LET’S TALK ABOUT: Endless Summer

 photo Desktop1349.jpg

Het is 31 augustus vandaag. Morgen is het september. 1 september. Ik haat het om de brenger van ‘slecht nieuws’ te moeten zijn, maar de zomer is zo goed als voorbij. Natuurlijk kunnen we hopen op een heerlijke Indian Summer en wellicht hebben we nog een paar mooie dagen tegoed (ik ga er stiekem wel vanuit, want dat was voorgaande jaren ook het geval!), maar de échte zomer – daaronder versta ik juni, juli & augustus – is zo goed als voorbij. Ik mag niet klagen, want ik heb een fantastische zomer gehad! Een kleine recap (want ik heb jullie deze natuurlijk niet genoeg gespamd met mijn avonturen).

 photo Desktop1349.jpg

Juni
Het begon allemaal met een interview met Kayla Itsines voor Metro en een (sport)modeshow met mijn favoriete fitbloggers voor Glamour. Er volgde een helweek waarin ik iedere ochtend om vijf uur op stond en gek genoeg kostte me dat amper moeite, het was toen rond vijf uur al praktisch licht. Oh die goede oude tijd. Ik ontmoette voor het eerst Sabine, de fotografe van mijn boek, ik had een date met Laura bij San Georgio, het Italiaanse zusje van Café George en ik at meerdere keren per week taartjes van mijn favoriete Franse bakker, Philipe Galerne, want of je nu een rol Oreo’s eet of een taartje? Ik vloog voor de eerste keer naar Zweeds-Lapland om daar de Sunset Relay mee te maken, een race tegen de zon. Zelf liep ik ook ruim 25 kilometer en het meest bizarre was dat het dus gewoon niet donker werd. De zon ging gewoon niet onder. Juni was ook de maand dat ik mijn training voor de Berlijn Marathon begon en na een kleine valse start – blessure opgelopen in Zweeds-Lapland door verkeerde schoenen – ging dat lopen best wel lekker.

 photo Desktop1349.jpg
Juli
Goed, verder naar juli, ik zat bijna de hele maand met mijn ouders en zusje in Italië. Niet slecht toch? De reis verliep via Zwitserland naar het zuiden van Toscane, waar we drie weken lang vertoefden op een camping. Ik zat dagen aan het zwembad, liep ’s ochtends hard en werkte tijdens de siësta aan mijn boek en blog. Het was het ideale leventje. Lekker eten, gezelligheid, Aperol Spritz, ijsjes, wijn… OK. In Rome werden we helaas bestolen en dat was eventjes heel erg zuur, maar ja.. het zijn uiteindelijk maar spullen en het was niet zo dat ik daarna direct helemaal niets meer had. Maar aan alle leuke dingen komen helaas ook een eind en na drie weken Italië was het tijd om naar huis te gaan en thuis bleek ik dus ineens een nieuwe huisgenoot te hebben, later bleken het er zelfs drie te zijn, maar toen waren ze al dood! (en ik heb GEEN, ik herhaal, GEEN gif gestrooid!!!). Na mijn vakantie plakte ik er gewoon nog drie weken aan vast, bij mijn ouders.

 photo Desktop1349.jpg

Augustus
En daar begon de maand augustus dan ook voor mij, bij mijn ouders en dat was heel erg fijn. Iedere ochtend speltboterhammen met spiegeleieren, hardlopen langs het spoor, koffie drinken met mama, ’s avonds bij het eten een glas wijn. Altijd gezelligheid om me heen, zelfs na die drie weken Italië begon mijn familie me nog niet te vervelen. Tussendoor was ik nog een paar dagen in Zweeds-Lapland, dit keer niet voor de Sunset Relay maar een hike met Fjällräven. Ontzettend cool om zoiets mee te mogen maken. Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden! Lopen met een backpack, slapen in een tent, maar vooral… dat lopen door de prachtige natuur. Enige nadeel? Die klote muggen. En paar dagen na thuiskomst stond er alweer iets leuks op me te wachten, de shoot voor mijn boek. Wekenlang keek ik er naar uit en op 18 augustus was het eindelijk zover. Maar ook daar hielden de leuke dingen niet op, een date met Laura bij Mama Kelly, een date met Kim bij Hoender & Hop, een feestje in Leiden en héél veel mooie kilometers… 185 om precies te zijn. Geen 220 zoals ik vorige jaar de maand voor de marathon deed, maar misschien is dat maar goed ook.. ik bedoel, kijk hoe die marathon vorig jaar ging?!

