LET’S TALK ABOUT: 5 redenen waarom Parkmobile mijn leven makkelijker maakt + WIN!!!

Sponsored – Parkeren is niet mijn grootste hobby. Toen ik tien jaar geleden rijles had, dacht ik dat het nooit goed zou komen. Inmiddels is het parkeren zelf niet zo’n probleem meer, dit heeft ondermeer te maken met het feit dat mijn auto parkeersensoren heeft. Maar parkeren in een drukke stad als Amsterdam blijft een probleem. Parkeergarages in het centrum ontwijk ik het liefst zo veel mogelijk, want voor het bedrag dat je na een halve dag in een parkeergarage kwijt bent kun je een week lang eten met een compleet gezin. Nee, het is een stuk voordeliger om je auto gewoon op straat in een parkeervak te parkeren. Maar dit brengt ook de nodige obstakels met zich mee. Zoals: ‘waar is die verdomde parkeerautomaat?!’ Inmiddels heb ik daar al een paar jaar een hele goede oplossing voor, een parkeerapp zoals Parkmobile.

Het is me weleens gebeurd, dat ik een belangrijke afspraak had en dat ik geen parkeerplek kon vinden. Had ik eindelijk die parkeerplek gevonden – was ik al te laat -kon ik de parkeerautomaat niet vinden. Stress. Paniek. OK. *Op hoop van zegen*. Dat grapje kostte me bijna 70 euro. Degene met wie ik die bewuste afspraak had – en die dit ‘drama’ dus live mocht meemaken – raadde me aan om een parkeerapp te downloaden. Parkmobile is zo’n App en werkt – voor mij – perfect. Ik geef je vijf redenen waarom.

Nooit meer op zoek naar parkeerautomaat

Als je je auto geparkeerd hebt open je de applicatie op je telefoon, zoek je de juiste parkeerzone (meestal wordt de juiste al aangegeven op basis van je locatie) en je zet de App aan. Je kunt in 185 steden in Nederland en België parkeren en er zijn ook meer dan 120 parkeergarages aangesloten. Op de website van Parkmobile lees je precies waar je kunt parkeren.

Je hoeft niet van te voren te bepalen hoe lang je wil parkeren

Dit betekent geen stress om op tijd bij je auto te komen en nooit te veel betalen. Mits je bij het wegrijden natuurlijk de App eerst uitzet. Je kunt er voor kiezen om Parkmobile een sms’je te laten sturen (0,25 cent per bericht) nadat je een X-aantal uur of minuten geparkeerd staat, zodat je niet vergeet om op het juiste moment de App uit te zetten. Naast sms’jes kun je ook gratis pushberichten of mails laten sturen als reminder van je parkeeractie.

Nooit meer bonnetjes

Omdat ik meestal zakelijk parkeer is het voor mij belangrijk om de bonnetjes van het parkeren te bewaren. Je begrijpt dat meer dan de helft van die bonnetjes mijn administratie nooit haalt. Met Parkmobile kun je aan het eind van de maand gewoon je hele factuur uitdraaien. Werkt een stuk makkelijker.

Je kunt meerdere auto’s parkeren

Bij mij in de straat betaal je ook parkeergeld. Als mijn ouders langskomen – meestal om mij met iets te helpen – zet ik vaak even mijn App aan zodat zij niet naar een parkeermeter hoeven. Je kunt namelijk meerdere nummerborden aan je account toevoegen. Naast meerdere kentekens toevoegen, kun je ook eenvoudig je kenteken even wijzigen als je vervangend vervoer of leenauto hebt.

Parkmobile is gratis

Bij Parkmobile kun je er voor kiezen geen abonnementsgeld te betalen. Je betaalt dan alleen €0,25 cent per transactie. Maar dit betaal je meestal ook wel ’te veel’ op het moment dat je gewoon bij een parkeerautomaat betaalt. Gemiddeld gooien we 20% te veel in de parkeerautomaat, dus die 25 cent heb je snel terug verdiend. Die kosten vallen voor mij in het niets in vergelijking met het gemak dat ik er door krijg.

