LET’S TALK ABOUT: This summer

 photo Desktop3007.jpg

Hate to break it to you. De zomer is officieel voorbij. Het is herfst. Hoewel ik aan de ene kant het gevoel heb dat de zomer pas net begonnen is, lijkt mijn vakantie in juli alweer een eeuwigheid geleden. Gemengde gevoelens dus. Maar ja, hoe dank ook, de kalender zegt dat het herfst is, dus wat kun je er verder nog aan doen? Omdat ik leef voor nostalgie en fijne herinneringen, blik ik graag nog even terug op de afgelopen drie maanden.

De zomer begon voor mij vooral aan mijn keukentafel achter mijn MacBook. Ik had net besloten dat ik tijdens mijn drie weken in Italië geen werkverplichtingen wilde, maar daar mochten mijn blog en Metro niet onder lijden, dus had ik een paar weken lang de dubbele hoeveelheid werk. Gaf helemaal niets, want hierdoor genoot ik dubbel en dwars van mijn vakantie in Italië, waar ik toch wel een klein beetje ‘werkte’ in de vorm van vloggen, het editen van die vlogs en het maken van Summer Readings. Uiteindelijk kwamen er – mede dankzij jullie – nog meer blogs dan normaal op Annemerel.com.

 photo Desktop3008.jpg

Die vakantie in Italië was trouwens heerlijk, tweeënhalve week lang vrijwel alleen maar zon, iedere dag beginnen met hardlopen, heel veel wijn, pasta en ijsjes. Rome, Florence, Siena en Montepulciano bezoeken. Met mijn familie samen zijn en even helemaal niets hoeven. Heerlijk.

Eenmaal terug in Nederland kreeg ik meteen kriebels dat ik weer wegwilde. Ik kwam terug in de komkommertijd, mijn mailbox was angstvallig leeg en ik had zelfs een paar weken vakantie van Metro. Dus toen wilde ik weer zo snel mogelijk een tripje plannen. In eerste instantie wilde ik met Carlissa naar New York gaan, maar de kosten liepen toch wel een beetje heel erg op. Tickets waren belachelijk duur in de periode dat wij wilden gaan en uiteindelijk besloten we dan ook dat het verstandiger was om dit idee wat uit te stellen. Uiteindelijk spendeerde ik in die periode een paar dagen met Roos in Parijs, ook niet verkeerd. Absoluut niet verkeerd.

 photo Desktop3009.jpg

Een andere reisbestemming die op mijn bucketlist stond was Ibiza. Hier was helaas niet zo heel veel animo voor bij mijn vriendinnen en zusje, dus ik zag dit plan al helemaal in het water vallen. Totdat ik eind augustus te horen kreeg dat ik was uitgenodigd voor een 48-uurs trip op Ibiza met sieradenmerk Buddha to Buddha. Jullie begrijpen dat ik hier niet heel lang over na heb hoeven denken. Zoals jullie maandag op mijn blog hebben kunnen zien (en morgen in mijn vlog kunnen zien), het was fantastisch. Ik denk dat ik zelf zo’n leuk tripje naar Ibiza niet had kunnen organiseren.

Naast reizen spendeerde ik deze zomer met trainen voor de marathon. Welke marathon wist ik begin deze zomer nog niet, maar sinds een maand weet ik dat ik train voor de Chicago Marathon. Een van de zes grote marathons ter wereld. Moet zeggen dat ik met die wetenschap ineens nog makkelijker mijn hardloopschoenen aantrek. Misschien zelfs wel iets te makkelijk, want afgelopen weken begon ik ineens allemaal kleine kwaaltjes te te vertonen. Remedie: het rustiger aan doen en geloven dat ook deze training genoeg is om een mooie prestatie neer te zetten in Chicago.

