LA BELLA VITA: 6/7

Toen gisterochtend om 7.00u mijn wekker ging was ik alles behalve uitgeslapen. De halve nacht heb ik buiten gespendeerd omdat ik last had van kriebelhoest. Op zich nog niet zo erg, als ik niet met vier mensen op 10 vierkante meter zou slapen. Mijn zusje beviel me op een gegeven moment er iets aan te gaan doen en dus vluchtte ik met de medicijntas naar buiten, op zoek naar iets dat mijn hoest zou stoppen. Uiteindelijk vond ik codeïnetabletjes en na een uurtje viel ik weer in slaap. Maar vier uur later was het pilletje blijkbaar uitgewerkt, want toen begon het weer. Nog maar een pilletje geslikt en uiteindelijk weer in slaap gevallen. Maar je wordt wel redelijk stoned van die pilletjes, dus toen ik om 7.00u wakker werd door mijn wekker voelde ik me lichtelijk zombie-like.

Goed, we stonden wel om 7.00u op, want we gingen naar Milaan. Op de eerste zaterdag van juli begint in Italië de sale, voor die tijd is er in de meeste winkels – net als in bijvoorbeeld België – geen enkele afprijzing. Maar als de sale dan eenmaal begint, is ‘ie goed . Heel erg goed. Ik had me voorgenomen in Italië niet zoveel te kopen (als in: niets), ik heb zelfs mijn creditcard thuis gelaten, maar dit kon ik allemaal niet laten liggen..

Bij Nike vond ik een hele fijne hardlooptop, ik had hem al in het wit en het is mijn all-time favorite omdat het stofje zo lekker zacht is. Nou ja, met 40% korting kun je zoiets dan toch niet laten liggen? Ook vond ik er twee korte broekjes waarvan eentje met strakke pijpjes. I know, ik had zelf ook nooit verwacht dat ik zoiets zou kopen, maar mijn andere broekjes schuren heel de tijd bij mijn dijen en veroorzaken op die manier schaafwonden. Niet echt fijn dus. De hele familie slaagde overigens bij Nike, mijn moeder vond een legging voor Pilates, mijn zusje kocht dezelfde hardlooptop als ik en een paar Nike Air Max (kan ze hebben, met d’r maat 38) en mijn vader schafte een compleet nieuwe hardloopgarderobe aan.

Vervolgens namen we afscheid van mijn vader die wat meer cultureel verantwoorde dingen ging doen, alhoewel ik shoppen in Italië ook wel heel erg cultureel verantwoord vind, vooral als je naar winkels gaat die je in Nederland niet vaak ziet. Vervolgens gingen we namelijk naar Oysho waar ik voor het eerst in vier jaar een pyjamaatje kocht (ik bespaar graag op dat soort dingen). Bij &Other Stories kocht ik twee sjaals en toen zei ik tegen mezelf stop. Maar ja, als je dan Mouse Flats bij Marc Jacobs vindt in jouw maat (40,5, serieus, er is NOOIT 40,5, maar het is dus precies mijn maat) en met 70% korting… Ja, wat moet je dan?

Vervolgens moest Roos ook nog even kijken bij La Rinascente, de Barney’s van Milaan. Natuurlijk vindt Roos niets, maar vind ik de perfecte reistas van Stella McCartney met een super vette korting en voor een bedrag van ‘slechts’ twee cijfers voor de komma. Mijn vorige reistas van Stella McCartney (een nylon geval) is helaas bezweken onder het gewicht dat ik er in gestopt heb de afgelopen twee jaar, deze zag er een stuk steviger uit en ik vond het meant to be. Na deze aankoop heb ik mijn pinpas aan mijn moeder gegeven. Nu heb ik dus geen creditcard en geen pinpas meer. Wel zo veilig.

Tussendoor hebben we overigens ook nog heerlijk geluncht met risotto en een lekkere chardonnay. Het was zo veel dat ik ’s avonds nog steeds vol zat en de grootste moeite had om mijn patat met kip van ’t spit weg te krijgen. Een ijsje paste er niet eens in. Als je me kent, weet je dat dit heel erg on-Annemerel-like is. Ik geef het weer de schuld, het was zó heet.

Maar mij hoor je niet klagen hoor ;-). Morgen maar weer een rustig zwembaddagje…

Weer: 35 graden, strak blauw, ideaal weer om te shoppen ;-)
Liedje: Taylor Swift – State of Grace, mijn favoriete nummer van het laatste album van Taylor Swift.
Work-out: Shoppen met 31 graden en heel veel Milanezen.. Geldt dat als een work-out? Vandaag heb ik mijn rustdag!
IJsjes: Ongelooflijk, GEEN! Of nou ja… Ik had ’s avonds een Aperol Spritz die ik al zo’n 24 uur in de vriezer had liggen. Ik dacht, alcohol bevriest niet, maar het percentage alcohol in Aperol Spritz is blijkbaar toch niet zo hoog.. Oeps! Ik had granita, heerlijk! Maar eh.. de vriezer was ook rood!
Idee van de dag: Als je zin hebt om Milaan eens te zien met zijn natural inhabitants, ga dan op de eerste zaterdag van juli, wanneer de saldi begint. OMG. Wanneer je claustrofobisch wordt van 100 gillende Italianen op 20 vierkante meter, ga dan vooral NIET op de eerste zaterdag van juli naar Milaan. Halleluja.

