LOOK: #Autumn 1

 photo IMG_9012.jpg

Het was best wel een beetje een cultuurschok (of een natuurschok) toen ik uit Chicago terug in herfstachtig Nederland kwam. De temperatuur verschilde niet eens zoveel met de temperatuur in Chicago en volgens mij was het voordat ik naar Chicago vertrok ook helemaal niet zulk zomers weer in Nederland. Ik weet dus ook niet precies wat het is, maar voor mijn gevoel is het in de vijf dagen dat ik in Chicago was plots herfst geworden in Nederland. Met alle gevolgen voor het weer van dien.


 photo IMG_8999.jpg

Donderdag was het moment dan ook daar… de eerste dag dat ik mijn winterjas weer uit de kast trok. Mijn grijze jas van Maje die ik in 2011 in Parijs bij Maje kocht. Mijn eerste kennismaking met het Franse merk. Twee jaar later kocht ik in de uitverkoop deze legergroene jas bij zustermerk Sandro. Letterlijk zustermerk, want de designers van Maje en Sandro zijn dus zusjes. Mocht je na het zien van deze foto’s dan ook denken ‘die jas wil ik ook’ dan heb ik helaas niet zulk positief nieuws voor je, want deze jas is dus uit de 2013-collectie.

 photo IMG_8995.jpg

Ik combineer de jas hier met mijn Acne laarsjes (ook al uit 2014, maar nog steeds te koop) en mijn Céline tas (ook een klassieker die nog steeds te koop is).

 photo IMG_9017.jpg

Onder de jas draag ik een jurkje dat ik afgelopen week bij ZARA gekocht heb voor 39,95. Het was liefde op het eerste gezicht toen ik het jurkje zag hangen. Ik heb het niet eens gepast en ben zo naar de kassa gelopen. Ik wist dat het wel goed zou zitten en in de herfst vind ik het passen van kleding echt een ding. Dat aan en uitkleden in een paskamer vind ik – vooral in de herfst en winter – heel heftig. Daarom koop ik in deze seizoenen ook het liefst gewoon kleding zonder te passen, of ik bestel via internet. Mocht ik ergens toch niet zo enthousiast over zijn kan ik het altijd terug brengen of sturen.

Ben ik de enige die zo te werk gaat, ben ik gewoon een luilak, of is dit ook voor jullie een bekend fenomeen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. oktober 17, 2016 / 12:35

  Je ziet er mooi uit. De Celine bag blijft mooi.

  Vroeger was shoppen mijn cardio. Ik liep kilometers door de stad en ik was druk met het passen van kleding. Tegenwoordig not so much ;-)

 2. Ilse
  oktober 17, 2016 / 13:00

  Die jas blijft leuk! En die laarzen ook, jammer dat ze geen maat 42 hebben! En ik vind me omkleden in een kleedkamer ook altijd zoveel gedoe dus ik pas het vaak ook thuis.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 15:35

   Ik heb maat 41/42 en heb van Pistol Boots maat 40, dus je kunt ze wellicht een keer proberen in de winkel!

 3. oktober 17, 2016 / 13:36

  Heel mooi!
  Ik pas wel wanneer ik mijn kleren in de winkel koop, maar ik bestel wel heel veel online.

 4. Kyra
  oktober 17, 2016 / 18:11

  Jammer dat het jurkje niet goed te zien is, want volgens mij is ie heel leuk! Heb je misschien een link?

 5. oktober 20, 2016 / 14:57

  Moooie foto’s!