HAPPY 2018

HAPPY NEW YEAR! Ik hoop dat jullie allemaal een fijne jaarwisseling gehad hebben. Of dit nu thuis op de bank was met een oliebol, of op een groot feest, ik hoop dat je 2018 goed begonnen bent. Over mijn eigen jaarwisseling zullen we het maar niet hebben (ik heb nog steeds een kater van vrijdag als ik dit schrijf, 31 december 17.00u), maar hé, ik heb de 29ste wel een heel leuk feestje gehad en waarom moet je Oud & Nieuw perse op 31 december vieren?! Goed, tijd voor mijn goede voornemens voor het komende jaar. Ik heb geen waslijst, maar ‘slechts’ drie doelen. Het is een stuk makkelijker om je aan een paar voornemens te houden waar je je echt op kunt focussen, dan op tien (vaak nietszeggende) goede voornemens. Ik ben er van overtuigd dat die van mij haalbaar zijn, als ik me er maar genoeg op focus.

Geen moeilijke dingen meer uitstellen

Het beantwoorden van dat berichtje op WhatsApp waar ik niet meteen een antwoord op weet. Die mail waar ik te lang over na moet denken. Dat contract dat ik eigenlijk door moet lezen, maar waarbij ik van de gedachte alleen al in slaap val. Die administratie waar ik tegenop zie. Het openen van een brief van de gemeente. Feit is, er komt gewoon geen ‘goed’ moment waarop je er ineens wél zin in krijgt. En hoe sneller je de pleister eraf trekt, hoe eerder het is ‘opgelost’. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het, ik ben er al 28 jaar tegen aan het vechten. Maar ik heb mezelf beloofd om daar vanaf nu echt beter in te worden. Ik realiseerde me dit trouwens ergens half december al en heb niet gewacht tot de klok twaalf uur sloeg op 31 december, maar ben er meteen mee begonnen. So far so good. Mijn administratie van 2016 heb ik ingeleverd, mijn administratie van 2017 is klaar om in te leveren. Ik heb geen openstaande facturen meer die ik moet betalen en alle contracten die ik moest tekenen zijn getekend. Ik voel me een stuk lichter. En nu bijhouden.

Meer groenten en fruit eten

Verder dan een halve avocado en af en toe een paar blaadjes sla kom ik de laatste tijd eigenlijk niet meer. Sinds ik niet meer standaard een smoothie bowl eet ’s ochtends, krijg ik mijn banaantje en blauwe bessen ook niet meer binnen. Soep maken is een makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen, maar het maken van soep vind ik toch nog vaak te veel ‘gedoe’. Toch weet ik ook heus wel dat groenten en fruit belangrijk voor je zijn en ik wil hier dan ook beter op gaan letten. Twee keer in de week een pan soep maken kan ik prima, helemaal als je je bedenkt hoeveel tijd ik in 2017 met Netflix gespendeerd heb (ik ben zo blij dat Netflix niet a la Spotify een ‘Your Year in Movies & TV-shows’ heeft, denk dat ik mezelf kapot schrik als ik zie hoeveel uren ik met Netflix heb gespendeerd).

Minder routine, meer uitdaging

Dat geldt voor mijn werk, maar ook voor het hardlopen. In 2017 had ik een heerlijke routine, ik vlogde iedere dag en begon dan ook vrijwel iedere dag met het editen van mijn video. Maar na een tijdje begon dat creatieve proces niet heel creatief meer te worden. Qua blogs probeerde ik wel minder in rubrieken te denken en meer spontane stukken te schrijven, maar ook dit lukte de ene maand beter dan de andere. Ik hoop dat ik dit in 2018 kan veranderen en meer blogs kan schrijven die echt iets raken. Ook met hardlopen had ik het afgelopen jaar te veel routine, ik liep vaak dezelfde rondjes op een zelfde comfortabele snelheid. Mijn comfortzone heb ik in 2018 niet heel vaak hoeven verlaten. De enige twee keer dat ik echt iets deed waar ik even een drempel voor over moest waren die twee keer dat ik ging bloedprikken en die keer dat ik abseilde van de Euromast. Dat moet anders. En als ik iets wil hebben om over te schrijven, moet ik ook meer (nieuwe) dingen beleven. Dus daar gaan we voor in 2018.

Heb je een fijne jaarwisseling gehad? Geen kater? Wat zijn jouw goede voornemens voor dit nieuwe jaar? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. Manon
  januari 1, 2018 / 12:25

  Gelukkig nieuw naar Annemerel! Ik wil dit jaar mijn eerste marathon lopen, daarvoor wil ik nu echt proberen minimaal 3x in de week te blijven hardlopen (en 1x yoga en 1x Bootcamp of kracht). Daarnaast wil ik meer ontspannen en proberen het minder belangrijk te vinden wat andere mensen van mij vinden. Nobody’s perfect.