WIN EEN JAAR LANG GRATIS PARKEREN!

Ja, dat lees je goed. Ik mag een jaar lang gratis parkeren* met Parkmobile weggeven. Stel je voor: je hoeft niet alleen op zoek naar een parkeerplekje, je hoeft er ook nog eens niet voor te betalen. Het is jammer dat ik zelf uitgesloten ben van deelname… Enige wat je hoeft te doen is onderstaand formulier invullen en de voorwaarden even lezen**. Verder vind ik comments onder mijn blog ook altijd leuk om te lezen.

Je leest, ik ben fan. En vertel graag aan iedereen die het wil horen dat deze service echt ónmisbaar is als je een auto hebt. Ook al parkeer je misschien een paar keer per jaar op een plek waar je betaalt moet parkeren, je betaalt geen abonnements- of inschrijfkosten dus het is sowieso handig om een account te hebben. Op het moment dat je het echt nodig hebt – zoals ik zeven jaar geleden toen ik die boete kreeg – zul je jezelf dankbaar zijn.

Maak jij gebruik van een parkeerapp?

Liefs,
Annemerel

*Met een maximaal parkeerbedrag van €449 euro
**Door mee te doen aan de winactie geef je Parkmobile automatisch toestemming voor het opslaan van jouw gegevens.

Delen:

49 Reacties

 1. Anne
  januari 19, 2018 / 13:33

  Ik heb Parkmobile ongeveer een maandje terug geïnstalleerd op aandringen van m’n vader, en het is me toch verrekte handig! Kan nu al niet meer zonder. Inderdaad niet meer dat gedoe met te veel betalen of geen automaat kunnen vinden etc

  • Annemerel
   Auteur
   januari 19, 2018 / 13:41

   Haha ja je moet altijd iemand hebben die je overtuigd he… ik zag eerst ook niet heel erg het nut er van in, maar nu kan ik niet meer zonder.

 2. Stephanie
  januari 19, 2018 / 13:57

  Parkmobile al een tijd in gebruik. Zo ontzettend fijn. Alleen door omstandigheden veel moeten gaan parkeren in Amsterdam waardoor het heel fijn zou zijn een jaar lang gratis gebruik te mogen maken van parkeren. En ik raad echt iedereen deze app aan want het scheelt je enorm veel tijd en kosten!

 3. Rosan
  januari 19, 2018 / 14:46

  Heel handig lijkt mij dat en idd je betaalt vaak net te veel want inschatten hoe lang je ergens staat is een gok
  Zusje woont in betaalt parkeren gebied dus ideale tip dit eigenlijk!

 4. januari 19, 2018 / 15:28

  Ik loop nog ouderwets naar een parkeermeter en heb altijd teveel betaald omdat ik ergens korter ben dan verwacht, haha. Dit moet ik ook maar eens proberen :)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 19, 2018 / 16:44

   Haha het is echt ideaal, zeker ook met kinderen :)

 5. Suuz
  januari 19, 2018 / 16:10

  ooooh i loveeeee parkmobile!!! maar echt pas op…. ik heb afgelopen dinsdag een grote fout begaan.. heb sinds kort (lees nog geen week) een nieuwe auto. Een stuk groter en langer. Ik was dus vooral bezig met inparkeren etc. Parkmobile aanzetten.
  En toen lag er een wit briefje onder mijn ruitenwissers toen ik 2 uur later terug kwam…..

  380 euro!! DRIE HONDERD TACHTIG EURO!!!! ja ik stond PER ONGELUK op een invalide plek. OH MY!!! Ik heb gehuild! niet normaal,, wat veel geld!! wist niet dat het zo duur was! maar ik heb echt dat hele BORD nooit gezien! zou nooit bewust parkeren op zo’n plek!!

  Maar goed dat terzijde, ik gebruik park mobile nu een paar jaar, kan niet meer zonder!!!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 19, 2018 / 16:43

   Aaaaaahhhh wat shit! Had je het ‘pregnant lady’ excuus niet in de strijd kunnen gooien?

