LOOK: Black & white, the only colour you need (I)

 photo 3outfit8.jpg

Mijn outfits zijn eigenlijk vaak alles behalve spannend. Het enige dat ietwat spanning in mijn outfit brengt, is dat je soms een klein randje van mijn buik ziet. Verder kun je me uittekenen in twee kleuren, die officieel niet eens kleuren genoemd mogen worden. Zwart en wit, het liefst ook nog met een streepje. De komende weken deel ik mijn favoriete outfits in die ‘kleur’stelling.

 photo 3outfit8.jpg

We beginnen deze week met deze outfit vol met favorieten. De laarsjes van Acne, die ik eind 2014 onder toeziend oog van zowel mijn vader als moeder kocht, na een financiële meevaller die ik op zondagmiddag te horen kreeg. Het rokje, ook van Acne, uit 2011. Bijna had ik het verkocht, tijdens een opruiming van mijn kledingkast, want hier zou ik toch nooit meer in passen? Niets bleek minder waar. Het shirt en het jasje komen van ZARA en zijn beiden impulsaankopen geweest, maar allebei worden ze ook veelvuldig gedragen. En dan mijn Celientjes. Aan mijn arm de Trio bag die ik vorig jaar in Monaco kocht, de dag nadat ik mijn boekcontract getekend had en een uur voordat ik Novak Djokovic zou interviewen. Op mijn neus de Céline zonnebril die ik acht maanden later in Parijs kocht, toen mijn boek af was en ik vond dat ik dat moest vieren.

 photo 3outfit8.jpg

 photo 3outfit8.jpg

Ja mijn outfits zijn voorspelbaar, maar maakt dat ze minder leuk? Ik weet het niet. Ik denk dat ik hier over vijf jaar met een beter gevoel naar terug kijk dan mijn outfits die ik vijf jaar geleden droeg, met gekleurde wijde broeken en rare glittervestjes. Ik ben inmiddels bijna 27 en ik weet wat ik mooi vind en waar ik mezelf mooi in voel, ik denk dat dat een van de belangrijkste dingen van kleding is, dat je je er mooi in voelt.

 photo 3outfit8.jpg

Maar mooi is niet het enige dat telt voor mij, comfortabel moet een outfit voor mij ook zijn. Ik moet me op mijn gemak voelen in een outfit, ik moet niet de hele dag mijn outfit aan mijn lichaam voelen zitten. Die outfit moet er eigenlijk gewoon helemaal niet zijn. Het moet me warm houden en het moet lekker zitten, ik wil toch niet de hele dag mijn rokje voelen zitten. Ik heb wel betere dingen te doen.

 photo 3outfit8.jpg

 photo 3outfit8.jpg

Ik moet me vrij om te bewegen voelen in een outfit, mijn schoenen mogen best een hak hebben, maar dan wel een hak waarin ik eventueel ook nog een sprintje kan trekken van een paar honderd meter. Een schoen die comfortabel genoeg is om vier kilometer in te wandelen, als ik na een avondje in de stad geen zin heb om het openbaar vervoer te nemen en liever de benenwagen neem. Zolang ik nog geen privé chauffeur onder mijn speeddial heb staan, vind ik dat uiterst belangrijk.

Wat vind jij belangrijk aan een outfit?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

20 Reacties

 1. april 10, 2016 / 17:18

  Leuke outfit en helemaal niet saai, vind ik! :-)

 2. april 10, 2016 / 17:27

  Ik draag zelf ook het liefst zwarte kleding, het kleed gewoon mooi af en is altijd goed. En ik heb ook ontelbaar veel gestreepte truitjes.. Toffe outfit!

 3. Ilse
  april 10, 2016 / 17:42

  Wat een leuke outfit, zou ik ook zo kunnen dragen!

 4. april 10, 2016 / 17:56

  Ik vind zwarte kleding juist niet saai! Heel chique en sportief! Leuke outfit is dit ook, staat je goed!

 5. april 10, 2016 / 18:36

  Ik vind het eigenlijk altijd heel leuk zulke outfits. Zelf hou ik wel van het ‘simpele’ :)

 6. Anneroos
  april 10, 2016 / 19:26

  Ik ben gek op streepjes! Leuke oufit, niet saai vind ik :)

 7. april 10, 2016 / 19:32

  Prachtig!

 8. april 10, 2016 / 19:40

  Ik kan me er wel in vinden – al zit de gemiddelde bruin- en beigetint ook in mijn kleurenpalet haha. En weet je, zwart en wit zijn gewoon hele mooie kleuren. Daarnaast kun je ook zoveel doen met verschillende structuren – zwart/wit hoeft helemaal niet saai te zijn (:

 9. april 10, 2016 / 20:22

  Wat een super leuke outfit! Staat je goed!

 10. Manon
  april 10, 2016 / 20:25

  Leuk leuk! Meer van zulke posts graag, wij hebben namelijk preciés dezelfde kledingsmaak/stijl!

 11. april 11, 2016 / 08:07

  Heel tof! Zwart en wit zijn ook mijn favorieten.

 12. april 11, 2016 / 09:25

  Dit zou ik zomaar kunnen dragen! En jouw laatste alinea had ik geschreven kunnen hebben:
  Ook ik moet lekker kunnen bewegen en qua schoenen wil ik ook (snel) kunnen lopen, zonder last te krijgen.
  Ik wil me gewoon lekker comfortabel voelen in wat ik draag.

  • Marieke
   april 11, 2016 / 11:16

   Jaa, precies!
   Maar op zoek naar schoenen die een beetje lekker zitten én er leuk uitzien…dat vind ik altijd weer een hel van een zoektocht!! :-(

 13. april 11, 2016 / 11:43

  Wat een leuke outfit en helemaal niet saai! Voor mij staat ook op nummer 1 dat het lekker moet zitten en qua schoenen dat ik er fijn op moet lopen. Anders, hoe mooi ik het ook vindt, blijft het in de kast hangen want ik kies dan toch sneller voor comfortabel. Ik ben benieuwd naar de vervolg outfits ;)

 14. april 11, 2016 / 11:46

  Met zwart-wit zit je altijd goed, vind die combinatie ook zeker niet saai.

 15. april 11, 2016 / 16:27

  Alleen dat rokje zou ik stiekem helemaal niet comfortabel en een beetje kort vinden, maar dat ligt misschien ook een beetje aan de gelegenheid. Zwart-wit is in elk geval inderdaad altijd goed en streepjes ook, mooi! En echt saai of standaard zou ik het zeker niet willen noemen, want het blijft juist heel erg ‘Annemerel’ :)

 16. april 11, 2016 / 21:41

  Yes, het is zwart en wit, maar toch staat deze combi altijd super! Lekker blijven dragen dus ;)

 17. Emma
  april 12, 2016 / 13:19

  Staat je goed! Heerlijk toch, een zwart-witte outfit, liefst met streepjes inderdaad. :)

 18. Verbal Gold Blog
  april 13, 2016 / 05:14

  I love the styling of your outfit! Black and white are such a classic combo!

 19. Jet
  april 13, 2016 / 19:13

  Die acne boots zijn echt zo vet!!!