LET’S TALK ABOUT: Bridget Jones’s Baby

 photo Bridget-Jones-Gallery-01.jpg

Afgelopen woensdag zat ik voor de tweede keer in een week tijd in de bioscoop voor Bridget Jones’s Baby. De laatste keer dat ik zo blij werd van een film was met Crazy, Stupid, Love (je weet wel die film met Emma Stone en Ryan Gosling), maar toen had ik een Pathé abonnement en betaalde ik in feite dus niets. Nu betaalde ik twee keer de volle pond voor mijn kaartje omdat ik na die eerste keer de film zo graag nog een keer wilde zien. Ik ben er nu helemaal uit, deze derde film is de beste Bridget Jones film tot nu toe gemaakt. En met iedereen die de film ook al gezien heb, wil ik graag mijn favoriete momenten delen. Mocht je de film nog niet gezien hebben (en dat wel van plan zijn ooit te gaan doen), skip deze blog voor nu even, want hij staat vol met spoilers.

OK… daar gaan we, onder het genot van de soundtrack van Bridget Jones’s Baby op Spotify mijn favoriete momenten uit Bridget Jones’s Baby op chronologische volgorde.

Ok, het begon meteen al goed toen Bridget op de bank zat met een cupcake met een zielig brandend kaarsje, All By Myself op de achtergrond. Zo herkenbaar Bridget Jones. Totdat ze besloot dat dit niet het jaar was dat ze zou gaan zwelgen in zelfmedelijden en vervolgens dansend met een glas wijn in haar hand de kamer door ging op het nummer Jump Around van House of Pain. Classic. Zo zit ik ook vaak genoeg.

De begrafenis van Daniel Cleaver was ook hilarisch. Hoewel ik eerst een beetje droevig was over zijn ‘dood’ moest ik al snel lachen toen Bridget Keats citeerde en alle Oost-Europese modellen erachter kwamen dat Daniel iedereen op dezelfde manier om zijn vinger wond. De mini speech die Bridget vervolgens gaf was ook hilarisch en de blikken van Mark Darcy waren veel betekend.

Het moment dat Bridget Jack ontmoet op het muziekfestival en hij met zijn mooie blauwe ogen geamuseerd naar Bridget in de modder kijkt. Oh McDreamy…

Gladolf Hitler… hier moest ik zo om lachen…

Toen Miranda en Bridget Ed Sheeran vroegen om een foto en hem niet herkende en toen Bridget dacht dat ze hem herkende van Starbucks. En dat Miranda en Bridget dan bij het concert van Ed roepen ‘Look the guy from Starbucks’

Wanneer Bridget stomdronken op zoek is naar Miranda en heel zachtjes Miranda probeert te roepen en vervolgens in de tent van Jack belandt..

Toen Mark en Bridget poseerden tijdens de doop van hun peetkind en de fotograaf Mark vroeg om een kus op het voorhoofd te geven en Mark een kus op Bridget’s voorhoofd gaf, terwijl de fotograaf natuurlijk de baby bedoelde.

Het hele verhaal met de ecologisch verantwoorde dolfijnen condooms en het moment dat Bridget er achter komt dat er een vrij grote kans is dat ze zwanger is.

Het moment dat ze er op de toiletten op haar werk erachter komt dat ze zwanger is.

De naald bij de gynaecoloog/verloskundige waarmee de punctie gedaan gaat worden en dat Bridget dan keihard wegrent voordat de punctie überhaupt gedaan is.

Wanneer Bridget Mark vertelt dat ze zwanger is en hij zegt dat dit ‘quite possibly’ het beste nieuws is dat hij ooit gehoord heeft.

Bij de zwangerschapsgym wanneer de groepsleidster zegt dat ze het tweede homoseksuele koppel uit de groep zijn en dat Jack dan het spelletje meespeelt en Mark ontzettend ongemakkelijk wordt.

Het moment dat Bridget ontslagen dreigt te worden door haar baas, maar dat ze haar voor is en zelf ontslag neemt omdat ze niet voor een programma wil werken dat zo niet substantieel is en het nummer Fuck You van Lily Allen dat dan wordt ingezet.

Wanneer Mark eindelijk beseft dat hij en Bridget bij elkaar horen en dat hij haar dan koud en verkleumd voor haar deur aantreft en dat haar water dan breekt op het moment dat ze eindelijk gaan zoenen en dat hij dan zijn telefoon uit het raam gooit als een groots gebaar dat Bridget belangrijker is dan zijn werk, maar dat Bridget dan zegt ‘ja heel lief, maar eh… hoe gaan we nu een taxi bellen?’

Als Mark Bridget optilt en lopend naar het ziekenhuis brengt en dat Jack dan aankomt en hij zegt ‘ik neem het wel even van je over’ maar eigenlijk na vijf seconden al beseft dat hij Bridget in zijn eentje niet kan dragen en dat hij dan zegt ‘It’s a two men job’.

