LET’S TALK ABOUT: Comfort & Fashion

 photo DSC_5590.jpg

 photo DSC_5588.jpg

Toen ik nog studeerde, ging ik iedere dag naar college alsof ik naar een cocktailparty ging. Pumps (liefst van Yves Saint Laurent of Marc Jacobs) en een jurkje (meestal zwart). Nu draag ik alleen nog hakken als ik weet dat ik mijn auto binnen een straal van 200 meter kan parkeren en draag ik misschien één keer per week een keer een jurkje (en vaak alleen maar jurkjes die ik met sneakers kan combineren).

Is mijn smaak veranderd? Een beetje. Ik ben mijn casual & sporty side meer gaan omarmen. Maar de belangrijkste reden voor mijn verandering in kleden is het feit dat ik comfort zoveel meer ben gaan waarderen. Ik wil niet in mijn bewegingsvrijheid belemmerd worden door mijn kleding. Als ik wil rennen, dan wil ik kunnen rennen, zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik struikel of shin splints oploop (zowel hardlopen als op hoge hakken lopen kan zorgen voor shin splints, kun je nagaan wat die combinatie voor je schenen doet).

Als ik naar kantoor loop (2 kilometer) dan wil ik af en toe een bruggetje over rennen. Ik heb dan misschien niet eens echt haast, maar dan wil ik gewoon heel even een klein stukje rennen. Maar soms heb ik wel haast. Dan wil ik de trein van 17.57 halen, maar dan ben ik eigenlijk net te laat van kantoor weg gegaan. Dan is het toch gewoon fijn dat je de keuze hebt om gewoon wat sneller te lopen zodat je toch de trein nog kunt halen? Op hakken gaat dat toch een stuk lastiger.

Ik ben verslaafd aan comfort. Ik wil geen broek dragen waarbij ik de hele dag denk “Hmm…. vanavond maar weer eens een salade”. Ik wil niet de hele dag na hoeven denken hoe ik op mijn stoel zit, omdat mijn rokje zo kort en strak is. Ik vind mooie kleding heel erg belangrijk, maar comfort vind ik minstens zo belangrijk. En als iets niet 100% comfortabel is, is de kans dat ik het kledingstuk regelmatig het daglicht laat zien erg klein.

Hoe denken jullie daarover? Vinden jullie comfort ook belangrijk, of zijn jullie meer van het fenomeen “wie mooi wil zien moet pijn lijden?”

Liefs,
Annemerel

Delen:

42 Reacties

 1. maart 15, 2014 / 12:10

  Ik vind comfort en er mooi uit zien twee dingen die samen kunnen gaan. Misschien niet met hakken nee maar ook ik vind comfort op dit moment belangrijker. Ik loop tegenwoordig bijna alleen op platte schoenen al ben ik wel een sucker voor hakken en mooie jurkjes. Daar ligt mijn kast dan ook vol van.. die bewaar ik voor feestjes.

 2. maart 15, 2014 / 12:23

  Mooi en comfort kan inderdaad prima gecombineerd worden vind ik :) Ik draag vrijwel altijd Allstars, die kan ik met bijna alles wel combineren – ook met jurkjes. Ik draag tegenwoordig wel meer rokjes en jurkjes, maar gewoon omdat ik het leuk vind en alleen als het comfortabel zit. Hakken bewaar ik voor feestjes :)

 3. maart 15, 2014 / 12:25

  Ik ben ook voor comfort. Ik heb heel veel pumps in mijn kast staan, maar net als jij wil ik ook graag een trein halen en moet ik wel eens (vaak) een stukje rennen. Ik kleed me soms wel iets te veel comfy maar dat komt omdat ik ’s ochtends om half 6 slaapdronken dingen uit mijn kast trek :-D.

 4. maart 15, 2014 / 12:30

  Meestal probeer ik mooi en comfortabel te combineren, maar als dat niet lukt verkies ik toch meestal mooi boven comfort. Gelukkig woon ik letterlijk naast het universiteitsterrein dus ver lopen hoef ik sowieso nooit! Dan kan ik best mooie pumps aandoen natuurlijk.

 5. maart 15, 2014 / 12:31

  Heel erg herkenbaar. Als ik in mijn schoenenkast kijk dan zie ik dat ik een aantal jaar geleden alleen maar schoenen droeg met hoge hakken. Maar sinds ik een paar laarzen kocht dat plat was, ben ik helemaal om. Waarom zou je in godsnaam de hele dag jezelf, en je arme voetjes, pijnigen als je ook op comfortabele schoenen kan lopen.

