Chicago Hotspots

 photo Desktop3117_1.jpg

Een van mijn favoriete bezigheden in een onbekende stad is zo lekker mogelijk eten en drinken. OK. Dat zeg ik verkeerd, een van mijn favoriete bezigheden in het LEVEN is zo lekker mogelijk eten en drinken. En mijn blog is het perfecte excuus om dit veelvuldig te doen. Zeker wanneer ik in een stad als Chicago ben en eigenlijk alles wat ik in mijn mond stop onder het mom van ‘research’ kan worden geschaald. Ik heb dan ook mijn best gedaan om zoveel mogelijk leuke tentjes te bezoeken in de nog geen 100 uur die ik in Chicago rondhuppelde. Met een beetje hulp van jullie trouwens. Heb heel veel gehad aan jullie tips, dus mega dank daarvoor.


 photo Desktop3118.jpg

Beatrix
Beatrix is geopend van 6 uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s nachts. Kijk dat zijn restaurants waar mensen met jetlags iets aan hebben. Ik heb hier twee keer gegeten. Een keer ’s ochtends om half acht voor het ontbijt. Toen koos ik voor een heerlijk ‘Break-feast’ met kippenworstjes, scrambled eggs, toast en hash browns. Maar ook ’s avonds kun je hier prima je buik vullen. Ik deed dat met een snackje van verse hummus en warm naanbrood en een zeebaars gepaneerd met brioche brood en paddenstoeltjes. Het glas wijn dat erbij geserveerd werd, was ook heel goed te doen. Prijs is OK voor Chicago-begrippen, voor mijn ontbijt was ik nog geen vijftien dollar kwijt en voor het avondeten (inclusief glas wijn van 12 dollar) 40. Amber, dankjewel voor de goede tip!

 photo Desktop3117.jpg

Shake Shack
OK. Shake Shack is geen restaurant dat je alleen in Chicago vindt, maar de eerste keer dat ik hier langs liep was er geen rij en in New York was die rij er dus altijd wel. Goede reden dus om nu naar Shake Shack te gaan. Uiteindelijk heb ik er nog twee keer gegeten, gewoon omdat ik het heel erg lekker, makkelijk, snel en relatief goedkoop vond. Ik at bij Shake Shack een kipburger met kreukelfrietjes en een grote limonade. Je moet eigenlijk de cheese fries nemen, maar zoals je misschien wel weet ben ik niet zo’n fan van kaas en durfde ik het dus niet aan. Naast burgers gemaakt van kip hebben ze hier ook de lekkerste hamburgers, hotdogs en milkshakes, heb ik me laten vertellen (niet zelf geproefd). Shake Shack zit op meerdere plekken in de stad.

 photo IMG_1335.jpg

Yolk
Als je naar een typisch Amerikaans ontbijt tentje op zoek bent, moet je naar Yolk gaan. Hier serveren is bottomless coffee (wat betekent dat ze voor 2,75 de hele ochtend je koffie kopje bijschenken) en serveren ze heel veel verschillende gerechten met ei (de naam was al een spoiler alert voor de menukaart). Ik ging voor eggs benedict met Canadese bacon en avocado, de aardappeltjes die er naast geserveerd werden gingen tot de laatste kruimel op. Godsgruwelijk lekker. Als ik dit iedere ochtend zou eten zou ik waarschijnlijk de helft van de kleding in mijn kast niet meer kunnen dragen. Daarom is het maar goed dat Yolk hier in Den Haag niet om de hoek zit.

 photo Desktop3119.jpg

Sprinkler’s Cupcake ATM
Een pinautomaat waar je cupcakes uithaalt, natuurlijk heb ik dat wel eens voorbij zien komen op Instagram, maar nooit gedacht dat ik er eentje tegen het lijf zou lopen. Maar dat gebeurde dus, vlak nadat ik een grote sushi bowl naar binnen had gewerkt. Het laatste waar ik op dat moment zin in had was een mierzoete cupcake, maar he hoe vaak loop je langs een cupcake ATM? Daar moet je natuurlijk wel gebruik van maken. De cupcake stopte ik na dit avontuurtje netjes in mijn tas en at ik een dag later pas om half zes ’s ochtends als een soort van pre-ontbijt. Prima oplossing.

 photo IMG_0897.jpg

RA Sushi
De sushi bowl waar ik het over had, at ik bij RA Sushi (een aanrader van een van jullie!) Het zag er niet heel bijzonder uit van buiten en van binnen zag het er nu ook niet echt knus uit, maar de sushi bowl was lekker en helemaal niet duur, ik betaalde nog geen tien dollar voor mijn lunch. Pri-ma! Deze tip heb ik volgens mij via Instagram gekregen en kan ik niet meer terugvinden, in ieder geval dankjewel!

