LET’S TALK ABOUT: TV-show addiction

 photo IMG_6428.jpg

Het is zaterdagavond en ik heb niets te doen… Of nou ja er zijn natuurlijk altijd dingen die ik kan doen. Administratie, dat artikel dat nog geschreven moet worden, de was, je kent het wel.. nuttige dingen waar ik op dit moment gewoon niet op zit te wachten. Dus ik open Netflix.

Altijd als ik door de bibliotheek van Netflix scroll kom ik tot twee vervelende conclusies. Allereerst: de hoeveelheid leuke films en series die ze aanbieden is eigenlijk best klein. Zelfs de Amerikaanse Netflix biedt niet de series waar ik op dit moment behoefte aan heb (The OC, Sex and the City). De andere conclusie? Ik heb best veel uren van mijn leven gesleten aan het kijken van films en series, want alles wat wél leuk is heb ik al gezien. Gossip Girl, The Vampire Diaries, Nashville, Modern Family, Glee…

Ik begin een film, kan mijn aandacht er niet bijhouden (saaaaaaaai) en ik begin nog een film, waar ik ook niet warm of koud van word. Ik scroll nog wat tussen de series. Moet ik dan beginnen aan Switched at Birth? Chasing Life? Reign? Ik begin aan een van deze series, maar na tien minuten heb ik het wel weer gezien.

Misschien moet ik The Originals nog maar een kans geven. Ik bekijk de laatste aflevering van het eerste seizoen, waar ik anderhalf jaar gestrand was. Ik snap er niets van. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat ik anderhalf jaar niet gekeken heb, ik heb wederom moeite om mijn aandacht er bij te houden en doe ondertussen rondjes Facebook, Snapchat en Instagram. Maar we zijn inmiddels twee uur verder van het moment dat ik Netflix opende en als ik nog iets aan mijn avond wil hebben, moet ik nu even doorzetten.

Halverwege de aflevering kan ik mijn aandacht er net iets beter bijhouden en nadat de aflevering is afgelopen, gaan we automatisch verder naar de eerste aflevering van het tweede seizoen. Inmiddels heb ik mijn iPhone weggelegd en kijk ik echt naar de serie. Ik begin me emotioneel te investeren in de serie. Nee!!! Hij kan niet dood!!! Hmm…. wanneer gaan Elijah en Haley nu eindelijk een keer samen komen? Als de tweede aflevering van seizoen twee is afgelopen pak ik mijn iPhone er weer bij. Ik begin met mijn tocht door Wikipedia. Eerst bekijk ik alle pagina’s van de acteurs, vervolgens kom ik op een speciale The Originals Wiki waarop biografieën van alle karakters te lezen zijn. Inmiddels zitten wel al bij aflevering vijf en het loopt tegen middenacht. Pas rond drie uur, als we bezig zijn met aflevering negen, worden mijn ogen te zwaar om open te houden.

De volgende dag staat er een rondje hardlopen op het programma. Maar ik word om zeven uur ’s ochtends wakker en mijn eerste gedachte is THE ORIGINALS. En dat is het moment dat je je serieverslaving onder ogen moet komen. Ik heb vier uur geslapen, maar ik ben op de een of andere manier ‘uitgerust’ en vind het tijd voor The Originals.

Seizoen twee van The Originals is a wrap. Het is dat seizoen drie nog niet op Netflix staat, anders was deze blog ook niet tot stand gekomen.

Vertel me dat ik niet de enige ben die verslaafd raakt aan series. Die een serie of helemaal fantastisch vindt, of geen reet aan. Er is geen middenweg.

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. Diana
  november 22, 2015 / 17:04

  Aah dit is zo herkenbaar! Ik ben al een hele tijd bezig met het schrijven van mijn masterscriptie maar ondertussen heb ik wel alle afleveringen van modern family (in 3 weken – 7 seizoenen!), orange is the new black, grey’s anatomy en vast nog een paar andere vergeten series gekeken. :) Als je echt iets moet zijn series zo’n valkuil!

 2. R
  november 22, 2015 / 17:25

  Ik heb mijn liefde voor series en films afgebouwd. Ik trok de streep door hele genre’s om het aanbod voor mezelf te beperken. Er bleef ScyFy , politiek, Asian , Pixar en docu’s over. En nu selecteer ik verder; welke acteurs en regisseurs moet ik nu volgen? Zo de kaf van de koren is gescheiden. En dan moet het kunnen dat je een avond per uur je Netflix doet? Geen recensies lezen…pfff, nu wil ik ook The Originals kijken .. :/

 3. november 22, 2015 / 17:42

  Hahaha super herkenbaar! Ik kijk nu House M.D., ook echt heel erg verslavend ;)

 4. november 22, 2015 / 18:06

  Yes! Ik heb precies hetzelfde. Meestal zit ik een paar dagen helemaal geobsedeerd te kijken, vergeet de serie dan voor n paar maanden, en wanneer ik me de serie weer herinner begint de cyclus weer opnieuw. Heb je Suits al gekeken? Vind ik ook echt een leuke aanrader, of Revenge!

