlijk je favoriete hardloophorloge?
Ze hebben allemaal wel iets waar ik fan van ben. Ik zal altijd met Nike Plus blijven lopen, omdat ik mijn statistieken daar al bijna drie jaar in bijhoud. Het TomTom horloge vind ik heel fijn omdat er een hartslagmeter in de band zit en het Garminhorloge vind ik heel fijn omdat het net een Personal Trainer is.

Waar heb je die mok vandaan?
De Starbucks mokken kocht ik – logisch – bij Starbucks. Helaas hebben ze ze vaker niet dan wel, ik kan je dan ook niet vertellen waar je ze op dit moment kunt vinden. Zelf heb ik Londen per ongeluk kapot laten vallen en iedereen die naar Londen gaat moet voor mij op zoek naar zo’n mok, helaas kan niemand hem meer vinden! De witte mokken met de woorden erop komen bij de Bijenkorf vandaan en bij Anna+Nina.

Wat zit er in je smoothie?
Dat verschilt, maar meestal zit er sowieso spinazie in en een banaan, wat bevroren fruit en macapoeder.

Waarom ben jij nog geen tientonner met al dat slechte eten dat je eet?
Omdat ik veel hardloop en af en toe ook heus wel gezonde dingen eet ;-).

Waar woon je eigenlijk precies?
Ik woon in Den Haag, maar ik ga niet precies vertellen waar ik woon, dat vind ik een beetje een eng idee. Ik woon in ieder geval 2,5 kilometer lopen van het strand en ik zit met tien minuten in het centrum, ideaal dus!

Wat is die kleur rode nagellak die je vaak draagt?
Bordeaux of Wicked van Essie

Nog meer vragen ;-)!

Liefs,
Annemerel

Delen:

27 Reacties

 1. september 4, 2014 / 17:10

  Nope, met een Android telefoon kun je idd geen foto’s maken in de Nike app nadat je een run hebt gesynct. Bummer!

 2. september 4, 2014 / 17:15

  Dank voor de boeken!!

 3. Gekelien
  september 4, 2014 / 17:25

  Ah, dat verklaart waarom een vriend van mij London niet meer in London kan vinden

 4. Esther
  september 4, 2014 / 17:26

  Jaaa ik heb mijn vrienden gespammed met die stoelen, en nu heb ik ze ook (afstudeercadeautje, ik heb de liefste vrienden)! Thanks voor de tip ;)

 5. Femke
  september 4, 2014 / 17:31

  Jeeej, alle brandende vragen zijn nu ook weer opgelost!! ;-)

 6. Alissa Valent
  september 4, 2014 / 17:43

  Ik heb nu ook die screensaver gedownload maar bij mij zijn de cijfers meer grijzig. Hoe kan je ze helemaal wit krijgen?

  • september 5, 2014 / 09:38

   Alissa, dat ligt waarschijnlijk aan je scherminstellingen. Heb je een Mac? Dan zit op je toetsenbord linksboven twee knopjes met een zonnetje erop, een grote en een kleine. Als je een paar keer op de grote drukt, wordt je scherm feller en dan wordt het wit witter ;-)

 7. september 4, 2014 / 17:44

  Dankje voor je antwoorden! Die klok is zó gaaf! <3

 8. september 4, 2014 / 17:57

  Omg heeft iemand letterlijk die vraag van de tientonner gesteld?! Doe je toch iets subtieler lijkt me haha. Wat ik me zo lang af vroeg is ook beantwoord! Ik weet nu eindelijk dat linksonder de fuelpoints zijn haha.

 9. september 4, 2014 / 17:59

  Leuk! Inderdaad vragen die ik ook had haha. Vaker zo’n blogje lijkt me top

 10. september 4, 2014 / 17:59

  Leuk om te lezen! Ik zou ook wel wat harder willen rennen, maar ik weet niet zo goed hoe ik dat moet aanpakken haha

 11. september 4, 2014 / 18:30

  Oh ja, ik baalde er al zo van dat ik met Android niet van die foto’s via mijn Nike Plus app kan sturen op Instagram enzo.. Sufferd!

 12. marleen
  september 4, 2014 / 18:33

  ik hoop dat de mensen van instagram die dit vroegen je blog ook lezen :P

 13. september 4, 2014 / 19:26

  Leuk dat je dit doet! XO

 14. september 4, 2014 / 20:05

  Haha wat sommige mensen durven vragen! Wel leuk dat je ze beantwoord :)

 15. september 4, 2014 / 20:07

  Wat gaaf dat je zo dicht bij het strand woont! En eindelijk antwoord op de vraag waarom ik geen kan uploaden met mijn nike+ bedankt dus

 16. september 4, 2014 / 20:40

  Haha, ik vind die opmerking van slecht eten wel cool. Ben enorm aangekomen hier in Nicaragua, maar tis echt te warm hier om te gaan hardlopen – en ’s avonds kun je niet veilig de straat op, na 6 uur is het standaard donker. Ik ga denk ik maar zwemmen ofzo, bedankt voor de motivatie chick :D al vanaf dag 1 dat ik je blog lees een inspirator :)

 17. september 4, 2014 / 20:55

  Wat stellen mensen veel vragen! Sommige dingen zouden echt niet in me opkomen. Maar goed, leuk dat je zo op deze manier beantwoord.

 18. september 5, 2014 / 08:37

  Haha die vraag over tientonner :P Leuk om te lezen!

 19. september 5, 2014 / 09:35

  Hee dat is niet waar dat je niemand kent met Android!! :P Maar het klopt idd, volgens mij kan het niet met de Nike+ voor Android. Heb het wel eens geprobeerd maar toen lukte het iig niet. Daarom loop ik nog steeds met Runkeeper, die snap ik beter haha

 20. september 5, 2014 / 11:44

  Dat van die klok op je laptop vroeg ik me ook af! Direct downloaden dus haha :D

 21. september 5, 2014 / 13:36

  Ik heb de screensaver gelijk gedownload, Leuk!

 22. september 8, 2014 / 09:30

  Jeeej thanks! Door jouw uitleg heb ik eindelijk fliqlo kunnen installeren :-)

 23. september 8, 2014 / 17:43

  Oh ik was ook echt in Hong Kong en Beijing vorig jaar en vond het verschríkkelijk dat ik daar geen witte mok kon vinden, haha! Vind ze toch wel echt een stúk mooier dan die gekleurde mokken zonder reliëf die ze vaak wel hebben…