LET’S TALK ABOUT: February, the month I released my (first) book

 photo Desktop2223.jpg

Februari zit er bijna op. Een hele spannende maand waar ik bijna een jaar naartoe heb geleefd. Het zal je vast niet ontgaan zijn dat dit de maand was waarin mijn boek Live, Love, Run uitkwam. Mijn aller eerste boek en hopelijk niet mijn laatste. De maanden november, december en januari waren de maanden waarin ik de puntjes op de i moest zetten voor mijn boek en waarin ik veel spanning heb gehad, want… hoe zouden mensen er op reageren? Ik moet zeggen dat dat niet de beste maanden voor mijn fysieke en mentale gesteldheid zijn geweest. Maar die maanden zijn achter de rug, evenals deze spannende februari-maand. En ik kan je nu vertellen dat het die spanning allemaal waard is geweest…

De maand begon meteen goed, op 1 februari mocht ik mijn boek bij de drukkerij ophalen. Samen met Roos reed ik naar Amersfoort om het boek van de lopende band te halen, een ontzettend surreëel moment. Een dag later had ik een fotoshoot voor Cosmopolitan (dit voorjaar kan ik je daar meer over vertellen), de woensdag voor mijn boekrelease was heel raar, net als een dag voor een marathon, dan weet je niet hoe je je moet voelen en je wil eigenlijk gewoon maar één ding, dat HET gaat gebeuren. Donderdag 4 februari was de grote dag, toen kwam mijn boek daadwerkelijk uit. Toen ik bij mijn zusje in de make-up zat en later bij de kapper in de stoel zat, zag ik de eerste foto’s op Instagram van lezers met mijn boek al verschijnen. Ook zo ontzettend onwerkelijk. Maar wat was dat ontzettend gaaf!

De boekpresentatie was een feestje, een groot feestje. Het was al bijna negen jaar geleden dat ik voor het laatst een feestje had georganiseerd, dus ik ben het niet echt gewend om zo in het middelpunt te staan. Vond het ontzettend lastig om iedereen te spreken, want ik had maar twee uur en er waren zoveel mensen waar ik gewoon twee uur mee had willen kletsen. Maar ja. Als dat het ergste is.

De dagen na mijn boekpresentatie waren een emotionele rollercoaster. Aan de ene kant ben je ontzettend blij dat alles goed is gegaan, dat mensen je boek leuk vinden, dat je boek verkocht wordt en met alle aandacht in de media en op social media. Aan de andere kant had ik ook het gevoel dat ik een beetje geleefd werd. Ik zat de hele dag alleen maar aan de telefoon. Bellen met mijn uitgever, PR, interviews en daarnaast natuurlijk ook mijn gewone werk, Metro en mijn blog. Ook moest ik allerlei spannende dingen doen, zoals opnames voor TV en radio. En dan die presentaties voor Run2Day, voor mijn gevoel was ik absoluut niet goed voorbereid en de eerste keer was ik dan ook super zenuwachtig. Mijn hart zat continu in mijn keel en ik had een hartslag van boven de 100 in rust. Alleen door hard te lopen voelde ik me heel even mezelf. Al die nieuwe dingen waren super super super leuk, maar daarom niet minder vermoeiend. Ik ben iemand die dingen best wel zwaar kan nemen, ik leef vrij intens en voel alles best wel heftig.

Continu zei ik tegen mezelf, je moet van dit moment genieten, hoe bizar is het dat mensen je boek kopen, dat ze het lezen, dat je zelfs op nummer 30 in de bestseller staat. Dat mensen naar je presentaties komen, dat ze met je op de foto willen en het leuk vinden om met je te praten. Maar ik moet toegeven dat het soms best wel lastig was om er op dat moment ook echt van te genieten. Pas afgelopen weekend, toen ik bijna 24 uur in de auto zat en 48 uur in Oostenrijk was en dus een beetje afstand kon nemen, kon ik alles een beetje in perspectief zien. Toen de rust een beetje was wedergekeerd kon ik er pas echt van genieten.

