LOVE: Favoriete hardlooppodcast (Engelstalig)

Een half jaar geleden deelde ik mijn favoriete Nederlandse hardlooppodcasts. Toen schreef ik dat ik podcasts pas net ontdekt had en er graag naar luisterde tijdens allerlei activiteiten, behalve hardlopen. Inmiddels is de liefde alleen maar gegroeid en luister ik ook graag podcasts tijdens het hardlopen. Niet tijdens een intervaltraining (natuurlijk), maar tijdens een rustige duur- of herstelloop, vind ik het heerlijk om lekker te luisteren. De kilometers vliegen voorbij zonder dat ik het door heb en ik kom vol inspiratie en met nieuwe ‘wetenschap’ thuis. Ik luister nog steeds naar de Nederlandse podcasts die ik in mei deelde, maar ik heb mijn horizon ook wat verbreed en luister ook vaak naar engelstalige podcasts. Mijn favorieten zet ik op een rijtje.

I’ll Have Another One (with Lindsey Hein)

Lindsey Hein is een Amerikaanse Podcaster die iedere week een nieuwe Podcast upload, ze heeft er inmiddels al meer dan 200 gemaakt, dus ze is aardig doorgewinterd. Ik vind niet al haar gasten even interessant, omdat ik niet iedereen ken, maar volgens mij heeft ze inmiddels iedere Amerikaanse hardloop grootheid wel gehad, van Colleen Quigley tot Shalane Flanagan. Haar laatste podcast was met de Australische Sinead Diver, de marathonloopster die vijfde werd in de NYC Marathon eerder deze maand.

Ali On The Run Show

Ali is net als Lindsey een Amerikaanse podcaster met (bijna) 200 podcasts op haar Spotify CV. Veel van de gasten die bij Lindsey zijn geweest, zijn ook in de podcast van Ali langs geweest (en andersom natuurlijk). In het begin kon ik Lindsey en Ali daarom ook bijna niet uit elkaar houden. Ali loopt marathons, maar heeft ook de ziekte van Crohn, waardoor hardlopen vaak een uitdaging is, hier heeft ze ook een podcast over gemaakt.

Clean Sport Collective

Clean Sport Collective is een podcast gemaakt door een groep mensen om ‘clean Sports’ te promoten. Kara Goucher (een van Amerika’s snelste marathonloopsters aller tijden) is hier onderdeel van. Er is een podcast gemaakt met een panel discussie over de Nike VaporFly’s (zouden die schoenen verboden moeten worden?) en afgelopen week was er een podcast met Mary Cain, het verhaal waar ik onlangs een blog over heb geschreven. De podcasts zijn iets minder ‘gezellig’ (wat ik heb met Ali en Lindsey’s podcasts) en iets serieuzer. Maar ik luister er niet minder graag naar.

Citius Mag with Chris Chavez

Citius Mag is een van de grootste hardloopwebsites van Amerika. De podcast van Citius Mag heeft dan ook geen gebrek aan bijzondere gasten. Van Shalane Flanagan tot Usain Bolt en van Colleen Quigley tot Alex Hutchinson (een auteur die veel wetenschappelijke artikelen over hardlopen vertaalt naar ‘gewone mensen artikelen’). Net als bij alle andere Amerikaanse podcasts luister ik ze niet trouw iedere week, maar als me iets aanspreekt pik ik die eruit. Daarnaast heb ik ook bij deze podcast weer een bibliotheek die drie jaar terug gaat dus ik heb nog wel wat ‘in te halen’.

C Tolle Run

Carrie Tollefson is een Olympisch atleet (1500 meter) die zich inmiddels focust op verslaggeving van grote hardloopwedstrijden op TV én haar podcast. Ook liep ze onlangs een marathon in 2.51, dus marathons lopen heeft ze ook aardig onder de knie. Ik vind de combinatie van ex-pro naar snelle marathon recreant heel fijn om naar te luisteren. Je hoort zeg maar wel dat ze weet waarover ze praat, maar ze neemt haar sport zelf al lang niet meer zo serieus als de gasten die ze in haar show verwelkomt. Met bijna 150 podcasts is er genoeg om uit te kiezen. Onlangs nam ze een podcast op met Paula Radcliffe, verder heeft ze alle andere bekende Amerikaanse lopers ook wel in haar show gehad. Aanrader!

Dit zijn mijn favoriete Amerikaanse hardlooppodcasts van dit moment. Als ik er naar luister krijg ik zin om zelf ook een podcast te beginnen over hardlopen en misschien ga ik dat ooit ook wel een keer doen. Als ik een goed idee heb en de tijd er rijp voor is. Maar voor nu blijf ik eerst nog even (af)luisteren bij de pro’s.

Liefs,

Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Caressa
  november 22, 2019 / 14:00

  Die van Tina Muir (Running for Real) is ook een aanrader!

  • Annemerel
   Auteur
   november 22, 2019 / 16:37

   Thanks voor de tip!

 2. Teha
  november 22, 2019 / 18:35

  Let’s run podcast van Pahla B is ook leuk maar zijn meer voor beginners. Wel leuk ook om naar te luisteren als je wandelt. Ze rent en praat. Meer joggen en praten. Maar altijd boeiend.

 3. Saskia
  november 22, 2019 / 21:40

  Zelf ook een onwijze podcast fan. Ik vind Marathon Training Academy ook echt een aanrader. Gepresenteerd door een stel Trevor & Angie. Heel persoonlijk en leuke gasten.

 4. november 23, 2019 / 09:36

  Ik luister graag naar The Runner’s World UK Podcast. RunPod is ook leuk. Human Race (van de Amerikaanse Runner’s World) maakt geen nieuwe afleveringen meer, maar de oude zijn nog beschikbaar en vaak erg interessant. Inside Running Podcast is een van mijn favorieten, een Australische pod van drie snelle marathonlopers die wekelijks bespreken wat er zoal gebeurd is in de wereld en goede interviews hebben (oa Susan Krumins in aflevering 99).

 5. Louisa
  november 24, 2019 / 18:48

  Interessante blog! Ik luister in het Engels graag naar Marathon Talk, Well Far, en The Runner’s World Podcast. In het Nederlands zouden we nog wel een goede hardlooppodcast kunnen gebruiken…! Susy Q&A is erg leuk, maar ook wel erg kort en gericht op prof-hardlopen. Looppraat vind ik persoonlijk niet zo goed, het ontbreekt ze wat aan praat/interviewtechniek (tenzij de gasten lekker praten ;-)), en dan is er de laatste tijd nog Liefde voor Lopen wat wel aardig is maar wat mij betreft ook de juiste snaar nog niet helemaal raakt – ben ik erg kritisch? ;-)
  Misschien leuk als jij en Arthur samen een podcast maken en gasten interviewen? Ooit?

  • november 26, 2019 / 02:13

   De Pacer vind ik een leuke Nederlandse podcast!