LET’S TALK ABOUT: Shopping

 photo IMG_4076.jpg

Een paar weken geleden werd ik door Amayzine geïnterviewd en kreeg ik de vraag ‘wat weten de meeste mensen niet over jou’. Ik moest nadenken. Heel hard nadenken. Want na ruim twaalf jaar bloggen zijn er weinig dingen waar ik nog niet over geschreven heb. Jullie weten dat ik met een knuffel slaap, dat ik verslaafd was (was!!!) aan Nutella en dat ik nog geen week een plant in leven kan houden. Maar uiteindelijk vond ik toch iets waar ik niet (vaak) over geschreven heb. Het feit dat ik shoppen eigenlijk helemaal niet zo leuk vind.

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van mooie spullen. Maar het hele proces dat er aan vooraf gaat, daar moet ik echt voor in de stemming zijn. Mijn grootste probleem met shoppen? Drukke en warme winkels, wachten voor de kassa of pashokjes, überhaupt kleding passen. Het feit dat ik er in paskamer licht nooit erg voordelig uit zie… Gelukkig heb ik inmiddels wat dingen gevonden waardoor shoppen toch een leuke belevenis wordt.

Aller eerst winkel ik alleen als je de winkels net open zijn. Het liefst op dinsdagochtend, maar ook in het weekend is het een stuk rustiger als de winkels net geopend zijn. Zaterdag voor twaalf uur, zondag voor twee uur. Het is dan niet alleen een stuk rustiger (minder wachten voor pashokjes en kassa), alles ligt dan ook nog relatief netjes in de winkel. Je hoeft nog niet door grote hopen kleding te gaan bij ZARA. Fijn.

Daarnaast draag ik altijd iets dat handig is met passen. Gisteren was ik op zoek naar een jurkje en een rokje. Ik draag dan een panty met een wijde trui, zodat ik alleen die trui maar uit hoef te trekken en dus niet iedere keer mijn skinny jeans over mijn heupen hoef te krijgen, ik kan zelfs mijn schoenen aanhouden. Win-win-win!

Ik shop meestal niet met vriendinnen, de enige met wie ik winkel zijn mijn moeder en zusje. Liever niet met mijn moeder en zusje tegelijk, want als die twee samen zijn kunnen ze gerust een uur door de ZARA lopen. Als ze met mij alleen zijn, passen ze zich gelukkig aan mijn tempo aan (haha ik klink nu echt als een tiran, ik beloof je dat ik dat echt niet ben!). Toen ik vorig jaar met Carlissa in New York was spraken we af dat we alleen samen zouden ontbijten, lunchen en avondeten, konden we makkelijk in ons eigen tempo de winkels doen. Dat was voor ons allebei een fantastische oplossing.

En tot slot, er zitten altijd eet en drinkmomenten in mijn shop-ervaring. Ook als ik maar een uurtje ga. Ik word nu eenmaal het aller gelukkigst van lekker eten en drinken. Een koffie bij Starbucks of bij het café van de Bijenkorf. Een vers sapje of een goed gevulde salade. En soms, een lekkere Aperol Spritz of glas witte wijn. Alleen moet ik dan wel zorgen dat ik niet te veel drink, anders ben ik in staat hele stomme dingen te doen met mijn creditcard. Best gevaarlijk…

Ben ik de enige die shoppen niet altijd even leuk vind? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. oktober 12, 2015 / 17:08

  Ik vind winkelen ook niet echt leuk. Vaak het eindresultaat wel. Gelukkig kan alles tegenwoordig online en gebeurt dat hier ook net iets te vaak.

 2. oktober 12, 2015 / 17:13

  Ik ben het helemaal met je eens! Winkelen kan soms echt als een ‘moetje’ voelen en ik ga ook het liefst op momenten dat er niemand is. Of ik bestel online :)

 3. Nicole
  oktober 12, 2015 / 17:22

  Oh ja! Hier ook een met een haatliefde verhouding. Krijg vaak boze blikken als ik zeg liever alleen door de winkels te sjezen dan al dat gewacht op elkaar. Gaan waarvoor ik kwam en dan door naar t terras

 4. oktober 12, 2015 / 17:23

  Ik denk er net hetzelfde over. :) Dingen hebben is leuk maar het winkelen zelf allesbehalve. Daarom bestel ik heel vaak online.

 5. oktober 12, 2015 / 17:25

  Ik snap helemaal wat je bedoeld! Ik heb precies hetzelfde, vooral bij de ZARA, H&M, etc.

 6. oktober 12, 2015 / 17:46

  Ik hou heel erg van shoppen, maar toch shop ik toch ook het liefste alleen! Lekker op mijn eigen tempo en niemand waar ik me iets van aan moet trekken.

 7. oktober 12, 2015 / 18:29

  Same here. Ik heb een hekel aan het massa gebeuren. Even de stad in, even naar Ikea of Intratuin vind ik niet gezellig. Een dagje alleen naar Amsterdam vind ik dan wel weer leuk gek genoeg.

 8. Bella
  oktober 12, 2015 / 19:11

  Ik shop nog bijna alleen maar online.

