LET’S TALK ABOUT: Justin Bieber

 photo IMG_8418.jpg

Vorig jaar september gebeurde iets wat ik eerder niet voor mogelijkheid had gehouden, ik vond een nummer van Justin Bieber (What do you mean) zo leuk dat het wekenlang op repeat stond. Een maand later kwam Sorry en dat nummer draaide ik zo mogelijk nog vaker. Toen begin november het album uitkwam was ik in eerste instantie een beetje teleurgesteld, ik was niet echt enthousiast. Maar naar verloop van tijd veranderde dat en er was een periode dat Roos en ik alleen nog maar Justin Bieber luisterde. En dan bedoel ik tien uur achter elkaar op de heenreis naar wintersport en tien uur achter elkaar op de terugweg van onze wintersportvakantie. Toen half december de kaartjes voor de tour beschikbaar kwamen bedachten we ons geen moment en kochten we twee kaartjes voor het eerste concert in Antwerpen.

Als je dit weekend in Arnhem gewoon verrast wil worden, wil ik je aanraden om nu niet verder te lezen en na het concert nog even terug te komen naar deze blog… 

Waarom niet gewoon in Nederland vroeg iedereen. Nou ja ik denk dat Arnhem net zover rijden is vanaf Den Haag – zo niet verder – als Antwerpen. Daarnaast kwamen de kaarten voor Antwerpen eerder beschikbaar en ik wilde geen risico lopen. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik kaartjes voor Antwerpen gekocht heb, want nu kon ik er nog mooi even naartoe de avond voordat ik naar Chicago zou vliegen. Ik denk dat ik gewoon een hele goede vooruitziende blik heb.

Maar goed, woensdagavond was het dan zover. Om 15.00u zat ik samen met Roos in de auto richting Antwerpen. Zo vroeg? Jup, ik had begrepen dat het chaos zou worden rond het Sportpaleis en het woord chaos klonk me niet echt als muziek in de oren dus ik dacht, laten we die chaos maar gewoon voor zijn. Dat lukte redelijk en om 18.00u waren we binnen bij het Sportpaleis, nog een uur voordat het voorprogramma zou beginnen. Lekker op tijd dus. Precies waar ik van hou.

Mijn grootste angst voordat het concert begon, het geluid dat de duizenden jonge meisjes om ons heen zouden gaan produceren wanneer Justin het podium zou betreden. Iedere keer als de naam Justin viel was dat geluid namelijk al niet normaal. Meestal probeer ik met Roos een klein beetje vooraan te staan bij een concert. Dat is met Roos niet moeilijk, die wurmt zich overal met gemak en zonder gêne doorheen. Ik volg dan braaf natuurlijk. Dit keer besloten we om dit niet te doen. Niet omdat we Justin niet van dichtbij wilden bewonderen, maar we hadden liever wat mee ruimte en rust om ons heen. We stonden dus ergens achteraan waar we genoeg ruimte hadden om te dansen en waar meer mensen van onze eigen leeftijd stonden en ook opvallend veel jongens (Bieber-look-a-likes). Prima. Over de gemiddelde leeftijd gesproken, die was érg laag en ik heb me dan ook een aantal keer redelijk oud gevoeld.

Justin kwam tien minuten later dan gepland het podium op, wat ik redelijk acceptabel vond. Het geluid om ons heen was oorverdovend. In een glazenkubus verscheen Justin ten tonele, hij zong (of playbackte, dat kan ik me niet meer herinneren) het eerste nummer van Purpose, Mark My Words. Een logische opening voor het concert.

 photo IMG_8395.jpg

JB zong zijn hele nieuwe album, de hits die hij van de zomer met Major Lazor (Cold Water) en DJ Snake (Let Me Love You) had en gooide twee klassiekers in de mix (Boyfriend en Baby, precies de nummers waar ik op hoopte). Hij deed dit alles in twee uur tijd, waarvan er ook nog twintig minuten pauze waren (hebben jullie ooit pauze gehad bij een concert? Ik weet niet of dat aan Justin of het Sportpaleis lag, maar ik vond het vrij apart). Justin zong ontzettend goed live, helaas deed hij dat alleen niet zo veel. Hij deed Cold Water en Love Yourself akoestisch met gitaar waarbij hij zong en er waren nog een aantal nummers waar hij een groot gedeelte (met de band) meezong. Maar er waren ook nummers waarbij het niet eens zijn best leek te doen. Had ‘ie niet eens een microfoon in zijn hand bijvoorbeeld. Dan was ‘ie wel aan het dansen trouwens, wat ik hem ook niet nadoe. Maar toch, hij zingt zo goed live, ik vond het jammer dat hij dat niet gewoon het hele concert deed.

