LOVE: Apps I would rather not live without

 photo Collages43.jpg
Als je me in real life wel eens gezien hebt, dan was dat vast met mijn iPhone in de hand. Iedereen die me een uurtje kent zal dit zeggen… “Annemerel en haar iPhone zijn onafscheidelijk.” Wat ik de hele dag met mijn iPhone uitspook? Ik zette mijn 10 favorieten apps op een rij,

 photo Desktop781.jpg

Gmail
De meeste mensen gebruiken gewoon de standaard mail applicatie op hun iPhone, ik ben daar mee gestopt omdat ik negen van de toen keer problemen had met het openen van mijn mail. Sinds een aantal maanden heb ik de officiële Gmail-app en dat werkt een stuk fijner. Mijn mail wordt met deze app automatisch gesorteerd in primaire mails, mails van social accounts en reclame. Super handig, want nu is het aantal mails dat ik na een paar uur niet kijken ontvangen heb, een stuk minder schrikbarend hoog.

Instagram
OK. Dit lijkt me logisch. Ik sta hier mee op en ga er mee naar bed. Ik vind het niet alleen leuk om zelf foto’s te plaatsen, ik vind het ook heerlijk om door mijn tijdlijn te scrollen. Ik volg zo’n 225 mensen, wat net genoeg is om altijd wel wat nieuws te zien, maar wat niet zoveel is dat ik het niet bij kan houden.

 photo Desktop782.jpg

VSCO
Wat mij betreft de beste app voor fotobewerking. Dit is de App die alle professionele fotografen gebruiken. Het is even uitvogelen hoe het werkt (voor DutchCowboys schreef ik een handleiding) maar als je het eenmaal doorhebt maak je een foto heel snel heel mooi.

Twitter
Ik heb tegenwoordig niet veel medestanders meer, maar ik hou van Twitter. Vooral om inspiratie op te doen. Ik volg vooral accounts van websites en nieuwsbronnen, Twitter zorgt ervoor dat ik up-to-date blijf over wat zich afspeelt in de wereld.

 photo Desktop783.jpg

Nike Running
Ik heb een Nike Sportwatch die precies hetzelfde doet als de app, maar voor korte afstanden ga ik toch meestal voor de app, die heeft net iets sneller GPS gevonden. Groot voordeel van de App, tijdens het rennen zie je precies waar je loopt en waar je gelopen hebt, NOOIT meer verdwalen!

N+TC
Naast de running app van Nike maak ik ook gebruik van Nike’s Training Club App, hiermee doe ik mijn buikspierkwartiertje, de Ab Burner. Maar er zijn nog zoveel meer workouts ! Tijdens de workout word je door de app continu verteld wat je moet doen, ondertussen kun je je favoriete muziek selecteren zodat de workout iets dragelijker wordt.

 photo Desktop784.jpg

iMessage
Ik snap niet waarom mensen met een iPhone nog steeds Whatsapp gebruiken voor een-op-een gesprekken. Ik hou van iMessage. Vooral omdat ik de berichten ook vanaf m’n iMac en MacBook kan versturen en dat gaat vooralsnog een stuk sneller dan vanaf m’n telefoon. Ook blijft de kwaliteit van de foto’s een stuk hoger als je ze via iMessage verstuurt!

Snapchat
Ik was vrij laat met Snapchat, maar inmiddels ben ik fan en maak ik graag mooie kunstwerkjes. Het leuke van snapchat vind ik dat je niet perse hoeft te reageren, iets wat met andere berichtjes wel vaak van je verwacht wordt.

 photo Desktop780.jpg

Google Drive
Ik sla mijn meest belangrijke documenten op in Google Drive zodat ik ze niet kwijt ben als mijn iMac of MacBook besluit te crashen. Met de Google Drive App heb ik altijd en overal mijn documenten bij de hand en kan ik ze ook bewerken. Daarnaast heb ik ook een speciaal mapje waarin ik tickets bewaar (van concerten en films en dergelijke). Op deze manier raak ik die nooit kwijt!