Afgelopen maand heb ik ook voor het eerst wekelijkse vlogs gemaakt en plaatste ik iedere dag een snapshot diary. Mijn blog is meer de Annemerel-show dan ooit (deze opmerking heb ik even geleend uit een reactie op Bol.com), maar jullie lezen nog steeds allemaal massaal, dus ik heb nog niet echt een reden gevonden om hier mee te stoppen. Het maken van Snapshot Diaries is inmiddels mijn tweede natuur geworden. Ik maak de hele dag foto’s en terwijl ik de foto maak bedenk ik in mijn hoofd al wat ik hierbij ga schrijven, dat doe ik onbewust. ’s Avonds voor het slapen stuur ik alle foto’s die ik wil gaan gebruiken naar mijn mail en ’s ochtends bij mijn ontbijt zet ik mijn Snapshot Diary in elkaar. Ook als ik niet in Nederland ben zoals afgelopen weekend en dit weekend, vind ik er wel een momentje voor. Ik ben inmiddels razend snel geworden in het in elkaar zetten van Snapshot Diaries, toch bevatten ze altijd nog tussen de 800 en 1000 woorden. Ik kan gewoon heel snel nadenken en typen tegelijk. Zoals ik al zei, mijn tweede natuur.

Komende maand ga ik hier dan ook lekker mee door… want komende maand wordt ook redelijk hectisch. Anders hectisch dan deze maand, maar daardoor niet minder druk en ik weet nu dan ook nog niet precies hoe ik alles voor elkaar ga krijgen. Maar het komt goed, dat weet ik zeker.

Ontzettend bedankt voor al jullie liefde en support van de afgelopen maand. Voor de reacties op mijn blog en Instagram, voor het kopen van mijn boek, voor het komen naar mijn boekpresentaties. Gewoon echt voor alles. DANKJEWEL!

Liefs,
Annemerel

Delen:

38 Reacties

 1. N
  februari 28, 2016 / 17:04

  Leuk dat de maand zo’n succes is geweest! Ik moet zeggen dat ik je blog wel een stuk minder trouw bezoek omdat het inderdaad voor mij de grote Annemerel show is. Heel veel snapshots, dan ook nog een weekly diary en verder vooral lijstjes.

  Niet zo mijn ding.

 2. februari 28, 2016 / 17:25

  It belongs definitely to the most wonderful and exciting things in life – to launch the first own book! I know this by my own experience :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. Tessa
  februari 28, 2016 / 17:30

  Alweer een maand voorbij! Het voelt als vorige week dat je boek uitkwam.. Snap wel dat februari echt bizar voor je moet zijn geweest. Maar je hebt het ontzettend goed gedaan! Nu mag je lekker genieten in Oostenrijk. Maar dat zit wel goed aan je instagram te zien ;)

 4. februari 28, 2016 / 17:48

  Zo tof, en heel fijn dat het ook zo’n groot succes geworden is. Ik vind je wekelijkse vlogs en al die snapshot diary’s juist super leuk :) Ga vooral zo door!

 5. februari 28, 2016 / 17:55

  Wauw wat gaat de tijd snel zeg! Ik moet zeggen dat ik inderdaad de snapshot diaries niet echt lees. De vlogs bekijk ik daarentegen dan weer wel en vind ik superleuk!

 6. februari 28, 2016 / 17:59

  De grote Annemerel show? Je blog heet niet voor niets Annemerel. Ik volg je snapshots erg graag dus keep them coming! Ik volg je blog om jou dus ga maar door met die reallife show ;)

  • N
   februari 29, 2016 / 05:23

   Bleh, iemand zou eens kritiek hebben. Annemerel’s blog heet al 12 jaar Annemerel, maar vroeger (zonder zoveel “daily life”) vond ik hem toch echt leuker. Dat kan toch? In plaats van zo’n raar argument tegen te werpen zou je ook kunnen accepteren dat niet iedereen alles wat bloggers doen, geweldig vindt.

   PS. Niet 12 jaar, begonnen als Annatjah oid als ik het me goed herinner

   • februari 29, 2016 / 10:05

    :’)

    Dit is toch gewoon Shirley’s eigen reactie en niet per se weer een reactie op wat jij zegt? Jij mag toch minder enthousiast zijn doordat het meer persoonlijk is en je dt minder leuk vind, en Shirley mag het toch lekker leuk vinden?

