LOOK: Black & white, the only colour you need (III)

 photo 2outfit10.jpg

Soms koop je iets waar je in de winkel heel enthousiast over bent en dan kom je thuis en dan denk je… ja dit was het toch eigenlijk niet. Dat had ik met de jas die ik op deze foto’s draag. De jas (van Drykorn for Beautiful People) kocht ik in 2008 of 2009 in de uitverkoop in een klein winkeltje in Den Haag. Vervolgens droeg ik de jas jarenlang niet. Ik was alweer bijna vergeten dat ik hem had, toen ik hem anderhalf jaar geleden tijdens de verhuizing naar mijn studio ineens tegenkwam.

 photo 2outfit10.jpg

Ondertussen is de jas mee geweest naar Parijs, naar Londen en heb ik hier in Den Haag ook heel erg veel plezier van. Helaas ben ik ergens op een regenachtige dag in Londen de riem die bij de jas zat kwijt geraakt. Dat was even een kleine tegenvaller, maar ook die overleven we wel, mijn jas en ik.

 photo 2outfit10.jpg

Ik combineer de jas hier met mijn favoriete jeans van Replay waar ik vorige week over schreef. Geef toe voor een broek die aanvoelt als een legging, ziet ‘ie er erg goed uit, toch?

 photo 2outfit10.jpg

Aan mijn voeten een andere aankoop waar ik aanvankelijk een klein beetje spijt van had, de Isabel Marant Etoile Dicker Boots. Toen ik ze eind vorig jaar met 30% korting bij de Bijenkorf kocht kon ik eerst mijn geluk niet op. Ik kon ze nergens vinden in mijn maat, in deze kleur en dan ook nog met 30% korting.. maar de eerste maanden droeg ik ze amper en dacht ik… waarom wilde ik deze schoenen eigenlijk zo graag? Maar inmiddels ben ik er niet meer uit te slaan. Soms heb je van die items waar je spontaan verliefd op wordt en die je dan maandenlang niet uit het oog verliest, bij andere items moet de liefde groeien. Ik kan wel stellen dat de status van de liefde met mijn Dicker Boots inmiddels ‘dik aan’ is.

 photo 2outfit10.jpg
 photo 2outfit10.jpg

Het shirt dat ik draag komt van de Knit Wear afdeling van ZARA. Hij had net twee centimeter langer gemogen van mij, want nu zie je eigenlijk continu mijn buik. Daar heb ik niet altijd problemen mee, maar het zorgt er wel voor dat ik dit shirt niet voor iedere gelegenheid aan kan. Ik bedoel.. het staat niet echt netjes om met een blote buik op een zakelijke afspraak aan te komen zetten.

 photo 2outfit10.jpg
 photo 2outfit10.jpg

Dan wil ik het nu ook nog heel even hebben over een van de weinige nadelen van het dragen van zwart. Ik hou van zwart, als zwart een kleur zou zijn, dan zou het mijn lievelingskleur zijn. Maar het grote nadeel van zwart: haren die je overal ziet zitten. Ik zit nou eenmaal vaak aan mijn haar en daar laat mijn haar ook best wel een klein beetje van los, altijd plukken mensen bossen haren van me af, omdat ik weer eens onder de haren zit. Volgens mij zijn die haren een stuk minder zichtbaar op kledingstukken in andere kleuren.

 photo 2outfit10.jpg

Maar ja als dat het ergste is, echt het aller aller ergste…

 photo 2outfit10.jpg

Dan teken je mij de komende jaren nog steeds gewoon uit in zwart (en wit… als mijn huidskleur het toelaat).

Heb jij net als ik een zwak voor de kleur zwart? Of draag jij juist liever meer kleur?

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. april 24, 2016 / 17:04

  Ik ga die Replay broek nu online bestellen! Vorig jaar liet je deze broek zien en toen was ik al enthousiast en zo vliegen de dagen en maanden voorbij en zit mijn lovely ass nog niet in die broek.

  Looking good Annemerel! Mooi locatie, ik houd van trappetjes.

  • An
   april 24, 2016 / 22:05

   Haha! Goed zo!

 2. Mannon
  april 24, 2016 / 17:13

  Prachtig ben je!

 3. laura
  april 24, 2016 / 17:20

  Ik heb dit replay broek ook, zit idd goddelijk. Maar toch met name bij de kruis zie je toch dat ie anders “zit” dan bij een echte jeans, ziet er gewoon legging-achtig uit. Ik draag hem daarom eigenlijk alleen met lange shirts. Persoonlijk vind ik een blote buik ook niet zo gepast, tenminste niet meer op deze leeftijd (ook al is je buik strak en plat). Bij mijn nichtje van 16 snap ik het nog wel. Je zou eigenlijk een high waisted jeans moeten hebben

  • Nelleke
   april 24, 2016 / 17:24

   Ik ben het hier mee eens. Het valt me op dat je de laatste tijd echt heel veel foto’s hebt waarbij je een stuk van je buik ziet. Je hebt oprecht echt een mooi lichaam en het is geen jaloezie, maar ik vind het niet bij deze leeftijd passen. Een high wasted jeans of een langer shirt zou ik echt veel mooier vinden staan!

   • Tessa
    april 24, 2016 / 17:38

    Same here! Je hebt echt een heel goed figuur. Die benen! Hallo! Maar ik denk ook dat een bote buik ook net wat meer is voor een tiener. MAar goed, als jij je er fijn bij voelt. Je kunt het prima hebben.

