LET’S TALK ABOUT: The Vampire Diaries & The Originals

 photo VampireDiaries2.jpg


 photo TVD511A_0203br.jpg
 photo TVD518b_0095br.jpg
 photo OR122A_0023br.jpg
 photo OR101A_0349b.jpg
 photo OR109a_0260br.jpg
Als er op dit moment één serie is waar ik oprecht van hou, dan is het The Vampire Diaries wel. Ik mis al vijfenhalf jaar lang geen enkele aflevering en iedere keer als de 42 minuten voorbij zijn, spendeer ik minstens een half uur op het internet om reacties van andere fans te lezen en promo’s voor de volgende aflevering te bekijken. Ik kan er niets aan doen, The Vampire Diaries houdt me in zijn greep. Ik was dan twee jaar geleden ook heel blij toen er een spin-off van de serie werd aangekondigd, The Originals, waarin de familie Mikaelson centraal staat.

Ik vroeg me dus af… waarom ben ik eigenlijk zo’n fan van die series? Waarom kijk ik iedere week weer… Ik zou Annemerel niet zijn als ik er een lijstje van gemaakt had…

– Nina Dobrev is FANTASTISCH. Zowel als Elena en als Katherine. Eigenlijk misschien nog wel meer als Katherine. I love Katherine. En alle scènes waarin zowel Elena als Katherine te zien zijn, zijn mijn favoriet!

– Ian Somerhalder, Paul Wesley, Joseph Morgan, Daniel Gillies, Matthew Davis… Need I say more?! Hot Hot Hot!!!

– Phoebe Tonkin (Haley) en Claire Holt (Rebekkah) zijn mijn twee favoriete Australische actrices.

– De chemie tussen Nina Dobrev+Paul Wesley en Nina Dobrev+Ian Somerhalder is om van te smelten. Het maakt me geen reet uit met wie Elena is, ze heeft met zowel Stefan als Damon super veel chemie.

– Er gebeurt altijd zoveel in een aflevering, ik heb vaak het idee dat ik een complete film gezien heb als de aflevering is afgelopen. En je moet ook echt iedere aflevering zien, anders snap je er helemaal niets meer van.

– De spanning tussen Caroline en Klaus… ik vind dat zij echt endgame moeten zijn, van welke serie weet ik nog niet. The Vampire Diaries, The Originals, het maakt me allemaal niet uit. Als die twee ooit maar een keer samen komen.

– Weet je wat ik ook zo leuk vind in The Vampire Diaries / The Originals. Wanneer een ‘slecht’ iemand goed wordt/of iets goeds doet. Ik bedoel, Damon was het eerste deel van seizoen echt de bad guy en kijk wie hij nu is. Klaus was in het begin ook veel slechter dan dat hij nu is. Ik vind mensen altijd zoveel leuker als ze eerst slecht waren en dan goed. Ik weet niet of ik de enige ben die dat heeft?

– De bromance tussen Damon+Stefan en Klaus+Elijah is ook één en al liefde.

– De cast van zowel The Originals als The Vampire Diaries is zo’n hechte groep en is zo leuk om te volgen op Instagram, dat het de serie nóg leuker maakt om te zien. Heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat ze met z’n allen in Atlanta wonen (en dat dat niet bepaald Hollywood is), maar dat maakt voor mijn punt niets uit.

 photo RecentlyUpdated292.jpg

Ik ben zelf inmiddels halverwege seizoen zes met The Vampire Diaries en halverwege seizoen twee met The Originals (helemaal bij dus!), maar als je seizoen vijf van TVD nog niet gezien hebt (of terug wilt zien) of seizoen één van The Originals, dan kun je vanaf deze week de DVD’s van beide series bestellen. Leuk voor op je (kerst)verlanglijstje!

Volg jij net als ik The Vampire Diaries en The Originals? Zijn het ook jouw favoriete series? En zo ja, wat zijn jouw redenen daarvoor?

Liefs,
Annemerel

Delen:

34 Reacties

 1. december 10, 2014 / 12:04

  Heel erg maar ik kijk beide niet… op de en of andere manier associeer ik vampieren nog steeds met mijn nachtmerries van toen ik nog jong was.

 2. december 10, 2014 / 12:04

  Ah ik heb ze allebei nog niet gezien, daar moet snel verandering in komen!

 3. december 10, 2014 / 12:07

  Ha een echte die-hard fan! Dat heb ik geloof ik nog nooit ergens bij gehad, alleen een beetje bij Sons of Anarchy… Ik vraag me weleens af, of het niet allemaal te ver van de werkelijkheid ligt, die vampier verhalen? Daar heb ik nogal snel last van. Maar je enthousiasme werkt wel aanstekelijk, wellicht geef ik t toch maar een kans. (en die bad guys die good guys worden, ja die hebben iets, ik snap ook niet hoe dat komt ;))

 4. december 10, 2014 / 12:08

  Ik heb ze dus allebei niet gezien en het begint een beetje te kriebelen. Maar ik moet ook nog Gossip Girl, Suits en New Girl afkijken… Oeps…

 5. december 10, 2014 / 12:09

  jaaa ik ben ook mega fan <3!!

