LET’S TALK ABOUT: Splurging

 photo acne-pistolboots.jpg

Veel mensen denken dat ik bakken met geld uit geef aan kleding en dat ik iedere week shop. Als ik ze dan vertel dat alle kledingstukken die ik dit jaar gekocht heb op twee handen te tellen zijn (en dat ik dan zelfs nog vingers over hou), zijn ze extreem verbaasd. Ik kan ze het eigenlijk niet kwalijk nemen, want ik heb inderdaad niets te klagen als het op spullen aankomt, maar ik shop niet vaak.

Dat is heus wel eens anders geweest. Toen ik studeerde (en in de horeca ‘goud’ geld verdiende) shopte ik inderdaad iedere week. Wat ik kocht droeg ik vaak maar een aantal keer en dan verdween het weer achterin mijn kast. Inmiddels heb ik bijna alle kleding uit die periode verkocht of weggegooid, de winnaars hangen nog wel in mijn kast en draag ik ook nog steeds. Maar de inhoud van mijn kledingkast is een stuk kleiner en ik overdrijf niet als er evenveel sportkleding in hangt als ‘normale’ kleding. En dat is niet erg, het maakt kleding uitzoeken in de ochtend een stuk makkelijker en het behoedt me voor gigantische fouten.

In New York kocht ik ook geen kleding. Ok, ik kocht een paar hardloopshirtjes bij Nike, maar die reken ik voor het gemak even niet mee. Verder kwam ik thuis met een kalender, een boek en theedoeken. Theedoeken ja, ik sta versteld van mijn eigen huisvrouwengehalte.

Maar afgelopen zondag besloot ik om gewoon eens lekker ordinair te ‘splurgen’. Al ruim drie jaar staan de Acne Pistol Boots hoog op mijn verlanglijst. Ik vond ze altijd te duur en eigenlijk sta ik nog steeds achter dat standpunt. Ik bedoel, 430 euro voor een paar enkellaarzen? Voor dat geld kan ik ook een weekend naar Parijs. Maar vorige week had ik een aantal keer goed nieuws ontvangen, er was 20% korting op schoenen bij De Bijenkorf, ik had nog 50 euro aan bijenkorfpunten en zelfs mijn ouders vonden het geen slecht idee (Ik quote mijn moeder: “Je wil deze echt al vijf jaar hebben, dus….” Hahaha, het is pas drie jaar, maar ik vind het leuk dat je zo met me meedenkt mam!).

En dus kwam ik zondagmiddag thuis met een paar Acne Pistol Boots (en een tasje van ZARA met daarin een prachtige LBD, maar daar ging dit verhaal eigenlijk niet over). Ik voel me niet schuldig en heb zo’n voorgevoel dat ik de laarsjes over drie jaar nog draag. Dat is in de eerste plaats omdat ik niet denk dat ik de eerst komende drie jaar geld heb voor nieuwe laarzen nadat ik deze gekocht heb (haha, overdrijven is my middle name) en daarnaast kun je ze perfect combineren, zitten ze heerlijk en wilde ik ze ook al drie jaar hebben, geen in the heat of the moment beslissing dus.

En weet je wat nu het aller leukste is van minder shoppen? Wanneer je wel shopt is het effect veel groter. Of je het nu doet uit economische overwegingen (zo begon het bij mij) of met een andere beweegreden.. Ik kan iedereen een shop-detox aanbevelen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

50 Reacties

 1. november 21, 2014 / 12:09

  De laarsjes zijn prachtig!

  Ik ben de laatste jaren veel verhuisd met het vliegtuig waardoor ik ook nog maar weinig kleding in mijn kast heb hangen (in koffers verhuizen is niet zo handig). Het grote voordeel is voor mij ook dat ik alleen mijn echt leuke kleding bewaard heb en s morgens zo klaar ben!

 2. november 21, 2014 / 12:10

  Ze zijn heel tof en als je ze inderdaad al zo lang wilde hebben dan is het soms goed om het ook gewoon te doen. Daarbij, het zijn natuurlijk echte basics dus ze raken nooit echt uit.

