#WERUNNYC2014: Two Months

 photo RecentlyUpdated82-1.jpg

Gisteren was het precies 2 maanden voor de New York Marathon. Ik heb nog geen vlucht geboekt, mijn hotel staat ook nog niet vast en ik heb verder ook nog maar vrij weinig geregeld. Maar hé met het rennen gaat het wel goed ;-).

Maandag
Ik begin mijn dag met 80 baantjes zwemmen. De eerste 10 baantjes zijn zwaarder dan verwacht, heb ik echt pas 10 baantjes gezwommen? You gotta be kidding me! Maar als ik op de klok kijk zie ik dat ik ook nog niet eens 10 minuten in het water lig. Oh, vandaar… Ik zwem uiteindelijk 80 baantjes in 58 minuten. ’s Avonds heb ik mijn langverwachte eerste surfles. Over staan op dat surfboard gaan we het niet eens hebben, maar het was ZEKER een work-out. Mijn armen zijn kapot.

Dinsdag
Tijd voor een ‘snelle’ 6K. Ik ben bij mijn ouders om mijn lakens te wassen en besluit tijdens het wachten mijn ‘oude’ zes kilometer rondje weer even te doen. Het is een zwaarder rondje dan ik in Den Haag loop, er zitten namelijk een aantal pittige heuvels in, maar toch gaat het makkelijker dan in Den Haag. Een bekende route zorgt er écht voor dat je makkelijk sneller kunt lopen. Ik loop mijn snelste zes kilometer van het jaar, ook al zijn mijn benen nog volledig gesloopt van het zwemmen van de dag ervoor.

Vrijdag
Tien kilometer, let’s do this. Ik loop mijn tien kilometers meestal door een duinpark, wat betekent dat ik heel wat heuvels voor mijn kiezen krijg. Dat is goed, want heuvels moet ik trainen en van heuvels word ik sneller. Zoals gewoonlijk heb ik op de heenweg tegenwind en dat is vrij zwaar, maar als ik dan op de terugweg meewind ben ik ZO blij, alsof ik word opgetild door de wind en naar huis gebracht wordt. Ik vind dat zo’n fijn gevoel.

Zondag
Zondag ben ik iets langer dan normaal in bed blijven liggen, noem het maar gerust véél langer. Dat doe ik vrijwel nooit en al helemaal niet als er een lange duurloop op het programma staat. Uiteindelijk begon ik pas om half drie aan mijn duurloop, twee uur en dertien minuten later was ik weer thuis met 25 kilometer in de pocket. Het ging niet zo soepel als mijn 30 kilometer van vorige week, maar hé het kan niet iedere week feest zijn, soms moet er ook ‘gewerkt’ worden. Halverwege heb ik kort gepauzeerd bij het huis van mijn ouders (dat ligt heel toevallig op 12,5 kilometer van mijn huis). Ik was nog niet moe, maar mijn darmen bouwden weer een feestje en UGH, niet leuk. Het ging een aantal weken goed, maar zondag was het weer raak. Iets anders dat het zwaarder maakte was de hongerklop, die ik ongeveer op 15 kilometer kreeg, toen moest ik dus nog 10 kilometer. Ik had slechts een euro bij me, daar kon ik vrij weinig mee op zondagmiddag. Maar goed, duidelijk. Geen quinoa voor een duurloop, goed ontbijten en halverwege mijn duurloop iets van een banaan of reep eten. Uiteindelijk was ik niet ontevreden met het resultaat trouwens, ik liep mijn 25 kilometer met precies dezelfde pace als drie weken geleden, toen moest ik alleen véél vaker stoppen, dus dit is goed.

Oh ja, je hebt er inderdaad niet overheen gelezen, ik heb geen buikspieroefeningen gedaan deze week. Shame on me! Maar ik heb wel gezwommen en gesurfd? Nee? Telt niet? Shit, ik beloof dat ik het deze week goed maak!