 6. december 10, 2014 / 12:27

  LOVE it!!! Ik heb gisteren de mid season finale van The Originals gekeken en man man man wat spannend. Kan niet wachten op die van Vampire Dairies vrijdag. En wat jij zegt over wanneer iemand eerst slecht is en dan goed wordt, dat heb ik echt precies!!! Dat ze niet zo zoetsappig zijn maar diep van binnen wel een goed persoon, daar smelt ik echt voor haha. En ooh, ik wil ook echt Caroline en Klaus als endgame! Ze kunnen het gewoon niet maken dat Klaus tegen haar zegt (alweer zo lang geleden) iets van “He’s your first love, I intend to be your last” en dat ze dan niet samen eindigen. I need it!! Haha, tot zover, mijn te intense reactie. Ik hou van deze series :D

 7. Lisa
  december 10, 2014 / 12:30

  Beide nog niet gezien! Maar dat komt ook doordat het vampieren-thema me niet zo trekt. Misschien omdat het ver van de werkelijkheid ligt ofzo? Maar goed…als dat de rede is dan zou ik ook niet fan moeten zijn van Harry Potter (ja i know, guilty pleasure..). Toch maar eens een poging wagen als Gossip Girl helemaal af is!

 8. december 10, 2014 / 12:35

  Ik snap waarom je fan bent van the vampire diaries.. Volg het zelf ook al vanaf het begin! Suuuper leuke serie.. Ik was alleen een poosje gestopt met kijken omdat ik eigenlijk te veel series volg en deze een beetje achter liet. Maar sinds een week heb ik s5 weer opgepakt en (heel slecht) in een dag tot en metde laatste episode gekeken.. Maar goed, voor iedereen, ga kijken!!!
  xxx
  http://www.dominiquecandido.com

 9. december 10, 2014 / 12:41

  Erg leuk lijstje! Ik heb het ook lange tijd gekeken, maar door de drukte rondom school had ik er op een gegeven moment geen tijd meer voor. Jammer, want als ik het nu weer wil volgen moet ik eigenlijk weer van het begin af aan beginnen… Dat vind ik er eerlijk gezegd wel een klein nadeel van. Maar wie weet dat ik in mijn kerstvakantie weer ga kijken

 10. december 10, 2014 / 12:51

  Je bent een vrouw naar mijn hart! Ik moet nog 1 aflevering kijken en dan ben ik helemala bij met The Vampire Diaries, maar serieus; ik kan er geen genoeg van krijgen! Nina Dobrev is echt zo’n tof mens en dan Ian (elke keer dacht ik waar ken ik jou toch van, totdat ik wist; van Lost!). The Originals heb ik nog niet gezien, maar daar begin ik ook snel mee!

 11. december 10, 2014 / 12:52

  Ik ben ook helemaal bij. Het idd elke week weer een klein feestje om de nieuwe afleveringen te kijken.

 12. december 10, 2014 / 13:11

  Jaaaa zo leuk, en blijft leuk!!

 13. december 10, 2014 / 13:13

  Ik ben net klaar met de 4 seizoenen van The Vampire Diaries, wat een leuke serie was dat! Ik wacht nu op seizoen 5 haha. Ik kijk nu Once Upon A time, ook echt een aanrader!

 14. december 10, 2014 / 13:18

  Dit zijn echt mijn favo series! Als je eraan begint, kom je er niet meer vanaf haha.

 15. december 10, 2014 / 13:20

  Ik loop echt dramatisch achter met series.
  For heavens sake zit nog middenin Gossip Girl! Weet niet eens wie Gossip Girl is.

  Point taken, deze noteer ik.

 16. december 10, 2014 / 13:42

  Oh gelukkig. Ik dacht dat ik de enige zou zijn die nog nooit een aflevering gezien had. Dat valt dus mee. Toch maar weer op een lijstje noteren. Ik moet tenslotte 12 uur per etmaal op bed liggen, wie houdt me tegen om die serie in één ruk (week/weken) er doorheen te jagen! We gaan het zien!

 17. december 10, 2014 / 13:57

  Ik ken de series maar heb ze nog nooit gezien. Wel heb ik een aantal boeken gelezen van The Vampire Diaries. Heb jij de boeken gelezen?

 18. Lisa
  december 10, 2014 / 14:07

  Al m’n vriendinnen kijken de VPD, zelfs mijn moeder kijkt het. Ik ben al een paar keer begonnen, maar het blijft me niet echt boeien. Geef mij maar Suits of White Collar! The Following is ook erg goed, maar wel heel spannend!

