FRIDAY FAVOURITES: 197

Favourite Coffee – Homemade with my new French Press

 photo IMG_7314.jpg

Voor Sinterklaas kreeg ik afgelopen week eindelijk een nieuw ‘koffiezetapparaat’. In werkelijkheid is het een klein potje, dat een Franse pers genoemd wordt. Hij is koperkleurig, dus heel mooi (en dat zorgt natuurlijk meteen al voor betere koffie). Het maken van de koffie is super makkelijk, je gooit wat koffie in het glas, gooit er wat kokend water overheen en je doet het pompje een paar keer heen en weer. Eventjes wachten et voilà, je heb KOFFIE. Vind ik heel leuk. En lekker.

Favourite Show – Jessica Jones

Jaaaaaaa heb je dit weekend niets te doen en ben je in het bezit van een Netflixaccount? Ga Jessica Jones kijken op Netflix. Gebaseerd op het Comic Book figuur van Marvel. Ik ben helemaal niet into de comic books, heb zelfs nog nooit een film als Avangers of Thor gezien, maar deze serie is top. Jessica is een ex-superheld die na een traumatische ervaring eigenlijk helemaal niets meer met de superheldenwereld te maken wil hebben, maar ze wordt er door een opdracht als private investigator toch weer in betrokken. Ik zag alle dertien afleveringen in nog geen 24 uur. Oeps.

Favourite Run – Spontaneous 30K

 photo IMG_7139.jpg

Ik had gewoon zin om te lopen, maar het ging zo lekker dat ik uiteindelijk dertig besloot te lopen. Toen ik dat eenmaal besloten was, was er geen (snellere weg) meer terug, want ik liep vijftien kilometer naar het zuiden en moest dus ook weer vijftien kilometer terug. De laatste kilometers waren zwaar, maar zo’n run is dus voor mij de beste manier om de week te beginnen.

Favourite New Product – Jetske Ultée Travel Size

 photo IMG_7072.jpg

Hoe fijn is dit?! Ik reis vaak met handbagage en dan kan ik de grote flacons van de Jetske Ultée producten niet meenemen, maar daar komt binnenkort dus een oplossing voor, Travelsize producten! Ik heb alvast een pakketje ontvangen, maar binnenkort ook te koop op Jetkseultee.nl !

Favourite Song – Coldplay – Up&Up

De nieuwe nummers van het Coldplay album kan ik helaas niet met je delen, want ze staan niet op YouTube en niet op Spotify. Maar Coldplay gaf wel een optreden wat te zien is op de steamingdienst Tidal en een video daarvan staat op YouTube, YES! Dit is mijn favoriete nummer van het album ‘Up&Up’ het is zo vrolijk en positief. Heb jij het album al beluisterd? Wat is jouw favoriete nummer? Naast dit nummer vind ik Hymn for the Weekend ook heel lekker. EDIT: vanaf vandaag staat het album wel op Spotify! Je luistert het hier!

HAPPY FRIDAY!

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. Veerle
  december 11, 2015 / 17:25

  Noooo die French Press is super mooi hoor, maar zou hem tóch net wat anders gebruiken ;) Dan wordt je koffie nóg lekkerder.
  – Nodige hoeveelheid gemalen koffiebonen in het glas
  – Warm, maar NIET kokend water eroverheen gieten. Met kokend water verbrand je de koffie
  – Een paar minuutjes laten staan, met het ‘press’ gedeelte omhoog (zo hou je de warmte vast)
  – Na 4 a 5 minuten de press langzaam naar beneden duwen.

  En dan heb je top koffie!

  • Marieke
   december 12, 2015 / 11:05

   YES!

  • december 12, 2015 / 14:03

   Haha ja bij ‘een paar keer op en neer’ schrok ik ook :p Verhouding water/bonen (en juiste maling!) is ook nog erg belangrijk voor de juiste smaak. Maar dan is ie ook wel heel lekker ;-)

 2. Ilse
  december 11, 2015 / 17:59

  Wauw, mooi koffie-ding en ik werd helemaal vrolijk omdat ik op jouw snapchat zag dat het album van coldplay op Spotify staat!

 3. december 11, 2015 / 18:04

  Whaha, spontaan 30km lopen lijkt mij tien keer niks. Wel knap dat je het gedaan hebt! Zo’n koffiezetapparaat ken ik volgens mij. Is het hetzelfde als een percolator? Die heeft mijn man. Of is het iets anders?

 4. Maureen
  december 11, 2015 / 18:05

  Misschien even Googlen op how to use a french press want dit is niet helemaal de goede manier

 5. december 11, 2015 / 18:11

  Lees net dat je kokend water over jezelf heen hebt gekregen, maar dat komt omdat je een french press ook niet moet pompen! Water over de koffie gieten, 3-4 minuutjes laten staan en dan langzaam de filter in 1 keer omlaag duwen. Genietse :-)

 6. Yvette
  december 11, 2015 / 18:14

  Die samples van uncover skincare zijn al te bestellen. Toevallig vandaag gedaan. Erg handig voor alleen handbagage. Vind alles in kleine potjes over doen toch iets minder hygiënisch.

 7. december 11, 2015 / 18:20

  JA Hymn for the Weekend op repeat!! Zo’n fijn nummer :-) (hele album trouwens!)

 8. december 11, 2015 / 22:01

  Dat koffiepotje is zoo mooi! Het is dat ik mijn nespresso al heb staan, anders …..

 9. december 12, 2015 / 10:29

  30km lopen op een maandagavond, jij bent echt gek! Up&Up is ook mijn lievelingsliedje van de nieuwe cd van Coldplay.

 10. december 12, 2015 / 11:34

  Dat koffie apparaat ziet er zo lekker uit, die wil ik ook!!!! :O