LA BELLA VITA: 15/7

 photo 15701.jpg


 photo 15702.jpg
 photo 15703.jpg
 photo 15704.jpg
 photo 15705.jpg
 photo 15706.jpg

Ik werd gisteren niet in mijn tentje wakker, maar in bed in de caravan. De avond ervoor had ik afgesloten met migraine en dan zijn er een paar dingen waar ik naar snak, donkerte, stilte en een écht bed. Gisterochtend werd ik gelukkig weer fris en fruitig wakker en heb ik zelfs een stukje hardgelopen.

Dat ging eigenlijk beter dan verwacht. Ja, het was spannend zonder voetpad door de bergen met de Italianen die als debielen reden, maar ik had mijn vader bij me en ook al ben ik 24, als ik samen met mijn vader ben, voel ik me heel erg veilig. Na 5,5 kilometer kwamen we moe, bezweet, maar zeker voldaan weer terug op de camping waar ik direct een douche binnen wandelde. Zweet, ik kan er niet aan wennen…

We spendeerden de ochtend en middag op een handdoekje in de zon. Ieder half uur ging er een groot glas water met citroen in. Met zijn vijven joegen we er in een paar uur tijd tien liter water doorheen. Het was Toscaans heet. Toen ik gisteren schreef dat het Gardameer en Toscane een wereld van verschil zijn, kreeg ik heel veel vragen ‘ja maar wat is het verschil dan?’, daar kom ik later graag nog in een aparte blogpost op terug, maar ik kan je wel alvast vertellen dat het weer een groot verschil is.

Het is er net iets warmer en er staat minder wind. Toscaanse hitte staat gelijk aan keihard zweten. Maar… Rond het Gardameer koelt het ’s avonds weinig af, terwijl ik in Toscane ’s avonds vaak in een lange broek en een dikke trui zit. Als je aardrijkskunde gehad hebt kun je dat waarschijnlijk wel verklaren. Door het meer blijft de warmte rond het Gardameer gelijk, in Toscane heb je echt een landklimaat.

Rond half zes vertrokken mijn vriend en ik in de Fiat 500 naar Florence. In eerste instantie waren we van plan om lekker even te winkelen en vervolgens te gaan eten, maar ik had om 19.00u al zo’n honger, dat we vrijwel gelijk naar het restaurant liepen.

We aten bij Obikà, een Mozzarella Bar die inmiddels al tien vestigingen heeft. Niet alleen in Italië, maar ook bijvoorbeeld in Los Angeles en New York. Het restaurant zit in een super mooi pand in de duurste winkelstraat van Florence. We aten op een mooie binnenplaats, waar we niet alleen heerlijk zaten, maar ook de lekkerste dingen voorgeschoteld kregen. Van een Mozzarella Bar met Buratta, tomaatjes en basilicum. We gingen verder met Mozzarella Bites & Aardappelkroketjes. Vervolgens koos ik voor een koude tomatensoep met Buratta en ik sloot af met een mini tiramisu en een mini vanille / limoncello dessert. Needless to say, ik zat goed vol toen we naar buiten liepen.

Toen we een half uur later bij de auto aankwamen die geparkeerd stond op het Piazzale Michelangelo (tip! Niet alleen fantastisch uitkijkpunt, ook gratis parkeren!) had ik het gevoel dat ik het eerste gerecht er al weer had afgelopen. En de rest… Dat doe ik vandaag wel weer, of morgen, of overmorgen… Of als ik thuis ben…

Weer: 35 graden en geen wolkje aan de lucht..
Liedje: Phil Collins – I Can’t Stop Lovin’ You, keihard in de Fiat 500 op weg naar huis naar huis van Florence.
Work-out: 5,5K door de bergen (échte bergen dit keer) en wat buik en bilspieren terwijl ik aan het zonnen was..
IJsjes: Een ijskoffie van Motta.
Idee van de dag: Ik zeg altijd dat ik geen kaas lust, maar inmiddels ben ik het afgelopen half jaar behoorlijk verslaafd aan mozzarella geworden. Ook eet ik geen pasta zonder parmezaan en is cheesecake mijn favoriete taartsoort! Maar ik gruwel nog steeds van een bruine boterham met kaas.

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. juli 16, 2013 / 12:10

  Prachtige foto’s weer! Lijkt me heftig, met zulk weer door echte bergen banjeren!