 19. Elvira
  december 10, 2014 / 14:53

  Ik baal echt ontzettend. Ik volgde ook beide series wekelijks. Tot ik vorig jaar oktober het niet meer bij kon houden door drukte op school (oa. scriptie). Ik dacht, ik kijk in januari (dan heb ik meestal vrij) wel weer extra van afgelopen weken. Toen ging ik in januari samenwonen. Toen dacht ik dus, het komt van de zomer wel! En nou ja, needless to say maar van de zomer kwam het er ook niet van. Ik loop dus mega achter! Enige serie die ik wel kan bijhouden is Pretty Little Liars. Dus nu belofte aan mezelf: als ik deze zomer afstudeer, mag ik al mijn series inhalen!!!

 20. december 10, 2014 / 14:56

  Ik ben echt dol op beide series. Je moet het echt volgen en het is zo spannend. Ze zouden het gewoon in Nederland moeten uitzenden!

 21. december 10, 2014 / 15:03

  Ik heb ze beiden nog niet gezien, helemaal niets ervan gewoon. Moet ik me schamen?

 22. december 10, 2014 / 15:16

  Ik volg beide series en ik hou van allebei! <3 En ik hou vooral ook van Damon, lol.

 23. december 10, 2014 / 16:06

  Ik ben echt geen serie mens, maar elke keer als ik jou over series hoor praten dan denk ik…misschien toch eens beginnen met kijken

 24. december 10, 2014 / 16:27

  ah ik ben net zo fan als jij! Ik mis geen enkele aflevering en stuiter elke week weer als er een nieuwe episode online is. Ik vind het zo jammer dat ik bij loop, want dit is echt zo’n serie die ik de hele dag kan kijken haha!

 25. december 10, 2014 / 16:33

  TVD kijk ik ook graag. Ik kijk het via netflix dus ik met nog even wachten tot het volgende seizoen!

 26. Ilse
  december 10, 2014 / 16:44

  Met jou kan ik praten Annemerel! Ik kijk the vampire diaries al sinds het begin en ik vind het zo’n leuke serie. Met die knappe Damon en alle spannende dingen die er gebeuren! Eigenlijk wel om alle redenen die jij genoemd hebt. TO moet ik ook echt mee beginnen, kerstvakantie dan naar! En ik ga TVD eens bijkijken.

 27. Evita
  december 10, 2014 / 16:58

  Echte TOP series! Ik ben ook super verslaafd haha!

 28. december 10, 2014 / 17:32

  Jaa leuk! Originals heb ik een paar afleveringen van gezien, maar vond ik toen niet zo leuk, moet ik misschien nog eens proberen! Vampire Diaries vind ik wel echt heel erg leuk!

 29. december 10, 2014 / 18:46

  Ik voel je liefde! ik ben ook gek op allebei de series!

 30. december 10, 2014 / 20:16

  Hier nog een The Vampire Diaries verslaafde! Elke vrijdag kijk ik de aflevering terug die de avond daarvoor in Amerika uitgezonden is. The Originals ben ik nog nooit aan begonnen, misschien toch maar eens overwegen!

 31. december 11, 2014 / 00:24

  Ik woon dus op dit moment in Atlanta, stiekem hoopte ik dan ook om 1 van hen tegen te komen hier.. Maar helaas, ga over een weekje weer weg en heb niemand gezien :(

 32. Elise
  december 11, 2014 / 13:00

  Jaaa TVD en The Originals staan echt op mijn favo lijst!

  Niet boos worden, maar ik heb helemaal niet zoveel met Elena/Katherine en Stefan… Caroline daarentegen vind ik echt stoer. Andere favorieten zijn Damon (duh) en Jeremy (vooral om zijn lijf, het oog wilt ook wat).

  The Originals vind ik misschien nog wel iets beter zelfs. Het is, naar mijn mening, iets volwassener. Klaus, Elijah, Rebekkah, Haley… ik vind ze allemaal tof.

  Ik ben nog niet begonnen met de nieuwe seizoenen. Ik kijk ze het liefst allemaal zo veel en snel mogelijk achter elkaar. Ik weet alleen niet of ik het vol ga houden, omdat het nog zo lang duurt voordat de laatste afleveringen zijn :-/

  O en ik deel je mening over Klaus en Caroline. Die twee moeten echt endgame zijn!

  En nu weer terug naar mijn volwassen leven als 33-jarige ;-)

 33. Claire
  december 11, 2014 / 17:25

  JAAA EENS! Ik vind stiekem The Originals wel wat leuker worden omdat daar meer spanning en verhaal in zit. Ik voel gewoon dat The Vampire Diaries aan het afronden is, snap je wat ik bedoel? O en ik kan er soms echt niet tegen hoe Bonnie zichzelf opoffert elke keer, daar kan ik zo agressief van worden haha.

 34. Simone
  december 12, 2014 / 10:34

  Zo waar! Deze series staan echt met stip bovenaan mijn favorietenlijst. Heerlijk. En elke keer zit ik weer op het puntje van de bank. Damon is mijn favoriet, maar ik vind ze allemaal erg goed en leuk om naar te kijken. Ik heb zelfs sympathie voor Klaus gekregen. En dan die accenten van the Orignals! Helemaal top!