 3. november 21, 2014 / 12:15

  Die boots zijn zo mooi! Heel tof dat je ze eindelijk hebt :) heb je er inderdaad al vaker over gehoord. En het lijkt misschien alsof je veel koopt doordat je veel aankopen laat zien en je het ook wel eens over aankopen hebt die je uiteindelijk toch niet koopt. Achja, ik vind het iniedergeval altijd leuk om te zien wat je geshopt hebt!

 4. november 21, 2014 / 12:34

  Ze zijn zo mooi! En tijdloos ook. Ik ben ook een shop-detox aan het overwegen. Of nouja, overwegen, ik zal wel moeten. Geen bijbaan meer binnenkort, maar enkel een onbetaalde stage. Meh. Maar goed, wie weet wordt dit ook wel echt zo’n eye-opener voor mij. Wie weet ;)

 5. november 21, 2014 / 12:38

  Oeehh, een mooie investering!

 6. november 21, 2014 / 12:40

  Woeeeeiiii.. € 430,- veel geld! Maar ze zijn mooi en gaan vast lang mee:). Ik kan bijna niet geloven dat jij zo weinig koopt. Tenzij je schoenen, hardloopkleding enz niet meerekent;). Maar misschien krijg je ook veel via samenwerkingen? Hoe dan ook, geniet van je mooie nieuwe aankoop.

 7. november 21, 2014 / 12:43

  Fijn dat je zo blij bent met je aankoop~!

 8. Ilse
  november 21, 2014 / 12:46

  Wat een prachtige laarsjes! Zo mooi subtiel en tijdloos! Weinig shoppen en investeren in goede, duurzame kledingstukken waar je helemaal weg van bent is altijd een goed idee vind ik :)

 9. Olga
  november 21, 2014 / 12:58

  Leuk, gefeliciteerd met je aankoop!

 10. november 21, 2014 / 13:00

  Ze zijn prachtig! Geniet van deze heerlijke aankoop :)!

 11. november 21, 2014 / 13:07

  Wat een prachtige laarsjes, je hebt ze toch ook zeker verdiend! :) Knap dat je het volhoudt om zo weinig te shoppen, ik zou willen dat ik dat kon haha.

 12. Julia
  november 21, 2014 / 13:17

  Wauw dat vind ik zulke mooie laarsjes! Ze leken mij ook heel leuk, maar ik wist alleen niet dat ze zo duur waren haha. Dat kan ik me nu helaas niet veroorloven! Maar het is wel een mooie investering!

 13. november 21, 2014 / 13:24

  Ik vind het echt knap dat je je zo kan inhouden en alleen dingen koopt die je echt wil hebben, ik koop helaas nog steeds heel veel waar ik na een aantal weken alweer spijt van heb, daarom heb ik nu ook een maand een no buy! Je laarsjes zijn prachtig en dat zullen ze de komende jaren denk ik ook nog wel blijven inderdaad!

 14. Soof
  november 21, 2014 / 13:34

  Ik snap precies wat je bedoelt wat die shopdetox betreft. Ik heb het afgelopen jaar nog helemaal geen kleding gekocht, bewust niet. En ik moet zeggen dat het me prima bevalt en dat ik het ook absoluut nog niet heb gemist. Binnenkort ga ik mijn hele kledingkast uitmesten en ik denk dat er dan een hoop kledingstukken de deur uitgaan. Ik ben nu bewuster bezig en merk dat investeren in goede basics helemaal zo’n slecht idee nog niet is. Ik ga met mezelf de afspraak maken dat ik elke maand één kleding stuk mag kopen. Met mezelf ga ik hierbij de uitdaging aan om dan kledingstukken te kopen die ik kan combineren met kleding die al in mijn kast hangt en waar ik hopelijk jaren plezier van zal hebben.
  En btw, leuke laarsjes. Want daar ging je artikel tenslotte over ;-)

 15. november 21, 2014 / 13:45

  Kijk als ze dan wel shopt dan doet ze het meteen goed.

  I love, love, love Acne en jouw Acne boots! Super goed gekozen en beautiful buy.

