SUNDAY TALK: Het is herfst!

Ik bevind me op dit moment in Rome waar de temperaturen het best getypeerd kunnen worden als ‘zomers’, maar volgens mij is het in Nederland op dit moment wel typisch herfstweer. En dat is niet vreemd, want het is vandaag de eerste dag van de herfst (ja echt, de herfst begint dit jaar op 23 september, ik had ook de 21ste in mijn hoofd…). De zomer is voor mij voorbijgevlogen omdat het een zomer was vol nieuwe dingen. Trainen als een ’topatleet’, niet met mijn ouders naar Italië maar vier weken op trainingsstage en oja, nieuwe relatie wat na ruim vier jaar alleen best wel een wereldschokkende (maar daarom niet minder leuke) verandering is. Maar nu is het dus herfst en heb ik het gevoel dat de echte zomer nog moet beginnen.

Eigenlijk ben ik er nog niet klaar voor. Ik heb nog helemaal geen trek in Pumpkin Spice Lattes (ik heb een Pumpkin Spice Frappuccino geprobeerd, maar het smaakte me helemaal niet). Ik loop nog steeds met een grote boog om de kruid- en pepernoten in de supermarkt. Ik mis het wakker worden van het zonlicht nu al. Ik mis de lange avonden. Ik mis de zon tijdens mijn workouts.

Maar goed, het hoort erbij en het heeft ook wel weer zijn voordelen, die herfst…

 • Ik word dan misschien niet meer zo vroeg wakker van de zon, dat langer slapen betekent ook dat ik meer slaap (rust) heb. Ik denk misschien dat ik niet zoveel slaap nodig heb, maar dat denk ik dus gewoon helemaal verkeerd.
 • Over een paar weken beginnen Riverdale en Dynasty weer. Ik heb het deze zomer veel te druk gehad om deze series te missen, maar nu ik minder train begin ik hier wel echt weer zin in te krijgen.
 • Het wordt weer tijd om na te denken over… skiën! Afgelopen winter stond ik een stuk minder op de ski’s dan andere jaren en dat wil ik deze winter graag goed gaan maken. Ik heb voor de kerstvakantie al wilde plannen. Zoveel zin om weer naar de sneeuw te gaan.
 • Bijna tijd voor… NEW YORK! Op 1 november vlieg ik samen met #TeamAnnemerelRunsNYC2018 naar New York. Helaas kan ik zelf waarschijnlijk dan nog geen marathon lopen, maar ik heb wel ontzettend veel zin om weer naar mijn favoriete stad af te reizen.

OK. Ik heb echt mijn best gedaan, maar dat was het eigenlijk wel… de dingen in de herfst waar ik naar uitkijk. Ik moet er nog een beetje aan wennen, het idee dat het nog negen maanden duurt voordat het weer zomer is. Maar hé, als de tijd net zo snel voorbij vliegt als het de afgelopen maanden gedaan heeft, dan overleef ik dat vast wel.

Zijn jullie al klaar voor de herfst? Hoe was jullie zomer? Was het – net als bij mij – de best summer ever?!

Liefs,
Annemerel

P.S. De foto boven dit artikel maakte ik twee jaar geleden eind oktober, zo mooi zien de bomen er op dit moment nog niet uit. Maar OK OK, dat is ook wel een dingetje waar ik naar uitkijk, dat de bomen er weer zo uit zien.

Delen:

9 Reacties

 1. xAmberc
  september 23, 2018 / 14:49

  Ik houd van de herfst. Lekker al warmere truien aan, mooie kleur en gezellige avonden met kaarsjes aan. Maar de regen, zoals vandaag, vind ik wel wat minder.
  Zo jammer om te lezen dat je ook de NY marathon waarschijnlijk niet kan lopen.

 2. Cindy
  september 23, 2018 / 16:12

  Qua weer was het de best summer ever, helaas niet echt kunnen genieten, had een vette burnout. Gelukkig nu weer wat herstellende. Dus vond het tijd om mijn ticket naar Florida te boeken, in mei vier ik daar mijn 50e verjaardag, ja, in mijn up, oh nee dat is niet waar. Met dolfijnen :-) In Discovery Cove, en ga kennissen die daar wonen uitnodigen voor een etentje. Heb er nu al zin in!
  En nee, ben zo niet klaar voor de herfst…. laat staan de winter. Maar misschien sneak ik in januari nog wel naar de winterzon.
  En zijn verduisterende gordijnen niks voor je in de zomer?
  Geniet van Rome, en het mooie weer!

 3. Ansofie
  september 23, 2018 / 22:35

  Aaaah Annemerel vergeet de heerlijke geurkaarsen niet die zo gezellig maken in huis als het weer zo grijs is buiten! <3

 4. september 24, 2018 / 09:45

  Ik was een beetje bang om dit artikel aan te klikken omdat ik een verhaal verwachtte over hoeveel zin je hebt in de herfst terwijl dat bij mij nou nog niet echt het geval is, maar gelukkig zitten we op één lijn haha. Ik vind het wel lekker dat het wat kouder is en je weer gewoon jassen, sjaals en truien aan kan maar de regen, wind, het gebrek aan zon, het laat licht en vroeg donker worden, het idee van een naderende winter – daar ben ik nog niet compleet klaar voor. Gelukkig heb jij in elk geval wel (nu al) een van de regenachtigste dagen van de herfst gemist ?

 5. Krista
  september 24, 2018 / 11:56

  Ik heb een onbedwingbare neiging om overal speculaaskruiden doorheen te gooien en ’s avonds met kaarsen aan met een kop thee onder een dekentje is heerlijk! Love herfst! Al zijn er ook wel mindere dingen, mijn benen en voeten weer opsluiten in laarzen en strakke broeken, lampjes nodig hebben om te gaan hardlopen..
  Ik ben wel benieuwd hoe je de trip naar New York voor je ziet, startnummer versnipperen uit zelfbescherming of wel starten en op een vast punt uitstappen?

  • Annemerel
   Auteur
   september 24, 2018 / 12:23

   Jaaaaa speculaaskruiden overal doorheen, dat doe ik ook! Herstellen is een proces van dag tot dag, kan nu helaas nog niets zeggen over New York.

 6. Eva
  september 24, 2018 / 12:06

  Nee, ik ben niet klaar voor de herfst. Ik hou echt veel te veel van de zomer:-) Ik ben echt gemaakt voor de warmte haha! Al vind ik kaarsjes en dan vooral geurkaarsen wel weer helemaal leuk en gezellig. Maar euhm..wacht even..lees ik dat goed? Heb je een relatie? Wat ontzettend leuk!!

  • Lies
   oktober 3, 2018 / 10:50

   Ik dacht precies hetzelfde! Wil deze persoon op de achtergrond blijven dat je er nog niet over gepost hebt? ;)

   • Annemerel
    Auteur
    oktober 3, 2018 / 14:02

    Haha nee hoor, heb al redelijk vaak over hem geschreven, lees maar mijn diary van de afgelopen weken. En kijk mijn vlogs ;-)