Aan het begin van deze zomer schreef ik ook dat een van mijn doelstellingen was om vroeg op te staan zodat ik lekker veel leuke dingen kon doen. Dit is deels zeker gelukt, ik heb deze zomer meer tijd op het strand besteed dan ooit tevoren. Mede doordat ik een hele fijne plek gevonden heb om te werken op het strand. Toch was ik vrijwel ieder weekend ‘gewoon’ aan het werk en dat had niet gehoeven als ik doordeweeks wat productiever was geweest. Maar aan de andere kant, ik heb niet het idee dat ik dingen heb moeten missen doordat ik in het weekend aan het werk was. Ik spreid mijn werk gewoon over zeven dagen en dat is ook helemaal niet zo’n big deal. Hierdoor kan ik zowel doordeweeks als in het weekend leuke dingen doen. Ja, ik ben eigenlijk altijd met mijn werk bezig, maar dat ben ik nou eenmaal en er is op dit moment geen reden om dit te veranderen.

 photo Desktop3010.jpg

Het mooie weer van de afgelopen weken heeft er wat mij betreft wel voor gezorgd dat ik met een HEEL positief gevoel op afgelopen zomer terugkeek. De middagen en avonden op het strand, de barbecues bij mijn ouders, de hoeveelheid zonnebrand die ik gesmeerd heb. Ja natuurlijk was het jammer dat het in augustus vaak niet echt als zomer voelde, maar hé dat ben ik na de afgelopen drie weken eigenlijk alweer een beetje vergeten.

Song of the Summer: Martin Garrix – Oops, werd net voor mijn zomervakantie gereleased en stond dus lange tijd bovenaan mijn favourites lijst. Als ik dit nummer hoor denk ik aan Italië, maar ook aan het strand. Closer van The Chainsmokers is een goede tweede, maar die kwam pas eind juli uit en heb ik dus niet in Italië geluisterd, waardoor hij waarschijnlijk over een paar jaar iets minder nostalgische gevoelens naar de zomer van 2016 op zal roepen.
Book of the Summer: Sweetbitter van Stephanie Danler, het enige boek dat ik deze zomer tien hartjes gaf.
Drink of the Summer: Aperol Spritz, dat is het ieder jaar sinds 2013.
Food of the Summer: Mijn açaì bowl die ik vrijwel iedere ochtend dat ik thuis ontbeet voor mezelf maakte.
Show of the Summer: Stranger Things. Nog niet gezien op Netflix? Ga dat doen en snel een beetje.
Clothing of the Summer: Mijn spijkershorts van OneTeaspoon die ik op mijn 27ste verjaardag voor mezelf kocht. De CPW (cost per wear) van dat broekje zijn ontzettend laag, ondanks dat ik er 130 euro voor betaald heb.
Memory of the Summer: Oh God, waarom stel ik mezelf deze vraag. Ik heb net even door mijn Instagram gescoord… rijden in Ferrari’s met mijn broertje, hardlopen met mijn vader en Roos in Italië, Laura spontaan tegen komen in Florence, die zaterdag met Marloes op het strand toen ik net terug was uit Italië, barbecuen bij Laura (en Robin) in de achtertuin, hardlopen in Parijs met Roos, de Olympische Spelen in het Beach Stadium kijken met mijn moeder en Carlissa, die ene barbecue bij mijn ouders toen we tot elf uur ’s avonds in de tuin bleven hangen op een doordeweekse dag, het moment dat ik hoorde dat ik de marathon in Chicago mocht gaan lopen… onder het genot van een glas witte wijn werken op het strand terwijl de zon langzaam ondergaat, Ibiza… Wauw als ik het allemaal zo op een rijtje zet heb ik best een mooie zomer gehad.

Hoe was jouw zomer?! Was het alles dat je er van verwacht had? Was het meer, was het minder?! Tell me! En als je dan toch bezig bent, vul dan ook het favorietenlijstje even in!