  En dat hoeft helemaal niet afbreuk te doen aan je voorkomen, want er zijn genoeg schoenen die comfortabel zijn én er goed uitzien. Ook wat betreft kleding ben ik de laatste tijd meer een broeken-, dan een jurkjestype. Voor jurkjes moet je altijd je benen in perfecte staat hebben, en dat kost werk, veel werk. En daar heb ik niet altijd zin in. Een goede stoere legging met een overzised T-shirt, een mooie ketting en een paar goede boots doen wonderen voor mij. Fashionable maar comfy, i love it!

 6. maart 15, 2014 / 12:33

  Ik hou absoluut van er fashionable uitzien, maar comfort is toch ook wel heel belangrijk! Het liefst ga ik op mijn hakken de deur uit, maar aangezien ik elke dag 3 uur heen en weer reis voor mijn studie moet ik heel vaak rennen voor de trein en uren lopen op hakken per dag is gewoon niet te doen voor mij. Dus helaas is het vaak toch net iets minder fashionable dan ik zou willen:(

 7. maart 15, 2014 / 12:34

  Ik heb echt precies hetzelfde. Ik had vroeger niet eens broeken, en al helemaal geen sneakers. Nu ben ik ten eerste sportieve mode meer gaan waarderen maar heb ik met comfort hetzelfde!

 8. maart 15, 2014 / 12:52

  Ik heb ook echt hetzelfde. De laatste tijd ga ik ook meer voor comfort dan voor hele mooie, onpraktische kleding.

 9. Melissa
  maart 15, 2014 / 13:12

  Helemaal met je eens! Bij mij is het net zo gegaan. Eerst jurkjes met hakken, nu jurkjes met sneakers :)

 10. maart 15, 2014 / 13:58

  Hier ben ik het zo erg mee eens! Ik kies mijn kleding in eerste instantie uit op hoe het materiaal voelt. Als het prikt, schuurt of knelt dan wil ik het sowieso niet, terwijl zachte stoffen juist meteen mijn aandacht trekken. En dan ga ik pas kijken of ik het mooi vind, haha. Jurkjes draag ik juist wel veel, maar dat vind ik juist comfortabel! Als ik moet kiezen tussen een strakke spijkerbroek of een lekker jurkje met een leren jasje, dan weet ik het wel. Moet het geen loeistrakke feestjurk zijn, natuurlijk, maar die heb ik dan ook niet veel in mijn kast hangen ;) Hakken draag ik zelden. Ik maak lange dagen voor school, dus als ik het eens doe heb ik achteraf altijd spijt.

 11. Elvi
  maart 15, 2014 / 14:01

  Voor mijn werk draag ik nette kleding. Maar een mooie pantalon en goede hakken zitten bij mij even lekker dan gympen. Jurkjes dan vooral de panty’s vind ik vaak wat ongemakkelijker.

  In het weekend kies ik regelmatig voor een spijkerbroek en gympen, maar meer omdat dat mij het gevoel geeft van ‘ik ben echt vrij’. Ik zou echt niet kunnen werken in casual kleding.

 12. maart 15, 2014 / 14:30

  Ik ga 9 vd 10 keer voor comfort. Zeker weten! Ik heb best wat hoge hakken maar draag ze niet vaak.

 13. maart 15, 2014 / 14:51

  I totally agree! Ik hou er helemaal niet van om rokjes en jurkjes te dragen. Inderdaad alleen maar heel de dag eraan denken hoe je zit. Niks voor mij ;)

 14. maart 15, 2014 / 15:06

  Het ligt eraan wat de gelegenheid is, soms kies ik voor iets minder comfort. Maar over het algemeen kies ik wel voor comfort, waar ik net als jij vroeger voor sky high pumps ging kies ik nu 9 van de 10 keer toch voor mn sneakers.

 15. maart 15, 2014 / 15:09

  Ik ben het hier helemaal mee eens! Hoe leuk ik hakken en jurkjes ook vind, een comfortabele spijkerbroek en een paar sneakers hebben toch mijn voorkeur. Helemaal als ik om 6 uur op moet staan, want het liefst zou ik dan nog in mijn pyjama de deur uit gaan ;)

 16. Niya
  maart 15, 2014 / 15:12

  Ik pas me aan op de dag/situatie. Als ik moet werken zit ik de hele dag in een gebouw en hoef ik alleen te lopen om af en toe koffie te halen, dus dan draag ik graag hoge hakken. Als ik naar de UB ga om te studeren draag ik juist weer hele comfortabele kleding omdat het me dan toch niet uitmaakt hoe ik eruitzie.

