LA BELLA VITA: 14/7

 photo RecentlyUpdated258.jpg

Ik kon gisteren niet wakker worden. De afgelopen twee weken stond ik iedere dag tussen 7.00u en 7.30u op. Vrijwel zonder problemen. Maar gisteren lukte het niet. Om 8.15u lag ik nog steeds met mijn hoofd in mijn kussen. Totdat ik mijn twitter tijdlijn begon te lezen en las dat Cory Monteith overleden was. Ik schoot letterlijk omhoog, dook mijn tent uit en rende naar mijn zusje (die nog in diepe slaap verzonken was) om het nieuws met haar te delen. Wat een ongelooflijk rotnieuws. Gat-ver-damme.

Maar ik was wel meteen wakker. Dus liep ik naar de bar om mijn blogs voor zondag online te zetten en een stukje te schrijven voor Girlscene over het overlijden van Cory Monteith. Het stukje zelf kostte me nog geen 10 minuten, helaas duurde het de dubbele hoeveelheid tijd voordat ik besefte dat een foto uploaden in het CMS écht niet ging lukken met het internet waar ik hier beschikking over heb. En dus belde ik mijn collega wakker en vroeg haar om hulp. #teamwork.

De rest van de dag was het zondag. Dat hield niet alleen in ‘rustdag’ maar ook een dag om te zonnen. Ik heb vier uur lang liggen bakken en braden in de zon en ik zei het gisteren al, dat is ook gewoon topsport. Ik lag met een doek over mijn hoofd (ik ben zuinig op mijn gezicht en uhh.. was ook gewoon toe aan iets van schaduw) en draaide ieder kwartier van mijn buik op mijn rug en andersom. Samen met Roos dronk ik in 4 uur tijd 4 liter water. Ik durf te wedden dat we diezelfde hoeveelheid er samen ook weer uitgezweet hebben.

Om half drie was ik klaar met de zon en trok ik me terug in de schaduw, waar ik twee uur lang wielrennen heb gekeken. Goed nieuws, ik weet inmiddels van de belangrijkste klassement renners bij welk team ze horen, ik weet wat lossen is, wat een chasse patat(schrijf je dat zo?) is, ik weet welke renners ik stom moet vinden als ik met mijn vader en mijn zusje kijk (Contador blijkbaar) ik weet voor welke renners ik moet juichen (Mollema en Ten Dam zijn favoriet). Ja mensen, ik krijg er nog eens verstand van.

Toen ik Mollema en Ten Dam tot het gaatje had zien gaan op de Mont Ventoux, kreeg ik inspiratie om weer wat aan mijn eigen lichaam te doen samen met Roos, om vervolgens weer aan de Aperol Spritz te gaan. Balans mensen. Roos houdt haar lichaam in balans door tijdens haar training chips te eten, ik drink erna gewoon een heerlijk glas ijskoude Aperol.

En daarna eten we frietjes met mayonaise, salade caprese, drie soorten vlees van de barbecue (kanibalen zijn we!) en genieten we van wijn. Of nou ja, we… Ik. Roos drinkt geen alcohol (zou dat haar geheim zijn?). Na het eten stortte ik al snel in, want zoals ik al zei, een zondag is topsport.

Weer: 34 graden, zon en een paar mooi weer wolken die maar niet voor de zon wilden komen, heet, heet, heet!
Liedje: Pharell & Robin Thicke – Blurred Lines
Work-out: Plank-offs (2 minuten is nu mijn record), crunches, bruggen, side-planks, push-ups, wat niet?
IJsjes: None!
Idee van de dag: Ik krijg energie van hardlopen. Ik heb nu een week niet hardgelopen en ik wil niet zeggen dat ik me rot voel, maar ik merk dat ik het mis. Ik ben moe, maar tegelijkertijd ook onrustig. Ga vandaag proberen een klein stukje hard te lopen zonder overhoop gereden te worden door knettergekke Italianen, want nog een week red ik niet!

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. juli 15, 2013 / 17:10

  Leuk dat je de tour kijkt, Mollema is 6 km verderop dan mij opgegroeid. Er is zelfs nu een ‘bult’ naar hem vernoemd!

 2. juli 15, 2013 / 17:50

  Heerlijk zo lang in de zon bakken! Ik kijk dit jaar ook de tour, als de Nederlanders het goed doen is het opeens een stuk leuker haha

 3. juli 15, 2013 / 17:56

  Het is hier in NL ook erg lekker warm :). Have fun nog!

  Liefs, Mariette

 4. Ilse
  juli 15, 2013 / 18:01

  Ik ben me gisteren echt wezeloos geschrokken van het nieuws, ik ben een grote fan van Cory & een GLEEK! Dit was in ieder geval ik denk de minst leuke dag uit mijn vakantie. :(

  Hahah, ik kijk de tour ook niet hoor. ;)

 5. Rianne
  juli 15, 2013 / 19:01

  Zo leuk deze stukjes steeds! Je beschrijft je vakantie op een hele leuk manier, ik kan het me allemaal helemaal voorstellen:)

 6. juli 15, 2013 / 19:38

  Mooi kleurtje heb je al gekregen veel plezier nog;)

 7. juli 15, 2013 / 20:27

  Heerlijk, in de zon! Veel plezier nog daar.

 8. juli 15, 2013 / 20:35

  Leuk om je dagelijke update te lezen!

 9. juli 15, 2013 / 20:58

  Volgens mij kom jij echt poepiebruin terug van vakantie! En rot hè van Cory :(

 10. Claudia
  juli 15, 2013 / 21:26

  Chips tijdens het trainen, knap xD Zoveel als jij loopt verbaast het me niks dat je lichaam zich onrustig gaat voelen van een week niks!

 11. juli 15, 2013 / 21:51

  ik ben zo jaloers op al je train-verhalen… ik eet op dit moment een brownie…. slecht!!!

 12. juli 15, 2013 / 22:19

  Ik word zo blij van jouw vakantieverhalen! Elke dag verheug ik me weer op een nieuwe :)

 13. juli 16, 2013 / 07:30

  haha de tour is leuk, ik vind het echt spectaculair. En daarnaast zelf lekker sporten! Ideaal. Ik mag ook eindelijk weer wat doen!

 14. juli 16, 2013 / 08:44

  Heerlijk van doe rustige dagen. Maar eerlijk is eerlijk, zo ziet bijna elke dag van mij eruit als ik op vakantie ben haha. Ik vind het dan gewoon zo moeilijk om me ergens toe te zetten door de warmte

 15. juli 16, 2013 / 09:31

  Op het schokkende nieuws van Cory na klinkt het als een ideaal vakantie dagje. Blijf het super knap vinden dat jullie de motivatie op kunnen brengen op vrijwel iedere dag te sporten op vakantie!

 16. juli 16, 2013 / 10:55

  Ik schrok ook van het nieuws heb eerst een paar sites moeten lezen voordat ik het geloofde! Vind het verder nog steeds super knap dat jij en je zusje zo actief zijn op vakantie!

 17. juli 16, 2013 / 17:42

  Haha was spannend de etappe zondag he? Ik was de eerste week van de Tour mee met het Belkin Team, en zit thuis zo vol spanning te kijken! Zondag naar Parijs voor de laatste!