ITALY IN 30 SNAPSHOTS

 photo Desktop2833.jpg

Ciao Bella’s! Guess who’s back! Na drie weken vakantie en – relatieve – rust is het nu weer hoogtijd om lekker aan de slag te gaan. Ik heb heel veel zin om aan nieuwe dingen te beginnen, maar voordat het zover is moet ik jullie natuurlijk eerst nog even vertellen over mijn vakantie. Jullie hebben me natuurlijk via Instagram en (een beetje) Snapchat kunnen volgen. Oh en er zijn natuurlijk vlogs. Maar ik maak graag ook nog even een samenvatting van mijn vakantie aan de hand van (Instagram)foto’s en tekst op mijn blog. Hoort erbij, toch?

 photo IMG_001.jpg

We vertrokken op zondag 3 juli richting Italië. We hadden een kleine beetje een valse start omdat deze sufkop haar paspoort vergeten was en omdat we door Zwitserland zouden reizen hadden we die wel écht nodig. Dus toen we al even op de snelweg zaten moesten we de afslag nemen en terugrijden naar het huis van mijn ouders. Niet dat daar mijn paspoort lag. Nope. Maar daar lagen wel mijn huissleutels, die ik nodig had om mijn paspoort thuis te halen. Oeps. Gelukkig haalden we de plek van bestemming ’s avonds wel, een camping in Zwitserland bij de Sempachersee. Het eerste dat ik deed? Badmintonnen met mijn vader.

 photo IMG_001.jpg

De zonsondergang was prachtig! En hier kwam ik er ook achter dat mijn (nieuwe) camera ook een super toffe time-lapse functie had. Helemaal in mijn nopjes was ik.

 photo IMG_001.jpg

De volgende dag reden we écht door naar Italië. Onderweg stopten we bij een tankstation waar ze een hele grote Eataly hadden. Een Italiaanse Food-markt en restaurant. De foccacia’s die we langs de snelweg aten waren misschien wel de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

 photo IMG_001.jpg

Even doorspoelen naar de volgende ochtend. Mijn eerste rondje van in totaal vijftien rondjes die ik in Italië zou hardlopen. Ik bedacht me… ik kan wel vier keer in de week gaan hardlopen, maar ja.. dan ga ik iedere ochtend de vraag stellen ‘zal ik wel of niet hardlopen’ als ik gewoon iedere ochtend ga, dan is er geen discussie over mogelijk en is het een stuk makkelijker om naar buiten te gaan. Dus liep ik iedere ochtend hard in Italië. Soms vier kilometer. Soms acht. En ik liep twee keer een lange duurloop van twintig kilometer. Iedere dag met pet trouwens, om de vliegjes, zon en warmte uit mijn gezicht te houden. Aanrader!

 photo IMG_001.jpg

Op woensdag brachten we een bezoekje aan Montepulciano, dat ligt op zo’n twintig minuten rijden van Sarteano, het dorpje waar we vakantie vieren. Montepulciano staat bekend om haar lekkere wijnen en die hebben we dan ook goed geproefd (en gekocht). Natuurlijk moest ik ook nog even poseren voor een foto, waarop ik net doe alsof ik niet aan het poseren ben.

 photo IMG_001.jpg

Donderdag was een zwembad dag, de hele dag spendeerde ik aan het zwembad. Of nou ja, dat is niet helemaal waar. Want tussen half twee en vier was het zwembad dus iedere dag gesloten. Niet erg, want 2,5 uur schaduw op het warmste moment van de dag, is misschien wel zo slim.

 photo IMG_001.jpg

Vrijdag reden we voor het eerst in jaren weer eens naar Siena. Siena was de eerste Toscaanse stad die ik in mijn leven bezocht. Ik denk dat dit inmiddels zestien, zeventien jaar geleden is? De dom van Siena is een van mijn favorieten. Zo mooi.

 photo IMG_001.jpg

Het was een warme dag – zoals iedere dag eigenlijk best wel heel erg warm was – dus ik had niet heel veel stof om mijn lijf zitten. Te weinig om de kerk in te mogen. Maar ja, die kerk heb ik dan ook al een triljoen keer (beetje overdreven) gezien, dus dat was geen wereldramp. Oh ja, ik heb de hele vakantie niets anders aan gehad dan mijn Stan Smith’s (deze en een oud paar met groene achterkant), mijn Ecco Tøffel’s (vooral op de camping) en mijn hardloopschoenen. Ik had dan ook niets anders meegenomen. Ik was dit keer best wel goed met mijn light packing.