 6. Rosalie
  januari 19, 2018 / 17:55

  Zorg er wel altijd voor dat je een eindtijd instelt. Want als de app niet goed werkt en je je parkeeractie niet kan stoppen, dan ligt de verantwoordelijkheid bij jou. Raar maar waar. Zie de Radar aflevering. Ik hoop overigens dat ze dat beleid inmiddels hebben aangepast. Verder super handige app.

  • februari 8, 2018 / 09:34

   Hoi Rosalie,

   Wanneer er een technische storing is bij Parkmobile, kun je altijd je eindtijd doorgeven en zorgen wij dat je het te veel betaalde parkeergeld terugkrijgt :)
   Wanneer je echter zelf vergeet een parkeeractie te stoppen, is het handig om herinneringen in te stellen via push, email of sms. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk om de tijd te starten en te stoppen. Daar ligt het verschil, maar laat vooral weten als je nog ergens vragen over hebt. We helpen je graag!

   groetjes,
   Loes van Parkmobile

 7. Ilse
  januari 19, 2018 / 18:41

  Geen auto en geen rijbewijs maar leuke winactie voor anderen.

 8. januari 19, 2018 / 19:21

  Wow, misschien toch naar installeren nu ik steeds vaker de auto pak omdat dat wel zo handig is (tot ik moet parkeren natuurlijk).

 9. januari 19, 2018 / 22:43

  Dit moet ik hebben! Ik ben een ramp met parkeren en waar ik woon moet je ook regelmatig nog met kleingeld betalen…wat ik dus nooit bij me heb.

  Zaterdag mag ik mijn nieuwe auto ophalen (jeej!) dus jouw winactie komt op het perfecte moment. Duimen maar!!

 10. Sabine Bomba
  januari 20, 2018 / 11:10

  Dat klinkt goed! Ik heb laatst op een zondag geld in de meter gegooid terwijl dat helemaal niet hoefde, ik neem aan dat dat Parkmobile ook niet meer mis kan gaan, dus ga de app meteen installeren!

 11. Lonneke
  januari 20, 2018 / 18:06

  Het is inderdaad een aanrader! Wat heb ik voorheen staan vloeken bij parkeerpalen. Gelukkig hoeft dit niet meer!! Leuke actie! Ik doe mee!

 12. Anita te Gussinklo
  januari 21, 2018 / 15:57

  Dat zou geweldig zijn, zou me over de streep trekken om voor Parkmobile te gaan.

 13. karlijn
  januari 22, 2018 / 13:33

  oooh men dit is echt een droom, gratis parkeren. Het is moment dat je naar de stad gaat/bij een vriendinnetje langsgaat/uit eten gaat en je ziet dat wat het kost om daar te parkeren is ZO KAK.
  PLEASE PICK ME UNIVERSE.
  Ik kan me voorstellen dat je baalt dat je zelf niet mee mag doen Annemerel! Voortaan toch iets beter onderhandelen over je samenwerking ;-)

 14. januari 22, 2018 / 16:04

  Wow, wat een toffe winactie Annemerel! Ik heb gelijk meegedaan :) De Parkmobile app staat al een tijdje op mijn telefoon en ik vind het ook echt ideaal! Deze prijs winnen zou mij helemaal goed uitkomen, want sinds 1 januari is er rondom mijn werk betaald parkeren geïntroduceerd wat betekent dat ik óf heel ver weg moet parkeren om niet te hoeven betalen óf dus wel iedere keer die app aanzetten en betalen. Voor welke optie ik kies? Dat ligt eraan hoe veel haast ik heb ;)

 15. Nathalie
  januari 22, 2018 / 17:49

  Ik ben misschien wel dé Nederlander die de aaaallergrootste hekel heeft aan betaald parkeren (moet je nagaan..!). Zonde van het geld, dus super toffe winactie dit zeg! Ik doe mee! @nathaliemellema

 16. Lilian
  januari 22, 2018 / 18:37

  Oeh ik heb het formulier ook ingevuld.
  Ik gebruik parkmobile al zo lang ik mn rijbewijs heb, dat is dus.. Bijna 5 jaar alweer!

