BEAUTY: Beauty-sunday

 photo Desktop785.jpg

Soms kijk ik in de spiegel en dan begint het weer te kriebelen. Alles moet anders. Niet dat ik niet tevreden ben met mijn spiegelbeeld, maar ik heb gewoon zin in verse highlights, mooie bot afgeknipte punten en als we dan toch bezig zijn, mag die snor met blonde donshaartjes ook weg? En moet ik eigenlijk niet eens wat aan die wildgroei van mijn wenkbrauwen gaan doen? Afgelopen week had ik weer zo’n moment en besloot ik in actie te komen. Ik belde eerst Rob Peetoom voor een knip- en verfbeurt en plakte er daarna nog een waxbeurt (voor de wenkbrauwen en bovenlip) aan vast bij Soap Treatment Store. Op zondag, want wat is er fijner dan dit soort activiteiten op ZONDAG te plannen. Dankjewel Rob Peetoom en Soap, dat jullie op dit tijdstip ook gewoon geopend zijn.

Na zes bananenpancakes en een glas rode bietensap was ik er klaar voor, de stad in voor mijn beautyzondag. Eerst liep ik langs Mango en ZARA om wat sale-aankopen terug te brengen (ze waren toch alleen maar opvulling voor mijn toch al volle kast, en dat geld dat ik terug kreeg kan ik goed gebruiken voor mijn beauty-middag), vervolgens naar de Bijenkorf, waar Rob Peetoom gevestigd zit.

Wat wil ik met mijn haar. Als het me gevraagd wordt weet ik het eigenlijk nog steeds niet… Ja ik wil er toch zeker wel vijf centimeter vanaf, misschien wel zes of zeven? Wel lagen aan de voorkant, maar niet te veel, niet te veel lagen in de rest van mijn haar, dan blijft het lekker vol. Highlights, ja gewoon hetzelfde als altijd. Twee kleuren, een wat lichtere en een iets donkerdere kleur blond. Liever niet aan de onderkant van mijn haar, want daar breekt het snel af.

Veel vrouwen zijn zenuwachtig in de stoel bij de kapper, ik ben dat eigenlijk nooit. Ik weet dat het goed gaat met mijn highlights, want ik doe al sinds 2010 mijn highlights bij salons van Rob Peetoom en dat is nog niet fout gegaan. Knippen ben ik ook niet bang voor, mijn haar is zo lang, als daar vijf centimeter vanaf gaat en het is niet helemaal naar mijn zin (wat nooit voorkomt), dan kan ik altijd nog een keer een paar centimeter eraf laten halen, dat is toch niet heel erg zichtbaar. Ik kan me voorstellen dat die spanning anders is als je wel eens een nare ervaring gehad hebt, als je voor een grote verandering gaat, of als je haar kort is en je een mislukt kapsel niet echt makkelijk kan verdoezelen.

Na 2,5 uur sta ik buiten, met verse highlights en haar dat mijn borsten in geval van nood niet meer kan bedekken ;-). Ik heb nog een uur voordat mijn afspraak bij Soap staat. Eerst maar eens een sapje bij de Smoothie Company. Ik ga voor een mix van spinazie, broccoli, appel, sinaasappel en gember (oorspronkelijk zat er geen gember maar selderij in het sapje, maar ik heb liever gember dan selderij, dat smaakt zo naar maggi!). Dan door naar Soap, waar ik veel te vroeg aankom. Maar ik heb mijn iPad bij me en er moet nog een blog geschreven worden, dus onder het genot van een Kusmi Detox theetje (volgens mij is dat detox onzin, maar de smaak is lekker) schrijf ik mijn blog en dan is het ineens alweer tijd voor de wenkbrauwen.

Ik heb mijn wenkbrauwen nog nooit geëpileerd dus ik vind dit rete spannend, want niet alleen zijn mijn wenkbrauwen heel belangrijk voor me (dus ik wil echt niet dat het een puinhoop wordt), ik heb een heel erg gevoelige huid dus ben vooral bang voor brandwonden. Ik kies voor de Soap-brow, dat is een beetje van Anastasia en een beetje van Soap. Eerst worden mijn wenkbrauwen ingekleurd aan de hand van een malletje van Anastasia, daarna wordt de vorm nog een klein beetje aangepast zodat het nog beter bij mijn gezicht past. Vervolgens is het tijd voor de wax. Het doet geen pijn, het enige is dat mijn huid hier – ondanks voorzorgsmaatregelen met speciale crèmetjes – hier niet goed op reageert. Ik zit nu dus ook met een brandwondje van 3 centimeter onder mijn rechter wenkbrauw. Oeps. Maar het resultaat is prachtig en als je de brandwond camoufleert zie je er niets van (maar dat doe ik nu niet, ik smeer het nu iedere paar uur met Pow-Pow pommade, zodat het zo snel mogelijk geneest).