 photo IMG_001.jpg

En klaar met weer een rondje hardlopen op zaterdag. Dit zijn trouwens mijn nieuwe Bose SoundSport Wireless oortjes. Zijn heel fijn! Het broekje is van Zoë Karssen uit de sportcollectie met Daphne Groeneveld. De rest van de zaterdag spendeerde ik lekker lui aan het zwembad en voor de TV, want het was het EK!

 photo IMG_001.jpg

En ook op zondag liep ik hard natuurlijk. Na het hardlopen duwde ik mijn moeder mijn camera in haar handen en vroeg ik haar om nog even een fotootje te maken. Deze foto is dus eigenlijk hartstikke nep. Of nou ja, ik was wel aan het hardlopen en ik had net hardgelopen. Maar deze maakte ik vijf minuten na het lopen omdat ik tijdens het lopen geen slachtoffer had om een foto van me te maken.

 photo IMG_011JPG.jpg

De rest van de dag spendeerde ik weer aan het zwembad en voor de TV. Het was een mooie sportzondag. De halve marathon tijdens het EK, Tom Dumoulin won een bijzondere etappe, Max Verstappen werd tweede bij de Formule 1 en er waren nog een paar finale’s op het EK die ik bekeek. Maar aan het zwembad zitten met een ijsje in mijn hand was ook wel heel fijn.

 photo IMG_001.jpg

Maandagochtend liep ik – voor negen uur – 20 kilometer. Hoe me dat precies afging vertel ik jullie woensdag, maar het was positief!

 photo IMG_001.jpg

’s Middags brachten we een bezoekje aan Orvieto, een stad hier in de buurt. De Duomo van Orvieto was ook al zo mooi! Zo worden gebouwen anno 2016 dus echt niet meer gemaakt. Eigenlijk best bijzonder. Waarom doen we dat niet meer? Wanneer zijn we daarmee gestopt? Ik vind die details werkelijk prachtig, je kunt uren naar zo’n gebouw kijken en nieuwe dingen ontdekken. Deed ik niet, want ik wilde ook nog andere dingen zien en ijs eten.

 photo IMG_001.jpg
Iedere dag om zes uur was het tijd voor chips (San Carlo Classica) en Aperol Spritz. Ik hield het netjes iedere dag bij één Aperol Spritz, voordat jullie denken dat ik een drankprobleem heb. Natuurlijk werd er bij het eten ook wel weer een glaasje witte wijn gedronken. Maar soit…

 photo IMG_001.jpg

We zouden eigenlijk niet naar Rome gaan, maar op woensdag was het de enige plek in de buurt waar de zon zou gaan schijnen. Bij ons hadden ze regen voorspeld. Dus gingen we toch naar Rome! Omdat we al vroeg weg zouden gaan had ik mijn wekker om zes uur gezet, zodat ik al voor zeven uur klaar was met hardlopen en gedoucht was. Ja, als ik ergens aan begin maak ik het af. Geen cheat days!

 photo IMG_001.jpg

Jaaaa we zijn in Rome. In de ochtend hebben we een paar winkels gezien (Adidas, Nike, Calvin Klein, &Other Stories, Ladurée (waar ik trouwens ook nog twee lezeressen tegen kwam!)) en na de lunch (pasta!) deden we wat cultuur. We zijn al redelijk vaak in Rome gezien dus we hoefden niet persé alles te zien, we focusten ons dit keer op de Suikertaart, het Forum Romanum en het Colloseum.

 photo IMG_001.jpg

Voor het eerst de suikertaart op gewandeld. WARM! Maar wel een mooie plek voor foto’s, van het gebouw zelf maar ook van het uitzicht.

 photo IMG_001.jpg

Het Forum Romanum bekeken we vanaf bovenaf, we hadden geen zin om in de rij te staan voor kaartjes en ook dit hebben we al eens eerder gezien. Misschien vind ik het ook nog wel mooier om van boven te zien dan er zelf doorheen te lopen.

 photo IMG_001.jpg

Mijn zusje is de knapste, vinden jullie ook niet? Voor de nieuwsgierigen, haar shirt en broekje zijn allebei van Topshop.