Google Maps
Van fietsroutes tot routes met het Openbaar Vervoer… Zonder Google Maps zou ik letterlijk LOST zijn. Er werkt niets fijner. Ben ik in een stad waar ik de weg niet zo goed ken, tik ik hetgeen in waar ik naartoe wil (bijvoorbeeld Starbucks) krijg ik alle locaties in de buurt en kan ik makkelijk mijn route uitstippelen. Waar nog wel iets op gevonden moet worden? De hoeveelheid internet die de app gebruikt!!!

Wat zijn jouw favoriete apps?

Liefs,
Annemerel

Delen:

36 Reacties

 1. januari 13, 2015 / 12:05

  Instagram is by far mijn favoriete App. Verder gebruik ik nog wel vaak whatsapp, vooral handig met groepsgesprekken en de wordpress app. Mijn ultieme guilty pleasure app is de reclame folder app die ik stiekem erg graag voor het slapen doorblader.

 2. Sarah
  januari 13, 2015 / 12:05

  Pinterest is een van mijn favorieten, net zoals de apps van Belgische kranten ;)

 3. januari 13, 2015 / 12:07

  Ja VSCO is ook 1 van mijn favoriete apps! Heb je een linkje naar je handleiding? Verder ben ik ook een beetje verslaafd aan instagram (vooral meekijken), gebruik ik twitter heel veel en sinds kort ook yummly voor lekkere recepten. Ooit wilde ik graag dat Asana mijn favoriete app zou worden (maken van lijstjes en planningen), maar ja, goede voornemens he… ;-)

 4. januari 13, 2015 / 12:10

  Instagram en Imessage zijn mijn musts! Liefde voor die apps. De charme van Snapchat is mij ontgaan. Na twee maanden ging de app van mijn telefoon.

 5. januari 13, 2015 / 12:22

  I am so with you!
  Qua social media ga ik voor Instagram, Twitter en Facebook.
  Nike+ Running en Nike+ Training Club gebruik ik ook voor mijn workouts. Heerlijke apps!

 6. januari 13, 2015 / 12:22

  Ben ook fan van handige apps zoals NS reisplanner,de Appie, Sneeuwhoogte + enz. En heb sinds kort ook Strava voor hardlooproute’s.

 7. januari 13, 2015 / 12:32

  Absoluut Instagram! Werelduitvinding. Ik gebruik ook gmail. Veel makkelijker.

 8. januari 13, 2015 / 12:40

  WordPress, Twitter, Facebook en Gmail zijn de apps waarzonder ik niet meer kan :-)

 9. januari 13, 2015 / 12:48

  De WordPress-app én Snapseed in combinatie met VSCO zijn voor mij ook onmisbaar :)

 10. januari 13, 2015 / 12:53

  Facebook en Google Drive zijn ideale apps, vooral omdat ik met Google Drive bij al mijn bestanden kan. En de app van NS vind ik ook wel fijn omdat ik bijna dagelijks met het openbaar vervoer reis en daarom goed op de hoogte moet zijn van bijvoorbeeld storingen en reistijden.

 11. Anna
  januari 13, 2015 / 12:55

  Ik ben ook nog steeds groot fan van twitter! Volgens mij behoren we tot een uitstervend ras..

 12. januari 13, 2015 / 12:58

  Ik gebruik wel gewoon Whatsapp eigenlijk haha, shame on me dus! Maar vind het wel zo handig om ook m’n gesprekken met Android gebruikers allemaal bij elkaar te hebben. Ik check iedere ochtend even WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, WordPress (comments op m’n blog) en Timehop. Verder kan ik ook niet zonder 9292, Rabobank, Episode Time, Nike Running, Room For Thought, Snapchat, Goodreads, IMDB… Jep, ik ben een grootverbruiker van m’n telefoon, haha!

 13. januari 13, 2015 / 12:58

  Over Instagram, VSCO-cam en Nike Running ben ik het helemaal met je eens :D De andere apps gebruik ik niet of heel weinig.

 14. januari 13, 2015 / 13:01

  Whatsapp heb ik er af gegooid en ben een gelukkig mens.

  Instagram is heerlijk! Snapchat ken ik niet.
  Verder gebruik ik wel VSCO Cam, Gmail app en sinds kort ook Wunderlist.

