LET’S TALK ABOUT: getting married

Zondag zou ik samen met Tuur de halve marathon van Texel lopen. Dat liep door flinke regen en wind net iets anders dan gepland. De halve marathon werd afgelast. Omdat Tuur en ik toch nog wel even wilde hardlopen gingen we naar buiten voor een duurloopje van tien kilometer. Halverwege wilde ik even stoppen, want ik had wat last van mijn stijve hamstring en IT-band en ik wist dat ik dat met wat stretchen kon verhelpen. In de stromende regen stond ik bij een bankje nietsvermoedend mijn hamstring te stretchen en zag ik links van mij ineens iemand op een knie zakken. Er volgde een heel verhaal, waarbij ik eerst nog een beetje moest lachen ‘hahaha grappig Tuur’, maar uiteindelijk merkte ik dat het dit keer serious business was.

Natuurlijk zei ik ‘ja’. Dat wist ik al voordat hij de vraag gesteld had. Het is namelijk niet dat we het er nooit over gehad hebben. Ik zou nu een heel Hollywood-verhaal op kunnen hangen en zeggen dat ik ZO VERRAST was, maar ik vraag me bij dat soort verhalen dus altijd af … hebben jullie het hier nog nooit over gehad? Jullie weten inmiddels wel dat ik niet echt blad voor mijn mond heb, ik zeg alles wat er in me opkomt. Het onderwerp trouwen heb ik dan ook niet vermeden. Tuur wist dat ik graag wilde trouwen. Hij had daar zelf eigenlijk nog nooit echt over nagedacht, trouwen… maar begon het idee zelf ook steeds leuker te vinden. We hebben samen een mooie ring uitgezocht, omdat ik hier natuurlijk (of nou ja hopelijk) de rest van mijn leven mee moet mag lopen (en omdat ik misschien toch een kleine control freak ben?), ik wist alleen niet wanneer hij officieel op zijn knieën zou gaan. Dat werd zondag dus.

Ik had wel tips gegeven… als in: alsjeblieft maak er geen big deal van, dan zou ik me alleen maar opgelaten voelen. Niet in een restaurant, of met een spandoek bij een hardloopwedstrijd. Gewoon samen. Zonder al te veel poeha. En nou ja, dat advies heeft hij ter harte genomen. In de stromende regen, nat van hardloopzweet en de regen, in de modder, ging hij op een knie. Beter had ik het me niet voor kunnen stellen.

En nu gaan we dus trouwen. Ik had me een klein beetje verkeken op hoeveel dat losmaakt bij anderen. Of nou ja ‘verkeken’ klinkt negatief, want ik vind het eigenlijk alleen maar heel erg leuk. Toen we het woensdagmiddag bekend maakten via Instagram en YouTube werd mijn telefoon overspoeld met lieve berichten vanuit allerlei hoeken. Volgens mij heeft niemand die ik persoonlijk ken me nog niet gefeliciteerd. Mijn schermtijd op mijn iPhone was afgelopen twee dagen dramatisch. Zowel woensdag als donderdag zat ik ruim zeven uur (!!!) op mijn iPhonescherm te kijken. Oeps. Maar het is zo leuk om ons geluk met iedereen te kunnen delen.

Bruiloft

Natuurlijk heb ik de afgelopen dagen al mega veel trouwjurken bekeken. Om heel eerlijk te zijn doe ik dat al een aantal weken. Of misschien zelfs wel maanden. Ik heb nog nooit een bruidsjurk gehad en ben ook nog nooit in een bruidswinkel geweest. Mijn enige getrouwde vriendin besloot te trouwen zonder dat van te voren wereldkundig te maken, dus dat moment heb ik helaas moeten missen. Maar goed, ik heb dus absoluut geen kaas gegeten van het hele bruidsjurken koopproces. Ik liet me door jullie op YouTube vertellen dat het niet is als het kopen van een nieuw jurkje bij ZARA, dat er dus tussen het passen en daadwerkelijk mee naar huis nemen vaak wel een half jaar zit. Wauw. Nooit geweten. Maar wel een goed excuus om snel eens langs een bruidszaak te gaan.