Wat ik ook jammer vond – en ik ben misschien een beetje verpest door twee Coldplay concerten achter elkaar in juni – ik miste de spirit een beetje. Justin stond vrij nonchalant op het podium en ik had niet het gevoel dat hij er echt zin in had. Er was vrijwel geen interactie met het publiek. Hij had zelfs een MC die het publiek moest opzwepen, ik had zoiets van… dat kun je toch ook zelf Justin? Hij maakte een beetje een terneergeslagen indruk. Alsof ‘ie eigenlijk helemaal niet blij is met zijn leven en met wat hij aan het doen was. Ik weet niet of dit een houding is, maar ik werd in ieder geval niet heel vrolijk van.

Gelukkig was ik samen met Roos en deden we samen een wedstrijdje wie zo hard mogelijk kon meezingen met Justin’s nummers. Op een gegeven moment zei Roos ‘ik vind het interessanter dat Martin Garrix hier achter ons staat samen met zijn moeder dan dat ik Justin op dit moment vind’. Had het niet beter kunnen verwoorden en kan dan ook niet wachten om over twee weken samen met Roos naar de Martin Garrix Show tijdens ADE te gaan.

Oh en over chaos gesproken, die maakten we na het concert wel mee. En dat was geen kleine chaos. Hadden we nog een geluk dat we als een van de eerste de zaal uitwaren, want als we iets later geweest waren hadden we er waarschijnlijk nog wel een uur langer over gedaan. Chaos. Op een gegeven moment werd het hele verkeer gewoon twintig minuten plat gelegd omdat Justin’s tourbus en zijn gevolg er – onder politiebegeleiding – door moesten. Ik kan niet ontkennen dat ik een klein beetje gevloekt heb. Files zijn niet zo mijn ding en geduld is iets waar ik aan moet werken.

Goed, dit was mijn niet zo beknopte samenvatting van het Justin Bieber concert in Antwerpen. Ik hoop dat ik de dag van iedereen die dit weekend in Arnhem gaat niet verpest heb. Wellicht heb jij een heel ander gevoel bij het concert, ik ben gewoon een beetje verpest door Coldplay en hecht veel waarde aan live zingen, zeker met een stem als die van Justin.

Ben jij al bij Justin geweest (zo ja deel je mijn mening)? Of ga je dit weekend?

Liefs,
Annemerel

Delen:

16 Reacties

 1. sandra
  oktober 7, 2016 / 12:07

  Nou hier had inderdaad wel een spoiler bij gemogen want niet echt leuk om dit zo te lezen als je nog naar Arnhem moet en de negatieve toon maakt ook niet dat je er zin in krijgt…

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 12:54

   Sorry niet over nagedacht! Zal het er wel even bijzetten.

  • Anne
   oktober 7, 2016 / 14:17

   Je kunt zelf toch ook wel bedenken dat je niet verder moet lezen als je nog naar het concert gaat komend weekend en je wilt geen spoilers…. Man man man incapabele mensen heb je toch ook

   • Laura
    oktober 8, 2016 / 18:19

    En je kunt zelf toch wel bedenken dat je het niet moet lezen als je nog naar het concert moet gaan?

 2. oktober 7, 2016 / 12:49

  Wat jammer dat het zo tegenviel! Ik zag op Facebook ook een filmpje voorbij komen van teleurgestelde mensen, hij deed niet eens zijn best… Gelukkig hebben jullie toch nog een toffe avond gehad!