  Ik stap meestal uit, en al lopend zet ik mn parkeren aan, scheelt zo veel tijd met een automaat!

 17. Danielle
  januari 22, 2018 / 19:26

  Sinds een aantal maanden kan ik niet meer zonder. Wat een uitvinding! Ik was nooit echt overtuigd, toen een keer geprobeerd en alle voordelen ervaren

 18. januari 22, 2018 / 19:59

  Dit klinkt echt heerlijk! Wat een leven zou ik dan hebben! ;-) I’m in! Enorm gaaf dat je deze winactie mag organiseren en ik snap dat je baalt dat je bent uitgesloten van deelname! ;-)

 19. Margreet
  januari 23, 2018 / 06:54

  Wauw, een van mijn meestbgebruikte apps (woon in Rotterdam). Zou er dus heel blij mee zijn!

 20. Laura
  januari 23, 2018 / 08:00

  Wat een toffe actie! Aangezien ik dagelijks in de auto zit, gebruik ik Parkmobile al.. maar als ik gratis mag parkeren is helemaal leuk om nog vaker weg te gaan en vriendinnen op te zoeken. Makkelijk, efficiënt en handig!

 21. Rianne
  januari 23, 2018 / 08:51

  Mijn moeder had het al over parkmobile, maar ik was nog niet helemaal overtuigd. Door jouw artikel ga parkmobile installeren. Scheelt me sowieso een hoop parkeerkosten. Ik schat altijd verkeerd in hoe lang ik denk nodig te hebben.

 22. Henk van Nunen
  januari 23, 2018 / 09:50

  Ik gebruik Parkmobile ook al een paar jaar met veel plezier en gemak. De grootste lol heb ik als ik soms die drommen met mensen bij de parkeerautomaat zie staan. Soms in de stromende regen. En ook de combinatie met Parkbee is fantastisch en voordelig.

 23. januari 23, 2018 / 18:45

  Ik had er al eerder van gehoord, maar wij hebben de app nog niet. Het lijkt me echt super handig en overzichtelijk.
  Ik doe graag mee aan deze winactie.

 24. Emma
  januari 26, 2018 / 19:30

  Ik kende Parkmobile al door mijn ouders. Nu ik sinds kort een eigen auto hebt dringt mijn moeder er steeds op aan om de app te installeren en na het lezen van dit artikel ga ik dat toch maar eens doen!
  Thanks Annemerel!

 25. Wendy
  januari 27, 2018 / 09:10

  Leuke winactie!!? Ik gebruik de app al een tijdje. Dat uitgespaarde parkeergeld is een goed excuus voor een dagje (of meerdere) shoppen?.

 26. Michelle
  januari 27, 2018 / 10:05

  Ik heb sinds vorige week m’n eerste auto’tje, en parkmobile al gelijk gedownload! Een jaar lang gratis parkeren komt altijd goed uit!

 27. Monie
  januari 27, 2018 / 11:50

  Zeker een super handige app, ben het helemaal met je eens! Moet er ook niet aan denken om nog naar zo’n appartement te lopen en in te schatten hoelang ik daar ga blijven..

 28. Stella
  januari 27, 2018 / 14:44

  De app werkt perfect! Ik ben fan.

 29. Esmee
  januari 27, 2018 / 18:36

  Hoe handig zou dit zijn voor mij! Mijn vriend woont midden in het centrum van Utrecht, voor mij onbetaalbaar als je daar een paar dagen geparkeerd staat met de auto. Dit zou goed uitkomen als extraatje zodat ik daar wat vaker met de auto heen kan. ☺️

 30. Laura Blauw
  januari 27, 2018 / 23:13

  Ik ben ook al groot fan van Parkmobile! Gebruik het zowel voor mijn werk (want: declaraties zijn zo heel gemakkelijk) en je hoeft niet in de krochten van je auto op zoek naar kleingeld of betalen per half uur terwijl je er 23 minuten staat ? Ik wou dat ik hier veel eerder achter was gekomen! En alhoewel fietsend naar de stad (parkeergeld is duur) goed voor me is, zou ik ook graag eens met Park mobile een middagje stad met de auto doen! ?