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. juli 7, 2013 / 12:06

  Mooie foto’s weer! En fijn dat je (te) goed bent geslaagd in de sale ;).

 2. juli 7, 2013 / 12:10

  Ooh heerlijk zo shoppen in de sale!

 3. juli 7, 2013 / 12:21

  Klinkt super! Ben benieuwd naar foto’s van je aankopen. Xx

 4. juli 7, 2013 / 12:33

  Heerlijk dat je bent gaan shoppen! :) En je hebt weer een toffe outfit aan zeg! In de vierde alinea staat trouwens een dt foutje trouwens, hoop dat je ’t niet erg vindt dat ik je erop wijs. X

 5. juli 7, 2013 / 12:39

  Klinkt weer als een heerlijke dag!

 6. juli 7, 2013 / 12:43

  Nu krijg ik ook ZOVEEL zin om te winkelen !!!

 7. juli 7, 2013 / 12:58

  klinkt allemaal heerlijk! Ben zeer jaloers haha geniet ervan!

 8. juli 7, 2013 / 13:06

  Sounds good! Ik moest wel heel erg lachen om je stukje over je creditcard en je pinpas die je maar ingeleverd hebt, oeps ;) Maar je aankopen klinken goed! Shoppen met 35 graden lijkt me alleen wel eh, heel heet, haha.
  In de zin ‘alhoewel ik shoppen in Italië ook wel heel erg cultureel verantwoord vindt’ is het trouwens ‘vind’!

 9. juli 7, 2013 / 13:23

  Je gele tasje staat er mooi bij! Die heb je voor je verjaardag gekregen toch? Ik ben benieuwd hoe je Stella-tas eruit ziet. Lijkt me wel dat je na zo’n dag een rustige dag mag hebben :) Lekker ijsjes eten en zonnen!

 10. Annet
  juli 7, 2013 / 13:23

  Ohh wat houd ik toch van jouw blogjes! Heerlijk om te lezen.
  Zo te horen heb je het reuze naar je zin in het zonnige Italië!

 11. juli 7, 2013 / 13:33

  Wauwie, die laatste foto is mooi!

  Liefs, Mariette

 12. juli 7, 2013 / 13:46

  Oh heerlijk 35 graden!

 13. juli 7, 2013 / 13:47

  Haha wat een heerlijk geschreven stukje weer. Lijkt me echt tof om een keer op salesday naar Milaan te gaan. Ik kan niet wachten tot ik op vakantie ga!

 14. juli 7, 2013 / 13:52

  Iedere keer als ik je Italieverhalen lees vraag ik me bijna af waarom ik deze zomer Europa verlaat.. Ik wil ook nonstop aperol en risotto!

 15. Ilse
  juli 7, 2013 / 13:58

  Prachtige foto’s en wat ben jij lekker bruin (jaloers).

 16. juli 7, 2013 / 14:03

  Hahaha ik heb dat ook ALTIJD. Ik neem me voor niets te kopen, vriendinnen willen juist inslaan. Vervolgens zien zij niets wat aan hun wensen voldoet, en loop ik de winkel uit met minstens 1 goed gevulde tas… :( Zo jammer altijd.

 17. juli 7, 2013 / 14:04

  Ik ben heel erg benieuwd naar je nieuwe tas en schoenen!

 18. juli 7, 2013 / 15:47

  Ha ha herkenbaar…Alles eigenlijk ;)

 19. juli 7, 2013 / 18:09

  Je kocht Mouse Flats? Aaaaah I envy you my dear! <3 Gave aankoopjes!

 20. juli 7, 2013 / 19:50

  Je zou maar een no buy hebben! Lekker shoppen in de sale.. oef..

 21. Claudia
  juli 7, 2013 / 20:50

  Oh shit, klinkt wel als hele goede / nuttige aankopen hoor (niet sarcastisch)! Maar ja, ik zou inderdaad niet tegen die drukte kunnen denk ik, haha.

 22. juli 7, 2013 / 20:57

  Het lijkt er op dat je een aantal hele goede koopjes gedaan hebtµ. Wij gaan ook altijd een dagje shoppen in Milaan als we op vakantie zijn aan het Gardameer. Ik kijk er nu al naar uit :)!

 23. juli 7, 2013 / 21:21

  Ah klinkt super zeg, en je ziet er prachtig uit!

 24. Irisss
  juli 8, 2013 / 09:20

  Wat zie je mooi uit op de tweede foto!!!

 25. juli 8, 2013 / 09:21

  Oh wat heerlijk genieten, ik vind die sale trouwens wel heel veel leuker klinken dan hoe ze het hier in Nederland doen. :D

 26. juli 8, 2013 / 10:54

  Prachtige foto’s!!!

 27. juli 8, 2013 / 13:00

  Haha leuk! Ik ben benieuwd naar je aankopen. X

 28. juli 8, 2013 / 14:26

  Hahaha ik was per ongeluk afgelopen woensdag om 9.00u al in de Zara van Nice, waar zonder dat ik het wist die ochtend de sale begon. Men, wat een gekkenhuis. Maar volgens mij is het in Milaan nog 10x erger!

 29. juli 10, 2013 / 00:27

  Haha, leuke blog! Lijkt me mooi om mee te maken, het echte begin van de sale! En je bent goed geslaagd! :)