Silver Spoon
 photo Screen Shot 2016-10-15 at 19.06.11.png
Als je zin hebt in Thais is Silver Spoon, naast het Thaise consulaat, de plek waar je moet zijn. Prijzen zijn lekker laag (8,50 voor een Pad Thai) en smaak is goed. Het is niet het beste Thais dat je ooit zult eten, daar moet je waarschijnlijk voor naar Thailand, of net iets dieper in de buidel tasten, maar dit was gewoon lekker en goed.

 photo IMG_0925.jpg

Hancock Tower / Lounge at the 96th floor
Wil je Chicago van bovenaf zien? Dan zou ik een drankje gaan drinken in de lounge van de Hancock Tower. Het kost ruim twintig dollar om daar naar boven te gaan, maar dat moet je dus niet doen. Maar als je naar de lounge gaat kost het je helemaal niets, alleen een drankje. Daar betaal je ook wel zo’n twintig dollar voor, maar hé dan heb je tenminste nog iets.  Bedankt daarvoor! Paula, Lisanne en Anne, dankjewel voor deze tip!

 photo IMG_1090.jpg

Eataly
Ook Eataly is een keten die je niet alleen in Chicago vindt en zelfs niet eens Amerikaans is, maar hé, ik at hier wel een hele lekkere verse pasta met truffel en het glas wijn dat ik hier dronk smaakte ook ontzettend goed. Wie ben ik dan om deze plek uit de hotspot lijst te houden?! Een aanrader als je snel, informeel een heerlijke pasta wil eten.

Restaurant Uno
OK. Bonustip, hier ben ik zelf niet geweest maar de lieve mevrouw uit Chicago die naast me zat in het vliegtuig had wel graag gewild dat ik hier langs was gegaan. Hier schijnen ze de lekkerste deep dish pizza te hebben. Dat is een typische specialiteit uit Chicago die je eigenlijk gegeten moet hebben. Een deep dish pizza, of stuffed pizza, is eigenlijk een soort van taart, of quiche, hij zit vol met ‘stuff’. Nu had ik dus absoluut geen trek in pizza toen ik in Chicago was en als ik geen trek in pizza heb dan moet ik het ook echt niet proberen te eten. Dus ja, ik moet terug naar Chicago… om een stuffed pizza te eten. Er zit niets anders op.

Heb je al honger? Heb jij weleens deep dish pizza gegeten?

Liefs,
Annemerel

P.S. zoek de restaurants even op op Google Maps wanneer je in Chicago bent en WiFi hebt, geef ze een sterretje dan worden ze opgeslagen en kun je ze ook offline bekijken, wanneer je er naartoe wandelt. Super handig!

 

Delen:

8 Reacties

 1. oktober 16, 2016 / 17:24

  Oef dit ziet er allemaal lekker en gaaf uit. Ik zou ook, al zou ik geen zin hebben, gebruik maken van de cupcake ATM.
  Dat uitzicht is prachtig!

 2. oktober 16, 2016 / 17:26

  Ooooh nu wil ik nog liever naar Chicago! (En heb onwijs trek in pasta haha bedankt)

 3. oktober 16, 2016 / 18:10

  In New York zit ook zo’n Sprinkles ATM en toen ik er was, was hij buiten werking. Goed om te weten dat er ook één in Chicago zit, goede reden om daar eens naartoe te gaan ;-) Als ik dit lijstje zo zie, is er met het eten daar niets mis, haha!

 4. Roby
  oktober 16, 2016 / 19:46

  Ik ben zo benieuwd… was die cupcake nou ook lekker?

 5. Ilse
  oktober 17, 2016 / 06:25

  Hmmm, zitten lekkere dingen tussen zo te horen!

 6. oktober 17, 2016 / 06:42

  Dat cupcake automaat! Ideaal! Hij smaakte ook echt goed?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 17, 2016 / 10:22

   Jaa heerlijk!