 31. Jolijn
  januari 28, 2018 / 08:43

  HÓE vet zou dit zijn!! Volgend jaar heb ik een tussenjaar waarin ik een particuliere school volgen die ik dus helemaal zelf moet bekostigen, en dit zou daarbij zooooveel schelen!!

  Hele vette actie!!

  XOXO

 32. Nikky
  januari 28, 2018 / 10:05

  Oeh! Wij komen vaak in het centrum (van Amsterdam) en dan is Parkmobile echt een uitkomst. Bijv. Als je even snel ergens heen moet maar niet weet hoe lang het kan duren dan ben ik echt super blij met Parkmobile Haha.

 33. Barbara
  januari 28, 2018 / 12:38

  Wooow wat een leuke winactie!
  Parkmobile is by far m’n favoriete app,
  ben het ook aan iedereen aan het doorvertellen haha.
  Zelfs in België al eens gebruik van gemaakt!

 34. Esther
  januari 29, 2018 / 09:12

  Ik hou echt van Parkmobile. De eerste keer was ik wat sceptisch, maar nu nooit meer zonder. Wat een gemak!
  Als ik t-shirts had met I love Parkmobile, zou ik ze dragen. Number 1 fan!

 35. Floor
  januari 29, 2018 / 10:47

  Ik heb hem maar gauw gedownload! Maar eigenlijk probeer ik vaak gratis parkeerplekken te vinden (bijvoorbeeld een treinstation nét buiten het centrum), en het laatste stukje met het ov te gaan, zo ben je nog goedkoper uit!

 36. noa
  januari 29, 2018 / 13:18

  Super fijne tip! Maakt mijn leven vast ook een stuk makkelijker ! Goede reden om jouw blog verder in de gaten te houden !

 37. Jamie
  januari 30, 2018 / 13:25

  Lijkt me inderdaad erg handig! Ik heb me er weleens eerder in verdiept, maar het is er nooit van gekomen om daadwerkelijk een app te kiezen en te gaan gebruiken. Dit zou een mooie kans zijn!

 38. januari 30, 2018 / 17:41

  Oooh wat fantastisch dit! Ik heb zelf toen ik net m’n rijbewijs had een stuk of 3 parkeerboetes gekregen in korte tijd… Sindsdien let ik véél beter op, maar het levert regelmatig gestress en gescheld op in de auto… Dit lijkt me ideaal!

 39. Femke
  januari 31, 2018 / 14:02

  Super handige app inderdaad! Je moet hem alleen niet vergeten aan te zetten… maar dat blijft hopelijk bij 1 keer!

 40. Roos
  januari 31, 2018 / 20:04

  Super leuke actie, ga het huis uit. Dus kan ik mijn ouders vaak laten langskomen?

 41. januari 31, 2018 / 21:17

  JA! Dit wil ik! Toevallig heb ik vanavond mijn allereerste auto gekocht, wat een ongelooflijk grote (helaas ook onverwachtste) uitgave nadat mijn moeders auto stuk was gegaan. Nu mag ik naast m’n eigen parkeergeld en benzine ook de verzekeringen en wegenbelasting gaan betalen. Help, haha! Besparen op parkeerkaarten zou dus ideaaaal zijn!

 42. Emma
  februari 1, 2018 / 18:10

  Superleuke win actie Annemerel, dat is eens wat anders haha maar mega praktisch & handig!

 43. Eva
  februari 3, 2018 / 19:44

  Parkmobile is echt super handig. Gebruik het al een tijd en kan ook niet meer zonder! Leuke actie ?

 44. tiffany
  februari 3, 2018 / 23:13

  Het is zo hartstikke fijn! Moet het alleen goed in de gaten houden aangezien ik hem een paar keer ben vergeten haha!

 45. Saar
  februari 5, 2018 / 08:03

  Echt een geniale app! Wat een gedoe toch met die bonnetjes. Ooit een bon gehad omdat men ticket omgewaaid was.. ook zo balen. Nu nog meer parkeerplaatsen in Nederland ? soms ook een klein drama! Haha.