 2. juli 16, 2013 / 13:06

  Wat is die auto toch mooi!

 3. juli 16, 2013 / 13:08

  Wat grappig dat je parmezaanse kaas en mozzarella wel lust maar geen gewone boterham met een plakje kaas wil haha

 4. juli 16, 2013 / 13:54

  Ik hou ook echt van mozzarella <3. Mooie foto's!

  Liefs, Mariette

 5. juli 16, 2013 / 14:08

  Mooie foto’s! Ik zou wel eens een post willen lezen over hou jij fashionable je camera altijd mee neemt, een cameratas pur-sang is immers alles behalve fashionable en mijn handtas zit doorgaans volgestouwd met heel veel onmisbare troep.

  Geniet nog even daar!

 6. juli 16, 2013 / 14:11

  Klinkt weer heerlijk! En ik vraag me precies hetzelfde af als Stacey.

 7. juli 16, 2013 / 14:34

  Florence is zo’n geweldige stad :D ik ga er dit jaar ook weer heen! En ik vind het nog steeds goed dat je gaat hardlopen in de hitte, echt respect. Het eten ziet er heerlijk uit zeg <3

 8. juli 16, 2013 / 15:11

  Kaas (bijvoorbeeld op brood of in blokjes op een verjaardag) gaat er bij mij ook echt niet in, maar kaas op een pizza, kaas in mijn soep, een tosti, cheesecake… JAAA!

  Ik heb misschien een stukje gemist, maar hoe komen jullie ineens aan een Fiat 500? :-)

 9. juli 16, 2013 / 15:28

  Wat een heerlijke foto’s weer!

 10. juli 16, 2013 / 15:29

  Door die fijne vakantieverhalen van jou wil ik direct terug naar Toscane!

 11. juli 16, 2013 / 15:48

  Mooie foto’s hoor! En toscane lijkt me prachtig.

 12. juli 16, 2013 / 16:36

  Bestaat er serieus een mozzarella bar? Daar moet ik gewoon heen! Ik kan op de camping zo een heerlijke bol mozzarella wegwerken, geen probleem! Het ziet er heerlijk uit. En wat fijn dat je bij migraine lekker in de caravan kan gaan liggen, dan is zo’n luchtbed niet echt ideaal. Een stokbroodje met mozzarella, pesto en tomaat uit de oven is mijn lievelingslunch… mmm nu al zin in.

 13. Aliz
  juli 16, 2013 / 16:50

  Mooie foto’s!!

  Zo te lezen heb je nog steeds een heerlijke vakantie;). Telkens door jou verhalen te lezen krijg ik ook steeds meer zin in m’n vakantie

 14. Sara
  juli 16, 2013 / 17:25

  Wow, wat een mooie foto’s zijn dit! Mag ikvragen welke camera jij gebruikt? Ik ben namelijk aan het sparen voor een mooie spiegelreflexcamera.

 15. juli 16, 2013 / 18:45

  Gezellig dat je uit eten ging met je vriend in Florence! Ziet er lekker uit. En respect voor je hardloopsessie! Dat van kaas herken ik, ik lust het ook niet op brood maar verder vind ik het dan weer wel heerlijk, terwijl ik normaal niet zo kieskeurig ben wat eten betreft – het is echt een van de weinige standaard dingen die ik niet lust.

 16. Ilse
  juli 16, 2013 / 21:00

  Ik ben verliefd geworden op die prachtige auto. <3 En ik krijg honger (zucht..) van die mooie foto's die je steeds maar weer maakt.

 17. juli 16, 2013 / 22:41

  Weer een heeerlijk verhaal!

 18. juli 16, 2013 / 23:29

  Leuk, thanks voor de parkeertip :)

 19. juli 17, 2013 / 11:53

  Respect voor jouw 5,5K door de bergen. Jeetje! Welverdiend hoor, al dat lekkere eten!

 20. juli 17, 2013 / 15:57

  Mooie foto’s, lekker eten! En fijn dat je weer bent gaan hardlopen, dat stilt hopelijk weer wat onrust.

 21. juli 17, 2013 / 17:20

  Hmmm al die mozarellahapjes zien er ‘verdomd’ – oeps, zei ik dat nu echt hardop? – lekker uit! <3

 22. juli 20, 2013 / 12:25

  Wat rot van de migraine! Gelukkig heb je er niet te lang last van gehad. De mozzarella bar klinkt super en ziet er heerlijk uit zeg!