THE LIST: 9 reasons why I love Mondays

 photo IMG_8760.jpg

Maandag de meest afschuwelijke dag van de week? Ik geef toe, ik zie er ook wel eens tegenop, maar uiteindelijk is maandag vaak juist een van mijn favoriete dagen van de week. Waarom ik zo van maandag hou?

– Omdat mijn meest productieve dag is van de week. Ik weet niet waar het aan ligt, maar de avond van te voren heb ik mijn to-do-list gemaakt, ik schrik een beetje – moet ik zoveel doen – en op maandag kan ik dan ineens een stuk makkelijker opstaan en productiever te werk gaan. Het is vreemd, maar het is waar.

– Omdat ik op maandagochtend mijn weekvlog maak en hoewel ik daar soms een beetje tegenop zie (lees: de avond van te voren) vind ik het uiteindelijk altijd super leuk om te doen, om mijn week op deze manier weer te zien.

– Ik eet op maandag sinds een aantal weken sushi tussen de middag. Dat mag ik van mezelf nog maar een keer in de week en die ene keer is dus op maandag. Sushi heeft in geen tijden zo lekker gesmaakt.

– Het idee van een nieuwe, volle week… daar word ik gewoon heel erg enthousiast van. Zoveel tijd, voor zoveel nieuwe mogelijkheden. Op maandag krijg ik vaak de beste plannen.

– Omdat ik van maandagen nooit hele hoge verwachtingen heb. Van het weekend denk ik altijd ‘ooooh dit moet echt leuk zijn’, terwijl ik die verwachting bij maandag dus nooit heb. Dat maakt het voor de maandag een stuk makkelijker om boven mijn verwachtingen uit te stijgen.

– Een glas wijn en een goede pasta smaken op maandag gewoon meer als een cadeautje dan in het weekend. Ik kan er echt ultiem van genieten om mezelf op maandag te ‘verwennen’ met dat soort kleine dingen.

– Als de maandag voorbij is denk ik altijd ‘nou, de ergste dag van de week hebben we weer gehad’. Niet dat ik de maandag erg vind, want de maandag valt iedere week weer mee en is hartstikke leuk, maar dat betekent niet dat ik er op zondag niet af en toe een beetje tegenop zie. Ik ben hardleers.

– Op maandag doe ik boodschappen dus dan is mijn koelkast het beste gevuld van de hele week. Zoveel mogelijkheden om te eten en drinken. Dat doe ik dan ook vaak de hele dag. OK. Dit is volgens mij al het derde of vierde punt dat over eten/drinken gaat. Sorry, dat is gewoon ontzettend belangrijk voor me en maakt me intens gelukkig.

– Als ik op maandag al eenderde van mijn to-do-list voor de hele week gedaan heb (wat vaak het geval is) voel ik me zo onbeschrijflijk productief en dat vind ik dus – naast eten – een van de beste dingen ooit.

Hou jij van maandag? Haat je maandag? Zie je er tegenop? Hoe gaat jouw maandag tot nu toe?

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. april 25, 2016 / 13:37

  Ik vind maandag ook erg fijn, het is een start, een nieuw begin en dit pak ik altijd goed op. Vrijdagavond is ook favoriet, dan sluit ik een week af, geniet ik ervan en kijk ik uit naar het weekend.

  • Ilse
   april 25, 2016 / 20:51

   Precies dit, ik kan het niet beter zeggen!

 2. april 25, 2016 / 14:32

  Precies dit! Op maandag ben ik eigenlijk altijd vrij van school en werk, genoeg tijd voor m’n blog en leuke dingen dus!

 3. april 25, 2016 / 15:23

  Haha als je het zo bekijkt is het inderdaad een hele fijne dag! Ik herken dat ook wel. Ik doe ook altijd op maandag het meest van de week: de boodschappen, de was, “een schone lei” voor de rest van de week. Maar toch vind ik het op zondagavond altijd weer jammer dat het weekend voorbij is.

 4. april 25, 2016 / 15:48

  Aangezien ik op maandag geen colleges heb en in het weekend vaak moet werken, voelt maandag voor mij altijd een beetje als zondag. Heerlijk!

 5. april 25, 2016 / 15:52

  Ik kan nou niet zeggen dat de maandag mijn favoriete dag van de week is (waarschijnlijk zelfs de minst favoriete want: shit nog 5 dagen werken voordat het weer weekend is) maar maandagen vliegen wel altijd zo voorbij en zijn bij mij ook altijd vrij productief :)

 6. Henk
  april 25, 2016 / 15:58

  Ik vind maandag een kutdag!

 7. april 25, 2016 / 16:07

  Yes, ik begrijp je helemaal! Ben het ook zeker met je eens. Maar sushi? Dat wil ik ook wel, haha! Yum!

 8. april 25, 2016 / 17:11

  Hmm.. de maandag kan wel een leuke dag zijn inderdaad en het is meestal ook mijn meest productieve dag. Alleen nu lig ik al de hele dag met hoofdpijn, keelpijn en snotterend op de bank helaas ;)

 9. april 25, 2016 / 17:48

  Leuk dit lijstje! Ik ben het echt helemaal met je eens, want maandagen zijn altijd ZO veel minder erg dan ik van te voren verwacht, en juist daardoor is het waarschijnlijk best een prima dagje :) Ik hou ook van het gevoel van een ‘fresh start’ op de maandag. Alles is weer mogelijk en je hebt weer een nieuwe kans om de week te knallen!

 10. april 25, 2016 / 21:02

  Ik merk dat ik op maandag altijd genoeg energie heb om alles aan te pakken waar even wat extra pit in moet. Dit werpt de rest van de week dan weer zijn vruchten af zodat ik dan weer wat rustiger aan kan doen.

 11. april 26, 2016 / 10:26

  Maandagen vind ik ook fijn! Je hebt weer een nieuwe week, nieuwe kansen en een frisse start.

 12. april 30, 2016 / 22:23

  Ik zie er niet zo tegenop.. alleen het feit dat ik zondagavond heel slecht in slaap kan vallen omdat ik uitslaap die ochtend.