    Ik vind dit een beetje een reactie die iets anders zegt dan jij opzoeken zodat je lekker kan gaan debatteren. Haar argument is net zo valide als het jouwe.

    • N
     februari 29, 2016 / 16:43

     Uiteraard, maar het argument “je blog heet toch Annemerel” vind ik raar, want ondanks dat die blog al jaren zo heet, is de inhoud wel veranderd.

     En natuurlijk kan een blog veranderen, maar dat een blog super persoonlijk is omdat hij de naam van de schrijver heeft: dat hoeft niet zo te zijn. En Annemerel’s eigen blog is daar een prima voorbeeld van, omdat die vroeger anders was dan nu maar wel dezelfde naam heeft gehouden.

 7. februari 28, 2016 / 18:07

  Het is je gegund. Je hebt al je trouwe lezers meegenomen tijdens dit spannende project en laten zien dat je alles hebt gegeven en zelf hebt gedaan. Het persoonlijke (de Annemerel show) vind ik juist leuk want als er team naast zou zitten en had meegeschreven dan was misschien allang afgehaakt.

 8. Yvonne
  februari 28, 2016 / 18:11

  Het zal zeker een spannende maand geweest zijn! Hopelijk vind je weer wat rust en kun je er flink van genieten. Ik heb eindelijk je boek kunnen kopen (was lang op reis) en ga er morgen in beginnen. Kijk er al weken naar uit!
  Geniet ervan en ga vooral zo door!

 9. Mams kim
  februari 28, 2016 / 18:30

  Lees en kijk nig steeds met veel plezier…ga lekker zo door dame!!! Fijne skivakantie !!!!dikke kus mams Kim

 10. februari 28, 2016 / 18:32

  Nou ik ben fan van de grote Annemerel show.. dat hij nog maar lang door mag gaan ;)! Wat een maand is het voor je geweest zeg, ik denk dat je deze maand de rest van je leven niet meer vergeet :)!

 11. februari 28, 2016 / 18:35

  Mooi gesproken, en ik kan denk ik als enige zeggen i feel you girl!

 12. Anita
  februari 28, 2016 / 18:41

  Ik lees je blog om jou, algemenere info is elders wel te vinden. Ik heb diep respect voor jouw blogdiscipline! Geniet van je maand in de sneeuw!

 13. marly
  februari 28, 2016 / 19:22

  Wat gaat de tijd snel!!
  Zoals er al meer is gezegd, ik kom juist voor je persoonlijke stukjes en foto’s, icm je schrijfstijl en ook heerlijke nuchterheid in veel zaken maakt het je blog zo fijn en uniek.
  Pak je rust momenten en geniet van alles!!xoxo

 14. Ilse
  februari 28, 2016 / 19:23

  Dat was inderdaad een spannende maand met toffe gebeurtenissen. De tijd vliegt echt voorbij! Hopelijk word maart weer zo’n mooie maand!

 15. februari 28, 2016 / 20:09

  Wat een onwijs leuke post! Ik vind het heel knap hoe je alles voor elkaar hebt gekregen deze maand en ik vond het ook superleuk om bij je lancering aanwezig te zijn. De snapshotdiaries en vlogs mogen wat mij betreft blijven komen, ik vind ze heel leuk om te lezen/bekijken en zien!

 16. februari 28, 2016 / 20:15

  Wat leuk zeg! Van harte gefeliciteerd met je boek

 17. Kay
  februari 28, 2016 / 20:44

  Ahh lieve blog!! Dat je nog maar heel lang door mag gaan!

 18. Anouchka
  februari 28, 2016 / 20:51

  Lekker doorgaan met de Annemerel Show hoor! Je blog heet zo en het is een lifestyle blog, logisch dat je het dan over je leven hebt! Vooral doen wat je zelf leuk vindt, daarom komen de lezers :-)

 19. BIANCA
  februari 28, 2016 / 21:13

  Top Annemerel.com wees trots op jezelf.Enne die snapchots lees ik juist als eerste vind ze juist heel leuk.