 15. Elvira
  januari 13, 2015 / 13:06

  Whatsapp, facebook, spotify en 9292 gebruik ik het meest op mijn telefoon. Instagram hoorde tot mijn favorieten tot ik na een week merkte hoeveel batterij dat gebruikte en mijn batterij zelfs helemaal warm werd als ik de app aan had. Die heb ik dus helaas verwijderd en nu bespied ik alleen nog mensen op Instagram op mijn computer (helaas kan je niet vanaf je computer foto’s uploaden).

 16. januari 13, 2015 / 13:09

  Fijne apps gebruik je, ik vind alleen snapshot echt niks haha

 17. januari 13, 2015 / 13:18

  Ik gebruik wel Whatsapp – en veel ook – (heb trouwens ook geen iPhone), daar wil ik eigenlijk niet meer zonder. Daarnaast gebruik ik regelmatig de Facebook-app, lees ik iedere dag nu.nl en mijn Timehop, gebruik ik Soundhound om onbekende liedjes te leren kennen (soort shazam) en speel ik veel 2048 :)

 18. Rachelle
  januari 13, 2015 / 13:19

  Op het moment is Instagram echt m’n favoriete app, ook vind ik Snapseed een hele fijne fotobewerkingsapp, maar zal ook eens kijken naar jouw tip en dan maar gelijk je handleiding erbij die je geschreven hebt, haha!

 19. januari 13, 2015 / 14:12

  Kan ik me helemaal in vinden, doe alleen niet aan Snapchat. En ik gebruik ook nog gewoon whatsapp, tenslotte heeft niet iedereen een iPhone. Voordel ten opzichte van iMessage vind ik dat je zo’n leuk overzicht hebt van heen-en-weer gestuurde foto’s & dat je er in kunt zoeken!

 20. januari 13, 2015 / 14:18

  Kom er hierdoor dus EINDELIJK achter wat die hashtag #VSCOCAM betekend, mysterie opgelost..

 21. januari 13, 2015 / 14:55

  Mmh een aantal dingen zijn herkenbaar! Ik kan niet zonder Whatsapp, Instagram, Snapseed, Twitter en Facebook.. Ooh, social media is zo verslavend!

 22. judith
  januari 13, 2015 / 16:11

  Swipe & Shop, tinder voor kleren, heerlijk kan me er heel goed mee vermaken !

 23. januari 13, 2015 / 16:17

  Een aantal apps gebruik ik ook. Instagram is ook een van mijn favoriete!

 24. januari 13, 2015 / 16:28

  Om foto’s te maken is Hipstamatic echt mijn favoriete app!

 25. januari 13, 2015 / 17:32

  Leuk om jou favoriete apps te zien! Ik deel je liefde voor instagram en twitter, verder check ik vaak facebook en mijn gewone mail en gmail. Verder hou ik van de ing app en de bloglovin app. Zonder die zou mijn leven niet compleet zijn ;)

 26. Femke
  januari 13, 2015 / 17:48

  Leuk om te zien zeg! Snapchat is echt mijn favoriet uit dit rijtje.. :D

 27. januari 13, 2015 / 19:37

  met alle apps ben ik het totaal eens! Ik merk dat ik laatste tijd ook veel bloglovin gebruik!
  Maar twitter inderdaad, nonstop! Opeens weer helemaal verslaafd! :)

 28. januari 13, 2015 / 20:43

  Instagram, can’t live with out.. haha Verder ben ik een echte snapchat bekijker, stuur zelf wat minder en MyFitnessPal

 29. januari 13, 2015 / 22:25

  Twitter en Instagram: check! En ik snap de hype rond WhatsApp ook niet, iMessage is veel handiger!

 30. Ilse
  januari 14, 2015 / 12:54

  Instagram en Twitter zijn favoriet.
  Ntc app is ook fijn en Gmail gebruik ik ook vaak.

  • Ilse
   januari 14, 2015 / 12:56

   Bloglovin gebruik ik trouwens ook dagelijks.

 31. januari 14, 2015 / 16:53

  Dezelfde favorieten als ik! Al zou ik Bloglovin er ook bij toevoegen!

 32. januari 14, 2015 / 19:16

  Heel erg leuk artikel! De apps die je hier hebt genoemd die ik zelf ook heb, zou ik echt niet meer kunnen missen!

 33. januari 15, 2015 / 20:31

  I like! Ik gebruik de Facebook app ook graag en shazam en spottify staan bij mij ook in de top5!