En nu is het 31 augustus en kijk ik terug op een hele mooie zomer. De reisjes waren mooi, maar geloof me… ik had als ik gewild had (tijd gehad had) nog veel mooie reizen kunnen maken. Met pijn in mijn hart heb ik heel veel nee verkocht de afgelopen maanden. Maar uiteindelijk ben ik daar meer dan blij om, want hal-lo, ik werk aan mijn allereerste boek en dat had deze zomer gewoon echt even prioriteit. Vakanties zoals de vakantie naar Italië met mijn ouders zijn mijn favoriet, gewoon.. omdat ik dan lekker kan leven, maar tegelijkertijd ook gewoon lekker door kan schrijven. Eigenlijk ben ik nooit offline – behalve dan die 52 uur in Zweeds-Lapland – en dat is soms wel een klein beetje stressvol, maar dan herinner ik mezelf weer aan alles dat ik kan doen dankzij mijn werk en dan ben ik HEEL, maar dan ook heel erg dankbaar. Ik zou het niet anders willen.

Hoe was jullie zomer? Zijn jullie klaar voor het volgende seizoen? Of word je al depressief bij het idee dat het straks weer herfst en winter wordt?

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. augustus 31, 2015 / 17:05

  Ik heb bijna de hele zomer gewerkt, helaas geen vakanties voor mij! Of nouja, een klein weekend weg, maar voor de rest heb ik vooral gewerkt om te sparen voor een roadtrip door de USA volgend jaar!

 2. augustus 31, 2015 / 17:11

  Ik ben nu wel klaar met zomer klinkt wel heel slecht maar ik hou zo van de herfst. Zeker qua hardlopen is dit voor mij het seizoen om records te breken. Ik ben er klaar voor!

 3. augustus 31, 2015 / 17:19

  Ooh je zomer klinkt heerlijk. En nee verkopen is soms juist verstandig. Er komen later toch wel weer genoeg andere, leuke dingen op je pad en sommige dingen hebben gewoonweg voorrang.

 4. augustus 31, 2015 / 17:20

  Wat leuk om te lezen wat je dat afgelopen maanden allemaal hebt gedaan. Wat een heerlijke zomer was dit! Ik ben vandaag weer begonnen met college, en daar moet ik nog wel heel erg aan wennen na een heerlijke vakantie. Maar aan de andere kant is het wel weer heel leuk om vriendinnen te zien, te sporten en lol te hebben tijdens de hoorcolleges. En ik verheug me op de herfstmode, want van truien en mooie herfstkleuren kan ik geen genoeg krijgen :D

 5. augustus 31, 2015 / 17:28

  Ik heb een hele leuke zomer gehad!
  Voor mij is de zomer ook nog miet over.. donderdag vetrek ik namelijk voor 7 maanden naar Zuid-Afrika voor stage en daar wordt het zomer.

 6. joyce
  augustus 31, 2015 / 17:29

  Super leuk om dit alles te lezen! Bij heel veel, zoals de sunset relay, had ik echt iets van: is dat al zo lang geleden? Grappig hoe je gevoel je soms voor de gek houdt. Ik heb de hele zomer doorgewerkt en kan nu al uitkijken naar mijn vakantie van volgend jaar. Gelukkig heeft onze lieve pup de ‘vakantie’ alsnog super leuk gemaakt!

 7. augustus 31, 2015 / 17:45

  Wat fijn om op deze manier langs de mooie dingen van de zomer te gaan! Ik vind het ook jammer dat morgen september weer begint, voor mijn gevoel is het dan ook al bijna kerst

 8. augustus 31, 2015 / 17:50

  Zo te zien en lezen heb je een heerlijke zomer gehad! Ik mis de zomer nu al…

 9. augustus 31, 2015 / 18:13

  Wat een heerlijke zomer heb je achter de rug. Stiekem ontzettend jammer dat ie alweer bijna voorbij is !