 20. februari 28, 2016 / 21:33

  Ik hou van de Annemerel show! Eerlijk waar. :)

 21. Anna
  februari 28, 2016 / 23:02

  Heb die reactie op Bol gezien, zij (hij?) zei nog een aantal dingen die er echt over gingen, was meer een persoonlijke aanval dan kritiek op het boek. Ik bedoel tuurlijk is u blog een ‘Annemerel-show’ in de zin dat het over u gaat, maar nooit op een narcistische manier, anders zou ik hier niet meer komen :) dus niet te veel zorgen maken

 22. Janneke
  februari 28, 2016 / 23:10

  Ik ben in ieder geval fan van de “annemerel show” vind iedere dag je snap shot diary’s geweldig! En je vlogs nog leuker hihi dus die “annemerel show” mag nog lang door gaan van mij:)

 23. Irene
  februari 29, 2016 / 07:13

  Ik ben fan van je Annemerelshow.
  Met name van de picture dairies.

  Juist de combi van je persoonlijke leven en hardlopen vind ik heel.leuk!
  De mode en makeup dingen zijn minder mijn ding,maar ik vind het niet erg dat het erbij zit.
  Lekker door gaan op de weg die voor jou goed voelt!

 24. Lonneke
  februari 29, 2016 / 08:48

  Ik heb je boek vd week gekocht en ik vind je snapshot diary’s altijd erg leuk!! I love the Annemerel show!! Lekker mee doorgaan! It’s your live and blog!

  • Lonneke
   februari 29, 2016 / 08:51

   Life..

 25. februari 29, 2016 / 08:53

  Dit was echt een belangrijke maand voor jou. Veel succes in maart met alles!
  Ik vind je snapshots heel leuk, dus zeker blijven doen! :-)

 26. februari 29, 2016 / 09:32

  Heb je boek binnen en het ging bijna ten koste van mijn hardlopen, ik wilde het in een ruk uitlezen. Maar de zon scheen en kreeg mezelf gelukkig toch van de bank. Morgenvroeg het vliegtuig in naar Milaan voor mijn werk en behalve je boek neem ik ook mijn hardloopspullen mee. Ik zal eens net als jij het buitenland gaan ontdekken tijdens het rennen.
  Veel succes weer in Maart :)

 27. Ellen
  februari 29, 2016 / 10:52

  Het succes is je zeker en vast gegund! Ik hou trouwens van de grote Annemerel-show. Ik lees je blog veel vaker voor alle snapshot diaries. Ik kijk er iedere dag naar uit.
  Veel liefs

 28. februari 29, 2016 / 11:56

  Dit is echt wel een hele spannende tijd voor je !

 29. Mieke
  februari 29, 2016 / 14:28

  Ik vind de snapshot diary’s net super en van mij mag je er tot in de eeuwigheid mee blijven doorgaan! :)
  Geniet van je skitrip!

 30. Imke
  maart 1, 2016 / 00:24

  You rock girl.
  En maart wordt vast weer zo super !
  Everything will be okay !

 31. Jorinde
  maart 1, 2016 / 07:17

  Ik heb genoten van je Annemerel-showboek! Het heeft me echt gemotiveerd om het hardlopen weer op te pakken, en inmiddels kan ik weer 10 km lopen!
  Ben alleen wel een klein foutje tegengekomen: bij je risottorecept staat in de ingrediëntenlijst wel tijm maar geen basilicum, en in het recept zelf staat alleen basilicum en geen tijm.

 32. Anneroos
  maart 1, 2016 / 12:40

  Wat super dat het allemaal een succes is geworden! En ik hou echt van je snapshot diarys en de weekly vlogs, dus kom maar op :)

 33. maart 1, 2016 / 13:41

  Ik vond het mooi dat je ons zo meenam in alles wat er om je heen gebeurde. Deel met ons wat je leuk vind, dat is volgens mij het belangrijkste. Want iets wat je met plezier/passie hebt gemaakt is altijd leuk om te lezen! De vele snapshot diarys en de weekly vlogs vind ik altijd erg leuk. Keep them coming ;)!
  Liefs

 34. Jolien
  maart 1, 2016 / 14:24

  Ik kan me heel goed voorstellen dat het moeilijk was om echt te genieten van alles rondom je boek, maar hopelijk komt dat nog (meer). Ikzelf kijk nu juist vaker op je blog omdat ik de snapshot diaries een van de leukste artikeltjes vind. Geniet van de wintersport!