LIVE LOVE RUN: december-update

 photo Annemerel-HQ-1523.jpgFoto: Sabine Metz

Het is vandaag 12 december, dat betekent dat mijn boek over precies 59 dagen uitkomt. Het grote aftellen is nu echt begonnen, evenals het laatste puntjes op de i zetten. Vorige maand kwam mijn boek beschikbaar op Bol.com (en de meeste andere online boekverkopers) en ik ben blij te kunnen vertellen dat er in ieder geval nu al 100 boeken verkocht zijn (nu maar hopen dat ze niet teruggestuurd worden).

Vorige week kreeg ik mijn boek terug van de vormgever. Het is nog niet helemaal klaar, de snapshots moeten nog tussen de tekst geplaatst worden. Maar het geeft wel al een beetje een idee hoe het gaat worden. Het leuke vind ik dat de vormgever goed naar mijn blog gekeken heeft. Dezelfde kleurstelling wordt gebruikt (wit, zwart en knalroze accenten, kleurcode ED1D8D om precies te zijn). Ook gebruikt ze hetzelfde lettertype als ik (Garamond en Didot) en wordt cursief met normal afgewisseld. Als ik iets meer design-skills had gehad, dan had ik het boek precies hetzelfde opgemaakt. En dat is fijn. Dat je op één lijn zit. Nu is het aan mij om aan te geven waar de snapshots precies moeten komen en welke snapshots dat dan moeten zijn. Best een lastig klusje, zeker als je zoveel foto’s hebt als ik.

Ondertussen ben ik samen met de uitgeverij ook al druk bezig met promotie voor het boek. Zo ben ik al geïnterviewd door Santé en Marie Claire en heb ik volgende week een shoot voor Run2Day Magazine. Ook leuk: ik organiseer samen met Run2Day een tour door Nederland, in de weken nadat mijn boek is uitgekomen (februari dus). Ga ik je daar zien? We gaan het natuurlijk nog officieel aankondigen, dus als het zover is laat ik je dat natuurlijk weten!

Over een paar weken kan ik echt niets meer aan het boek veranderen. En dat vind ik best eng. Ik ben met mijn blog gewend dat ik altijd kleine foutjes aan kan passen. Het enige dat ik nodig heb is WiFi en een iPhone of MacBook. Met een boek gaat dat net iets anders. Ik kan het boek nog 100x doorlezen en ik weet dat ik iedere keer wel iets zal vinden wat ik nog wil aanpassen. Maar wanneer zeg je tegen jezelf STOP, het is goed zo?

Dan nog heel even over het feit dat ‘hardloopjunkie’ twee woorden lijken op mijn cover. Ik weet natuurlijk dat je hardloopjunkie aan elkaar schrijft, maar het paste niet mooi in het rondje. Daarnaast vind ik een streepje heel erg lelijk. Ik denk dat iedereen begrijpt dat hardloopjunkie één woord is. Waarschijnlijk laten we de cover dan ook zoals hij op dit moment is (zonder streepje).

NOG 59 DAGEN! Shit en ik heb ook nog maar 59 dagen om te oefenen met planken, want ik heb met Women’s Health afgesproken dat we een plank-battle gaan doen op mijn lancering voor het YouTubekanaal van WH. SHIT! Werk aan de winkel.

Liefs,
Annemerel

P.S. weetje… deze foto zou eigenlijk gebruikt worden als coverfoto, maar we hebben op het laatste moment toch voor de andere foto gekozen omdat die meer ‘hardlopen’ uitstraalde. 

OH EN BESTELLEN KAN NATUURLIJK HIER!

Delen:

25 Reacties

 1. maria
  december 12, 2015 / 12:04

  Leuk! Op de ‘oude’ coverfoto heb je sprankelende ogen. Erg mooi! Maar ik begrijp de keuze voor de huidige coverfoto.

 2. december 12, 2015 / 12:09

  Succes met de laatste loodjes, het lijkt mij ontzettend moeilijk om het boek dicht te slaan en dan hardop te zeggen dat het zo we goed is.

  De eerste keuze voor de cover is ook zeer zeker mooi. Ik heb het boek gereserveerd! Can’t wait!

 3. Caressa
  december 12, 2015 / 12:16

  Het wordt vast een fantastisch boek! Mijne is al besteld in ieder geval ;)

 4. Cheryl
  december 12, 2015 / 12:22

  Deze ‘oude’ coverfoto is zo mooi.
  Jammer dat deze minder ‘hardlopen’ uitstraalde.

 5. december 12, 2015 / 12:28

  Gaaf, ik ga je boek zeker kopen. Kan sowieso nog wel wat tips en tricks gebruiken voor wat betreft hardlopen haha. Ik vind de coverfoto die je nu hebt gekozen ook de mooiste, inderdaad omdat je daar echt ziet het het om hardlopen gaat :)

 6. Myrthe
  december 12, 2015 / 12:44

  Ik ben in Ghana op het moment dat je boek uit komt, dus die ligt dan braaf op mij te wachten als ik weer thuis kom! Ben enorm benieuwd (en hardloopjunkie ziet er goed uit hoor, begrijp dat je zo’n streepje lelijk vind!)