 3. oktober 7, 2016 / 13:28

  Ah shit, wat jammer! Ik ben Justin Bieber het afgelopen jaar ook wel oprecht gaan waarderen en heb zelfs nog heel even getwijfeld of ik naar een concert zou gaan. Gewoon heel zonde als ‘ie die vibe zelf niet helemaal heeft en niet per se gebruikmaakt van z’n talenten inderdaad. (En een pauze, huh?)

 4. oktober 7, 2016 / 14:00

  Ik had de recensies opgezocht in de Belgische kranten en die waren ook absoluut negatief en zeiden hetzelfde als jou: teveel playback en het leek alsof ie er geen zin en had en het succes niet meer apprecieert. ‘Alles went’, besloten de kranten. Doet me denken aan de concerten van rihanna: afgerafeld, playback en duidelijk verveeld.
  Ik hoop dat ie zich herpakt. Kennelijk kan ie het wel nog want de accoustische nummers waren schijnbaar wel heel sterk.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2016 / 00:04

   Blij dat het dus niet aan mij lag!

 5. Ansofie
  oktober 7, 2016 / 19:55

  Mooi verwoord! Ik was er diezelfde avond ook (zaten via Roos haar snapchat te kijken waar ergens jullie stonden, helaas in de andere richting dan ons :’) ).
  Maar het was inderdaad zo jammer dat hij er niet meer had uitgehaald, de dansers en de lichteffecten waren ZO cool! En hetgeen dat hij zong was ook echt goed, alleen zonde dat het dus niet zoveel was..
  Maar goed, jij vergelijkt hem met Coldplay, ik met Adele, zal ook wel moeilijk zijn voor hem om het daar tegenop te moeten nemen :p
  Jammer dat jullie zo’n last hadden om weg te rijden trouwens! Wij hadden onze auto 500m van het sportpaleis af staan, en zijn buiten de massa om weg gereden (zonder 5 auto’s tegen te komen!).
  Toen we na een uur thuis waren hoorde we op de radio dat er nog zo’n drukte was bij de parking, insane!

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2016 / 00:01

   Wat grappig! Ja… ik had er gewoon meer van verwacht, maar misschien heeft dat wel meer met mij te maken dan met Justin. Ik had me beter in parkeren rondom het Sportpaleis in moeten lezen denk ik..

 6. Benthe
  oktober 7, 2016 / 22:15

  Ik ben heel benieuwd! Ik ga zelf morgen en zondag, met ook 2 dagen heel de dag voor de deur liggen, dus ben heel benieuwd. Maar wat jij nu omschrijft, dat zag ik ook al in filmpjes. Vond de twee vorige keren erg leuk, hopelijk kan ie het nu weer waarmaken.

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 8, 2016 / 00:00

   Wow! Die hard! Ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden, let me know!

 7. Vera
  oktober 8, 2016 / 02:15

  Ik ben altijd een beetje voorzichtig met concerten van grote popsterren. Rihanna in 2012 heeft het voor mij daarin volledig verpest door 1.5 uur (!) te laat te komen waardoor ik maar een uurtje concert kon meepikken om nog de laatste trein naar huis te halen, en veel met de band mee te zingen. Alleen Beyoncé vind ik hierin een absolute uitzondering. Haar zang, dans en waardering voor het publiek vind ik geweldig. Ook Justin Timberlake scheen trouwens goed te zijn toen hij zo’n twee jaar geleden op tour was. Dus nee, deze review verbaast me helemaal niks. Wel jammer though, het was waarschijnlijk een prijzig uitje.

 8. Ilse
  oktober 8, 2016 / 10:28

  Justin Bieber is niet echt mijn muziek, ik vind een aantal nummers leuk! En balen zeg dat het tegenviel.

 9. daphne
  oktober 9, 2016 / 23:26

  Ik deel je mening. Net teurg van het concert en had echt het idee dat hij of stoned of ziel of depressief was..ook qua dans hield hij er af rn toe mee op..

 10. oktober 11, 2016 / 14:48

  Ik zag gisteren op tv ook alleen maar negatieve berichten, waaronder de vraag of hij er nog wel zin in had. Jammer dat je dan zoveel geld neerlegt voor zo’n kaartje.