Let’s Talk About: Be Beautiful, Be Yourself

 photo Desktop462.jpg

Vorig jaar vertelde ik jullie al over de nieuwe make-uplijn BE Creative Make Up, die in Nederland exclusief verkocht wordt bij ICI PARIS XL. BE Creative Make Up heeft vier heel belangrijke geboden: ? Embrace the new You are wonderfully unique Make trends your own Express yourself with make-up, maar het allerbelangrijkste is, dat je jezelf moet zijn. Wees mooi, wees jezelf. En dat jezelf zijn met make-up, daar wil ik het vandaag graag met jullie over hebben.

Voor mij betekent ‘jezelf zijn’ op make-upgebied, dat ik niet veel experimenteer met kleur. Voor mij is het het belangrijkst dat mijn (littekens van) acné verborgen zijn. Als je mij vraagt slechts één make-up product te gebruiken, dan zou ik kiezen voor concealer. Ik kan prima naar de supermarkt zonder mascara, maar mijn oneffenheden werk ik wel altijd eventjes weg. Dat is geen kwestie van mijn ‘ware ik verstoppen’, want ik associeer mijn ‘ware ik’ niet met acné, dat heb ik toevallig, maar dat ben ik niet. Ik ben Annemerel, ik heb soms last van puistjes, maar met een klein beetje make-up zie je dat vaak niet meer.

Goed, niet veel kleur dus. Als mijn huid ‘klaar’ is, ga ik verder met de rest. Ik hou van aardetinten op mijn oogleden, maar vaak ben ik te lui om oogschaduw aan te brengen. Ik accentueer mijn ogen met een laagje mascara, kleur mijn wenkbrauwen lichtjes in met een wenkbrauwpotlood en smeer een laagje lippenbalsem op mijn lippen. Negen van de tien keer ben ik dan ready to go, soms pak ik uit en gebruik ik een blush en zet ik een dun lijntje in mijn oog.

Maar iedereen is anders. Ik voel me het meest mezelf als ik natuurlijke make-up draag, anderen houden er juist van om heerlijk te experimenteren. BE Creative Make Up stelt dat er op dit moment drie trends op make-upgebied aan de gang zijn.

1. Vrouwen veranderen vaak
Vrouwen durven meer gevarieerde make-up te gebruiken en beschouwen het aanbrengen van make-up als een leuke activiteit, iets waar ze naar uitkijken. Ze houden van verandering, afwisseling en kleur. Hoewel ik mezelf hier niet helemaal in kan vinden, zie ik het om me heen wel steeds meer. Mijn zusje bijvoorbeeld, is gerust drie kwartier met haar make-up bezig. Ik denk dat wanneer mijn huid iets minder onrustig zou zijn, ik zelf ook misschien meer zou experimenteren. 

2. lux’up Your life
Make-up wordt tegenwoordig vaak gekocht als luxe product. Je kunt niet zomaar een designerjurk kopen, maar een nagellak is een stuk beter betaalbaar en kan je toch een heel ‘nieuw’ gevoel geven, als je een nieuwe kleur nagellak op je nagels hebt. Hier kan ik me heel erg in vinden, als ik een nieuwe kleur nagellak op mijn nagels heb, voel ik me inderdaad NIEUW! 

3. highteC BeautY
Er worden steeds betere formules ontwikkeld waardoor je iedere textuur kunt egaliseren en oneffenheden kunt verdoezelen. Vrouwen willen tegenwoordig een steeds natuurlijkere naturel look uitstralen. Ze verwachten dat producten hypertechnologisch zijn, maar wel eenvoudig in gebruik. Alsof ze het over mij hebben ;-), eenvoudig, naturel…

Het assortiment van BE Creative Make Up bestaat uit 27 verschillende producten die allemaal aangeboden worden voor een betaalbare prijs, maar wel van professionele kwaliteit zijn. Voor het creëren van de lijn is samengewerkt met de beste Europese laboratoria, tijdens het creëren van de producten stonden langhoudende formules zonder parabenen en fenoxyetanol voorop. Daarnaast is er gekozen om te werken met pigmenten van hoge kwaliteit. De verpakking maakt het product af, de chique mat zwarte verpakkingen geven een gevoel van luxe en stijl. Je koopt BE Creative Make Up  in de winkel of online bij ICI PARIS XL.

Wat is voor jou het belangrijkst bij make-up? Gaat het er bij jou – net als bij mij – vooral om, om oneffenheden te verdoezelen en je mooie punten te benadrukken op een natuurlijke manier? Of houd jij er juist van om te experimenteren en ben jij fan van kleur?

Liefs,
Annemerel

Advertisement

Delen:

9 Reacties

 1. mei 13, 2014 / 17:27

  Ik ben vooral dol op de naturelle look. Maar ik hou er ook erg van om een smoky ooglook te maken. Dat doe ik niet vaak, maar voor een feestje pak ik graag uit. Voor dagelijks hou ik het erg naturel. Me zo opmaken dat het niet opvalt dat ik make-up op heb.

 2. mei 13, 2014 / 17:44

  Ik experimenteer wel, maar dan met naturelle kleuren. Ik vind make-up juist een ‘onderdeel van mijn persoonlijkheid’, net zoals mijn blog of een andere hobby vind ik het gewoon hartstikke leuk.

 3. mei 13, 2014 / 18:34

  Ik heb hetzelfde als jou :) Draag eigenlijk nooit zoveel make up, alleen om mijn oneffenheden weg te werken. Verder draag ik alleen wat mascara. Ik heb niet eens oogschaduw in huis haha.

 4. mei 13, 2014 / 18:34

  Ik draag nooit gezichtsmake-up, heeeel af en toe als ik op stap ga en anders nooit. Ben blij met mijn uiterlijk en ben gewoon te lui om ’s ochtends mijn gezicht vol te smeren. Met nagellak ga ik daarentegen helemaal los.

 5. mei 13, 2014 / 18:36

  Doe mij maar de naturelle ‘look’. Ik doe wat foundation op wat plekjes op m’n gezicht, een beetje poeder en wat mascara en HUP gaan. ;-) X

 6. mei 13, 2014 / 18:55

  Wat een ontzettend fijn artikel! Ik ben het helemaal eens!

 7. mei 13, 2014 / 19:14

  Ik vind BE niet zo’n fijn merk, je hoort er ook weinig van moet ik zeggen… fijn artikel, dat wel!

 8. mei 13, 2014 / 20:31

  Ik hoop toch dat je geen lijntje IN je oog zet ;)

  Ik heb ontzettend geëxperimenteerd (zwarta panda ogen à la Taylor Momsen) maar ben tegenwoordig meer naturel. Wel houd ik ontzettend van rode lippen :)

 9. mei 14, 2014 / 09:29

  Ik vind het wel heel erg leuk om te experimenteren, maar niet elke dag. Op mijn werk is het toch wat meer naturel met af en toe een lipstick. :)