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. september 20, 2016 / 12:28

  Klinkt heerlijk! Ik ben nu nog volop in zomerstand, nog heel even genieten van vakantie voordat ik weer naar Nederland ga! Mijn Favo boek is toch wel shoedog denk ik. Mijn favoriete drankje is tequilasunrise (voor iemand die niet drink, heftig drankje), kleding: zwarte jurkje met sneakers of mijn bloemenjurkje. Memory of the summer: mijn verjaardagscadeau drie maanden voor mijn verjaardag, trainen voor de halve marathon en verder nog meer maar kan ik nu niet op komen

  • Annemerel
   Auteur
   september 20, 2016 / 16:22

   Ja Shoedog vond ik ook echt wel heel goed! En wat was dat verjaardagscadeau? Geniet nog even van je vakantie!

 2. Charlotte
  september 20, 2016 / 12:49

  Volgens mij ben ik de enige die niet zoveel aan vind aan de serie Stranger Things… Misschien komt het doordat ik net klaar ben met How To Get Away With Murderer, en echt wat een top serie!! Als je hem nog niet gezien hebt, zeeeker doen! Echt de beste die ik sinds tijden gezien heb.

  Voor de rest; klinkt als een top zomer Annemerel! :)

  • Annemerel
   Auteur
   september 20, 2016 / 16:22

   Thanks voor de tip, staat hij op YouTube? Ik bedoel.. Netflix :P

   • J
    september 20, 2016 / 18:27

    Sorry, ik ben niet degene aan wie je het vroeg, maar weet wel dat seizoen 1 van HTGAWM op Netflix staat. Ik dacht seizoen 2 ook, maar dat weet ik niet zeker. Seizoen 3 begint deze week in Amerika.

    • Annemerel
     Auteur
     september 20, 2016 / 23:34

     Ah dankjewel!!!!! Ik ben benieuwd!

 3. september 20, 2016 / 12:53

  OMG wat een heerlijke en drukke zomer had je!!! Mijn zomer was… kan het juiste woord niet vinden. Rustig, maar ook lag alles op z’n kop. Ik werd mama en mijn kindje kwam te vroeg, heb de hele zomer dus mijn kraamtijd gehad en moet weer aan het werk deze week. Ik ga pas in november op vakantie, en dan gaat ukkie natuurlijk mee :)

  • Annemerel
   Auteur
   september 20, 2016 / 16:21

   Wauw gefeliciteerd met je eerste kindje!

 4. Ilse
  september 20, 2016 / 13:16

  CPW, die ken ik niet, maar vind hem geweldig! ?

 5. september 20, 2016 / 13:19

  Dat klinkt inderdaad als een mooie zomer!

  Mijnes was heel anders dan andere zomers: we kregen in juli de sleutels van ons koophuis en hebben de hele zomer geklust. Sinds twee weken zijn we over (hoewel het nog niet af is), en hebben dus heerlijk kunnen genieten van het zomerse weer in onze tuin (zo blij dat we nu een tuin hebben!). Anders, maar dus een hele fijne zomer :D Al ben ik nu wel heel erg toe aan vakantie ;)

  • Annemerel
   Auteur
   september 20, 2016 / 16:21

   Maar een nieuw huis is ook wel heel erg leuk!!! Geniet ervan, daar ga je de komende tijd zoveel plezier van hebben.

 6. Marnolda
  september 20, 2016 / 16:55

  Wat een heerlijke zomer heb je gehad! Mijne was ook zeker niet verkeerd, bij deze mijn favorietenlijstje :)

  Song of the Summer: Life is Calling – Wasted Penguinz Remix (JoeySuki). Deze zomer heb ik hardlopen op hardstyle ontdekt (en later bezocht ik zelfs een hardstyle/hardcore festival en het was awesome…!) en dit nummer was veruit favoriet. En dat voor iemand die normaal EDM luistert..
  Book of the Summer: The Singles Game – Lauren Weisberger. Ook in jouw summer reading voorbij zien komen :) en het was een heerlijk boek op vakantie.
  Drink of the Summer: Radler biertjes
  Food of the Summer: Pizza. Ik at deze zomer meer pizza dan normaal in een jaar (dankzij mijn “al-het-eten-mag” methode / het schrappen van verboden voedsel lijstjes). En raar genoeg kwam ik geen gram aan.
  Show of the Summer: The Walking Dead. Ik keek alle 5 seizoenen deze zomer.
  Clothing of the Summer: Mijn korte hardloopbroekje met ingebouwde legging van H&M. Behalve tijdens het sporten droeg ik het ook bijna de hele vakantie, tijdens tripjes naar de supermarkt, ….. whoeps.
  Memory of the Summer: Bovenop een rots in een National Park in Darwin, tijdens mijn eerste vakantie in mijn eentje, genietend van het uitzicht en de uitgestrektheid van het landschap.

