LET’S TALK ABOUT: I’m out!

Het moment is eindelijk daar, mijn hoogtestage is aangebroken. Op het moment van schrijven beleef ik mijn jeugddroom, ik zit in een rijdende camper en ik zit lekker aan een tafeltje achter met mijn MacBook, een verse kop koffie en een zojuist bereide (in de rijdende camper) tonijnsalade. Die tonijnsalade, koffie en MacBook zaten eigenlijk niet in mijn kinderdroom, maar het feit dat ik lekker aan een tafeltje achter in de camper zit terwijl we naar de plek van bestemming reizen wel. Ik vond het vroeger erg stom dat wij een caravan hadden en geen camper.

Als alles volgens plan verloopt ben ik ruim drie weken op hoogte. We (coach + andere atleet) verblijven op een camping in Font-Romeu. We slapen op 1750 meter en doen hier onze trainingen in de buurt. Omdat er hier minder zuurstof in de lucht zit moet je lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken, die rode bloedlichaampjes komen je dan weer heel goed van pas als je op zeeniveau terugkeert. Het is de bedoeling dat dit me zelfs in Berlijn nog iets oplevert.

Mijn dagen zullen vooral bestaan uit trainen, slapen, eten en schrijven. Heel veel schrijven. De marathon is vandaag precies over 7 weken (49 dagen), mijn boek moet diezelfde dag ook af zijn. Hoewel ik al best veel geschreven heb, moet er ook nog heel veel gebeuren. Echt heel veel. Ik wil niet zeggen dat ik de combinatie van trainen en schrijven onderschat heb, maar… ja misschien ook wel een klein beetje. Ik wil het gewoon zó graag zó goed doen allemaal.

Jullie voelen hem dan misschien ook al aankomen, ik ga me de komende weken zoveel mogelijk op mijn project focussen. Er blijven blogs online komen, maar misschien niet iedere dag en misschien ook niet altijd even uitgebreid. Maar weet… ik doe mijn best om op zoveel mogelijk kanalen zo veel mogelijk te delen. Het liefst zou ik ’s nachts gewoon lekker doorslapen, maar een essentieel onderdeel van ’trainen als een topatleet’ is dus ook genoeg rust en daar heb ik meer moeite mee dan ik aanvankelijk verwachtte.

Anyway, ik heb super veel zin in mijn hoogtestage. Als jullie dit lezen ben ik er al twee dagen. Het is vandaag donderdag, we rijden tot net boven Toulouse en rijden dan morgen door naar Font-Romeu. De eerste dagen zullen de trainingen niet heel intensief zijn omdat we nog moeten acclimatiseren, daarna gaat het ‘echt’ beginnen. Zoveel zin!

Liefs vanaf de Franse snelweg,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

 1. Manon
  juli 31, 2018 / 17:46

  Ah ik lees nu pas het stuk ‘er komen minder blogs online’. Haha en ik maar denken dat er iets mis was gegaan! Snap het heel goed, veel succes met je trainingen de komende tijd!

 2. Paul
  augustus 4, 2018 / 17:13

  Hoogtestage, damn, dat wil ik ook! :-)

  Succes!