  Ik shop ook veel minder dan voorheen, soms een standaard basic vervanging maar das meer een must.

 16. november 21, 2014 / 14:01

  Waauuw, wat een mooie laarsjes! Ik ga er spontaan van sparen!

 17. november 21, 2014 / 14:27

  Ik snap helemaal wat je bedoeld en wat een mooie laarsjes heb je gekocht!!

 18. Esther
  november 21, 2014 / 14:32

  Mooooi! Krijg je zeker geen spijt van :)

 19. november 21, 2014 / 14:36

  Mooie laarsjes zijn dat inderdaad! Heel tijdloos ook. Ik shop verder sowieso heel weinig, maar komt ook omdat ik haast nooit geld overhoud voor kleding, haha.

 20. Marleen
  november 21, 2014 / 14:42

  Wauw wat een super mooie laarsjes!

 21. november 21, 2014 / 14:51

  Ach, iedereen geeft zijn geld op zijn eigen manier uit. 430 euro voor schoenen vind ik een bizar bedrag, zelfs met korting, maar ik geef bijvoorbeeld graag geld uit aan theater, dat zullen anderen weer onzin vinden. Lekker doen dus en verantwoord jezelf niet, want dat lijk je stiekem toch een beetje te doen. Nergens voor nodig.

 22. Anouk
  november 21, 2014 / 14:55

  Echt heel erg mooi! Die zou ik zelf ook wel willen hebben :) Ik ben student, maar woon op kamers en verdien helaas ook geen goud geld in de horeca haha.. Dus die schoenen moeten nog maar een heel aantal jaren wachten.

 23. november 21, 2014 / 15:10

  Ze zijn ook wel echt heel mooi…

 24. november 21, 2014 / 15:12

  Wat een prachtige laarsjes, helemaal mijn smaak. Ik vrees dat ik ze nu ook wil hebben! :(

 25. november 21, 2014 / 15:32

  Soms mag je jezelf even verwennen, zeker als je het afgelopen jaar niet zo veel gekocht hebt. En dan al helemaal als je ze al zo lang wilt. Ze zijn erg leuk!

 26. november 21, 2014 / 15:50

  De laarsjes zijn zo tof!

 27. november 21, 2014 / 15:59

  Ze zijn echt prachtig!!

 28. november 21, 2014 / 16:09

  Ik kwijl ook al jaren bij deze laarsjes, heeel tof dat je ze gekocht hebt! (en ik ben wel een beetje jaloers!)

 29. november 21, 2014 / 16:13

  Niceee

 30. november 21, 2014 / 16:17

  Ze zijn ook inderdaad heel mooi, hoe duur ze ook zijn haha! En inderdaad ze zijn behoorlijk tijdloos en je zou ze dus over zoveel jaar ook nog kunnen dragen, dat maakt zo’n bedrag altijd weer wat minder erg denk ik dan maar ;) Heel veel plezier er in ieder geval mee!!

 31. november 21, 2014 / 16:30

  Wat een mooie laarsjes!

 32. november 21, 2014 / 16:46

  Bij de combinatie Annemerel en laarsjes denk ik eigenlijk automatisch aan deze, dus ik weet niet of je een look-a-like paar had of dat het gewoon meant to be is, maar ik vind ze in elk geval erg mooi! Zelf heb ik de laatste tijd ook heel erg weinig geshopt en ik vind het nu wel weer tijd voor een shopsessie, dat is dan automatisch wel weer leuker inderdaad. Maar eerlijk is eerlijk, het is ’s morgens ook wel lekker makkelijk als je ‘weinig’ keuze hebt! Anyway, volgens mij was dit echt een goede investering en ik vind ze prachtig :)

 33. november 21, 2014 / 17:15

  Maar het zijn ook wel hele mooie laarsjes!
  Deze zijn verdiend!

 34. november 21, 2014 / 17:20

  Ze zijn dan ook erg mooi. Ik heb jarenlang op het minimum geleefd en amper geshopt. Als het dan even wel kan is het ook gewoon superlekker. En nu zijn die tijden weer bijna voorbij. Ook daar zit een goede kant aan. Alles op zijn tijd. :-D

 35. november 21, 2014 / 19:23

  Ze zijn zo tof! Als je zo weinig shopt, mag je af en toe wel eens even gek doen.