Wanneer Jack zegt ‘Think away the pain’ en ‘Think about your yoga’ Bridget gilt ‘FUCK YOGA’.

Als Mark Bridget probeert te kalmeren en net als in de eerste film zegt ‘I love you just the way you are’ en Bridget vertelt dat wanneer de baby niet van hem is ze nog steeds van haar en de baby zal houden.

Het stukje waarin de gynaecoloog/verloskundige (Emma Thompson) de vaderschapstest vergelijkt met de X Factor.

Wanneer Bridget de kerk in loopt en je Jack met haar inmiddels eenjarige zoontje ziet staan en heel hard hoopt dat ze met Mark gaat trouwen maar dat je het nog niet 100% zeker weet en dat je dan uiteindelijk Mark aan het eind van het altaar ziet staan. EINDELIJK!

Het moment dat Ellie Goulding’s nummer ‘Still falling for you wordt ingezet’, wanneer duidelijk wordt dat de baby van Mark is en alles als een sprookje eindigt.

Zo, dat waren mijn favoriete momenten uit de film. De momenten waarop ik het hardst gelachen heb.

Wat waren jouw favoriete momenten uit de film? Is de derde Bridget Jones ook jouw favoriet uit de serie?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

12 Reacties

 1. Jolijn
  september 30, 2016 / 12:05

  Eigenlijk de hele film, dus ;-) Ik vond hem ook hilarisch…

 2. Mieke
  september 30, 2016 / 12:55

  Echt een heerlijke film hè. Ik beleef hem weer even helemaal terug nu met jouw blog. Ik ga volgende week ook nog een tweede keer naar deze film, hij is zo leuk!!

 3. Marijke
  september 30, 2016 / 13:27

  Haha na het lezen van dit lijstje moest ik ook aldoor weer hard op lachen! De film is gewoon te leuk :)

 4. Iris
  september 30, 2016 / 15:34

  Hardop gelachen tijdens het kijken afgelopen dinsdag en nu ik deze post (in een volle bus) lees heb ik moeite om mijn lachen in te houden. ?

 5. september 30, 2016 / 18:20

  Ik dacht leuk Bridget! Maar ga toch even niet lezen, want nog niet gezien! Komt pas uit hier eind oktober, nog 28 dagen wachten haha :D

 6. Chantal
  september 30, 2016 / 18:57

  Dankzij jou positieve woorden toch maar gaan kijken naar deel 3. Geweldig geen moment spijt van gehad! Die eerste scène precies een zaterdagavond (glas wijn in de hand en dansen / rappen maar).
  Ik mis nog 1 leuke scène. De scène waarop ik echt dooooood ging van het lachen; Jack die op tv ondervraagd wordt over zijn seksleven/familie. Ik weet niet meer precies wat er gezegd werd maar ik sloeg mezelf letterlijk op mijn benen en de hele bioscoop ging los.

  • Annemerel
   Auteur
   september 30, 2016 / 20:03

   Hahaha ik vond dat ook wel heel grappig maar tegelijkertijd ook heel Awkward dat ik dacht NEEEEEE DIT KAN NIET

 7. Lieneke
  september 30, 2016 / 20:07

  Ik ben ook al twee keer geweest en ga hem ouderwets op dvd kopen als hij uitkomt. Zo leuk! Ik vond de studio uitzendingen ook heel grappig, vooral met de generaal/taxi chauffeur en Miranda alles herhaalt wat Bridget aan de telefoon over Daniel zegt. Lang geleden dat ik zo een hele film heb gelachen

 8. Nicole
  september 30, 2016 / 20:43

  Als ze met haar zus in bedekte termen over de one night stand met Jack praat: “auntie Bridget went to a very long puppet show…” With decent sized puppets.
  Ontzettend fijne film inderdaad! De eerste blijft mijn favoriet. Ik ben wel benieuwd of het 3e boek ooit nog verfilmd gaat worden: Bridget als weduwe met twee pubers en een jonge lover lijkt me ook leuk.

 9. Janey
  oktober 1, 2016 / 11:09

  Mijn favoriete momenten zijn de laatste twee, na twaalf jaar eindigt ze eindelijk met Mark!

 10. Ilse
  oktober 1, 2016 / 21:02

  Ik heb geen enkele film gekeken van bj maar vanwege Ed Sheeran zou ik hem misschien wel kijken!

 11. oktober 2, 2016 / 23:26

  Hahaha ja ook echt precies deze punten! Dat moment ook tijdens die begrafenis, hilarisch! Één van de weinige films waarbij ik het niet schaamteloos vond om echt keihard, hardop te lachen in de bioscoop. De tranen liepen over mijn wangen, haha.