 photo IMG_001.jpg

En weer terug uit Rome! Ik probeer iedere dag na mijn rondje hardlopen een plank-routine van vijf minuten te doen. Dit gaat me iets minder goed af dan het lopen, maar hé, af en toe lukt het me wel en iedere minuut is mooi meegenomen toch?

 photo IMG_001.jpg

Als we op vrijdag wakker worden regent het keihard, geen weer om hard te lopen (echt niet) en geen weer om op de camping te blijven, dus rijden we naar Florence. Het is de dag na de aanslagen in Nice en ik ben best wel een klein beetje van mijn apropos, ik weet even niet zo goed wat ik allemaal moet denken en voelen. Maar dit uitzicht vanaf het Piazzale Michelangelo op de stad is altijd mooi.

 photo IMG_001.jpg

Hoe bizar is dit?! Ik wist dat Laura ook in Toscane op vakantie was, duhhhh ze is mijn beste vriendinnetje hoe kan ik dat niet weten?! Maar ik wist niet dat ze op vrijdag ook naar Florence zou gaan. En ik wist al helemaal niet dat toen ik mijn favoriete restaurant Obica in zou lopen, ik haar tegen het lijf zou lopen. Zo bizar. Ik was er helemaal hyper van!

 photo IMG_001.jpg

Als je in Florence bent moet je een ijsje eten bij Vivoli. Ze hebben in het verleden prijzen gewonnen voor beste ijswinkel van de stad en ze hebben er een aantal bijzondere (en lekkere!) smaken. Ik koos voor mouse café en rijst. Lekker!

(Geen foto van, maar toen we aan het eind van de middag terug kwamen uit Florence heb ik nog een rondje van vier kilometer gelopen, om toch geen hardloopdag te missen)

 photo IMG_001.jpg

Op zaterdag stapten we weer in de auto, waar we heen gingen wisten we niet precies. Het werd de Monte Cetona, waar we deze foto maakten op een weg waar een keer in het half uur een auto voorbij kwam. Daarna aten we ook nog een ijsje en dronken we cappuccino in Chianciano.

 photo IMG_001.jpg

Ook op zondag lopen we hard!

 photo IMG_001.jpg

De hele vakantie zeur ik al of mensen met we willen badmintonnen, beach tennissen of tafeltennissen, maar ik krijg ze niet echt enthousiast. Op zondagmiddag lukt het me eindelijk om ze naar de tafeltennistafel te lokken. Eerst mijn vader, dan mijn zusje. YES!

 photo IMG_001.jpg

Nog een twintig kilometer op maandagochtend! Is dit echt pas een week geleden. Of is dit echt AL een week geleden?

 photo IMG_001.jpg

’s Middags besloten Roos en ik om een beetje op onderzoek uit te gaan in de buurt, we vonden een aantal hele mooie plekjes.

 photo IMG_001.jpg

En zagen de zon ondergaan.

 photo IMG_001.jpg

We sloten de vakantie op dinsdagavond af bij ons favoriete restaurant hier in Sarteano, volgens mij ook het enige restaurant. Mijn vader maakte deze foto van Roos en mij en dat leverde ons meer dan 2600 likes op. Dit is mijn op een na beste gelikete foto ooit (na de Berlijn marathon finish foto!) en zo bijzonder is ‘ie niet, toch? Anyway… mijn vader denkt dat het aan zijn compositie ligt en zijn talent voor fotografie. Tell me, is dat de reden dat jullie allemaal die like-button hebben aangeklikt?

En dat was ruim tweeënhalve week Italië in dertig foto’s. Ik heb het echt zo fijn gehad. Hardlopen, in de zon zitten, lekker eten en drinken, mooie plekken bezoeken. Boeken lezen, af en toe een video editten, beetje sport kijken… echt, ik had het niet anders gewild. De komende week zullen jullie nog wel wat Italië dingetjes voorbij zien komen. Wellicht een blogje over Rome (leuk?) en ik heb nog wat andere ideetjes.

Hoop dat jullie mijn Holiday Stories en gastblogs leuk vonden om te lezen. Ik vond het in ieder geval een hele fijne manier om mijn vakantie te overbruggen. Nogmaals dank voor alle mooie gastblogs en jullie lieve reacties!