Over de locatie zijn we ook al druk aan het nadenken. We hebben al een aantal offertes opgevraagd bij locaties hier in de buurt. We willen het graag heel klein houden, met alleen onze naaste familie en een klein groepje hele goede vrienden zodat we aandacht kunnen hebben voor iedereen en niet gestresst op onze bruiloft lopen omdat we met iedereen willen praten maar voor niemand echt de tijd hebben. Qua datum denken we nu aan zomer 2020, dat klinkt voor mij nog super ver weg maar ik heb me laten vertellen dat dat redelijk snel is en dat er voor die tijd heel veel geregeld moet worden (ik vraag me nu nog steeds af, wat dan?). Wat ik me ook heb laten vertellen is dat de voorbereidingen misschien nog wel leuker zijn dan de bruiloft, dus ik heb me voorgenomen hier zoveel mogelijk bewust van te genieten en niet te veranderen in een stresskip (ben ik erg goed in), maar ik spreek jullie over een half jaar nog wel een keer ;-).

DANKJEWEL!

Ik wil jullie bedanken voor alle lieve berichtjes op YouTube en Instagram. Zoals ik eerder al schreef, het is zo leuk om dit gelukkige gevoel met jullie te kunnen delen. Ik vond het aanvankelijk een beetje spannend en heb zelfs nagedacht over een surprise wedding, dat ik van de zomer gewoon een foto van de bruiloft zou delen met ‘hé jongens, het leven is mooi, ik ben getrouwd’, maar ik kon dit nieuws onmogelijk een jaar lang voor me houden zonder mijn blog, vlog en Instagram compleet te verwaarlozen (en daarmee ook mezelf, want ik voel mezelf het beste als ik gewoon lekker veel blog en vlog). Ben heel blij dat ik het dus met jullie gedeeld heb en dat jullie zo massaal lief reageerden. DANK DANK DANK!

Liefs,

Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. N
  oktober 4, 2019 / 12:03

  Gefeliciteerd!! :) Ik vind jouw verbazing dat andere mensen verbaasd zijn dan weer grappig haha. Mijn vriend en ik hebben het vaak over trouwen en mijn vriend zegt bijna dagelijks “trouw met mij”, maar WANNNEER hij het dan echt gaat vragen weet ik niet en wil ik ook echt niet weten. Dus ja dan zal ik wel suuuuuper verrast zijn.

  • N
   oktober 4, 2019 / 12:06

   Ik heb dan trouwens wel dat ik me zorgen maak over de ring :’) Ik draag geen ringen dus hoe weet hij dan of hij past en straks vind ik hem lelijk!! Daarvan vraag ik me wel weer af hoe anderen dat doen als ze het van tevoren niet weten.

   • Annemerel
    Auteur
    oktober 4, 2019 / 14:06

    Hahaha misschien een keer samen langs een juwelier/juwelenafdeling bij de Bijenkorf en dan heel duidelijk maken wat je wel en niet mooi vind. Als jullie er nu grapjes over kunnen maken, kan jij vast ook wel als (serieuze) grap vertellen welke ring je graag wil hebben als ‘ie dan eindelijk voor het echie op zijn knieën gaat ;-)

 2. oktober 4, 2019 / 12:29

  Een heel dikke proficiat! Helemaal jullie, het aanzoek ;)
  Komende zomer is idd snel. Maar hangt ervan af wat je eigenlijk allemaal wilt, hoor… ;) Wij trouwden binnen de 2 maanden. Geen gedoe enzo. Hij, ik, onze kindjes, ouders en getuigen. En mijn jurkje dat ik op onze eerste date aanhad. Schoonste dag van mijn leven. EN omdat ik geen 300 gasten moest entertainen met gepraat, had ik tijd om alles dat voor mijn neus werd gezet op te eten. Win/win.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 4, 2019 / 14:07

   Haha dat klinkt eigenlijk best wel fantastisch…

 3. Lies
  oktober 4, 2019 / 14:20

  Hi Annemerel, al jaren volg ik je onbewust passief (maximaal één keer in het jaar een bericht) Maar zulk nieuws maakt iedereen ontzettend blij, gefeliciteerd met dit grote nieuws! Neem je ons af en toe mee in de trouwplannen? :)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 4, 2019 / 15:55

   Dankjewel! En ja natuurlijk :) Je kent me.

 4. oktober 4, 2019 / 14:33

  Heeeeel leuk Annemerel, van harte gefeliciteerd!

 5. Marije
  oktober 4, 2019 / 14:49

  Nogmaals van harte!!! :)
  Ik was ook niet verrast dat hij me ging vragen wel om het moment. ;) Dat was ook lekker samen, dat was wel zo fijn. Ook ik had niet zo’n behoefte aan allemaal mensen er bij.

  De mooiste tip die ik kreeg was dat het onze dag was en dat we maling moesten hebben aan wat iedereen anders er van vond. Dat hebben we ook gedaan en daar heb ik nog steeds geen spijt van. We hadden een prachtige dag. Hij vroeg me okt. 2013 en we zijn augustus 2014 getrouwd, dat kon prima.

