DIARY: #30

Afgelopen week stond in het teken van de laatste loodjes voor mijn trainingsstage en de eerste dagen van mijn stage. Het is nu echt begonnen!

De week lekker begonnen met een duurloop van 30 kilometer met een lekker temperatuurtje. Ik liep de eerste 16 kilometer samen met mijn coach en de laatste 14 kilometer fietste hij met me mee met water en sportdrank. We begonnen met 25 graden, maar die temperatuur liep al snel op. Niet iedere kilometer was even makkelijk, maar ik heb het wel gehaald. Deze foto werd overigens voor het lopen gemaakt, daarna zag ik er iets minder fris uit.

Herstellen deed ik met deze heerlijke lasagne met extra spinazie. Heb ik al eens gezegd dat ik de beste coach heb die er is?

’s Avonds at ik deze heerlijke bak sushi, om mezelf te feliciteren met mijn lange duurloop van 30 kilometer en omdat ik straks bijna vier weken op trainingsstage naar Zuid-Frankrijk ga en daar waarschijnlijk weinig sushi zal eten. Het smaakte heerlijk.

Ik maakte maandagavond ook alvast een begin met inpakken van mijn tassen. Wat neem je allemaal mee als je vier weken op hoogtestage gaat? Nou, heel veel.

Dinsdagochtend zag ik de zon opkomen boven Scheveningen tijdens een ritje met mijn ElliptiGo. Dit verveelt dus nooit.

Deze gehaktbal van slager Dungelmann in Den Haag is echt mijn Guilty pleasure. Zeker met zo’n heerlijke klodder mayonaise. Ik eet niet veel vlees, maar hier kan ik op zijn tijd (een keer in het half jaar) best van genieten.

Ik had een lunchafspraak met Carlissa in de stad, maar ze was iets later en ik had al zoveel trek dat ik eerst die gehaktbal at voordat we samen gingen lunchen.

OK. Al deze spullen zijn dus mee naar Zuid-Frankrijk. Ik was bang dat het niet in mijn auto zou passen, maar het is me gelukt.

Dinsdagavond had ik weer een baantraining, mijn laatste voor mijn trainingsstage. Een van mijn trainingsmaatjes – Inga – was jarig geweest en trakteerde op ijs en fruit, het was een mooie warme avond dus mega gezellig om na de training met zijn allen nog even te blijven zitten.

Isa gaat helaas niet mee op trainingsstage, super jammer! Miss you Isa!

De dag voor mijn vakantie reed ik nog even snel langs mijn oma om haar gedag te zeggen, ze was natuurlijk de Tour de France aan het kijken.

Daarna snel door naar de krachttraining. Het was mega warm, maar ik heb heerlijk getraind met Arthur en Isa. Check vooral even het mega gewicht dat ik in mijn handen hou op deze foto.

En we zijn vertrokken. Mijn kinderdroom ging donderdag in vervulling, met de camper op vakantie. Terwijl Arthur (coach) en Dominic (trainingsmaatje) het stuur bemanden werkte ik achterin de camper aan mijn werk. Zo’n leuke manier van reizen.

Rond vijf uur ’s middags kwamen we op onze overnachtingscamping, het was 35 graden dus een plons in het zwembad was zeer welkom.

Evenals deze pasta met spinazie en zalm trouwens. Nooit geweten dat een pasta met drie ingrediënten zo lekker zou kunnen zijn.

De volgende ochtend deden we een training voordat we weer verder reden naar de eindbestemming. We liepen eerst 20 minuten in en deden daarna 8x 2 minuten met 2 minuten wandel/dribbelpauze. Ging best lekker, ondanks het heuvelachtige gebied.

Het ontbijt smaakte hierna goddelijk, speltbrood met scrambled eggs en heerlijke koffie. De betere vakantie ontbijtjes.