 2. januari 1, 2018 / 12:39

  Leuk zo’n overzicht! Hopelijk komt het allemaal goed met wat je wilt gaan doen :) Ik heb de wijze keuze gemaakt niet uit te gaan, anders had ik zo geëindigd als jij. Dat heb ik namelijk bijna altijd als ik uit ga. Gelukkig nieuw jaar :)

 3. Marlous
  januari 1, 2018 / 14:52

  Geen kater hier; gelukkig!
  Ik ga dit jaar mijn 1e marathon lopen (R’dam) en heb daarnaast besloten 1 dag minder te gaan werken in het onderwijs om als ervaringsdeskundige in een eetstoorniskliniek te gaan werken. Doel is om dit werk verder uit te breiden.
  O ja… en vaker ‘nee’ zeggen (en dus ‘ja’ tegen mezelf)

 4. januari 1, 2018 / 15:56

  Ik zag je hardloopinsta vanmorgen tijdens mijn eerste rondje social media nadat ik toch wel enigszins brak wakker was geworden en kon niet ontkennen dat ik een beetje jaloers was, hahaha. Gelukkig kon ik me troosten met de gedachte dat jij de vorige dag verspilde aan een kater, it happens to everyone. Heel mooie doelen, klinkt ook niet onbekend, ben benieuwd hoe je het ‘waar gaat maken’!

 5. Marjolein Kraak
  januari 1, 2018 / 16:08

  Gelukkig nieuwjaar! Ik heb een bulletjournal aangeschaft om de focus meer te leggen op dingen die ik graag wil doen, nu gebruik ik agenda en notitieboekje en dan schuif ik vaak de rotklusjes voor me uit. Ik train nu voor mijn eerste marathon en tot nu toe niet één training overgeslagen. Daarnaast wil ik mijn tijd op social media verminderen, want het kost zoveel tijd en levert weinig op.

 6. Ilse
  januari 1, 2018 / 16:10

  Mooie voornemens/doelen voor 2018! Ik heb met oud&nieuw lekker rustig aan gedaan en gewoon thuis gebleven samen met mijn vriend. Was ook wel heel erg fijn.

 7. januari 1, 2018 / 18:57

  Gelukkig nieuwjaar! Goeie voornemens heb ik al lang niet meer (ik hou die toch niet vol, haha), maar ik begon op 1 januari 2017 met de 365 days of photography-challenge. Die is nu beëindigd en ik begin vandaag een nieuwe challenge, nl 365 dagen lang elke dag een blog plaatsen :) Dit word een heuse uitdaging, haha. Succes in 2018!

 8. januari 1, 2018 / 20:18

  Het makkelijkste met klussen die blijven liggen is – althans mijn advies – er vb. wekelijks tijd voor inplannen. Misschien is het helemaal niet erg als je iedere week een half uur administratie inplant ? Dat geeft je een gevoel van controle en je ziet maar op tegen een half uur in plaats van een groeiende berg.
  Voor mij werkt dit heel goed !

 9. Mir
  januari 2, 2018 / 09:50

  Gelukkig nieuw jaar!

  Mooie doelen, vooral die van de groente en fruit. Zal je goed doen!
  Ik roerbak vaak wat groenten (ook lekker voor op je wrap ;)) of doe het door mijn smoothie.
  Het is echt makkelijker dan een ei bakken hoor! Vooral als je die voorgesneden zakjes koopt.
  AH heeft nu trouwens ook van die pureersoeppakketjes zo klaar.
  Succes!

 10. Marieke
  januari 2, 2018 / 12:03

  Happy new year Annemerel!
  Mijn goede voornemen is om de lat wat minder hoog te leggen :-)

 11. eloa
  januari 4, 2018 / 16:46

  Ook minder vlees en vis misschien?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2018 / 17:03

   Zeker, maar dat is niet echt een nieuw streven, daar ben ik al sinds vorig jaar mee bezig. Ik maak zelf vrijwel nooit vlees en eet het alleen als het me wordt voorgeschoteld, een uitzondering daargelaten. Vis eet ik ook zeker niet iedere dag. Vaak ga ik voor vleesvervangers als tofu en ‘vlees’ van de vegetarische slager.

 12. januari 9, 2018 / 15:43

  Gelukkig nieuwjaar! Hier voor het eerst geen goede voornemens, alleen een heleboel zakelijke doelen waar we mee aan de slag gaan. Zin in!