Vervolgens is het tijd voor mijn bovenlip. Dat heb ik thuis een aantal keer gedaan, maar iedere keer kreeg ik ook thuis brandwondjes van het harsen. Nu dus met wax bij Soap. Gelukkig ging dat een stuk beter dan mijn wenkbrauwen en dat ga ik dus voortaan ook niet meer thuis doen, maar gewoon aan een professional over laten.

Om half zes ben ik weer thuis. Met nieuw haar en zonder de ongewenste haren waarmee ik vijf uur eerder het huis verlaten had. Dit soort beauty-middagen ga ik sowieso iedere drie/vier maanden inlassen. Als mijn budget het toelaat dan ;-).

Liefs,
Annemerel

(Oh ja, ik ben op geen enkele manier gesponsord om dit te schrijven, dat dat even duidelijk is)

Delen:

30 Reacties

 1. januari 13, 2015 / 17:04

  Wat mooie je wenkbrauwen! Ik heb volgende week mijn eerste kappersafspraak in jaren (ook bij Rob Peetoom. Normaal knip en verf ik het zelf, dus die spanning is er bij mij dubbel!

 2. januari 13, 2015 / 17:07

  Wat zien je wenkbrauwen er mooi uit op de tweede foto! En jouw haar heb ik sowieso altijd super gevonden! x

 3. januari 13, 2015 / 17:12

  Oh waw je haar is super mooi! En je wenkbrauwen ook, zo leuk dat je het ook op zondag kan laten doen allemaal :)

 4. januari 13, 2015 / 17:13

  Oh mooi je haar! Als mijn salaris binnen is, ga ik ook weer naar de kapper. Ik plak er een zonnebankje aan vast ipv waxing! :)

 5. Lisa
  januari 13, 2015 / 17:14

  Wat klinkt dat als een heerlijke zondag! Ik ben wel als de dood voor de kapper, ookal heb ik ook heel erg lang haar. Vaker gehad dat ’t niet naar m’n zin had. Wenkbrauwen vind ik ook maar een eng iets om wat aan te laten doen.

 6. Maxime
  januari 13, 2015 / 17:41

  Je wenkbrauwen zijn echt mooi geworden!

 7. januari 13, 2015 / 17:44

  Je ziet er prachtig uit :D heerlijk zeg, zo’n beauty zondag. Het lijkt me fijn dat alles er nu weer perfect uitziet.

 8. januari 13, 2015 / 17:54

  Mooie wenkbrauwen zo! Lijkt mij ook wel eens heel lekker zo’n beauty dagje :) nu doet mijn schoonzus vaak mijn wenkbrauwen, heel fijn maar wel minder luxe gevoel haha :p

 9. Roos
  januari 13, 2015 / 18:06

  Heel erg mooi je wenkbrauwen!

 10. januari 13, 2015 / 18:08

  Heerlijk zo’n dagje! Ben ik eigenlijk ook wel aan toe, vooral mijn wenkbrauwen haha.
  Vind je haar leuk zo, zit veel volume in!

 11. januari 13, 2015 / 18:37

  Ziet er super uit!

 12. januari 13, 2015 / 19:06

  Mooi, je haar en wenkbrauwen zo! Ik wil binnenkort ook weer naar SOAP. Toch maar een keer mijn bovenlip laten waxen. En als ik dan toch bezig ben, kunnen mijn wenkbrauwen hun handje ook wel gebruiken ;).

 13. januari 13, 2015 / 19:46

  Heerlijk zo’n middag! Moet ik veel vaker doen..

 14. januari 13, 2015 / 19:58

  Ik heb echt zo’n mega slechte en dure ervaring met Rob Peetoom, mijn vriendin ook al..gelukkig jij niet! Ziet er altijd mooi uit je haar!

 15. Roos
  januari 13, 2015 / 20:34

  Leuk zeg! En vervelend van dat brandwondje maar volgens mij ziet het er wel mooi uit. Ik wil eigenlijk ook al erg lang highlights laten zetten, maar omdat het best veel geld kost wil ik het wel op een goede plek doen!

  Heb jij folie visueel, 1/2 of 3/4 laten doen bij Rob Peetoom? :)

 16. januari 13, 2015 / 20:54

  Heerlijk is dat, af en toe jezelf eens extra in de watten leggen. Ik ga de afgelopen weken echt weer vaak in bad, ook zo lekker.