Na heel wat fileleed (wat in een camper eigenlijk helemaal geen leed is, want je kunt gewoon lekker gaan chillen en lunchen als je stil staat) kwamen we rond zeven uur aan in Font-Romeu, de plek waar we vakantie, pardon onze hoogtestage hebben. We besloten de eerste avond lekker te genieten en naar een pizzeria te gaan. Ik mocht zelfs een glas wijn (yeahhhh) en we bestelden drie desserts die we met zijn allen deelden.

Zaterdagochtend deden we onze eerste training op hoogte in Font-Romeu. We begonnen met inlopen in het Paula Radcliffe (wereldrecordhoudster marathon) bos, hier traint Paula zelf heel vaak (ze heeft een huis hier), helaas hebben we haar niet gespot. Maar het was een super mooi plekje.

Na de training genoot ik van dit heerlijke marsijsje met amandel, een kruising tussen een Marsijsje en een Magnum Almond. Perfecte combinatie. Mogen ze ook best in Nederland gaan verkopen vind ik.

Omdat je niet alleen kunt leven op dingen als Mars ijsjes aten we ’s avonds een heerlijke voedende maaltijd met rijst, broccoli, paprika, courgette en garnalen. Zo lekker. Het uitzicht maakte het nog beter.

De volgende dag ontbeet ik met ditzelfde uitzicht met bananenpancakes met Nutella en koffie. Ook niet slecht.

Het was een prima bodem voor mijn tweede training hier in Font-Romeu. We doen nu een aantal trainingen met wat kortere intervallen en langere pauzes, om te wennen aan de hoogte. Het gaat best goed.

Na de training zorgde ik voor lunch. Scrambled eggs, avocado en wraps. Iedereen vond het erg lekker (inclusief ikzelf natuurlijk!).

’s Middags gingen de mannen fietsen zodat ik lekker rustig aan mijn boek kon werken. Dat was een hele goede zet, ik heb het achtste (van zestien) hoofdstukken af kunnen schrijven, nu loop ik dus weer helemaal bij. Met dit uitzicht is schrijven trouwens absoluut geen straf.

Op dit moment is het 19.00u, het koelt hier ’s avonds flink af doordat we zo hoog zitten (1800 meter), dus ik zit lekker in de camper deze blog te schrijven. De mannen zijn inmiddels terug van hun fietstocht en onderweg naar de supermarkt, om avondeten te halen. Prima taakverdeling al zeg ik het zelf. Vanavond staat er pasta bolognese op het menu, zin in!

Deze week ga ik 100 kilometer hardlopen, dat heb ik nog nooit in een week gedaan, dus dat wordt best wel heftig, zeker omdat we op hoogte zitten en er weinig echt vlak terrein is. Maar ik heb er super veel zin in. Fijne week allemaal!

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Mieke
  juli 30, 2018 / 12:45

  Veel plezier en succes! Prachtige omgeving voor een vakantiestage.
  Moet je trouwens in een camper ook gewoon in de gordels als je aan het rijden bent? Lijkt mij wel, maar lijkt me lastig om lunch te maken dan? Of zie ik dat verkeerd voor me?

 2. Marieke
  juli 30, 2018 / 13:49

  Leuke diary! 100 km…oejoejoej! Doe voorzichtig, houd alles heel en geniet natuurlijk ;-)

 3. Vera
  juli 30, 2018 / 18:35

  Jeeemig, 100 kilometer in een week. Je lijkt Casey wel :-)

 4. Desiré
  augustus 1, 2018 / 11:44

  Veel plezier! en succes met de 100 km en je boek :)

 5. augustus 3, 2018 / 11:25

  Wow, 100 kilometer in de week! Heel veel succes en geniet er vooral ook van. Wat een prachtige kans om dit eens mee te maken!

 6. Paul
  augustus 4, 2018 / 17:05

  Toevallig, deze week ook voor mij mijn eerste 100km! (nu 72, morgen 28=100 :-)). Ook voor Berlijn!

 7. augustus 8, 2018 / 13:18

  Wat een leuk dagboekfragment. Ik heb moeten lachen om die foto waar je een gewicht in vasthoudt.