I’M BACK!!!

Liefs,
Annemerel

Delen:

34 Reacties

 1. juli 25, 2016 / 12:09

  Wat een heerlijke foto’s! Ik kan ook niet wachten tot ik vrijdag bij het Trasimeno meer ben (bij jouw vakantieplek in de buurt) en ook kan genieten van al dat leuks. En die foto die zoveel likes heeft? Het is gewoon een toffe foto! Al heb ik het idee dat ik hem eerder heb gezien haha, dus toen ben ik gaan terugzoeken in je Instagram en kwam ik deze tegen: https://www.instagram.com/p/5fQNgXTg9z/?taken-by=annemerelcom. Ze hadden op hetzelfde moment gemaakt kunnen zijn haha! (ok, de jurkjes zijn net ietsje anders)

  • Annemerel
   Auteur
   juli 25, 2016 / 12:19

   Haha fun fact, op die foto draagt Roos het jurkje dat ik op de foto van dit jaar draag!

 2. Krista
  juli 25, 2016 / 12:28

  Ik denk dat veel mensen gewoon jaloers zijn op de zussenrelatie die jullie hebben, zo leuk!En jullie staan ook gewoon allebei erg knap op de foto!

 3. juli 25, 2016 / 12:29

  Wat een heerlijkheid! Krijg al helemaal zin in mijn vakantie naar Italie over een paar weken.

 4. Tessa
  juli 25, 2016 / 12:32

  Super leuke vakantie! heerlijk even helemaal weg.
  Maar volgens mij klopt deze zin niet helemaal: We zijn al redelijk vaak in Rome gezien…. Net zo beroemd als Gigi en Kendel dat jullie er vaak zijn gespot ;)?

  Nu weer met heerlijk opgeladen batterijen aan de slag!

 5. juli 25, 2016 / 12:41

  Superleuk! Ik moet zeggen, ik vond je blogs van de afgelopen paar weken echt heel fijn. Zowel de gastblogs als je eigen blogs. Ik heb in tijden niet met zoveel plezier je blog gelezen als nu! Je dagelijkse snapshots vond ik namelijk best leuk maar op een gegeven moment wat repetitief en dat werd voor mij saai, maar het was nu alsof er een frisse wind door je blog was gewaaid :-) Complimenten!

  • Daphne
   juli 25, 2016 / 19:33

   dit ja, de onderwerpen waren echt leuk en meer verhalen over hoe je denkt zijn idd leuk!

 6. Marije
  juli 25, 2016 / 12:41

  Welkom terug!! Ziet er uit als een echt fantastische week. Vraagje; welke nieuwe camera heb je? Maakt mooie foto’s!

 7. Marije
  juli 25, 2016 / 12:44

  Welkom terug! Ziet er uit als een fantastische week!! Leuke foto’s, benieuwd welke nieuwe camera je hebt?

  • Annemerel
   Auteur
   juli 25, 2016 / 17:20

   De Canon G7X Mark II

 8. juli 25, 2016 / 12:46

  Welcome back. Superleuk zo een mega snapshot! Wat ben je mooi bruin.

  Suikertaart? Ik ken het niet (is dit raar?) maar het ziet er wel heel mooi uit.

  Ik vind het knap dat je elke dag bent gaan hardlopen.

  • Iris
   juli 26, 2016 / 00:01

   De ‘suikertaart’, ‘bruidstaart’ of ’typemachine’ is het nationale monument voor Victor Emmanuel II. Je kunt er dus op, en in!

 9. juli 25, 2016 / 12:50

  Wat fijn! Leuke foto’s! En heel erg knap dat je élke dag bent gaan lopen, mijn sporten wordt vaak verwaarloosd op vakantie :P hihi!
  Groetjes

 10. Frances
  juli 25, 2016 / 12:53

  Ik vond de Holiday stories en de gastblogs erg leuk! Een blog over Rome lijkt me ook super! Fijn dat je een leuke vakantie hebt gehad. ?

 11. britt
  juli 25, 2016 / 13:12

  hij is zo vaak geliket omdat je gewoon een bijzonder geweldig mens bent én daarnaast ook nog eens super knap! (en je zusje natuurlijk ook!!) mijn woman crush <3

 12. Nadia
  juli 25, 2016 / 13:22

  Ahhh, ik krijg echt nooit genoeg van de jaarlijkse Italie-verhalen/-foto’s/-filmpjes! :D De familiegezelligheid spat ook altijd van het scherm af, zo fijn!

