LOVE: Bose QuietComfort 35

 photo bose02.jpg

Ik ben ontzettend gevoelig voor licht en geluid. Niet voor niets slaap ik altijd met een slaapmasker en sinds ik in maart 2014 door het leven ga met mijn Noise Cancelling Headphones van Bose kan ik ook niet meer reizen zonder koptelefoon die het achtergrond geluid wegzuivert. Op een druk kantoor, achter mijn MacBook in de Starbucks, in het openbaar vervoer, in het vliegtuig, maar ook gewoon thuis, mijn koptelefoon brengt me altijd tot rust en zorgt voor concentratie. Als ik mijn koptelefoon opzet ben ik even in mijn eigen wereld en alles wat daar omheen gebeurt is even niet belangrijk. Heel fijn voor iemand die normaal gesproken met haar hoofd op duizend plekken tegelijk is.

Maar wanneer mijn Bose QC het meest waardevol is? Op het moment dat ik migraine heb en me in een openbare ruimte bevind. Ik heb mezelf al meerdere gered met die koptelefoon. Als ik die koptelefoon opzet, naar het album Ghost Stories van Coldplay luister, een glas water drink, een migrainepil inneem en een half uurtje mijn ogen sluit, kan ik hierna zelfs van al mijn klachten verlost zijn. Maar dan moet ik wel echt die ultieme rust pakken en die rust krijg ik dus door die koptelefoon. Op het moment dat ik geen migrainepil bij de hand heb ben ik helaas alsnog de lul, maar de koptelefoon helpt me wel om rustig te blijven en alle geluiden en invloeden van buitenaf iets te dempen. Als ik migraine heb, ben ik namelijk nog veel gevoeliger voor licht en geluid.

Maar goed zoals jullie misschien wel weten ging mijn Bose QuietComfort 15 kapot. Ik kocht de Bose QC als vervanging, oordopjes met hetzelfde principe. Ontzettend fijn voor onderweg, maar toch iets minder rustgevend dan de koptelefoon. Van Bose kreeg ik afgelopen zomer de opvolger van de QuietComfort 15, de 25. Ik was daar tot afgelopen weekend ontzettend blij mee, maar toen kreeg ik dus de iPhone 7, zonder ruimte voor een headphone plug. Geen wereldramp, want er zit een verloopstekkertje bijgeleverd zodat je hem in het oplaadpunt van je iPhone kunt steken, maar dan heb je dus alweer het volgende probleem, dan kun je niet tegelijkertijd laden en muziek luisteren. Natuurlijk zijn daar ook weer allemaal tooltjes voor, maar feit blijft dat het niet echt heel handig is.

Daarom ben ik ook zo ontzettend blij dat ik deze week de Bose QuietComfort 35 ontving, dit is mijn oude vertrouwde QC die ik gewend ben, alleen dan zonder draadje. Ook fijn, in deze versie gaan geen batterijen meer, je laadt deze op met een USB-kabeltje, als je batterij voor 100% is opgeladen kun je er zo’n 20 uur muziek mee luisteren, lang genoeg om de hele reis naar Chicago te overbruggen dus. Het feit dat er geen draadje meer aan zit is voor mij ook heel handig, die dingen raken bij mij namelijk altijd in de knoop en ik ben ook zo iemand die aan haar bureau zit muziek te luisteren met de oortjes in de iPhone en dan gewoon opstaat zonder de iPhone op te pakken, met alle gevolgen van dien dus. Nee ik heb nooit beweerd dat ik niet ontzettend onhandig was.

Het enige nadeel van dit wonderapparaat is dat hij 379 euro kost en dat is écht een heleboel geld, dat weet ik. Toen ik mijn QC 15 kocht deed ik dat op Schiphol, waar ik Tax Free shopte en dus 21% goedkoper uit was, dat is dus een tip als je geen eigen bedrijf hebt en de kosten niet af kunt schrijven. Ik heb toen geen moment spijt van mijn aankoop gehad. Ik dacht hooguit de eerste uren ‘omg what have I done?’. Maar nogmaals, deze koptelefoon is me meer waard dan de helft van mijn kledingkast bij elkaar. De koptelefoon is voor mij een verrijking van mijn leven doordat het me helpt productiever te zijn en rustiger te maken op de momenten dat ik dat nodig heb. Het feit dat de koptelefoon nu draadloos is geeft me bewegingsvrijheid en is gewoon heel handig met de nieuwe iPhone 7.

