FIT FOR SUMMER: July-Challenge Update II

 photo RecentlyUpdated259-1.jpg

Afgelopen week was ik iets luier dan de week ervoor. Dat 15 minuten spieroefeningen per dag, 6 dagen per week… het is me niet helemaal gelukt. Toch ben ik lekker bezig geweest en ik voel (en zie zelfs een klein beetje) resultaat..

Mijn work-outs van afgelopen week?

Maandag:
20K hardlopen

Dinsdag:
38 minuten High & Tight van de Brazil Butt Lift DVD’s (voor butt & core)
5 baantjes zwemmen, veel te druk in het zwembad!

Woensdag:
30 minuten spieroefeningen
40 baantjes zwemmen

Donderdag:
Smokkeldag, niets… luilekkerland.

Vrijdag:
30.000 kilometer door Rome lopen in de zon (nog een smokkeldag dus)

Zaterdag:
Planken, crunches, squats een 30 minuten work-out van Roos

Zondag:
Net als de dag ervoor, planken, crunches, squats en andere oefeningen met Roos, 30 minuten lang.

Maandag liep ik 20 kilometer hard langs het gardameer, het is was zwaar, maar lekker. Hier zit een lange afstand er niet in. Het is vrij gevaarlijk om langs de weg hard te lopen en de weg is ook nog eens geen moment plat, zelfs geen vals plat, alleen maar steil omhoog en (ook wel steil naar beneden, maar soms zelfs zo steil dat ik nog langzamer naar beneden ga dan naar boven, bang om te vallen). Niet dat ik afgelopen week heb hardgelopen, maar gisterochtend wel, dus daar ga ik jullie volgende week verder mee lastig vallen.

Ook zwemmen is hier bijna niet te doen. Op de vorige camping waren acht zwembaden, hier is er één en dit is tegelijkertijd het zwembad voor de mensen die hier in de buurt wonen. Kun je nagaan hoe druk het er is. Maar, no worries, ik houd me wel op een andere manier bezig. Spierversterkende oefeningen. De Ab Burner en Better Butt heb ik iets minder gedaan deze week (lees: niet), maar daar voor in plaats heb ik andere dingen gedaan zoals de High & Tight van de Brazil Butt Lift DVD’s. 38 minuten lang afzien.

Ik had het niet verwacht, maar na twee weken zie ik toch al wel verschil. Mijn buik is platter en wiebelt minder. Mijn achterwerk voelt strakker aan en mijn benen voelen sterker. En dat terwijl ik me niet eens 100% aan mijn eigen regels gehouden heb. Inspanning loont, duidelijk. Ik hoop dat ik dit ook in Nederland kan blijven doen, want een sterk lichaam zal een marathon een stuk makkelijker maken (en een sterk lichaam is natuurlijk ook niet écht lelijk, zolang je het maar niet overdrijft!).

Hoe zijn jullie bezig? Houden jullie het vol? Zorgt het zomerweer voor extra inspiratie of maakt het jullie juist lui? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. juli 16, 2013 / 17:30

  Goed bezig hoor! Sporten geeft een heerlijk gevoel :) Zelf heb ik genoeg aan al het harde werk op de boerderij!

 2. juli 16, 2013 / 17:43

  Jezus. respect!

 3. juli 16, 2013 / 19:01

  Ik vind het echt zo knap van je! Logisch dat je al verschil merkt.

 4. juli 16, 2013 / 19:40

  Goed bezig! Ik zou ook wel wat aan krachttraining willen doen, maar ik heb helaas geen heerlijke buitenplek.. Dus moet het maar eens binnen gaan proberen, want uitstellen schiet ook niet op ;)

 5. Lana
  juli 16, 2013 / 20:05

  Na al jullie foto’s ben ik naast het tennissen ook maar elke dag spieroefeningen gedaan, love it!

 6. juli 16, 2013 / 20:07

  Ik ben de laatste tijd een beetje lui… heb elke dag veel zin om te gaan sporten maar op de een of andere manier komt het er maar niet van….

 7. juli 16, 2013 / 20:11

  Ik vind het maar knap van je Annemerel! Super goed :).

  Liefs, Mariette

 8. juli 16, 2013 / 21:09

  Woooow vet goed bezig! Haha

 9. juli 16, 2013 / 21:30

  Wooow wat ben je goed bezig. :D

 10. juli 16, 2013 / 22:17

  Zoooo, goed bezig! Ik heb echt diep respect voor je, dat je dit volhoudt op vakantie!

  • juli 16, 2013 / 22:35

   Ondanks dat het misschien minder is dan vorige week zou ik je niet na doen haha

 11. juli 17, 2013 / 00:29

  Ik vind het sowieso al knap van je, smokkeldag of niet:) tot nu toe heb ik inspiratie gevonden dus hopen dat het aanhoudt

 12. juli 17, 2013 / 08:50

  Hallo zeg, jij bent goed bezig! Als ik zo bezig was als jij bent, zou ik elke avond bij de Mozzarella bar te vinden zijn. Hmm laten we het niet over mij hebben. Naar het strand lopen en zonnen is ook heel intensief toch? Net als blogs maken en hierop reageren :p. Nee, vandaag ga ik echt iets doen (denk ik). Weet je al of je met het vliegtuig terug gaat?

 13. juli 17, 2013 / 09:08

  Goed bezig. Zou willen dat ik zo goed bezig was!

 14. juli 17, 2013 / 11:04

  Wow, je mag echt trots op jezelf zijn! Ook wel cool dat je al progressie merkt/ziet, dat geeft tenminste een extra stimulans om door te gaan kan ik me zo voorstellen!

  Door jouw die-hard work-out program ben ik inmiddels ook 5 keer in de week aan het sporten dus hartelijk dan voor alle motivatie en inspiratie!

 15. juli 17, 2013 / 11:42

  Ik ben weer thuis en ga vanavond ergens even hardlopen en/of een workout doen met de ntc app!

 16. juli 17, 2013 / 15:59

  Ik ga zometeen weer een eind fietsen, ik heb er al bijna 600km op zitten vanaf april. Spieroefeningen moet ik ook weer gaan doen, want zwemmen heb ik al een tijd niet meer gedaan.

 17. juli 17, 2013 / 18:59

  Goed bezig zeg! Ik heb eindelijk ook een stok achter de deur. Wanneer ik mijn buikspieroefeningen doe, krijg ik ’s avonds een massage van vriendlief. Superhandig toch?!

 18. juli 18, 2013 / 20:26

  Goed bezig! Ik ben net vandaag begonnen met hardlopen, niet speciaal om voor iets te trainen, maar gewoon om mijn conditie een beetje bij te houden. Ik vind het heerlijk om met dit weer hard te lopen, ook al krijg je het dan verschrikkelijk warm, maar oké.

 19. juli 24, 2013 / 18:10

  Jeetje wat ben je goed bezig!