>Italy Twentyten: Giro de Vino

>

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Na een paar dagen met mijn ouders, broertje en zusje, kwam mijn vriendje ook een paar dagen langs. Wijn is een van zijn grootste liefdes (na mij natuurlijk, althans daar ga ik vanuit) en dus gingen wij op wijntoer, of zoals mijn moeder zo mooi zei wij maakten een Giro de Vino.
Eerst Montepulciano, een klein bergstadje waar ik een paar jaar geleden ook al eens was geweest. In Montepulciano maken ze de Vino Nobile de Montepulciano en dat hebben we geweten. De stad zit vol met winkeltjes die de (vooral rode) wijn verkopen. Onwijs leuk om te zien, te proeven en natuurlijk te kopen. Bij een van de winkels hoorde een enorme kelder waarin de wijn in vaten werd bewaard, super gaaf om dat zo eens te zien.
Herkennen jullie ook het paleis op de foto’s? Het was te zien in een bekende film uit 2009, weten jullie welke ik bedoel?
En hoe vinden jullie mijn nieuwe auto ;-)? Ik wil zoooo graag een nieuwe Fiat 500, maar toen ik deze zag was ik ook op slag tot over mijn oren!
Na Montepulciano deden we Montalcino aan, daar maken ze Brunello, ook een rode wijn. Dit dorpje was iets minder enerverend. Beter gezegd, het was vrij saai. Het weer was ook niet bepaald gezellig en er was niet eens een normale ijswinkel en ik had nog wel zo’n trek in een lekker ijsje (wanneer niet?)
Als je je afvraagt wat ik op de laatste foto doe.. Ik raap pijnboompitten op. Mijn vader heeft de vreemde gewoonte die altijd op te willen rapen en er lagen er heel wat. Ik wilde lekker naar de auto en besloot hem maar te helpen, anders had dus twee keer zo lang geduurd. Die pijnboompitten zitten nu natuurlijk nog steeds in hun schil en ik vermoed dat die er ook niet meer uit zullen komen. Maar het was een goede oefening ;-)

Liefs,
Delen:

14 Reacties

 1. siendep
  augustus 3, 2010 / 16:11

  >Was die niet te zien in New Moon??

 2. Genesis.
  augustus 3, 2010 / 16:22

  >Argh @siendep, you beat me to it!

 3. Cherry Chanel
  augustus 3, 2010 / 16:22

  >Leuk dagje heb je gehad, en die (Zara?) broek staat je ook goed. Ben echt een fan van je schrijfstijl. Hoop echt dat je door gaat met je blog, ondanks je schreef over je schrijfdipje (althans dat meende ik te ondervinden) waarover je laatst schreef!:)

 4. Annouska
  augustus 3, 2010 / 17:37

  >Oeh zo een typisch plaatsje in Italië waar ik in mijn vorige blog reactie om vroeg. Leuk man :D een beetje cultureel doen hihi

 5. Laura
  augustus 3, 2010 / 18:17

  >Ik denk al wat komt het bekend voor allemaal, maar in die dorpjes ben ik 2 jaar terug ook geweest! :D

 6. Roos
  augustus 3, 2010 / 18:26

  >italie blijft mooi! ben er al vaak geweest ^^

 7. Eline
  augustus 3, 2010 / 18:49

  >Mooie foto's! Ik lust geen wijn, maar alleen voor de omgeving zou ik er al heen gaan :D

 8. Liselot
  augustus 3, 2010 / 19:48

  >Hele mooie foto's en die auto is echt cute

 9. Simone
  augustus 3, 2010 / 20:04

  >uit New-Moon! <3

 10. rinus
  augustus 3, 2010 / 20:31

  >Zo te zien en te lezen een mooie vakantie en altijd een mooie tijd.
  En inderdaad vroeg ik mij al af wat je aan het rapen was bij dat muurtje, maar weet het nu!.
  Groet Rinus.

 11. IT-GIRL
  augustus 4, 2010 / 06:50

  >Die handtas! Die handtas! Love it! Vanwaar komt ze?

 12. Marleen
  augustus 4, 2010 / 07:27

  >geweldig tripje hebben jullie gemaakt! ziet er leuk uit! en hoe awesome, die kerk! lijkt me zo gaaf om eens op zo'n 'former film-set' te zijn haha :P

 13. Benthe
  augustus 4, 2010 / 22:12

  >Aaaah New Moon!

 14. Danique
  augustus 5, 2010 / 07:35

  >New Moon, dat herken ik zo haha ;). Ziet er allemaal wel leuk uit!