  Ik maak de keuze tussen fashion/comfort gebaseerd op wat ik die dag ga doen, maar meestal vind ik fashion/mooie kleding net wat belangrijker.

 17. maart 15, 2014 / 15:17

  Comfort is heel belangrijk. Dat bepaalt, vind ik, ook hoe je je voelt. Als je iets aan hebt wat te strak of te kort is, voel je je toch minder fijn. Daarom gewoon lekker aan doen wat je zelf wilt. Hakken vind ik toch wel mooi en die draag ik dan ook geregeld, maar als ik er geen zin in heb,doe ik gewoon mijn Nikes aan.

 18. maart 15, 2014 / 15:33

  Ik heb wel periodes gehad dat ik dingen droeg die wel mooi waren maar absoluut niet lekker zaten, ik geloof dat ik dat wel achter me gelaten heb. Ik draag nu alleen nog maar dingen die ook lekker zitten :)

 19. maart 15, 2014 / 15:37

  So right! en die legging die je op de foto aanhebt vind ik er zo wel super leuk als comfortabel uit zien!

 20. Anne
  maart 15, 2014 / 16:05

  In de winter draag ik eigenlijk altijd hakken (als in, laarsjes met hakken). Toch is mijn stijl over het algemeen duidelijk gericht op comfort! Nu de zomer er aan komt ga ik ook weer een stukje korter door het leven. Pumps die net zo lekker lopen als laarzen moet ik nog zien te vinden!

 21. maart 15, 2014 / 16:36

  Ik ben ook echt fan van comfort, maar ik vind pumps ook prachtig! Dus probeer het allemaal gewoon lekker af te wisselen

 22. maart 15, 2014 / 16:51

  Ik heb echt precies hetzelfde. Twee jaar geleden droeg ik 9 van de 10 keer een rokje/jurkje of ‘mooie’ broek met hakken, zelfs zo erg dat mensen het opmerkten wanneer ik platte schoenen of een jeans droeg, haha.

  Toen ging ik naar Amerika om een half jaartje te studeren, waar alle meisjes bizar perfecte make-up en haar hebben elke dag (wat ik dan weer nooit had), maar wel gewoon op sneakers, een legging en een university sweater naar de uni gingen. Langzaamaan ben ik dat ook steeds meer gaan waarderen, en sinds iets meer dan een jaar draag ik echt vooral platte schoenen (ben niet meer uit mn Air Max-jes te slépen en spijkerbroeken. Ik denk wel dat het dragen van hakken een soort gewenning is (aan de pijn?), want ik kan me niet herinneren dat het zó vreselijk was als dat ik het nu soms vind om ze te dragen, though.

 23. maart 15, 2014 / 16:59

  Die legging is ECHT awesome!

 24. maart 15, 2014 / 17:02

  Ik ben ook echt van het comfort. Ik draag nooit hakken, want daar ben ik veel te onhandig voor. Jurkjes en rokjes draag ik heel af en toe, maar ik heb toch liever een broek aan. Tja, gemak dient de mens ;)

 25. Fenna
  maart 15, 2014 / 17:46

  Ik geef je helemaal gelijk! Ik heb ook een prima figuur, maar toch voel ik me niet lekker in strakke jurkjes… Ik hou toch het meest van een lekker zittende en leuke trui en een spijkerbroek. :)

 26. maart 15, 2014 / 17:54

  Hoe herkenbaar! Precies hetzelfde hier… Sinds ik een mama ben is het allesbehalve handig om op je hakken rond te paraderen. Die bewaar ik voor borrels en etentjes. Uiteraard wil ik er nog wel hip uitzien, maar leuke New balance sneakers met een skinny zijn ook lekker comfy. Ik wil kunnen fietsen, wandelen en achter mijn zoon aanrennen op zijn fietsje. Maar altijd wel met lipgloss! :)

 27. maart 15, 2014 / 18:14

  Ben het helemaal met je eens. Hou heel erg van comfort, maar vind het ook wel heel lekker om me lekker op te tutten.

  Liefs, Mariette

 28. maart 15, 2014 / 18:19

  Heel erg herkenbaar! Niet dat ik voorheen in cocktailjurkjes liep, maar ik droeg wel regelmatig hakken. De laatste tijd eigenlijk nog maar zelden. Ik vind absoluut niet dat wie mooi wil zijn pijn moet lijden, wie mooi wilt zijn moet lekker in zijn of haar vel zitten en doen en laten waar hij of zij zin in heeft ;) Dat is veel belangrijker!