 17. januari 13, 2015 / 20:56

  Ik zou ook echt een keer mijn wenkbrauwen moeten laten doen door een professional. Nu doe ik vaak maar wat, maar een professional kan dat natuurlijk veel beter!

 18. januari 13, 2015 / 20:57

  Oh heerlijk zo’n middagje! Dat is zo genieten om eventjes je lekker te laten verwennen. Hoewel het harsen/waxen niet direct als verwennen gezien zou kunnen worden is dat het toch wel. Ik heb zelf een beetje moeite met de kapper want ik heb inderdaad een slechte ervaring (bij een onbekende kapper, daar ga ik dus NOOIT meer heen). Ik heb bij mijn eigen kapper voor het eerst mijn haren laten verven afgelopen zomer. Dat vond ik superspannend want ik ging trouwen en wilde niet met grijze haren op de foto staan. Waar het mij om ging: Een kleur die bij mij past en die ongeveer bij mijn haarkleur ligt. Dat is erg goed gelukt maar de volgende keer neem ik ook zoals jij highlights en lowlights. Als dat uitgroeit schrik je er niet zo van ;)
  Ik vind je wenkbrauwen erg mooi geworden, hoewel ik moet zeggen dat ze van nature al een mooie vorm hadden.

 19. januari 13, 2015 / 21:34

  Ahhh wat lekker zeg! Nu heb ik ook zin om eens uitgebreid naar de kapper te gaan. Maar ik denk dat ik nog even wacht tot de lente aanbreekt. Dan heb ik sowieso altijd het idee dat álles anders moet.

 20. januari 13, 2015 / 21:57

  Je haar en wenkbrauwen zijn erg mooi gedaan! Leuk om te zien! Ik kom ook erg graag bij Rob Peetoom!

 21. januari 13, 2015 / 23:00

  Lekker, zo’n verwendagje! Je wenkbrauwen zijn erg mooi geworden.

 22. Elke
  januari 14, 2015 / 02:05

  Fijn geschreven stukje, het leest weg alsof ik zelf net een beauty middag heb ervaren :) Het resultaat mag er zijn, wat zijn je wenkbrauwen ook mooi gedaan!

 23. Nadia
  januari 14, 2015 / 08:18

  Wat heerlijk, zo’n beautymiddagje! Wat apart dat je je wenkbrauwen nog nooit had geëpileerd, je vollere wenkbrauwen misstonden je absoluut niet! Nu zijn ze ook erg mooi. :)

 24. januari 14, 2015 / 11:11

  Oh heerlijk zo een dag! Elke keer als ik naar de schoonheidsspecialist ga of naar Soap denk ik; ohhhh dit ga ik elke maand doen! Helaas laat mijn budget + schema dat niet toe en ga ik 1 x per jaar haha!

 25. Elvira
  januari 14, 2015 / 12:47

  Ik had dat gevoel van de kapper laatst ook, ben er spontaan heengereden en gelukkig was er meteen plek. Heb krullend haar wat tot over de helft van mijn rug kwam, nu hangt het met frisse highlights tot op mijn schouders.

  Vervelend trouwens van je brandwondje, kan je het niet (laten) epileren? Daar krijg je dan toch geen brandwondje van denk ik? Mijn specialist epileert mijn wenkbrauw altijd heel mooi en knipt ze dan, zodat ze ook helemaal in vorm zijn en blijven gedurende een maand!

 26. januari 14, 2015 / 13:36

  Je haar is echt heel mooi geworden! Zelf ben ik eigenlijk nooit zenuwachtig voor de kapper. Ik heb een thuiskapster en ze weet wat ik wil en doet dat ook altijd precies

 27. januari 14, 2015 / 15:20

  Heerlijk zo’n dagje! En het ziet er mooi uit!

 28. januari 15, 2015 / 20:27

  Ik vind SOAP echt een fijne salon! Heerlijk zo’n dagje me-time!

 29. januari 15, 2015 / 21:56

  Dat is zó lekker hè, even tijd aan jezelf besteden! En het resultaat mag er ook wezen, haha. Your hair is fabulous :) Ik heb zelf wel een hekel aan de kapster, maar dat komt omdat ik halflang haar heb en ik vind het echt lelijk als dat ‘netjes’ afgeknipt is. Kort haar moet wel een soort van nonchalant zijn, anders is het zo truttig, haha.

 30. Renske
  januari 15, 2015 / 23:19

  Heerlijk voelt dat dan he?
  Laatst heb ik ook mijn wenkbrauwen en bovenlip voor het eerst laten doen. Nou, ik wil echt niet meer anders. Die bovenlip doet wel verrekte zeer, maar goed :P