  Omdat je toch best veel moet regelen hebben we een lijst gemaakt met wat we moesten doen en hebben we elke zondag iets geregeld. Heel leuk om er zo elke week op een bepaalde dag mee bezig te zijn. De fotograaf hebben we als eerste geregeld, omdat we dat het aller belangrijkste vonden. Het was ook het duurste, maar het is het zo waard!
  Verder hebben we gekozen om de keuze te beperken, je kunt namelijk uit zoveel dingen kiezen. Bijv. heeeeel veel locaties. We hebben er drie bezocht en daar de leukste uit gekozen. Vooraf online natuurlijk een selectie gemaakt. Maar na onze keuze hebben we niet meer verder gezocht.

  Mijn jurk kocht in in januari en in principe zou ik hem meteen mogen meenemen, maar hij moest nog gebruikt worden voor een shoot. Dus ze bestelden een nieuwe en die werd in juli geleverd. Dus daar gaat wel wat tijd over heen. Belangrijke tip: Als je je jurk koopt vraag om een kleurstaaltje van de kleur van de jurk. Dan kan Arthur zijn pak en overhemd er bij matchen. Anders is de kans aanwezig dat één van jullie geel afsteekt tegen de ander. Niet alle kleuren wit zijn hetzelfde.

  Veel plezier en bovenal, geniet!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 4, 2019 / 15:55

   Wauw wat een goede tips, heb in 200 woorden zoveel nieuws geleerd! Goed idee ook om iedere zondag iets te doen :)

   • Marije
    oktober 4, 2019 / 16:48

    Graag gedaan! En nog iets wat me te binnenschoot. Na de fotograaf regelen hebben we alle stomme dingen eerst gedaan.
    Namelijk een testament regelen (als je dat nog niet had) en huwelijkse voorwaarden vaststellen. Dat laatste was echt shit. Je wilt trouwen en denkt na over ‘wat als we uit elkaar gaan’. Maar het is een soort garantie naar elkaar toe dat als je het nu vaststelt je er in slechte tijden niet over na hoeft te denken en elkaar de tent gaat uitvechten. Ik geloof niet dat we ooit uit elkaar gaan en je wil er niet aan denken maar we moesten het wel regelen (ook omdat manlief een eigen bedrijf heeft).
    Plus als je eerst alle stomme dingen regelt, kun je daarna genieten van de leuke dingen regelen en zit het je niet achter. :)

 6. Loraine
  oktober 4, 2019 / 15:57

  Van harte gefeliciteerd!! Geniet van dit heerlijke gevoel.
  Ik herken me in veel stukken van deze blog, mijn vriend en ik hebben het ook vaak over trouwen gehad (we hadden de bruiloft praktisch al gepland voordat hij de ‘grote’ vraag had gesteld). Toch was het moment wel een verassing, zo leg ik het dan altijd ook maar uit ;).
  Wij trouwen in januari 2020 (dit leek een maar maanden geleden nog heel ver weg, maar is nu toch al wel dichtbij). Ik kan je dan ook vertellen dat de voorbereidingen erg leuk zijn en dat ik heel soms een beetje stress ervaar maar dat mijn vriend dat gelijk weer wegneemt (vaak met de suggestie ga maar even je hoofd leeg maken tijdens een rondje hardlopen).
  Hoever je van te voren je jurk gaat uitzoeken is per winkel afhankelijk, bij sommige winkels krijg je hem gelijk mee en maken ze hem vervolgens op maat.

  Nogmaals van harte gefeliciteerd en mijn advies laat alles op je af komen (moet ik zelf soms ook wat meer opvolgen).

  Groetjes

 7. Marianne
  oktober 4, 2019 / 16:50

  Hey Annemerel!

  Ik vond het zo leuk toen ik het op insta/YouTube zag van de week.
  Morgen ga ik zelf trouwen en ik ben in januari dit jaar gevraagd. Het regelen was ontzettend leuk maar ook wel druk. Wij hadden dan wel een iets grotere bruiloft dan jullie nu willen zoals je schrijft.
  Ik wens je heel veel succes samen met Tuur en alle voorbereidingen, en geniet ook van het pas moment voor je jurk. Ik vond het super leuk en ook raar tegelijk omdat het toch een kledingstuk is die je niet dagelijks (of maandelijks, jaarlijks ) aan hebt.