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. september 3, 2014 / 17:43

  Bikkel, wat een programma zeg! Ik weet zeker dat je gaat knallen op die marathon, en met de vliegtickets komt het ook wel goed ;)

 2. september 3, 2014 / 17:46

  Leuk om weer te lezen!
  Je bent in ieder geval goed bezig. Alleen de buikspieren nog en dan is het hele trainingsschema compleet ;)

  Ikzelf zit enorm te stressen wegens de allereerste marathon van mij, in oktober en ernstig gebrek aan tijd. Mijn collega’s zijn op vakantie en ik kan nu eigenlijk maar 1 lange duurloop per week doen. De kortere lopen krijg ik gewoon niet in mijn schema geplakt. (werkdagen van 8.30- 21.30uur)

  • Annemerel
   Auteur
   september 3, 2014 / 18:16

   Oh wow dat is inderdaad wel heftig en na dat soort werkdagen ben je ook KAPOT natuurlijk! Ik hoop dat je een momentje vindt om te kunnen trainen, heel veel succes in ieder geval!

 3. september 3, 2014 / 17:48

  Goed bezig, hopen dat het zo lekker blijft gaan! Slim van de duinen, die hills gaan je niet killen straks

 4. Roos
  september 3, 2014 / 18:10

  Super Annemerel! Ik word telkens weer vrolijk van jouw hardloopavonturen maar toch stiekem ook een beetje jaloers omdat ik hoop dat ik echt een keer van mijn blessure af kom. Kan al sinds maart niet verder dan 3 kilometer rennen omdat ik dan vreselijk pijn in mijn knie krijg. Fysio oefeningen helpen niet dus nu maar een keer écht 6 weken rust.. Ik wil zo graaaaag weer rennen en al helemaal als ik dit lees!!

  • Annemerel
   Auteur
   september 3, 2014 / 18:15

   Wat ontzettend vervelend, blessures zijn zo NAAR! Ik hoop dat je er met echte rust snel vanaf komt!

 5. Noor
  september 3, 2014 / 18:35

  Lekker bezig. Mijn programma ziet er ongeveer hetzelfde uit…op de pace na! Wat ren jij HARD!

 6. september 3, 2014 / 18:43

  Goed bezig! Als ik naar jouw pace kijk denk ik WOW! Ik heb nog een lange weg te gaan

 7. Suuz
  september 3, 2014 / 18:44

  Goed bezig Annemerel :-) wauw,, knap van je! en jaaa jij rent hard!!! nu al zin om je te volgen tijdens de marathon NY!!!

 8. Carlijn
  september 3, 2014 / 18:51

  Hoe gaat het met je lies na je zwemavontuur?

 9. Eef
  september 3, 2014 / 20:58

  De werelddeal weken van KLM zijn nu An. Retourtje New York is 530 pleuro!

 10. september 3, 2014 / 21:57

  Woehoee wordt altijd blij van jou hardloop verhalen! Ik ben nu fietsen maar weer aan het opbouwen elke dag minimaal 20 tot 30 km fietsen heerlijk :) ws zaterdag de 80km pakken weer een keer

 11. september 4, 2014 / 13:18

  Je bent super goed bezig! Door jouw verhalen te lezen, heb ik nu zin om ook mijn hardloopschoenen te nemen en een rondje te lopen.

 12. september 4, 2014 / 21:35

  Wauw, you keep inspiring me! Maar hup, aan de bak voor die buikspieren haha. Ik heb geen idee wat je budget is voor New York, maar ik kan het hotel ‘The Pod’ heel erg aanraden, in verhouding met andere hotels in Manhattan redelijk betaalbaar en toch heel mooi en hip. Ik zat er vorig jaar.

 13. Kirsten
  september 5, 2014 / 09:04

  Tip: KLM werelddealweken! Voor 15 september boeken dus!

 14. september 5, 2014 / 14:44

  Snelle Jelle ben je! Lekker bezig An, ik heb er alle vertrouwen in!