 10. augustus 31, 2015 / 18:30

  Leuk om zo weer even alle hoogtepunten van jouw zomer te herbeleven..Bij sommige dingen had echt zoiets van ohhh jaaaaa, denk aan Kayla Itsines en de helweek1 Super toffe zomer heb je gehad, ik heb maar 2 weken vrij gehad waarvan 1 week ziek hahahaha.. Gelukkig heb ik nog een vakantie in november in het vooruitzicht :-)!!

 11. augustus 31, 2015 / 19:10

  Oeeh, wat tof dat je Kayla ontmoette. Zo te horen een hele leuke zomer.

 12. augustus 31, 2015 / 19:52

  Dit is een gave zomer geweest voor jou.

  Ehm moppersmurf hier: ik HAAT de herfst en ik HAAT het einde van de zomer.

  Ben slechts zes weken in de zon geweest ;-)

 13. augustus 31, 2015 / 20:09

  Ik ben echt super blij dat ik met mn opleiding kan beginnen maar een endless summer klinkt toch ook wel erg goed!

 14. augustus 31, 2015 / 20:18

  Een endless summer lijkt mij heel erg leuk! Ik heb de hele zomer gewerkt..

 15. augustus 31, 2015 / 20:32

  Ik hoop dat september ons nog een mooie nazomer zal geven want ik wil er nog geen afscheid van nemen. De winter is mijn minst favoriete seizoen en vooral januari vind ik donker en lang duren. Wel heb ik genoten van de zomer en heb ik lekker vakantie gevierd in eigen land.

 16. augustus 31, 2015 / 20:34

  Je hebt echt een goede zomer gehad! Ik kan niet wachten totdat het weer zomer wordt :D

 17. Ellis
  augustus 31, 2015 / 21:07

  Zomer is fijn. Maar zooo slecht voor het hardlopen… Te warm en zo. Knap dat jij er wel tegen kan. Nu in de herfst weer lekker rennen in het bos en door de regen (miezer dan hè). Ik ben erg benieuwd naar je marathon (veel blogs schrijven graag!) en je boek.

 18. Nadia
  september 1, 2015 / 08:34

  Wat een fijn overzicht van de zomer zo, superfijne tijd heb je gehad! Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat het om 5u al licht was en om 22.30 pas donker werd!

 19. september 1, 2015 / 08:55

  Ik ben nog niet toe aan de herfst hoor! Het is mijn favoriete jaargetijde, lekker knus zo vroeg donker enzo. Maar nu nog niet…..dan maar hopen dat we nog een beetje nazomer krijgen

 20. september 1, 2015 / 11:40

  Ik ben altijd een beetje jaloers op jouw zomerfoto’s. Maar ik weet niet of het er dan aan ligt dat ik geen leuke dingen doe in de zomer, of dat ik er geen foto’s van maak.

 21. Ilse
  september 1, 2015 / 12:22

  Wat een heerlijke recap van je zomer.
  Mijn zomer bestond uit heel veel werken, mijn vriend ontmoeten en leuke collega’s ontmoeten.
  Ik vind de herfst/winter prima alleen het zal wel wennen zijn zonder school.

 22. september 1, 2015 / 17:20

  Ik vind de herfst ook best een fijn seizoen, maar een endless summer klinkt ook wel heel erg goed! :-) Ik heb vandaag met veel pijn en verdriet mijn zwembad leeg laten lopen. Denk niet dat het daar nog warm genoeg voor zal worden, helaas.

 23. september 3, 2015 / 11:31

  Mijn 13 weken niks doen waren geweldig. Ik heb echt een heerlijke vakantie gehad. Nu is mijn introductie week van de studie bezig en volgende week begint het echte werk.. Het studeren gaat weer beginnen! Ik moet mijn garderobe nog wel even herfst proof zien te krijgen. Geen idee hoe! Student money loos ;)