LET’S TALK ABOUT: May

 photo IMG_4229.jpg
Mei, mijn favoriete maand van het jaar. Niet alleen omdat ik toevallig in mei geboren ben, maar ook gewoon omdat mei héél erg cool is. Vaak is het lekker weer, soms worden we zelfs getrakteerd op echte zomerse dagen. Maar wat me van de zomer zo tegen staat, in mei ligt de wereld nog niet op zijn gat. Mijn mailbox stroomt nog steeds vol met spannende mailtjes en er vinden altijd leuke evenementen plaats, zoals de leukste hardloopwedstrijden. We hebben iets naar uit te kijken (de zomervakantie), maar zijn nog niet zó toe aan de zomervakantie als in juni. De eerste helft van mei is de wereld vaak ook nog mooi gekleurd, met bloemen aan de bomen en in het gras. Ja, mei is gewoon cool.

Natuurlijk is mei ook niet altijd even leuk. Ik kan me namelijk niet herinneren wanneer ik voor het laatst mooi weer heb gehad op mijn verjaardag. Ok, nee, dat lieg ik, dat was in 2008, toen was het zo warm dat ik de hele dag met vriendinnen op het strand heb gezeten. Dat was een hele fijne dag. Maar ja, als dat het ergste is…

Ook deze maand staan er weer leuke dingen op het programma. Sowieso trainen we nog twee keer voor #werunamsterdam met Nike & Run2Day (7 en 14 mei). Op 9 mei laat ik me een dag lang met BFFFFFFFF Laura verwennen bij de Zwaluwhoeve. Een paar dagen later, op 12 mei, ben ik jarig. Dat weekend, op 16 mei, is dan eindelijk #werunamsterdam, de wedstrijd waar ik zo lang naar toe geleefd heb dat het bijna wel een ramp moet worden, maar hé het gaat om de reis, niet om de bestemming, toch? Het weekend daarna (pinksterweekend) stap ik in het vliegtuig richting Portugal voor een paar dagen Alentejo samen met Jenny en Manon. We sluiten de maand een week later, op zondag 31 mei, af met nog een laatste 10K in Den Haag (mocht #werunamsterdam daadwerkelijk een deceptie zijn, heb ik dan nog een kans om het goed te maken).

Klinkt als een gezellige maand, toch? Tussen alle leuke uitstapjes door moet er natuurlijk ook gewerkt worden. Er moeten Metro-pagina’s geproduceerd worden, blogjes geschreven worden voor zowel Annemerel.com als DutchCowboys en natuurlijk, dat boek… (worden jullie al gek van alle dingen die ik over mijn boek schrijf? Succes, nog negen maanden totdat het in de winkels ligt dus ik ben bang dat er nog een shitload aan boek-gerelateerde content gaat komen).

Ik beschouw mezelf als zeer gelukkig met het feit dat alle dingen die ik mag doen ook daadwerkelijk heel erg leuk zijn. Laatst vroeg iemand me wat ik zou doen als dit niet mijn baan zou zijn. Ik moest even nadenken, maar besefte toen.. als bloggen niet mijn baan zou zijn, dan zou ik alsnog een blog gestart zijn en zou ik bloggen in mijn vrije uurtjes. Ik doe dit écht omdat ik het heel erg leuk vind om te doen. Ik ben twaalf jaar geleden met dat idee begonnen en hoewel het nu een stuk professioneler is, vind ik het nog steeds ontzettend leuk om te bloggen. Als ik een paar dagen niet kan bloggen krijg ik vanzelf de kriebels om toch te gaan bloggen. Ik ben gewoon écht Annemerel.com en ik wil jullie NOGMAALS bedanken voor het volgen, want dankzij jullie hoef ik dit niet in mijn spaarzame vrije uurtjes naast een vaste baan te doen, dankzij jullie kan ik Annemerel.com zijn.

Love you & Happy May! X

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. mei 1, 2015 / 12:04

  Van je hobby je werk maken, ik vind het nog steeds zo gaaf dat het jou is gelukt!! #hardworkspaysoff

 2. mei 1, 2015 / 12:07

  Zo herkenbaar: mei is ook mijn favoriete maand (en niet alleen omdat ik dan jarig ben). De vogels, het licht, de wereld die steeds lekkerder ruikt door alle bloemen en blaadjes en -meestal- mooie temperaturen. Succes met het schrijven van je boek en alle wedstrijden!