 9. oktober 12, 2015 / 19:18

  Ik vind winkelen heel erg leuk, maar niet als er niks leuks in de winkels hangt of als het niet past. Dan ben ik er snel klaar mee ;-)

 10. Patty
  oktober 12, 2015 / 19:33

  Herkenbaar! Vandaar ik bijna alles online bij elkaar shop…. Kom wel vaak in de stad maar inderdaad vaak voor eten/drinken in plaats van kleding ;)

 11. oktober 12, 2015 / 21:18

  Ik heb momenten dat ik winkelen heel leuk vind (vooral als ik dan heel veel leuke dingen koop), maar soms ben ik het ook snel zat hoor. Dus snap wel wat je bedoelt!

 12. oktober 12, 2015 / 21:41

  Ik vind shoppen ook helemaal niet zo leuk! Alleen afgelopen weekend wel, want toen was ik nergens naar op zoek en dan kom je altijd leuke dingen tegen :-)! Lang leve online shoppen!

 13. oktober 13, 2015 / 00:36

  Als ik met iemand samen shop, laat ik me altijd degraderen tot winkelslaaf: ‘Haal dit even in een andere kleur en een maat groter…’ het laatste jaar heb ik eigenlijk alleen nog online geshopt. Zelfs in NY ben ik nauwelijks winkels in geweest, bizar.

 14. oktober 13, 2015 / 09:32

  Ik kan me er enorm op verheugen maar het kan ook zo tegenvallen wanneer het onwijs druk is, niks mooi staat en ik verdrietig word van het licht in de paskamers. Online shoppen daarentegen is ook weer niet helemaal mijn ding, ik zweef er een beetje tussenin.

 15. oktober 13, 2015 / 10:06

  Ja idd, dat heb ik soms ook, moet je je weer helemaal omkleden in die kleine pashokjes! Ik doe dat ook vaak dan ja, makkelijke kleren aan! :)

 16. oktober 13, 2015 / 11:07

  Ik vind shoppen hartstikke leuk, maar niet in mijn eentje! Nu ben ik dus nog aan het wachten op een shop-date voor nieuwe winterkleding haha.

 17. oktober 13, 2015 / 12:38

  Yes! Ik ben het helemaal met je eens. Helaas kan ik (door fulltime baan) niet op handige tijdstippen gaan shoppen. Schoenen shop ik nog wel eens online, maar voor truien en shirts ga ik toch liever naar een echte winkel.

 18. Ilse
  oktober 13, 2015 / 13:38

  Dat van het lange wachten en de pashokjes komt me heel bekend voor. Alleen of samen met mijn beste vriendin winkelen vind ik het fijnst.

 19. oktober 13, 2015 / 14:43

  Helemaal eens met winkelen op dinsdag ochtend! Mag ik vragen wat jij precies betaald hebt voor je Trio? Ik wil volgende week van mijn verjaardagsgeld eindelijk een Trio kopen, maar weet niet of ik voor de grote of kleine ga i.v.m. het prijsverschil..

 20. Elvira
  oktober 13, 2015 / 16:21

  Ik vind het vaak vooral frustrerend! Kleding die niet goed valt en bij anderen wel (bijvoorbeeld jeans van H&M) dan word ik er heel snel verdrietig of geïrriteerd van. Of een leuk truitje zien die leuk staat maar eigenlijk net boven mijn budget is.. Dilemma’s….

 21. Marleen
  oktober 13, 2015 / 21:01

  Nee, je bent zeker niet de enige! Mijn zin in shoppen daalt de laatste tijd steeds meer – wat als gevolg heeft dat ik wel vrij veel kleedgeld overhoud. Ik denk niet dat ik heel veel nieuwe dingen nodig heb qua winterkleding, dus ik ga mijn sportgarderobe maar eens uitbreiden. Die kan namelijk wel eens een flinke ‘update’ gebruiken…

 22. Zoe
  oktober 13, 2015 / 21:38

  Zo herkenbaar!! Mag ik vragen waar je die leuke trui en het mooie jasje vandaan hebt? X

 23. oktober 13, 2015 / 23:16

  Grappig om te weten! Zulke momenten heb ik soms ook!

 24. oktober 14, 2015 / 13:29

  Haha, ik snap je wel hoor! Maar ik ben dol op shoppen!

 25. oktober 14, 2015 / 19:06

  Haha, ik durf het bijna niet toe te geven, maar… volgens mij wist ik zelfs dit al!

  (Ik heb trouwens ook een hekel aan winkelen, wat echt heel jammer is want ik wil graag mooie goeie dingen en ik wil daar de tijd voor nemen. Als ik het lang niet heb gedaan, wil ik nog wel eens vergeten dat ik er niet van hou. Maar dan doe ik het toch en dan is het zo vervelend!)

 26. Nadia
  oktober 15, 2015 / 12:59

  Ik vind winkelen ook niet leuk!

 27. oktober 17, 2015 / 09:03

  Hear hear! Ik vind shoppen vreselijk. Zeker als het druk is. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om met tassen vol thuis te komen, maar al het andere laat ik graag achterwege. Helaas is het niet fijn om sommige dingen online aan te schaffen, anders deed ik niets anders meer.

 28. oktober 18, 2015 / 11:39

  Super herkenbaar! Ik shop ook nooit ‘zomaar even’ twee uurtjes, want ik moet er echt gewoon even voor in de stemming zijn om flink veel aan te passen en te kopen. Meestal ga ik gewoon één dag met m’n moeder en/of zus en dan ga ik alle winkels af en ben ik super gelukkig met m’n nieuwe kleren, maar ik vind shoppen echt niet leuk genoeg als ‘hobby’ (naast dat dat natuurlijk gewoon teveel geld kost, haha). Veel te veel gedoe.