LA BELLA VITA: 5/7

7.00u, de wekker gaat. Na drie keer snoozen besluit ik niet te gaan hardlopen. Ik wil slapen. Maar als ik mijn vader op hoor staan kan ik natuurlijk niet achterblijven. Ik bedoel, het zal toch niet gebeuren dat mijn vader wel gaat hardlopen en dat ik een rondje oversla. Daar ben ik net iets te trots en competitief voor.

Dit keer besluiten we niet ‘mijn’ rondje maar ‘zijn’ rondje te lopen en dus lopen we eerst een heel stuk naar beneden richting het meer, om vervolgens voor een gesloten hek te staan. Het hek in kwestie zal pas om 9.00u open gaan. Jammerdebammer, we mogen weer terug omhoog. Mijn vader draagt een hartslagmeter die gaat piepen als zijn hartslag te veel omhoog gaat, na nog geen twintig meter begint het geval te piepen. Om maar even aan te geven hoe steil de berg omhoog liep en hoe warm het zo ’s ochtends vroeg al was.

Op het programma voor vandaag stonden 7 kilometers door de heuvels, nou dit was denk ik mijn eerste dag die ik volledig volgens schema deed. Heuvels kreeg ik en ik liep op de meter precies 7 kilometer.

Goed, over naar de orde van de dag. Mijn blogs had ik de avond ervoor al online gezet en dus kon ik na mijn rondje hardlopen gelijk in de relaxmodus. Boekje erbij (ik lees op dit moment ‘Wild’ van Cheryl Strayed, verwacht een review op 21/7), lekker ontbijtje (broodje met scrambled eggs), een espresso en om 11.00u maar eens richting zwembad.

Voor het eerst deze week had ik moeite met de warmte. Zal wel liggen aan het feit dat het nu ook gewoon echt heel erg warm was. En zonnig. Smeren, smeren, smeren dus. Het zwembadwater bood geen verkoeling meer en dus droop ik af naar de schaduw van de bomen.

Dit was tot nu toe de meest luie dag van de vakantie, zelfs baantjes zwemmen is met niet echt gelukt, maar dat had meer te maken met de hoeveelheid kinderen die aan het spelen waren in het zwembad, dan met mijn wil om te zwemmen.

’s Avonds heb ik lekker uitgebreid gegeten en gedronken. Het is tenslotte vakantie en niet alles staat in het teken van fit zijn/worden voor de marathon. Olijfjes, Aperol, witte wijn en pasta bolognese, het ging er allemaal moeiteloos in.

Een luilekkerdag dus, meer dan nodig, want vandaag loop ik de hele dag met 34 graden in Milaan! Daar heb ik alle energie voor nodig dus ;-).

Weer: 32 graden, strak blauw, hot, hot, HOT!
Liedje: U2 – Magnificant. Toen ik dit nummer vanmorgen hoorde tijdens het hardlopen sprintte ik als vanzelf keihard een heuvel op, mijn vader verbouwereerd achterlatend..
Work-out: 7K hardlopen, 20 baantjes zwemmen + NTC’s Ab Burner.
IJsjes: Solero Mojito
Idee van de dag: Ik beantwoord mijn werkmail op vakantie beter dan als ik thuis ben.

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. juli 6, 2013 / 12:18

  Ahh 32 graden, heerlijk! Nou moet ik zeggen dat het weer vandaag in Nederland ook niet echt slecht is (werd tijd). Geniet er lekker van! Ik vind je sowieso al erg sportief als ik het allemaal zo lees :p

 2. juli 6, 2013 / 12:26

  Klinkt weer als een heerlijke dag!

 3. juli 6, 2013 / 12:27

  7 km hardlopen doe ik je niet na. hardlopen is ook niks voor mij na 1 minuut beetje te kort aan zuurstof.

 4. juli 6, 2013 / 14:01

  Klinkt heerlijk!

 5. juli 6, 2013 / 15:02

  Klinkt heerlijk! Ik ben net terug van vakantie, maar verlang nu al weer naar die fijne relaxte tijd.

 6. juli 6, 2013 / 16:18

  Heerlijk genieten zulke luie dagen!

 7. juli 6, 2013 / 16:22

  Ha, eindelijk hebben wij hier ook zon. Weet je ons weer te overtreffen :) Lekker, zo’n lui dagje. Ik ben benieuwd wat je in Milaan allemaal koopt!

 8. Ilse
  juli 6, 2013 / 18:21

  Sportief zeg voor een vakantie, ik heb vandaag ook heerlijk genoten van mijn vakantie. :)

 9. juli 6, 2013 / 20:45

  Ben benieuwd wat je allemaal gekocht hebt in Milaan!

 10. juli 6, 2013 / 21:42

  Ik trek de jaloezie echt niet meer haha. Ik wil ook hardlopen, zwemmen en vakantie! Geniet er nog even van.

 11. juli 6, 2013 / 21:49

  Wat een heerlijk weer! :D

 12. juli 6, 2013 / 22:08

  Ik kan moeilijk elke dag reageren met ‘klinkt als een superfijne dag’ hè? :P

 13. juli 6, 2013 / 23:10

  Ik houd niet zo van hardlopen in de hitte, durf het ook niet zo goed ofzo? Misschien gewoon eens proberen deze zomer..

 14. juli 6, 2013 / 23:19

  Vandaag was het hier in NL ook heerlijk weer. De hele dag op de boot gelegen!

  Liefs, Mariette

 15. juli 6, 2013 / 23:32

  Een luie dag waarin je toch nog 7 km door de heuvels hebt gebuffeld, dan heb je het toch nog redelijk gedaan!

 16. juli 8, 2013 / 14:28

  Die Solero Mojito wil ik echt een keer proberen! En respect voor de 7k door de heuvels.. pff.