 7. december 12, 2015 / 12:47

  Wauw je straalt helemaal op de foto. Gave outfit ook! Spannend hoor de laatste afwerking van je boek!

 8. Sanne
  december 12, 2015 / 12:52

  Bijnaa.. En de laatste loodjes!! Heel veel succes ermee. M’n boek is al besteld dus kom maar op ;-)

 9. december 12, 2015 / 13:29

  Wauw, zo’n mooie foto! De fotografe kan er echt wat van wat ik vind de coverfoto van jouw boek ook al zo mooi. Leuk dat jouw uitgever de lay-out van jouw blog ook doorgetrokken heeft naar jouw boek. Kom je ook naar België voor de lancering van jouw boek? Zoniet kom ik wel eens naar Nederland :D.

 10. Manon
  december 12, 2015 / 13:58

  Zo leuk Annemerel! Ik weet zeker dat je de laatste loodjes goed zult afmaken. Succes nog even! Allebei mooie coverfoto’s trouwens, echt lastig al die keuzes!

 11. Ilse
  december 12, 2015 / 14:18

  Onwijs leuk Annemerel, mijn boek is al besteld. Ik vind allebei de foto’s erg mooi en ik begrijp de keuze wel voor de cover. En wat leuk dat je gaat signeren, mij zie je dan sowieso bij een van de locaties!

 12. december 12, 2015 / 14:46

  Zo spannend zeg! Hopelijk wordt ’t boek een groot succes!

 13. december 12, 2015 / 17:46

  Ahhh, ik ben zo benieuwd naar je boek! Ik ga ‘m sowieso kopen, bij de boekenwinkel. Ik hoop dat hij hier in de winkels komt te liggen!

 14. december 12, 2015 / 17:46

  Jaaaaa!!! Ik had al gehoopt dat je een Tour zou doen!! Nu nog hopen dat je bij run2day Utrecht komt! Dan ben ik er zeker bij!! Ik kan niet wachten!!

 15. xAmber
  december 12, 2015 / 18:05

  Ik ben heel benieuwd! De pre order bevestiging zit in mijn inbox. Ik heb mijn namelijk gelijk besteld toen het kon

 16. december 12, 2015 / 20:16

  Ah wat een mooie foto, dan moet die nieuwe coverfoto wel héél leuk zijn ;-)

 17. december 12, 2015 / 20:56

  Ik heb dat ook altijd met verslagen voor mijn opleiding. Dan kan ik heel lang bezig zijn met het puntjes op de i zetten. En vind ik het lastig om te zeggen dat het klaar is.
  Mooi dat je boek zo erg past bij de opmaak van je site, klinkt als een fijne samenwerking.

  Ik vind deze foto echt super mooi trouwens!

 18. december 12, 2015 / 22:05

  Wat een mooie foto en wat leuk en wat komt het al snel dichtbij zeg!

 19. december 13, 2015 / 11:40

  Ik kan niet wachten om je boek te ontvangen, ik heb het ook direct besteld toen ik zag dat het beschikbaar was op bol.com! Als je in Groningen komt bij Run2Day kom ik zéker langs!

 20. december 13, 2015 / 17:36

  Ik ga je boek zeker bestellen als ‘ie uitkomt! Wat leuk dat je ook een tour gaat doen! X

 21. Lisa
  december 13, 2015 / 23:03

  Aah spannend!!! Ben benieuwd.

 22. Megan
  december 14, 2015 / 14:12

  Zo spannend!
  Ik zou wel echt hardloopjunkie op één regel zetten.. Ik snap je uitgangspunt over dat het nu mooier in het rondje past, maar het is toch raar om om de cover van je boek een ‘spelfout’ te hebben? Daarnaast komt nu de j van junkie tegen de rand van het rondje aan, dus dat is ook niet erg mooi qua design. Ik zou er nog even over gaan zitten met je vormgever.
  Maargoed, het is jouw boek natuurlijk! En ik hoop echt voor je dat ie binnen no-time is uitverkocht!

 23. Marieke
  december 14, 2015 / 14:20

  Wauw dit is écht een hele mooie foto!
  Deze kleur geel staat jou zo mooi! Ik ga in januari zo’n kleurenadvies volgen….dat kan ook het verschil maken tussen een knallende foto en een ‘gewoon’ leuke (of totaal mislukte) foto.
  Heb jij wel eens zo’n kleurenadvies gedaan?

 24. Evi
  december 14, 2015 / 17:27

  Ik ben één van de 100! :D :D En ik kijk er geweldig naar uit!

 25. december 20, 2015 / 00:07

  Ik ben super benieuwd!