Mocht je twijfelen of je het geld er wel of niet voor over hebt, ik begrijp het.. dit IS een hele grote uitgave.. als je hem via Bose besteld kun je hem een maand lang testen, mocht je er dan niet enthousiast genoeg over zijn, kun je het apparaat terugsturen en je geld terugkrijgen. Wel gevaarlijk dit trouwens, want er zijn weinig mensen die nog anders willen als ze deze koptelefoon geprobeerd hebben.

Heb jij de QC van Bose weleens geprobeerd? Of heb je hem in je bezit? Begrijp je mijn liefde?

Liefs,
Annemerel

Disclaimer: Ik heb niet betaald gekregen om deze blogpost te schrijven, ik heb de QC35 van Bose gekregen, maar de QC15 – mijn eerste liefde – heb ik zelf betaald. Bose heeft geen invloed gehad op de dingen die er in deze blog geschreven zijn. Of misschien wel, ze hebben gewoon een super goed product gemaakt waar ik niet anders dan heel enthousiast over kan zijn.

Delen:

10 Reacties

 1. september 24, 2016 / 12:58

  Ik heb ook al een paar jaar de QC (de 25) en wat je schrijft is gewoon echt zo. Het is écht een verrijking van mijn leven. Ik ben heel snel afgeleid en heel gevoelig voor geluid, dan is er echt geen betere oplossing denkbaar. Een wonderapparaat, ondanks het prijskaartje (totally worth it)

 2. Judith
  september 24, 2016 / 14:44

  Heel herkenbaar dit! Op dit moment lig ik in de zon in de tuin met m’n koptelefoon op. Lekker in m’n eigen wereld, zonder alle geluiden van buiten.

 3. Lisa
  september 24, 2016 / 17:19

  Ik heb de QC25 en een iPhone 6S. Ik ben nog steeeeeds superblij met m’n Bose, maar zodra ik volgend jaar over ga op de iPhone 7(S) komt er waarschijnlijk ook een QC35. Nooooit meer zonder! Hoop volgend jaar een eigen bedrijfje te hebben, dus dat zou prijstechnisch fantastisch uitkomen!

 4. Louisa
  september 25, 2016 / 09:56

  Hoi Anne Merel,

  Ik ben ook super gevoelig voor geluid en nu ben ik na jouw artikel wel benieuwd geworden! Meestal als ik met een koptelefoon ergens naar luister erger ik me nog meer aan omgevingsgeluiden. Maar filtert deze koptelefoon de omgevingsgeluiden weg tijdens het luisteren naar muziek e.d. of werk hij ook als je nergens naar luisterd? Dus net als zo’n bouwvakkers ding? Ik ben heel benieuwd! En heb je hem ook ergens kunnen testen voor het kopen?

  • Annemerel
   Auteur
   september 25, 2016 / 18:36

   Ja die zuivert hij ook weg als je niet naar muziek luistert. Ik vind dit alleen niet heel fijn omdat ik dan een bepaalde druk op mijn oren voel (HEEL gevoelig)

 5. september 25, 2016 / 10:30

  Ik snap dit helemaal, ik heb er ook eentje maar nog met draadje en ik wil echt niet zonder. Ik gebruik hem elke dag en vind het heerlijk. Ik mediteer er ook vaak mee, omdat het dan echt helemaal rustig om me heen is. Het zijn echt superdingen!

 6. Ilse
  september 25, 2016 / 15:31

  Klinkt als een goede koptelefoon! Jammer alleen dat hij zo duur is!

 7. september 25, 2016 / 16:51

  Ohhh! Ik ben ook zo blij met de mijne, de iets oudere variant. Kan echt niet zonder :)

 8. oktober 1, 2016 / 13:54

  Jammer dat er geen wedstrijd aan verbonden is ;-)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 1, 2016 / 16:10

   Hahaha ja zou ik ook leuk vinden, maar dan zou ik mijn eigen koptelefoon weg moeten geven en ik vind jullie heel lief maar ik wil liever geen afstand doen van mijn Q35 :P