  Ik vond de holiday stories en gastblogs ook een erg leuke manier om de vakantie te overbruggen!

 13. juli 25, 2016 / 13:27

  Klinkt echt als een hele fijne vakantie!
  Zo gek dat je ook ‘alweer’ terug bent. Die dagen zijn om gevlogen en zelf heb ik het idee dat ik niet veel heb uitgevoerd.. Ik vind een Rome video erg leuk! Volgend jaar, na het afstuderen, is het plan om te gaan interrailen en ik wil sowieso naar Rome dus ben erg benieuwd (:

 14. Anneroos
  juli 25, 2016 / 13:38

  Wat een super leuke foto’s en vakantieverhalen. Een blogje over Rome is zeker welkom, staat namelijk op mijn lijstje met steden die ik nog wil bezoeken :). De foto met 2600 likes, daar zit er ook 1 van mij bij. Vond de foto gewoon erg leuk omdat jullie beide een zwart jurkje aan hadden en witte schoenen, mooi bruin zijn en gewoon een leuke pose!

 15. juli 25, 2016 / 14:14

  Leuk!! Moet heerlijk geweest zijn en zoveel respect voor die running streak!

 16. juli 25, 2016 / 14:35

  Glad to have you back! Wat heb je het leuk gehad :) Ik vond je gastblogs en je antwoorden op de vragen stuk voor stuk leuk om te lezen, echt. Ik kijk uit naar alle volgende posts!

 17. juli 25, 2016 / 15:07

  Wat heb jij een heerlijke vakantie gehad! Ik kan echt niet meer wachten tot ik op vakantie ga. En een blogje over Rome.. JA GRAAG!

 18. Marieke
  juli 25, 2016 / 16:53

  Leuke blog, leuk dat je weer terug bent en leuk als je iets over Rome gaat schrijven. :-)

 19. juli 25, 2016 / 17:33

  Dit ziet eruit alsof je een geweldige vakantie hebt gehad! Je hebt het verdiend.

  Waar is trouwens die gestreepte croptop van die je op 1 van de laatste foto’s draagt? Die is echt heel gaaf!

  • Annemerel
   Auteur
   juli 25, 2016 / 18:43

   Die is van Mango! Dankje!

 20. Ilse
  juli 25, 2016 / 20:27

  Wat een heerlijke foto’s, ik krijg er echt een vakantie-gevoel van! En die foto met Roos is gewoon heel tof!

 21. Anouk
  juli 25, 2016 / 21:00

  Ik wil in de herfstvakantie een weekje naar Italië (1e keer italie OOIT).
  Heb je nog tips voor leuke appartementen/vakantiehuisjes? :) of plaats waar ik een verblijf moet zoeken?
  We gaan vliegen, dus geen campingplek voor eigen caravan oid. ;)

  • Annemerel
   Auteur
   juli 26, 2016 / 08:33

   Ga zelf eigenlijk altijd naar een camping wanneer ik in Italië ben. Waar in Italië wil je precies naartoe?

 22. Jacqueline
  juli 25, 2016 / 21:48

  Waar is je jeans short van Annemerel? I ❤️

  • Annemerel
   Auteur
   juli 26, 2016 / 08:32

   One Teaspoon!

 23. juli 26, 2016 / 08:23

  Wat een heerlijke foto’s Annemerel! En wat een knappe meiden zijn jij en je zusje toch.

 24. Desiré
  juli 26, 2016 / 11:12

  Ziet er uit als een geweldige vakantie :D

 25. juli 26, 2016 / 13:42

  Super leuke vakantie recap! En ik heb heel erg genoten van je vlogs en Holiday Stories :-) Duimpje omhoog en welcome back!

 26. Pascale
  juli 26, 2016 / 17:24

  Dat ziet er uit als een hele leuke vakantie! Trouwens een goed idee zo’n grote snapshot dairy. Ik heb je vakantie snapshot dairy’s toch een beetje gemist.

 27. juli 26, 2016 / 19:37

  Ik heb genoten van je vlogs en je foto’s op insta! Brengt me terug naar familie vakanties. :-)