 36. november 21, 2014 / 19:42

  Ze zijn prachtig! Geld meer dan waard ;-)

 37. Claire
  november 21, 2014 / 21:34

  Ohh dat laatste is zo waar! Nu ik weer studeer shop ik vrijwel nooit meer en toen ik vorige week mezelf op een mooie wintertrui trakteerde voelde dat zo speciaal, ben er nu nog helemaal blij mee. Dat was in de tijd dat ik bij Zalando werkte en iedere week wel een pakketje ontving (40% korting, hallo) totaal niet zo. Laarsjes vind ik echt leuk trouwens, snap de extreme hype na 3 jaar nog steeds niet zo, maar toch echt leuk ;)

 38. Jess
  november 21, 2014 / 23:39

  Mooi! Het is inderdaad een hele smak geld, maar het zijn wel echt klassiekers. Je hebt overigens helemaal gelijk over je shop detox, het maakt het net iets specialer als je wel iets koopt, en dan weet je tenminste zeker dat je het gaat dragen.
  Nou is dat natuurlijk net even iets makkelijker zeggen als je iedere maand bij Sarenza iets mag uitzoeken en dingen toegestuurd krijgt ;) maar het is je van harte gegund!

 39. november 22, 2014 / 12:33

  Ze zijn PRACHTIG, ik wil ze ook al een tijdje, dus laat zeker weten hoe ze lopen, en of je ze aanraad!
  xxx

 40. november 22, 2014 / 13:03

  helemaal waar, ik besloot in aug of sept tot het eind van het jaar niet meer te shoppen is me niet helemaal gelukt, maar de drang van het moeten wordt wel echt minder. En ik ben nu heel blij met hetgeen wat ik dan wel koop.

 41. Maaike
  november 22, 2014 / 17:26

  Wauw zo mooi!

 42. november 22, 2014 / 19:57

  Wauw, wat een mooie laarsjes!

 43. november 23, 2014 / 12:09

  Voel ik me hierbij aangesproken voor een shop-detox? euhm. Ja… geloof het wel. Gezien mijn 25 kilo na New York. Oeps!

 44. november 24, 2014 / 09:47

  Ooo zo mooi! En ik snap je, ik heb dit jaar (na 5 jaar kwijlen) eindelijk de Chloe Susanna’s gekocht en heb ze élke dag aan haha!
  Soms moet je het gewoon doen.

 45. Elvira
  november 24, 2014 / 11:59

  Mooie laarsjes. Soms moet je jezelf gewoon verwennen als je iets echt graag wilt. Ik heb bijvoorbeeld afgelopen week een Jogha legging gekocht, wat met mijn studentenbudget echt niet goedkoop is. Maar ik zie het als beloning voor mijzelf. Afgelopen periode op school zo hard gewerkt dat ik een 8 gemiddeld sta voor mijn afstuderen en die legging gaat me ook weer motiveren om te sporten. Daarnaast ben ik de laatste jaren wat voorzichtiger geworden met shoppen. Ik kan mezelf geen big spender meer noemen, ik koop af en toe iets als het écht nodig is. En dan het liefst voor een Primark-Action-Wibra of een H&M prijsje.

 46. november 24, 2014 / 12:29

  wauw! ze zijn echt prachtig

 47. november 24, 2014 / 13:10

  Heel mooie laarsjes! Ik shop zelf ook niet zoveel. Over het algemeen koop ik liever iets duurdere kledingstukken, maar die dan wel veel lager meegaan en kwalitatief veel beter zijn. En idd, door zo maar één keer om de zoveel tijd iets te kopen geniet je er veel meer van.

 48. december 1, 2014 / 11:29

  ZO’N goeie aankoop dit! Ik heb die van mij nu 6 (!) jaar en hoewel ze er nu wel wat getrashed uitzien, draag ik ze nog steeds heel vaak. Toppers! :)

  x