    • Sarah
     april 24, 2016 / 17:58

     Mensen. Laten we eens even buiten het Hollandse hokje denken. In pakweg Brazilië is deze outfit wel ERG zedelijk. Een vrouw MAG echt wel sexy-heid uitspelen. In die zou ik zelfs zeggen: ik zie liever een volwassen vrouw die zelfbewust is dan een 16-jarige.

     • Judith
      april 24, 2016 / 21:10

      Reacties hierboven verbazen me ook wel een beetje. Hallo, het is lekker weer! Het is geen topje tot net onder haar borsten zeg. Annemerel, prachtige outfit <3 Inspiratie!

  • Rebecca
   april 24, 2016 / 21:09

   Nee, niet mee eens! Ik vind dat een blote buik juist heel mooi kan staan, mits men het lichaam ervoor heeft. Wat Annemerel heeft uiteraard. Inderdaad niet voor een zakelijke afspraak, maar op een mooie zomer dag.. Waarom niet? Nederlandse vrouwen zouden zich juist wat vrouwelijker en speelser mogen kleden..

 4. april 24, 2016 / 17:36

  De jas vind ik dan weer heel erg mooi! :)

 5. april 24, 2016 / 17:37

  Wauw mooie outfit, zwart staat je super!

 6. Gerda
  april 24, 2016 / 18:09

  Dit is een van de outfits waarvan je (hoop ik) over een jaar zegt: what was I thinking….
  Truitje kan niet ;-)

 7. april 24, 2016 / 18:10

  Wat een mooie outfit! Ik ben sinds kort ook helemaal dol op zwart en wit! Lekker minimalistisch en verschillende stofjes met elkaar combineren vind ik helemaal geweldig!

 8. Lotte
  april 24, 2016 / 18:51

  Vind je buik ook echt te zichtbaar, met een high waisted broek (of rok!) is t zoveel chiquer. Nu lijkt t echt net alsof je nog 16 wil zijn of dat je peringeluk een gekrompen shirtje aanhebt.

  Jas en outfit verder wel mooi! En leuke posts :)!

 9. Nicole
  april 24, 2016 / 19:10

  Wat ik bij het combineren van verschillende zwarte items altijd zo irritant vind, is dat de items niet altijd dezelfde kleur zwart zijn! Ik word daar zo kriegel van :P als ik naar je foto’s kijk dan zie ik ook een soort van vijftig tinten zwart en dat is m dan toch nét niet.

  • Ansofie
   april 24, 2016 / 19:54

   Dit heb ik dus ook! Niet alleen met zwart, maar met elke kleur overigens.
   Zo jammer, kan voor mezelf echt een domper zijn op een outfit als ik dan voor de spiegel sta en het opmerk. (het is maar net waar je je druk over maakt zeker :p )

 10. Sandra
  april 24, 2016 / 21:14

  Leuke broek! Truitje vind ik echt te kort, je zou er een hempje onder kunnen doen, tenzij je graag je buik laat zien.

 11. Ilse
  april 24, 2016 / 22:11

  Wat een leuke outfit! Ik vind dat het truitje wel kunnen voor de zomer! Ik zou zelf persoonlijk wat meer kleur dragen.

 12. Maria
  april 24, 2016 / 22:36

  Ik vind dat je er een onverzorgd uitziet, het is het net niet. En inderdaad, doe die blote buik maar gewoon niet meer.

 13. Lisanne Oskam
  april 25, 2016 / 00:38

  Waar zien andere lezeressen een blote buik dan? Leuke outfit en je volledig verbergen kan ook nog wel als je 50 bent!

 14. Do
  april 25, 2016 / 11:14

  Wat een truttige reacties over dat een blote buik niet meer kan ‘op jouw leeftijd’. Ik vind alleen de blote buik in deze specifieke outfit de plank mis slaan. Het is een vrij winterse look (je hebt zelfs een winterjas aan) en dan vind ik zo’n blote buik erbij een beetje misplaatst eruit zien.

  • M.
   april 25, 2016 / 12:28

   Ja, mee eens :) Heeft niets met leeftijd te maken (ik ben 25 en zou in de zomer/lente ook streepje blote buik durven laten zien), maar in deze combinatie vind ik het net wat minder kloppen. Rest van de outfit vind ik wel heel leuk :)

  • Cath
   april 25, 2016 / 14:26

   Dat vind ik nu ook. Absoluut niets mis met een blote buik (als ik jouw buik zou hebben, zou ik ook elke dag mijn buik willen showen!), maar bij dit soort nettere outfits staat het absoluut niet sjiek.

   Meer leuk bij een zomerse outfit met een kort spijkerbroekje en topje.

 15. l,brouwer
  april 25, 2016 / 14:17

  Sluit me zelf ook bij de laatste twee bovenstaande reacties aan.
  Vind een zomer outfit met een iets ziende blote buik ook mooier staan dan dit.
  Deze combinatie ziet er naar mijn idee net iets te winters uit,en had mooier en vrouwelijker geleken met een iets langerer top.

 16. april 25, 2016 / 19:00

  Ik zou hier inderdaad ook eerder een high waisted jeans bij dragen (of een hemdje eronder, maar dat is vaak wel iets minder mooi), dat is vooral omdat ik een trui(tje) met een blote buik een minder logisch combinatie vind. Het is wel mooi, maar ik zou het zelf ook precies koud krijgen van zo’n ’tochtstrip’. En ik ben gewoon fan van high waisted jeans, dat ook, haha :) De kleuren bij elkaar zijn wel weer heel pretty ook! Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel comfortabeler ik me voel in wat donkerdere kleuren, oeps.