  Liefs Marianne

 8. Kate
  oktober 4, 2019 / 16:58

  Gefeliciteerd! Ik snap ook nooit zo goed dat mensen zo verrast zijn als ze ten huwelijk worden gevraagd. Dan lijkt het net of één van de twee heeft besloten dat het tijd is om te trouwen, daar moet je het toch al samen over gehad hebben? Ik zou me alleszins kapot schrikken als mijn vriend uit het niks een aanzoek zou doen, hallo, wat nou als ik er in deze periode om wat voor reden dan ook even geen zin in heb? Snap helemaal dat jullie dat lekker van tevoren besproken hebben hoor, dat is toch ook veel gezelliger :)

 9. Samantha
  oktober 5, 2019 / 09:43

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar dit is te leuk nieuws. Gefeliciteerd! Veel geluk samen

 10. oktober 5, 2019 / 12:21

  Zo leuk, gefeliciteerd! En ik vind het ook meer dan logisch dat je het al besproken hebt, sowieso omdat het leuk is om te bespreken maar ook omdat ’ten huwelijk vragen’ wel een heel ander ding wordt als je echt nog niet zeker weet of de ander ja gaat zeggen haha. De ring al uitgezocht hebben lijkt me als man ook heeel chill, dan weet je tenminste zeker dat je je geld aan iets goeds hebt uitgegeven. Veel plezier (en succes) met de voorbereidingen!

 11. oktober 5, 2019 / 17:31

  Gefeliciteerd! Zo leuk! En je moet wel veel regelen, zoals locatie, jurk, pak, taart, uitnodigingen, catering.. En dat schiet me zo te binnen. Ik zou zelf dus wel verrast zijn: mijn vriend weet heel goed dat ik wil trouwen, maar ik zou echt niet weten wanneer hij me ten huwelijk zou vragen. Ik heb er ook geen haast mee. Dus ik zou zeker verrast zijn!

 12. Lot
  oktober 6, 2019 / 16:28

  Zo leuk!! Heel benieuwd hoe je bruiloft wordt! Vaak hoor je dat mensen die het heel klein willen dat toch moeilijk vinden als ze de gastenlijst gaan maken (omdat er dan toch bepaalde vrienden of familie zijn die je er ook bij wilt, en voor je het weet heb je ineens 80 man haha), maar ik denk dat t jullie mss wel kan lukken!!

  Ik vond de voorbereidingen ook heel leuk, maar vooral de dag zelf is zo zo bijzonder. Je viert de liefde, maar niet alleen met elkaar maar ook met de
  Mensen om je heen die je zo dierbaar zijn.
  Ik vond trouwen echt fantastisch haha. En de napret is ook zo leuk!

  En voor mij was het zeker wel een verrassing toen ik gevraagd werd, ondanks dat ik ook alles altijd bespreek met Mn man en een open boek ben haha.

  Ik was 26 toen hij me vroeg, We waren al 7 jaar samen (vanaf mijn 19e) en woonden ook al jaren samen. Trouwen hadden we al wel vaker besproken, maar voelde nog wel als iets van: over een tijdje. Meer zo van: ja tuurlijk gaan we uiteindelijk trouwen.

  En toen ineens nadat we date night gehad hadden en een beetje aangeschoten terug liepen naar huis (op de mooi rustig grachtje in Amsterdam), stopte hij en begon die iets liefs te zeggen. En toen ging die op zn knie en toverde hij een fantastische ring tevoorschijn. Ik was totaal verbaasd en ZO blij! En ontroerd en gelukkig, dat hij dit allemaal gedaan had. Juist het feit dat ik van niks wist vond ik zo leuk haha. ik ben echt een planner en regel vaak van alles, zo bijzonder dat hij dit geregeld had zonder dat ik iets door had! Hij had mn vader om mn hand gevraagd, zelf een ring uitgezocht etc.

  Dus het was voor mij echt een verrassing, ik had gedacht dat het nog wel minimaal een jaar zou duren ofzo. En expres had ik er ook nooit zo specifiek naar gevraagd, juist ook om hem de kans te geven zelf te beslissen of en hoe hij dit wilde doen!
  Uiteraard wel veel over onze toekomst gepraat en dat we ooit wilde trouwen etc. Maar nooit zo specifiek over wanneer precies.

  Lang verhaal haha, maar omdat je in je vlog en blog zo benadrukt dat je niet snapt hoe het een verrassing kan zijn, dacht ik ik licht het toe ?

 13. Debby
  oktober 6, 2019 / 21:02

  Congrats!!!