  • Annemerel
   Auteur
   september 20, 2016 / 23:35

   Ooooh The Singles Game was zo leuk!!! En je herinnering van de zomer is ook echt super bijzonder!

 7. september 20, 2016 / 17:01

  Wat heerlijk om zo een herinnering voor jezelf te creëren die je altijd terug kan lezen. Waarom maken we dit soort lijstjes altijd alleen voor de zomer, en niet ook voor de andere drie seizoenen?

  Ik heb de hele zomer op een camping in Frankrijk gewerkt, en het was geweldig. Ik heb nog steeds heimwee. Het liedje dat ik meerdere malen per dag hoorde als ik aan het werk was is ‘dark necessities’ van de red hot chili peppers, als ik die nu hoor ben ik weer helemaal terug. Boeken heb ik niet gelezen, series heb ik niet gekeken; samenzijn met mijn collega’s was honderd keer leuker. Hierbij dronken we vaak wodka redbull. Elke middag haalde ik een verse baguette, dus dat is mijn ‘food of the summer’. Één van de beste herinneringen; die ochtend dat ik een collega heel vroeg uit bed trommelde om 50 baantjes te gaan zwemmen in een nog leeg zwembad, waarna we pains au chocolat kochten die we hebben opgegeten op een bankje in de zon. Oh, kon ik maar terug…

  • Annemerel
   Auteur
   september 20, 2016 / 23:36

   Wat gaaf dat je in Frankrijk gewerkt hebt! Verse baguette hmmmmmmmmmmmmmm!!!!

 8. Suuz
  september 20, 2016 / 18:20

  Wat een waanzinnige zomer! Uhmmm,, ik ben voor t eerst sinds 20 jaar niet op vakantie geweest, geen stap in het buitenland gezet ivm de laatste fase van mijn revalidatie – hersenletsel.. ik was eigenlijk altijd op Bonaire, Bali etc te vinden…en allerlei andere tropische bestemmingen. Dit jaar dus niet, maar het klinkt heel raar, deze zomer is denk ik de mooiste zomer ever geweest voor mij!!! Zo ontzettend veel mijlpalen bereikt mbt mijn revalidatie, heel veel tijd doorgebracht met familie en vriendinnetjes en en en,, de liefde van mijn leven tegengekomen!! gewoon op t plein achter mijn huis,,, yes mijn bovenbuurman die er 3 maanden geleden is komen wonen! Ik ben een heel dankbaar en gelukkig meisje!! Volgend jaar ga ik weer lekker reizen is de planning! En vooral een heerlijke toekomst tegemoet met mijn liefde!

 9. Vera
  september 21, 2016 / 00:38

  Ah ik heb precies hetzelfde met het weer! Door de afgelopen drie weken ben ik al het crappy weer van de agelopen zomer compleet vergeten.

  Toevalling zei ik afgelopen week nog tegen mijn vriend wat voor een toffe zomer ik eigenlijk heb gehad. Ben naar Zuid-Frankrijk en Ierland geweest en nog een weekendje naar Ameland. Verder staat deze zomer voor mij ook wel deels in het teken van de Spelen! Heb die ook nog op jouw aanraden op Scheveningen gekeken :) Mijn zomerhit is toch wel can’t stop the feeling! Oh en lievelingsboek: alles om jullie heen is er nog van Marieke Poelman. Ook wel weer erg dubbel, want ik heb me er op vakantie oprecht down door gevoel omdat het me zó aangreep, maar echt een prachtig boek. Denk dat het jou, o.a. door je goede band met jouw ouders, het ook veel zal doen.