  • november 22, 2015 / 18:38

   Ooohhhh revenge! Ben er nu ook zooo hard in! Love it!

 5. Anne
  november 22, 2015 / 18:07

  Heel herkenbaar. Net klaar met vier seizoenen prison break, in drie weken. Hahah

 6. november 22, 2015 / 18:51

  Ik kan hier niet over meepraten, misschien over 6-10 jaar, als de kinderen groot zijn ;-)

  Toch bedankt voor de tip, The Originals ken ik niet.

 7. Yvette
  november 22, 2015 / 19:33

  Haha zo herkenbaar! Als ik alleen een serie ga kijken kan ik blijven doorgaan en dan zo hard balen als je alle seizoenen hebt gekeken. Zo heb ik in de zomervakantie in twee weken tijd alle afleveringen van Orphan Black gekeken. Toen had ik even niets leuks om te kijken maar nu Pretty Little Liars ontdekt. Mijn nieuwe verslaving!

 8. november 22, 2015 / 20:42

  Hee herkenbaar!
  Ik ben door jou begonnen aan the vampier diary’s maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er nog niet helemaal in zit. Komt vast nog!

 9. november 22, 2015 / 20:45

  Hahaha, heerlijk! Sorry (not sorry), ik herken dit dus juist helemaal niet omdat ik gewoon nooit series kijk. Misschien maar goed ook, als ik dit lees. Stiekem lijkt het me wel fijn om echt gewoon even helemaal ‘in dat wereldje’ te zitten voor een paar uurtjes, dat heb ik tenminste wel eens met boeken (maar daar val je toch sneller bij in slaap over het algemeen).

 10. Esther
  november 22, 2015 / 20:47

  Breaking bad, the bridge, suits etc etc, allemaal gezien en totaal verslaafd

 11. sanne
  november 22, 2015 / 22:53

  OMG THE ORIGINALS :O
  Echt een leuke serie, vooral seizoen 3 ;)
  Ik wacht nu elke week tot vrijdag omdat er dan weer een nieuwe aflevering klaar staat van the originals (ook van the vampire diaries) Verder heb ik sinds kort een nieuwe serie ontdekt, pas begonnen. Super girl, deze is ook echt leuk :)

 12. Ilse
  november 22, 2015 / 23:36

  Serie-verslaving zo ontzettend bekend! Ik kan ook heel goed binnen een paar weken een paar seizoenen kijken. :)

 13. november 23, 2015 / 09:04

  Soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben die geen Netflix heeft en niet verslaafd is aan series kijken haha. Kijk helemaal niet zoveel TV en wanneer ik wel een avondje op de bank zit kijk ik naar programma’s als CSI, NCIS of Hawaii Five-O :)

 14. november 23, 2015 / 09:12

  Nashville addict hier! Vorige week begonnen met kijken en nu al bij het begin van seizoen 2. Ai ai ai!

 15. november 23, 2015 / 09:56

  Haha, heb ik niet, maar ik vind het wel grappig! Er zijn wel series die ik leuk vind, waar ik af en toe eens een aflevering of een deel van een aflevering van bekijk, maar ik heb zo niet de behoefte om de ene na de andere aflevering te zien.

 16. Desiré
  november 23, 2015 / 11:27

  Hallo. Mijn naam is Desiré en ik ben serie verslaafd.
  ja echt! ik wilde ook echt dat ik er minder keek want ik loop achter met verschillende series (voordeel daar van is dat je dan soms ff lekker kunt binge watchen hehe) maar ik hou er nou eenmaal van. Heerlijk. Lekker alles om je heen vergeten en meegezogen worden in een of andere wereld die mijlenver van je eigen bedje af staat. :) Mijn favoriet is trouwens Bates Motel. Maar ik hou ook van Pretty Little Liars en nog veeeeel meer :)

 17. Jet
  november 23, 2015 / 11:31

  Ik vind The Originals zo goed!!! Hoop dat seizoen 3 snel komt! X

 18. november 23, 2015 / 11:46

  Ik was verslaafd aan Overspel en Penoza (Nederlandse series) maar die zijn allebei afgelopen dus ga je tips meenemen om een idee op te doen voor een nieuwe serie :) Als ik eenmaal in een serie zit moet alles ervoor wijken. Liever series dan seks zoals Linda de Mol het zegt :P

 19. december 5, 2015 / 12:00

  Ik herken het helemaal! Ik vond eerst How I Met Your Mother wel leuk en nu vind ik het hilarisch en heb ik manlief ook al verslaafd gemaakt.Qua series ben ik een makkelijke addict ;) Ik kijk Supernatural, Once Upon A Time, Downton Abbey, Scrubs, SATC (op constante herhaling uiteraard)… vroeger was ik al fan van Heartbreak High, Fort Alpha en Dharma & Greg. Ik denk dus dat het serie virus er al vroeg in zat :)
  Mijn alltime favourite serie is toch echt Supernatural. Die MOET je eens gaan kijken. Seizoen 5 is mijn favoriet van de serie en ik ben ook nog eens dol op de mannen.