Free A Girl x L’Oréal

 photo LOreal lightcropped.jpg

De foto’s van mij (en heel veel andere lieve en mooie bloggers) in prachtige roze jurken en met matching make-up en haar zullen je vorige maand vast niet ontgaan zijn. We waren allemaal zo enthousiast over onze looks (oooh… zo zie ik er dus uit in een designer couture jurk, met professionele make-up en haar!) dat we Instagram bijna lieten crashen door de hoeveelheid foto’s die we van de shoot deelden. Vandaag mag ik dan eindelijk de foto delen waar het allemaal om te doen was, de foto voor de Free A Girl campagne in samenwerking met L’Oréal.

Advertisement

Het is niet het eerste jaar dat L’Oréal Paris samenwerkt met Free A Girl, vorig jaar deden zij dat ook al en toen mocht ik ook al deel uitmaken van deze bijzondere campagne. Omdat de campagne vorig jaar zo geslaagd was, is het idee precies hetzelfde. L’Oréal lanceert nieuwe exclusieve kleuren van de Color Riche Collection, de La Vie en Rose collectie. De kleuren zijn geïnspireerd op een aantal spokeswomen van L’Oréal; Doutzen, J.Lo, Julianne (Moore) en Blake (Lively, natuurlijk). Het zijn vier verschillende tinten roze en het idee is dat er voor iedere vrouw een tint bij zit die bij ze past. In de maand oktober doneert L’Oréal voor alle verkochte Color Riche Collection Exclusive – La Vie en Rose lipsticks één euro aan Free A Girl.

Ik draag tijdens de shoot de kleur van J.Lo, een intense kleur roze (magenta) met veel kleurpigmenten. Heftig, want ik draag vrijwel nooit lipstick en laat staan in zo’n donkere tint, maar ik kan er wel aan wennen.

Maar wat doet Free A Girl met dat geld? Free A Girl zet zich in voor meisjes in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië, maar ook in Nederland – die gedwongen worden tot prostitutie. Ze doen het uitvoerende werk niet zelf, maar werken samen met politie, justitie en andere betrouwbare plaatselijke organisaties om meisjes te bevrijden en mensenhandelaren op te pakken. Dit omdat deze mensen veel beter weten wat er precies speelt en hoe het spelletje dat de mensenhandelaren en bordeel-eigenaren spelen in zijn werk gaat. Zo kunnen mannen zich bijvoorbeeld voordoen als klant bij een bordeel en op deze manier met de meisjes praten en uiteindelijk zelfs te bevrijden. Free A Girl investeert daarnaast ook in opvang, medische zorg, onderwijs, beroepsopleidingen, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. Free A Girl is nu zeven jaar actief en heeft in die zeven jaar bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3000 meisjes.

Waarom deze actie voor Free A Girl nu juist in oktober plaatsvindt? Aanstaande zondag (11 oktober) is het Wereldmeisjesdag. Ik zou willen zeggen ‘waarom hebben meisjes een aparte dag nodig?’, maar helaas is dat wel écht nodig. Gedwongen prostitutie is slechts één van de redenen waarom zo’n dag hard nodig is. Op zondag deel ik een selfie met roze lippenstift, om de actie van L’Oréal en Free A Girl te steunen. Ook jij kan meedoen, door jouw selfie met roze lippenstift op zondag 11 oktober te delen op Instagram. Gebruik daar bij de hashtags #omdatzijhetwaardis en #freeagirl en tag @lorealparis_nl. Meer lezen over de actie? Klik dan hier.

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. oktober 9, 2015 / 12:03

  Ik vind de foto echt prachtig! Ook een super goed en mooi doel!

 2. oktober 9, 2015 / 12:20

  Joe! Wat een geweldige foto! Lijkt me geweldig om zo mooi te worden opgedoft voor zo’n goed doel!

 3. oktober 9, 2015 / 12:38

  Mooi initiatief, ik doe mee!

 4. Julia
  oktober 9, 2015 / 13:01

  Toen ik even snel keek, dacht ik serieus dat jij Blake Lively was, haha. Echt een mooie foto zeg!

 5. Madebyuna
  oktober 9, 2015 / 13:03

  Prachtige foto! Ik snap alleen echt niet waarom er dan een man opstaat als het voor Free a Girl is! Haha

  • Bella
   oktober 9, 2015 / 13:38

   Absoluut!!! Ze zien er allemaal prrrraaachtig uit, daar niet van, maar het lijkt net of zij de zachte, roze back-up singers van de prominente Heer de Pianist zijn. En dat is nou juist niet de bedoeling van deze campagne.

   • Madebyuna
    oktober 9, 2015 / 16:18

    Hij is de pimp, hahahaha

 6. oktober 9, 2015 / 13:15

  Wat een prachtige foto! X

 7. oktober 9, 2015 / 13:58

  Wauw, ik had de foto(‘s) natuuuuurlijk al voorbij zien komen op Instagram, maar nogmaals: echt prachtig!

 8. Bo
  oktober 9, 2015 / 14:25

  Je ziet er echt prachtig uit op de foto! En die jurk!!!

  Moet wel eerlijk bekennen dat ik wat moeite heb met de campagne voor een goed doel als Free A Girl. Goed dat L’oreal iets doet, daar niet van hoor. Maar om nu zo’n glamourshoot neer te zetten voor meisjes die nooit zoiets in hun leven mee zullen maken… Ik weet niet, het constrast is zo groot.

  Maar toch nogmaals, prachtige foto! :-)

 9. oktober 9, 2015 / 14:52

  Wát een prachtige foto. Jullie zagen er geweldig uit. X

 10. oktober 9, 2015 / 15:03

  Waaauw wat zie je er prachtig uit zeg! Iedereen overigens.. Maar jij heb toch zeker wel de mooiste jurk, love it!

 11. oktober 9, 2015 / 16:14

  Prachtig initiatief. Wat leuk zo een selfie met roze lipstick actie.

  Jullie zien er allemaal zo mooi uit en vond jou, ik val in herhaling, net Blake op de foto.

 12. Ilse
  oktober 9, 2015 / 16:15

  Wat een prachtige foto’s van jullie allemaal en wat een toffe actie. Ik weet nog wel toen ik vorig jaar net begon met insta en ik jou volgde dat toen zo’n foto hiervoor de eerste was die ik van jou zag, haha.

 13. oktober 9, 2015 / 16:51

  Ahhh wauw! Wat een súpermooie foto! :)

 14. oktober 9, 2015 / 19:10

  Ik wist dat de bloggers meededen aan een campgane, maar wauw! Ik vind dit echt zo ongelooflijk tof.

 15. oktober 9, 2015 / 20:36

  Ah ik vind de foto zo mooi! En wat een ontzettend goed project!

 16. oktober 10, 2015 / 00:15

  Wat een prachtige foto is het geworden. Ik heb volgens mij geen roze lippenstift, maar ik ga eens op zoek en kijken of ik mee kan doen!

 17. Nadia
  oktober 10, 2015 / 15:41

  Prachtige foto.

 18. oktober 10, 2015 / 18:01

  Super leuk en inderdaad een prachtige foto!

 19. oktober 11, 2015 / 11:18

  Jullie zijn zooo mooi! Ik vind vooral jouw jurk en haar en lipstick ook echt super geslaagd. En een goede actie, leuk dat het nu roze is in plaats van rood :) Zijn er ook nog portretfoto’s gemaakt of niet?