LOVE: Champagne at Tiffany’s

 photo IMG_3334.jpg

Zaterdag, de dag voor de marathon. De dag waarop ik normaliter zo min mogelijk probeer te doen. Ik mocht van mezelf tussen 10.00u en 14.00u winkelen, geen minuut langer. Mijn doel tijdens deze shopsessie? Iets vinden waarmee ik mezelf na de marathon kan belonen. Eerst loop ik naar de Apple Store en bijna koop ik de nieuwe iPhone 6S. Het is natuurlijk eigenlijk de bedoeling dat ik mijn cadeautje NA de marathon pas koop, maar de kans dat de iPhone op maandag is uitverkocht is zeker aanwezig, dus ik moet van mijn eigen regels afwijken. Net op tijd bedenk ik me, ik heb helemaal geen nieuwe iPhone nodig. Ik sprint de winkel nog net niet uit.

Bij KaDeWe vind ik vier goede opties. Aller eerst de 3.1 Philip Lim Mini satchel, daarnaast nog een tas, de Céline Trio in het kobaltblauw. Ook een zonnebril van Prada is een goede optie en tot slot vind ik een prachtige armband bij Tiffany’s, die ik nooit eerder gezien heb, omdat ik bij Tiffany’s altijd zoek op sieraden onder de 500 euro. De armband staat op de Tiffany’s website voor 550 euro, maar hier in de winkel is hij 430. Klinkt toch een stuk beter. Als ik om 14.00u mijn hotelkamer binnenloop weet ik nog steeds niet wat ik maandag ga kopen, maar een FaceTime gesprek met mijn moeder van nog geen tien minuten brengt het antwoord… ik moet mijn traditie voortzetten en maandag moet ik – mits ik goed gelopen heb – terug naar Tiffany’s (die bevindt zich in Berlijn in KaDeWe).

Goed, zoals jullie vast niet ontgaan is ging die marathon best aardig en ik vond dan ook dat ik die armband verdiend had. Dus op maandagochtend ging ik na een ontbijtje en korte shake-out run richting KaDeWe, om mijn trofee op te halen. Dit was anders dan andere jaren, want in New York ging ik in mijn hardloopkleding met mijn medaille om mijn nek direct na de wedstrijd naar Tiffany’s om mijn prijs te incasseren. In Berlijn zijn de winkels op zondag niet open, dus ik moest een dagje wachten. In eerste instantie dacht ik dat dat het toch iets minder leuk zou maken…

Maar de man die mij hielp bij Tiffany’s wist dat ik de marathon gelopen had en nadat ik hem vertelde hoe ik gelopen had, werd er meteen champagne geserveerd. Geen bubbeltjeswijn die je champagne noemt, maar échte goede champagne. Het was maandagochtend en nog geen twaalf uur, maar who cares, ik had de dag ervoor een super goede marathon gelopen en tegen champagne zeg je überhaupt nooit nee.

 photo IMG_3408_1.jpg

Kijk, die hele ervaring.. die maakt die armband nog mooier dan dat hij in werkelijkheid al is. Deze armband staat symbool voor de marathon van Berlijn, waar ik 3 uur 26 minuten en 43 seconden keihard van genoten heb. Maar ook voor die 16 weken waarin ik getraind heb. Al die loopjes in de bloedhitte in Italië, de bergen in Oostenrijk, maar ook de duurlopen hier in Nederland. Daarnaast staat hij ook symbool voor mijn onafhankelijkheid. Ik ben in staat om dit in mijn eentje te doen en dit voor mezelf te kopen. Begrijp me niet verkeerd, sieraden krijgen is hartstikke leuk, zeker als het van mensen komt die je lief hebt. Maar in staat zijn om zo’n mooi cadeau voor jezelf te kopen, dat is ook heel erg fijn.

Ik staar de komende weken nog even naar mijn pols… (het gaat overigens om de bovenste armband, de twee armbandjes met de balletjes kreeg ik voor mijn 21ste verjaardag en de armband met hartje kocht ik vorig jaar na de New York City marathon).

Liefs,
Annemerel

Delen:

15 Reacties

 1. oktober 3, 2015 / 12:15

  Wat mooi is die armband zeg. Goed ook dat je jezelf trakteert op zoiets moois nadat je jezelf hier lange tijd voor hebt ingespannen :-)!

 2. oktober 3, 2015 / 12:29

  Ik vind het een hele mooie slavenarmband. Gefeliciteerd met deze prachtige aankoop waar een hele mooie herinnering aan vast zit.

 3. oktober 3, 2015 / 12:36

  “best aardig’ gelopen? Je hebt die marathon gerockt en goed ook!!

 4. oktober 3, 2015 / 12:41

  En verdiend! Mooi symbool, zowel de marathon als de onafhankelijkheid!!

 5. Ilse
  oktober 3, 2015 / 14:25

  Prachtige herinnering en het is inderdaad fijn om jezelf te belonen na een goede prestatie!

 6. oktober 3, 2015 / 17:51

  Heel mooi en chique! Leuk ook met een betekenis!

 7. oktober 3, 2015 / 19:00

  Super mooie armband! Heb je er over nagedacht om de tijd er in te laten graveren? :) Ken iemand die dat bij dat type heeft laten doen.. Maakt het misschien nog bijzonderder?

  • Marieke
   oktober 3, 2015 / 20:21

   Leuk idee!

 8. oktober 3, 2015 / 20:15

  Het is inderdaad een hele mooie herinnering wat je op deze manier hebt en als je je het kan veroorloven en het ervoor over hebt? Waarom niet! ?

 9. oktober 3, 2015 / 21:19

  Wat een mooie armband heb je voor jezelf gekocht. Je hebt het heel erg verdiend!

 10. Suuz
  oktober 3, 2015 / 22:31

  FANTASTISCH! en zo verdiend! zoo mooi geschreven, wat bijzonder zeg…!

 11. oktober 4, 2015 / 00:57

  Jezelf belonen na zo’n geweldige prestatie lukt zéker met zo’n mooie armband!

 12. Chrissy
  oktober 4, 2015 / 12:01

  Wat een gave armband! Mag ik vragen welke maat van het hartje je hebt? Is deze even groot als die van je ketting?

 13. oktober 4, 2015 / 12:13

  Hahaha wat heerlijk dat je gelijk champagne krijgt! Met zulke goede service is het ook niet erg om zoveel neer te leggen voor een armband ;) Mooi aandenken!

 14. oktober 4, 2015 / 16:30

  Wauw, jaloers! Het is heel tof dat je dit voor jezelf kunt kopen!