 29. maart 15, 2014 / 19:32

  Deze outfit is nog steeds erg leuk! Ik ga meestal ook voor comfort maar af en toe is een beetje uitpakken ook leuk :)

 30. Suuz
  maart 15, 2014 / 19:57

  Heel herkenbaar en helemaal mee eens!!! :-) Goede balans tussen lekker comfy en mooi!

 31. maart 15, 2014 / 21:11

  Kleding moet wel leuk zijn, maar inderdaad vooral ook comfortabel. Anders zit ik de hele dag niet lekker in mijn vel. Xx

 32. maart 15, 2014 / 23:39

  Herkenbaar! Ik had dat met ballerina’s. Ik droeg ze gewoon in de winter.. Ja winter.. Alleen maar omdat het mooi was. Nu denk ik exht ben je gek en omarm ik mijn uggs dan.

 33. maart 16, 2014 / 00:13

  ‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ blijf ik een goede slogan vinden, maar de laatste tijd neig ik ook steeds meer naar comfort. Ik merk dat ik ook gewoon veel minder lekker werk als ik me beperkt voel in mijn bewegingsvrijheid door mijn kleding, te strakke broeken of korte shirtjes werken dus echt niet voor mij. Grappig trouwens dat jouw stijl zo enorm veranderd is!

 34. maart 16, 2014 / 06:40

  Ik wissel graag af. Ik draag graag jurkjes en rokjes, maar die staan ook prima met platte laarzen eronder. Als ik weet dat ik een dag niet veel hoef te lopen draag ik toch graag hakken, ik voel me dan een stuk mooier ofzo haha

 35. maart 16, 2014 / 09:10

  Ik merk nu ik gestopt ben met mijn studie en dus eigenlijk mijn dagen thuis slijt, en niet veel meer onder de mensen ben, vaak kies voor comfort. Het heeft me wel aan het denken gezet. Schijnbaar haalde ik mijn mooie blousejes en jurkjes alleen uit de kast om er dus voor anderen leuk uit te zien (en meer zelfverzekerd te voelen). Dus ik denk dat ik het type ben dat als ik alleen ben en niemand mij ziet ik zonder twijfel voor comfort ga, maar als ik echt onder de mensen ben ook wel wil kiezen voor mooi boven comfort!

 36. maart 16, 2014 / 10:28

  Ik ben juf van een kleutergroep en hoewel ik gek ben op jurkjes draag ik vrijwel altijd een broek. Gewoon omdat broeken 10 keer praktischer zijn. Maar gecombineerd met een blouse en een blazer en enkellaarsjes ziet het er toch leuk uit. Zeker jonge kinderen die zo af en toe op schoot kruipen, waar de veters van gestrikt moeten worden, jassen dicht.

 37. maart 16, 2014 / 12:26

  Ik hou van beide!
  Voor een feestje of diner met m’n vriend wil ik wel graag uitpakken met een leuk jurkje en hakken!
  Als ik naar school ga doe ik gewoon aan wat fijn is, fijne broek, lekker zittend shirtje, leuke ketting, klaar!

 38. Nadia
  maart 17, 2014 / 07:46

  Haha, ik ga altijd voor comfort! Heel soms doe ik hakken aan (niet naar werk maar als ik bijvoorbeeld naar een verjaardag ga of met kerst ofzo) maar ik neem altijd een paar sneakers mee, en na een paar uur schakel ik dan toch echt over op platte schoenen.

 39. Margot
  maart 17, 2014 / 08:37

  Ik ben wel nog steeds een jurkjes drager, maar ik heb de hoge hakken vaarwel gezegd. Ik was echt overzot op hoge hakken, maar sinds ik aan het trainen ben voor mijn halve marathon merk ik dat mijn voetjes die hakken gewoon niet meer kunnen verdragen. Ik wil ook vermijden dat ik al moet starten aan een lange duurloop met pijnlijke voeten door mijn ‘gewoon’ schoensel. Dus helaas exit pumps, welcome sneakers (of platte schoenen)!

 40. maart 17, 2014 / 16:56

  Wat schrijf je leuk! `Toen ik nog studeerde, ging ik iedere dag naar college alsof ik naar een cocktailparty ging´ hahaha

 41. april 2, 2014 / 03:00

  I was suggested this web site by my cousin. I’m not sure whether this post is
  written by him as nobody else know such detailed about my trouble.
  You’re amazing! Thanks!

  Feel free to surf to my blog – dress