  T hoeft niet dat er n half jaar tussen t vinden van je jurk en t echt mee naar huis nemen zit.. in Arnhem zit een Bruidszaak “Assepoester” die alle jurken op voorraad heeft en die je meteen kunt meenemen! Hele fijne service ook daar, leuke lieve meelevende mensen. Ik heb er graag 1,5u voor in de auto gezeten ?

 14. Yvet
  oktober 7, 2019 / 14:52

  Gefeliciteerd!! Trouwjurken passen en bestellen hoeft niet lang te duren. Zoals Debby hier ook al tipte is Assepoester in Arnhem een winkel waar je ze direct mee kunt nemen. Ben hier zelf ook heel goed geslaagd. Het is een relaxte winkel waar je gewoon door de rekken mag neuzen en ze hebben ook ‘niet tuttige’ jurken.
  Wat mij betreft een echte aanrader!

  • Jose
   oktober 11, 2019 / 13:18

   Ik heb mijn jurk ook bij assepoester gekocht, inderdaad een héle fijne winkel :)

 15. oktober 22, 2019 / 08:15

  Nog van harte gefeliciteerd!! Ik ben vorige kerst (2018) ten huwelijk gevraagd, en we zijn afgelopen zomer, in juli 2019 dus, getrouwd. Je verbazing is heel herkenbaar ;-) Ik vond het zelf natuurlijk sowieso prachtig, maar ik had niet speciaal gedacht dat mensen zó enthousiast zouden zijn. Wel ontzettend leuk natuurlijk!!

  Qua plannen viel mij vooral op dat je inderdaad overal vroeg bij moet zijn, zeker met een bruiloft in de zomer en al helemaal als het nog op een ‘mooie’ dag is, dus volgend jaar waarschijnlijk alles met 20 X 20 erin. Bandjes zijn dan soms al bezet, de locatie kan al bezet zijn (onze eerste locatie was 1 dag in het hele jaar al bezet en dat was die dag), enzovoorts.

  De jurk had hier een levertijd van zo’n 5 maanden. Toen ik in januari de eerste afspraken had, vonden ze dat ik ‘aan de late kant’ was. Gelukkig heb ik wel gewoon kunnen kiezen wat ik wilde, niets was (nog) onmogelijk. Voor de ringen ben je snel 2-3 maanden kwijt als je ze laat maken, anders kan dat ook wel sneller. En misschien gebruik jij je verlovingsring wel als trouwring? Dan scheelt dat weer.

  Als je overweegt om zelf te decoreren: heel veel spullen uit Nederlandse weddingwebshops zijn voor een fractie van de prijs óók bij Aliexpress te bestellen. Alleen dat kost natuurlijk óók weer tijd.

  Heel eerlijk gezegd: eigenlijk is alles (nou ja, met uitzondering van de kosten) bij elkaar me best meegevallen. Alleen die lange wachttijden had ik niet vooraf verwacht, dus ik ben blij dat ik wel op tijd ben begonnen met afstrepen. De dag zelf was uiteindelijk prachtig en ik heb de voorbereiding ook niet echt als stressvol ervaren. Moet ik er wel bij zeggen dat ik ook niet speciaal al van jongs af aan een plaatje in m’n hoofd had van ‘Zo moet het!’. Ik wilde gewoon een mooie dag met vrienden en familie (en een jurk en mooie schoenen).

  Oh, en als je qua tijd en geld nog ruimte hebt: een huwelijksreis is heerlijk! Na zo’n dag loop je best een beetje op een wolkje en als je dan vervolgens maandag weer bij de kassa staat voor je wc-papier, is dat best ontnuchterend. Met zo’n reis verleng je het gevoel dan toch nog even wat meer!

 16. Em
  oktober 25, 2019 / 14:11

  Wij hadden ook een kleine bruiloft (om dezelfde reden als jullie) en hebben alles geregeld in 2,5 maanden – ook in jullie buurt. Dus laat je niet gek maken ;-) het moet niet allemaal een jaar van tevoren. Alles wat en waar wij wilden was gewoon mogelijk.

  Superleuk ook juist dat je het deelt! Veel geluk samen! :-)

  • Em
   oktober 25, 2019 / 14:13

   Ohja en wat ik héél bijzonder vond was de hoeveelheid oprechte liefde, warmte en enthousiasme van familie/vrienden/collega’s/naasten rondom en op de dag zelf. Dat heeft me echt geraakt. Dat vond ik het meest bijzondere denk ik. Ik denk er altijd met een heel fijn gevoel aan terug, we hadden geluk met het weer, eigenlijk ging alles zoals we wilden. En dat met 2,5 maanden voorbereiding!