LET’S TALK ABOUT: Hoe zorg je er voor dat je de voorraadkast niet leegrooft tijdens een dagje thuiswerken

‘Help, nu ik thuis werk wil ik de hele tijd in mijn keukenkastjes duiken om te snacken’. Die opmerking kreeg ik vanmorgen meerdere keren toen ik via Instagram vroeg of er nog mensen waren met leuke blog-ideeën.

Ik snap je. Ik hou van eten. Daarnaast ben ik ook de grootste stress- en emotie-eter die er bestaat. Mijn ouders deden er vroeger alles aan om er voor te zorgen dat ik niet de hele voorraadkast leeg at. Met wisselend succes. Snoepjes en koekjes werden verstopt (en door mij gevonden), als ze er achter kwamen zeiden ze dat het pakken van een snoepje of koekje zonder toestemming hetzelfde was als stelen (dus bad ik iedere avond tot God of hij me alsjeblieft wilde vergeven voor mijn zonden, maar de dag erna deed ik weer precies hetzelfde). Ik verstopte graag snoeppapiertjes onder de kussens van de bank, want als ik ze in de prullenbak gooide hadden mijn ouders het door. Een keer kreeg ik een sinterklaassurprise die bestond uit een doos vol met snoeppapiertjes die mijn moeder die maand van me gevonden had. Ja, ik was echt erg. Dus ik snap heel goed dat jij, nu je de hele dag thuis zit, ook vijf keer per uur een rondje keukenkastjes en koelkast doet. De hamvraag… hoe stop je daarmee?

Drie goede, lekkere en grote maaltijden

Het allerbelangrijkste om niet de hele dag de neiging om te snoepen te hebben, is om drie goede maaltijden te eten. Ik zorg er ook voor dat ik ook echt geniet van die maaltijden. Dat is dan ook de reden waarom ik ’s ochtends liever geen havermout eet. Ik vind het niet vies, maar het is ook niet zo dat ik echt bij iedere hap denk ‘ooooh wat lekker’. Als ik ’s ochtends toast met ei en avocado eet, daar een lekkere groene smoothie en kop koffie bij drink, red ik het wel tot twaalf uur zonder tussendoor continu aan koekjes te denken. Als ik ’s middags lunch met toast met Hüttenkäse dan geniet ik daar ook enorm van. Genoeg om tot een uurtje of 17.00u geen behoefte te hebben aan chocola. Soms eet ik rond dat tijdstip wel een bakje chips, maar dat is ook alleen als ik het in huis heb. ’s Avonds eet ik meestal iets van pasta en rijst en het komt vaker wel dan niet voor dat ik twee keer opschep. Ik zorg dat ik bij iedere maaltijden genoeg eiwitten binnenkrijg, zodat ik langer een vol gevoel heb.

Geen snacks in huis

Het is saai, maar wij hebben niet veel in huis waar ik van zou willen snacken. Ja, soms is er een zak chips, maar soms ook niet. Als die er niet is, kun je hem ook niet opeten. Ik weet dat als ik een pak koekjes eet, dat hij binnen 48 uur (en vaak zelfs wel binnen 24 uur, of binnen een half uur) leeg is, ik koop dus niet zo vaak koekjes. Voor chocola geldt precies hetzelfde. Als er iemand bij mij spontaan op bezoek komt kan ik die persoon helaas weinig aanbieden. Maar ja… komende periode sta ik sowieso niet echt te wachten op ‘spontaan’ bezoek, dus dat is dan maar zo ;-).

Kijk uit met verveling

Probeer jezelf gemotiveerd en bezig te houden. Ik probeerde vanmorgen deze blog te schrijven, maar had geen flauw idee waar ik over wilde schrijven. 53 minuten staarde ik naar een leeg document. Ik nam alleen af en toe even pauze om wat stoepkrijt dropjes te eten, die vanmorgen toevallig bezorgd waren door dropfabrikant Venco. Ik raakte lichtelijk gefrustreerd omdat ik het gevoel had niets te doen en omdat ik maar bleef teruglopen naar die zak met dropjes. Uiteindelijk besloot ik maar gewoon even iets anders te gaan doen waar ik niet perse inspiratie voor nodig had (het editen van mijn vlog) en om jullie te vragen of jullie nog tips hadden voor een blogpost. Tuur haalde vervolgens nog vijf dropjes uit de zak en verstopte de zak vervolgens. Ik zal hem heus wel kunnen vinden als ik mijn best doe, maar ik heb er nog geen behoefte aan gehad.

Wees ook een beetje chill tegenover jezelf

Jezelf alles ontzeggen is ook geen oplossing. Iets lekkers halen bij het boodschappen doen is helemaal prima, als je maar niet met drie zakken chips, vijf pakken koek en tien repen chocola thuiskomt. Want dan is de verleiding om de hele dag langs de keukenkastjes te lopen wel heel groot. En als je dan een stuk chocola eet, geniet er dan ook van, in plaats van dat je het achteloos achter je computer wegwerkt. Of… erger nog, dat je boos wordt op jezelf dat je ‘weer wat ongezonds hebt gegeten’. Zo kun je er toch niet van genieten? Dubbel verlies.

Hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben. Als jij gewend bent om de hele tijd iets in je mond te stoppen, dan is het niet gek dat je de hele dag aan alles dat er in je keukenkastje ligt denkt. Geef het tijd :). En eet een mandarijn of een appel als je echt trek hebt (is nog gezond ook).

Succes!

Liefs,

Annemerel

Share:

11 Comments

 1. Britt
  maart 26, 2020 / 13:25

  Ik zorg er ook voor dat ik het niet in huis heb en als ik het wel in huis heb dan geef ik mezelf altijd een paar regels, zoals: Heb ik al fruit gegeten? Heb ik al een klein handje ongezouten noten gegeten? Heb ik goed ontbeten/geluncht of avond gegeten. Als ik dat allemaal gedaan heb en k heb nog steeds trek in iets lekker dan mag het best van mezelf. Hoewel dat allemaal wel echt moeilijk is als ik ongesteld ben hoor, dan eet ik het behang nog van de muur. En natuurlijk nooit met honger naar de supermarkt gaan, dat is dodelijk.

  • G.
   maart 27, 2020 / 11:05

   “Hoewel dat allemaal wel echt moeilijk is als ik ongesteld ben hoor, dan eet ik het behang nog van de muur.” Hahaha, heel herkenbaar! Die onverzadigbare lekkere trek rond die tijd van de maand…..

   • Annemerel
    Auteur
    maart 27, 2020 / 11:09

    Same hoor!!!

 2. maart 26, 2020 / 14:04

  “Ik nam alleen af en toe even pauze om wat stoepkrijt dropjes te eten, die vanmorgen toevallig bezorgd waren door dropfabrikant Venco.”

  Slim gedaan hoor. Stiekem toch een advertorial om je gedaalde inkomsten te drukken ?!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 26, 2020 / 17:25

   Hier heb ik geen geld voor gekregen, ik heb alleen de snoepjes en ijsjes ontvangen. En dat schrijf ik hier ook heel duidelijk, dat ik het gekregen heb. Dus ik begrijp niet helemaal wat het probleem hier is?

  • Teha
   maart 27, 2020 / 07:01

   Wat een onaardige reactie. En ook al had ze er wel geld voor gekregen, kom op zeg.

 3. Eva
  maart 26, 2020 / 14:44

  Ik heb juist veel minder trek heel de tijd, terwijl ik eerst altijd op het station onderweg naar werk of huis ongezonde dingen kocht en dan soms in de kantine ook nog iets, want door al dat reizen en vervelen op werk kreeg ik trek. Thuis kan ik de dag beter indelen en denk ik veel minder aan eten de hele tijd!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 26, 2020 / 17:26

   Fijn! Ik moet zeggen dat ik ook inderdaad op kantoor veel eerder naar snacks grijp dan thuis.

 4. Jessie
  maart 28, 2020 / 12:00

  Ik moet ook opletten dat ik niet teveel ga snoepen. Bij komt het niet zo zeer door de ophokplicht, maar door iets anders; vriend is inmiddels mijn ex waardoor ik sinds een paar dagen weer bij mijn ouders woon. Ineens heb ik toegang tot chisp, chocola, drop, you name it. Mijn ex en ik hadden dat nooit in huis. Ik heb mijn moedr echt speciaal moeten vragen om alsjeblieft een paar emmertjes snoeptomaatjes en zakje wortel te halen, want liever vreet ik die een hele zak leeg dan die zak chips :P

  Iets wat ik vaak doe bij een snack-aanval; zet eerst een kop thee en drink die helemaal op. Dat duurt ook even en kan niet snel, anders verbrand je je mond. Bij mijn waait ‘de vreet-kick’ dan meestal over (koop ook vooral lekkere theesmaakjes!!).

  PS: ik vind het super dat je weer elke dag vlogt! Jij en Tuur kletsen mijn ontbijtje lekker vol haha

 5. Rosemarijn
  maart 28, 2020 / 18:38

  ‘Ik verstopte graag snoeppapiertjes onder de kussens van de bank, want als ik ze in de prullenbak gooide hadden mijn ouders het door. Een keer kreeg ik een sinterklaassurprise die bestond uit een doos vol met snoeppapiertjes die mijn moeder die maand van me gevonden had.’

  Hahahaha ik ga STUK. Heb dit net aan mijn moeder en broers voorgelezen via Facetimen want dit deden wij (broers en ik) ook. Tussen de leuning van de bank en de kussens stoppen. En 1 keer heeft mijn moeder dat ook middenin de woonkamer gelegd, met dezelfde boodschap.

  • Annemerel
   Auteur
   april 1, 2020 / 13:43

   Hahaha ik lees dit nu pas, dit is hilarisch! Ik dacht dat ik de enige was met dit ‘ingenieuze’ idee.