 3. mei 1, 2015 / 12:28

  Ik begrijp zeer zeker waarom je de maand erg fijn vindt: ik heb ook altijd het idee dat mensen gaan leven en toch uit die winterdip een beetje komen en genieten van het lekkere weer. Ook gaat iedereen volgens mij veel meer naar buiten, wat ook weer ontzettend leuk is! Jouw maand mei ziet er overigens ongelooflijk leuk uit en hoop ook echt dat je er lekker van gaat genieten. X

 4. mei 1, 2015 / 12:42

  Mei is zeker een hele fijne maand. Heel veel plezier deze maand. :)

 5. Jacqueline
  mei 1, 2015 / 12:45

  Klinkt als een heerlijke maand! Ben ik het ook volledig mee eens. Mijn verjaardag valt ook in mei en het is een heerlijke maand die laat zien dat de zomer eraan komt.

  Het bloggen is je ook zeker op je lijf geschreven, ik lees iedere keer je blogs weer met veel plezier! Ben ook meer dan benieuwd naar je boek!

 6. mei 1, 2015 / 13:01

  Wat een fijn positief bericht! Kom maar op met mei, ik heb er ook zin in :)

 7. Suzanne
  mei 1, 2015 / 13:02

  Wat een super toffe kalender! De andere spulletjes natuurlijk ook, maar die kalender vind ik er zo echt heel leuk uitzien haha

  En ben het helemaal met je eens over mei!

 8. Karlijn
  mei 1, 2015 / 13:08

  Mei is zeker een fijne maand! Ook mijn verjaardagsmaand, maar dit jaar toch net even wat minder leuk omdat het ook de maand van de eindexamens is…. Maar goed, dan wel in juni al zomer vakantie :)

 9. Kim
  mei 1, 2015 / 13:08

  Vanaf nu is mei ook mijn favoriete maand :D Heel leuk stukje en heel veel plezier deze maand met alle leuke activiteiten!

 10. mei 1, 2015 / 13:14

  Je hebt een leuke maand in het vooruitzicht! Ik vind mei ook een heerlijke maand, maar juni vind ik minstens zo fijn.

  Dat je bloggen zo leuk vind straalt ook echt van je blogposts af. Jouw blog is één van de weinige blogs die ik dagelijks op de vaste tijdstippen check en waarvan ik ook vrijwel iedere post lees :)

 11. mei 1, 2015 / 13:22

  Klinkt inderdaad als een hele mooie maand en ik vind de maand waarin ik jarig ben ook nog altijd een tikkie leuker dan de anderen!

 12. mei 1, 2015 / 17:07

  Wat een leuke dingen heb je op de planning staan! En inderdaad, Mei kan soms al van die ‘echte’ zomerse dagen hebben. Laten we het hopen :-)

 13. mei 1, 2015 / 17:09

  I love mei!! Fijne dingen!!

 14. Marleen
  mei 1, 2015 / 17:17

  Wat een super leuke post, de happiness straalt er vanaf :) precies hoe ik me ook voel! Enjoy!

 15. Ilse
  mei 1, 2015 / 17:42

  Mei is voor mij altijd een maand met gezellige en leuke uitjes.
  Leuke maand heb je zo voor de boeg en mooi dat je nog steeds zoveel plezier hebt met bloggen. Ik ben wel benieuwd wat voor beroep je zou kiezen als je niks met schrijven en dergelijke mocht doen..

 16. mei 1, 2015 / 19:12

  Jaa ik vind de maand mei ook zo fijn! Wel raar, want ik ben jarig op 13 mei, maar ik kan me juist niet herinneren dat ik ooit slécht weer op m’n verjaardag heb gehad. Misschien dat het weer telkens net die dag omslaat? ;)

 17. Suuz
  mei 1, 2015 / 19:53

  I love mei!!! Ook mijn birthday month! woehoeee! best month of the year!!

  Ik weet niet of het slim is om neer te zetten dat je 9 mei in de Zwaluwhoeve bent…. ;-)

 18. mei 1, 2015 / 19:56

  Aaaah wat een positieve post! Mei is ook echt zo’n leuke maand!

 19. mei 2, 2015 / 12:41

  Het lijkt me zo fijn om als werk te hebben wat je al jaren het allerliefste doet! Ik volg je echt met héél veel plezier, en ik sla geen artikel over. Volgens mij gaat mei een hele fijne maand worden voor jou :D

 20. mei 2, 2015 / 13:17

  Ik vind mei ook heerlijk! En ook niet alleen omdat ik dan jarig ben ;)! Mooie avonturen weer op de planning staan, veel plezier alvast :)!

 21. Elvira
  mei 2, 2015 / 13:25

  Ik vind mei ook altijd een fijne maand. Inderdaad die zomerkriebels al, het vliegt altijd voorbij door alle vrije/feestdagen die ik gezellig met familie doorbreng, afgelopen jaren en ook dit jaar lekker een weekendje weg met de (schoon)familie en het allerbeste.. het einde van mijn studie in zicht!