  • Annemerel
   Auteur
   september 21, 2016 / 08:40

   Klinkt heerlijk!!! En wat leuk dat je naar de Olympic Experience geweest bent!

 10. september 21, 2016 / 03:12

  Dat klinkt echt als een heerlijke zomer! Ik ben 29 augustus vertrokken naar Canada voor een semester in het buitenland dus eigenlijk was ik vooral daarmee bezig, haha. Tot begin juli werkte ik 24 uur in de week. Verder ben ik nog wel een paar dagen met mijn vriend in Maastricht geweest en een week met mijn ouders en broertje in Duitsland. En de laatste twee weken heb ik lekker genoten van het lekkere weer. Gelukkig is het hier nu nog 27 graden (met veel minder wind dan in Nederland) dus ik ben gewoon nog een beetje aan het nazomeren tussen het studeren door, haha. Maar door Canada had ik eigenlijk verwacht dat ik niks zou doen omdat ik geld moest sparen (en een baantje moest zoeken, maar dat was dus lekker vroeg afgelopen uiteindelijk) en we gingen ook pas heel last-minute naar Duitsland. Dus ja, uiteindelijk was mijn zomer dus heel erg boven verwachting leuk! Ik bedenk me nu ook dat ik misschien 1 boek heb gelezen in de hele zomer terwijl ik er normaal minstens 10 lees, oeps… (ik zit hier in Canada ook al bijna op 3 in 3 weken).

  • Annemerel
   Auteur
   september 21, 2016 / 08:40

   Wat gaaf veel plezier komende maanden!

 11. Ilse
  september 21, 2016 / 18:42

  Dat klinkt als een heerlijke zomer! Ik ben vooral veel aan het werk geweest en af en toe een chill dagje met park of strand!

 12. september 22, 2016 / 14:56

  Zo’n leuk artikel en lijstje. Ik ben net terug van 5 dagen Spanje dus vul deze nu nog eventjes in :D

  Song of the Summer: ‘closer’ van The Chainsmokers en ‘Flaws’ van Bastille, omdat ik hen live gezien heb deze zomer en sindsdien een nog grotere fan geworden ben (tot grote ergenis van mijn omgeving door de overload, oopsie)
  Book of the Summer: ik las een heleboel misdaadromans, maar het meest ‘pakkende’ boek was Me Before You (totaaaaal geen misdaadroman dus). Ik durf de film niet kijken uit angst dat ik erdoor teleurgesteld zal zijn.
  Drink of the Summer: rosé cava, mmmmm. Of rosé wijn. Alles wat rosé is dus.
  Food of the Summer: apero-time, een glaasje rosé met (zelfgemaakte) hapjes, tapas stijl. Goed gezelschap en een zonnetje erbij.
  Show of the Summer: geen TV of series voor mij tijdens de zomer. Gewoon geen tijd daarvoor, want veel liever ben ik buiten met vrienden na mijn werkuren.
  Clothing of the Summer: mijn twee jeanskleedjes van H&M in lichte jeanskleur en khaki. Schot in de roos, allebei!
  Memory of the Summer: Sziget Festival in Boedapest inclusief het concert van Bastille, Manu Chao en John Newman. En ook wel het inrichten van mijn nieuw appartement en wijntjes op mn dakterras met kaarsen aan!

 13. Nadia
  september 26, 2016 / 15:03

  Ooh, deze zomer was heerlijk! Ik kwam terug in Amsterdam na tien maanden in het buitenland te hebben gewoond en het was mijn eerste zomer als vrijgezel. Ik heb leuke dingen gedaan, afgesproken met vriendinnen, afgesproken met kennissen om wat meer contact met hen te krijgen, gezwommen, festival, Gay Pride… Het was ook zulk mooi weer en ik heb gewoon heel erg genoten van alles en van het feit dat ik weer terug was in Nederland. :D